Pepenasi de iulie-august 2008 (80)
Raspunsuri - Pagina 6
ankalaura spune:
Salutare!
MOBRIQ -
Pfuai si eu care ma consolam uneori ca o fi normal sa aiba pareri diferite.... E pe naiba normal! Chiar in halul asta de diferite NU....
DENISA - eu am evitat sa ii dau mar cu biscuite, o parte din cauza intolerantei la gluten, o alta parte din cauza fainoaselor care imi dau un stres. Acum ii pun un biscuite in diverse. De exemplu azi i-am dat juma' de banana cu o lingura zdravana de branzica si cu un biscuit. Incerc sa predomine fructul in tot smacul asta, cam asta e ideea.
A doua chestie pe care o mai fac, poate neortodoxa dar foarte sanatoasa, e sa nu mai spun doctoritei tot ce fac. Daca mi se parea o persoana "mirobolant" de interesata, implicata si competenta, as fi ascultat-o fara sa zic nici pas. Cum insa am niste indoieli asupra implicarii - la competenta nu ma bag, dar degeaba are competente daca nu se si implica, daca nu profita de ele... - mai bine tac! Zic da-da si fac ca mine!
Sigur, conteaza ca sunt la "numarul doi"... cum ziceam, nu neaparat de experienta, ci pentru relaxarea pe care ti-o da faptul ca daca la primul nu s-a intamplat nimic, nici la al doilea nu se va intampla.
In plus de asta, eu am inceput la copil cu ce a preferat, am incercat legume, nu i-au placut, la ce sa o stresez??? Asa ca i-am dat fructe si a fost foarte fericita...
LAREMI - eu las aprinsa lumina la baie, langa dormitorul nostru. Cand era Er mica de tot, ma ajuta sa o vad noaptea cand misuna in pat, sa o iau sa o alaptez samd, fara sa stau cu ochii stransi de la lumina proaspat aprinsa...
Acum o las aprinsa pentru ca mai vine Eliza peste noi, iar dormitorul ei e in partea cealalta si mai si coteste stanga-dreapta...
Sotului tau spune-i ca daca ramane lumina aprinsa copilul creste mai putin
Zi-i ca ai citit pe forum la niste gagici destepte ![]()
KAM - multam de intrebare ![]()
De azi suntem mai binisor... Azi noapte nu am mai asteptat febra, cum am vazut-o ca se incalzeste, pac Nurofenu'... Asa ca ma declar multumita, am continuat cu tratamentul, iar de mancat a mancat mai binisor... De azi am inceput cu doua mese solide. Fructele le mananca super, legumele inca asa si asa, cu toate tertipurile mele de pus carnita sau kapia, ba chiar si mar, doar doar nu o simti morcovul sau cartoful sau alte chestii bleacs ![]()
CAPRI - 5 si 14. (am editat ca m-am razgandit ![]()
Eu nu ma bag la concursuri de-astea ![]()
Eliza n-a avut chef de balet
Dar nici barbatu-miu
Asa ca am echipat-o ca sa aiba de ce se dezbraca. Cica ploua si n-au chef.
ooka spune:
salutare
Laremi, eu am dat branza cam la 3 saptamani si ceva de la inceputul diversificarii. Nu stiu data exacta, e putin irelevant ca am inceput diversifiarea la 4 luni si vreo 3 saptamani, bebe nefiind alaptat.
Ou inca nu am dat.
Legat de lumina, am hotarit, adica eu
, sa stingem lumina dupa ce bebe a facut 4 luni. Acu' ne uitam la ea cu mobilu'. Oricum e bine sa se obisnuiasca si cu lumina stinsa.
Pica multumesc de link, o sa caut si eu. Cind mai ai timp de scris, mai spune-mi simie cum se impaca Sebi cu cruditatile.
mami de Sofi
ankalaura spune:
Bai BUJO nu stiu ce scrie in manualul arhitectului dar sa iti zic eu ce ma streseaza cumplit:
- de ce naiba fac distanta MARE intre rafturi?
- de ce naiba se fac rafturile late si adanci?
Dupa capul meu, rafturile din dulapul de haine ar trebui sa fie inguste cat lungimea unui tricou impachetat. Ar trebui sa fie inguste cat latimea acestuia, plus 2 dejte pe fiecare parte, iar inalte.... Pai putin inalte, ca nu faci teancul de 60 de cm nene!
Apoi, alea de prosoape... Alea hai ca e ok sa fie mai late, dar adanci?? De ce? Dar inalte?? Alta aberatie.
Inca o chestie care ma omoara e BARA joasa la sifonier! Pai frate, paltonul meu atarna!!! Nu nene, BARA trebuie sa fie sus de tot. Ori, un sifoniere, vine bara la o oarecare inaltime, si PESTE bara mai ai 20-30 de cm ca si cand acolo ai pune ceva!
La ce draq foloseste spatiul ala???
Sertarele - mai frate, sertarele de chiloti trebuie sa fie mici! Mici si dese ca sa ma exprim asa... Alea de ciorapi la fel... De ce sa fie adanci?
Ei nu, la noi, mobila standard e o bazaconie!
Deci... care e shpilu' cu manualul?
Nu stiu care e treaba, ori e manualul prost ori nu il citesc arhitectii, ca altfel nu pricep cum poate sa fie "gaura" in care trebuie sa bagi o usa mai ingusta sus astfel incat o usa dreapta nu incape. Sau de ce trebuie sa freci usa aia pana moare ca sa se inchida si sa aiba spatiu dedesubt numai atata cat sa nu frece covorul?
Am o lista lunga de anomalii din astea. Dar faza cu rafturile alea patrate, mari, adanci, inalte ma ucide
Deci mi se pare normal si obligatoriu sa masori bulendrele ![]()
Aaa, si sa va zic de ce am schimbat noi geamurile cand ne-am mutat... Alea vechi erau vai de mama lor, dar hai sa zic ca mergeam reconditionate, curatate, data o vopsea, alea alea, mai ales ca n-aveam bani.
Da' ia ghiciti, mergeau scoase din balamale? NUUUUU! pentru ca deasupra era o grinda (pe care or fi pus-o ulterior????) in care dadea geamul cand il ridicai, deci nu aveam aia 2-3 cm necesari cat sa iasa din balama. M-am prins apoi ca toata chestiunea era "turnata" cu totul... Deci am imprumutat o mie de euroi si am chemat geamgiii de la termopane sa le taie pe alea vechi cu flexu si sa puna altele noi....
PS - ati vazut filmul ala haios... "Over board"? Bai nene facuse tamplarul ala un dulap de pantofi.... Moama moama - il stiti?? avea o manivela si aducea in fata dand in lateral niste raftulete mici cat o pereche de pantofi, si erau unele in spatele celorlalte, super de super de super!
pica1 spune:
Ooka eu nu i-am dat pina acum lui Sebi nimic fiert sau copt sau facut in vreun fel, ma refer la cele facute de mine, caci laborcanase, dumnezeu cu mila cum sunt facute. Eu cind am incercat sa pun la bain marin niste borcanase facute de mine au inceput sa sara capacele prin toata bucataria si sa miroasa a fructe dulci (eu nu suport sub nici o forma mirosul dulce...ca mi se face rau). De la inceput s-a comportat foarte bine fara sa aibe nici cea mai mica reactie adversa, chiar maninca 250 g si ar mai vrea inca, dar nu ii mai dau.
Bujo stai linistita ca aveam manualul arhitectului, unul de prin 60 si ceva, dar bun si ala...Eu m-am apucat sa masor bluze si chiloti impachetati si sa vad cit spatiu sa aloc pantofilor, daca intra doua perechi e adincimea raftului sau nu si cum fac ca tot ansamblu sa aibe cit mai multe distante egale sa fie modular, functie de necesitati si spatiu...Si daca pui la socoteala ca la tot ce a insemnat decoratiune si mobila am lucrat cu un arhitect poti sa zici ca sunt plecata cu pluta.
Anka o explicatie la faptul ca rafturile unui dulap sunt adinci pote sa fie faptu ca in general dulapurile sunt formate din rafturi pe jumatate si bara de agatat hainele pe cealalta jumatate, iar la carte 9si chiar si in realitate) spune ca o haina barbateasca pusa pe umeras ocupa 60 cm in adancime...., iar in rest la ce spui tu exista solutia "la comanda" si pui bara aia la inaltimea care vrei tu
, in cazul meu la 210 cm de pardoseala, ca pina acolo ajung eu
, caci sistemul acela cu bara pe care o tragi si dai in jos tota dracaria pe care stau hainele nu a fost buna pt mine caci imi lua din spatiul util si costa si mai mult
. Si cu usile si geamurile ce spui tu acolo tind sa zic ca e vina constructorului si nu a arhitectului...
pica1 spune:
Denisa eu zic sa continui sa ii dai mar cu biscuite. Eu una nu i-as da zeama de legume, i-as da legume pasate. Si sa stii ca ii dau dreptate Ankai cu faptul ca nu trebuie neaparat sa ii spui doctorului intodeauna totul...
mcoca spune:
Mobriq, eu am inceput diversificarea la 6 luni.
Laremi, uite diversificarea mea:
la 6 luni inceput legume + fructe
la 7 luni inceput iaurt facut din lapte (asta inceput mai devreme cu o sapt, ca era mica rau) praf si carnitza
Vicky si
Maya (27.06.2008)
pica1 spune:
Uite ce chestie de curatat dintiii-am luat eu. Si eu am din alea primele, dar cum le-am primit in cutie asa le-am lasat pina acum.
Tecky spune:
Aoleu voi ati inceput sa vorbiti de periute de curatat dintii si Raluca mea nu are nici un dinte
De la ce varsta incepem sa le ingrijim dantura?
Serenity eu te sfatuiesc sa continui sa-i dai baiatului mar cu biscuiti.
Caprioara pozele 1 si 4 imi plac.
Ankalaura si eu fac exact ca tine:zic Da dr Ralucai si tot ca mine fac.Eu ii dadeam branzica cu vreo 2 saptamani inainte sa-mi dea unda verde dr.
Pana la urma consider ca eu stiu ce e cel mai bine pt copilul meu.![]()
Biribu spune:
Marina multam de raspuns! am sa incerc cu otet. da, eu vreau s-o si coc la masina sa-mi fie mai usor, dar pot sa incerc si in cuptor.
Capri nr. 10 
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)