Nou stil de viata (249)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Si pentru Roxa - daca n-ai vazut concertul de la Albert Hall, cauta-l caci e minunat!!

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Citat:
citat din mesajul lui puskin

Lai, ma bucur ca ti-au placut. Ai pus si putin iaurt? Mi-ai facut pofta ...

Daaaa, chiar putin mai mult

Carmen, multa sanatate lui Iustin!

Anca, imi dau si eu cu parerea, mie imi suna bine meniul tau de azi, carnatul ala nu-i ideal (eu vorbesc, care duminica planuiesc un pranz cehesc cu carnatii de rigoare - da' stii cum e, fa ce zice popa nu ce face ) dar daca te incadrezi la calorii presupun ca-i ok.

Tzuni, important e ca te-ai simtit de nota zece
Nu stiu cum e cu vanilia; ceai de fructe beau si eu mult in fiecare zi (nu l-am trecut in meniuri), de regula fara nimic altceva, uneori cu lamaie (lamaia are si ea niste calorii, totusi nu foarte multe), si ma ajuta si pe mine cu pofta de dulce.

Roxa

Tumpi, partea a II-a de retete:

Rulada de linte cu ciuperci

6 portii

1 portie are 165 calorii, 4g grasime (din care 1g grasime saturata), 12g proteine, 19g carbohidrati, 6g fibra, 222mg sodiu

Ingrediente:
1/3 cup linte rosie
1/2 cup linte verde
1 1/2 cups lichid de supa clara (de pui sau altceva - eu am facut cu cubulete de supa dizolvate in apa, stiu ca nu sunt cele mai sanatoase)
1 frunza de dafin
1 lingurita ulei de masline
1 ceapa, maruntita
1 catel de usturoi, maruntit
4 1/2 oz ciuperci, maruntite
1/2 ardei gras rosu, maruntit
1/2 ardei gras galben, maruntit
1 1/2 cups pesmet integral
2 linguri de frunzulite de cilantro maruntite
zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 oua, batute usor
piper

a) Spala lintea si pune-o intr-o tigaie adanca mare impreuna cu lichidul de supa si frunza de dafin. Adu-o pana la punctul de fierbere, apoi redu focul si las-o sa fiarba inabusit 20-30 minute, sau pana cand lintea se inmoaie si tot lichidul din tigaie s-a absorbit.

b) Incalzeste cuptorul la 350 grade Fahrenheit. Pune hartie de copt intr-o forma de cozonac.

c) Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca si gateste in el ceapa si usturoiul 2 minute, sau pana cand ceapa se inmoaie. Adauga ciupercile si ardeii grasi si gateste inca 2 minute. Scoate frunza de dafin si adauga mixtura de linte si pesmetul (lasa deoparte vreo trei linguri de pesmet), cilantro, zeama si coaja rasa de lamaie, si ouale batute. Mai adauga piper si amesteca bine. Compozitia ar trebui sa fie moale, dar nu ca un lichid.

d) Pune lintea in forma de cozonac pregatita (peste hartia de copt), presara pe deasupra pesmetul pe care l-ai lasat deoparte, si las-o la cuptor 35-40 de minute, sau pana cand se simte mai tare/consistenta la atingere. Scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca 10 minute inainte s-o scoti din forma de cozonac.

e) Serveste-o calda sau rece, in felii groase, cu salsa de rosii si o salata verde.

Sufle de fructe cu gris

4 portii

1 portie are 180 calorii, 2g grasime (din care 0g grasime saturata), 10g proteine, 32g carbohidrati, 3g fibra, 91mg sodiu

Ingrediente:
1 lb fructe proaspete diverse (de exemplu mar, afine, capsuni, zmeura)
2 linguri de zahar brun
2 1/2 cups lapte degresat
5 linguri gris
1 ou, separat galbenusul de albus
nucsoara macinata

a) Incalzeste cuptorul la 350 grade Fahrenheit. Taie fructele in cubulete (in afara de cazul in care sunt f. mici, de exemplu afine) si pune-le intr-o tigaie adanca impreuna cu 1 lingura de zahar brun si 1/4 cup apa. Adu la punctul de fierbere, apoi redu focul, acopera cu capac si fierbe inabusit 5-10 minute, sau pana cand fructele se inmoaie. Pune amestecul intr-o forma de copt care sa aiba capacitatea de 5 cups sau in 4 castronase speciale pentru sufle fiecare cu capacitatea de 1 cup.

b) Pune laptele intr-o tigaie adanca si incalzeste pana cand e pe punctul de a fierbe. Presara grisul si zaharul brun care ti-a mai ramas in lapte. Gateste, amestecand, pana cand mixtura se ingroasa, apoi continua sa gatesti timp de 1 minut. Ia tigaia de pe foc, amesteca in mixtura galbenusul de ou, lasa sa se raceasca putin.

c) Bate albusul de ou indelung, pana cand se formeaza varfulete rigide, apoi "impreuneaza-l" cu grisul (in engleza este "fold into the semolina" - ideea e sa le amesteci, dar cu grija, astfel incat sa nu se piarda pe cat posibil rigiditatea albusului batut). Pune mixtura de gris deasupra fructelor, apoi presara nucsoara macinata pe deasupra. Pune la cuptor 20 de minute, sau pana cand sufleul a crescut si este auriu. Serveste fierbinte (as adauga - cat mai repede, pentru ca altfel sufleul se dezumfla).

Lai

Mergi la inceput

Gabi

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Buna seara, Gabi! Macar ai cumparat ceva de la Mall?
E DEMENTIALA piesa. Si eu o ascult adesea in masina....

_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Tzuni,

mi-am luat de la magazinul asta http://www.ipekyol.com/ , care mie imi place foarte mult, 2 fuste si un pulover. Toate negre si la reducere, evident.

Si doua paini de la boulangeria Paul, pe care am platit valoarea lor in aur.... dar sunt bune.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

Gabriela, vad ca firma asta e turceasca...si au magazin chiar in aeroport in Istanbul . Next time...

Mergi la inceput

Supa-crema de morcovi

4 portii

1 portie are 180 calorii, 10g grasime (din care 2g grasime saturata), 5g proteine, 17g carbohidrati, 8g fibra, 850mg sodiu

Ingrediente
2 linguri ulei de masline
5 morcovi mari (aprox. 2 lb 4 oz), taiati bucatele
1 ceapa mare, taiata bucatele
2 catei de usturoi, taiati bucatele
3 frunze de dafin
5 cups lichid de supa clara (de pui sau vaca)
piper
patrunjel

a) Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca mare. Adauga morcovii, ceapa, usturoiul si frunzele de dafin si gateste 10 minute.

b) Pune lichidul de supa intr-o oala si adu la punctul de fierbere. Varsa lichidul fierbinte peste legume si fierbe inabusit 15 minute sau pana se mai inmoaie morcovii. Ia tigaia de pe foc, scoate frunzele de dafin. Lasa supa sa se raceasca putin, apoi transfer-o intr-un blender si fa-o crema. Adauga piper. Daca supa e prea groasa, mai adauga niste lichid de supa clara. Serveste ornat cu patrunjel (ei sugereaza, pt. variatie, sa servesti cu bucatele de bacon crocant sau cu iaurt semi-degresat cu gust de usturoi; eu am pus iaurt natural si a fost )

Pui Tagine cu cartofi dulci, morcovi si prune uscate
(varianta cu indice glicemic redus a unei retete marocane)

4 portii

1 portie are 460 calorii, 13g grasime (din care 3g grasime saturata), 38g proteine, 47g carbohidrati, 8g fibra, 140mg sodiu

Ingrediente:
1 lingura ulei de masline
20 bucati de ceapa-perlutze (pearl onions)
2 cartofi dulci portocalii (aprox. 5 cups), taiati in bucati cat pentru o inghititura
2 morcovi, taiati in bucati cat pentru o inghititura
1 lingura ghimbir ras
12 prune uscate
1 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita miere
1 1/2 cups lichid de supa clara (de legume sau pui)
piper
4 bucati piept de pui file (aprox. 1 lb 5 oz), fara piele si fara grasime vizibila, taiate fiecare in 4
2 linguri frunzulite de cilantro maruntite
2 linguri frunze de menta maruntite

a) Incalzeste cuptorul la 350 grade Fahrenheit. Incalzeste uleiul pe aragaz, intr-o oala care poate fi bagata la cuptor, adauga ceapa si gateste 5 minute, sau pana cand perlutzele de ceapa sunt moi si aurii. Adauga cartofii dulci, morcovii si ghimbirul si gateste 5 minute, sau pana cand legumele incep sa prinda putina culoare.

b) Adauga prunele, scortisoara si mierea. Lasa sa se incalzeasca toate, apoi adauga lichidul de supa clara si piper. Pune bucatile de pui in lichid, apoi acopera oala cu capac si da-o la cuptor 35-40 de minute, sau pana cand e gata puiul. Dupa ce scoti oala din cuptor, adauga cilantro si menta si serveste. (cand am facut eu reteta asta am observat ca, cartofii dulci necesita un timp mai indelungat, altfel sunt prea tari si greu de mestecat/nu f. gustosi - insa cand se inmoaie sunt tare gustosi)

Retetele astea sunt dintr-o carte care se numeste "The Low GI Diet Cookbook"; autoarele sunt Dr. Jennie Brand-Miller, Kaye Foster-Powell si Joanna McMillan-Price.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Ah Gabi ce bine a mai mers melodia pusa de tine! Sa-ti fie de bine noile achizitii, imi inchipui ce era acolo, nici eu nu as fi stat. Pai in loc sa ofere prajiturele si sucuri light sa atraga doamnele ca ele-s sefe la shopping au dat-o pe wisky.Donna ah nu idealizez nici casatoria, lol nimic nu e ca-n filmele siropoase, doar pot spune ca suntem la fel de buni ori mai bine zis la fel de rai, ne-am potrivit si ne minunam si noi de ce familie frumoasa a iesit pina la urma si mai ales ce copii! Tu profesezi acum in ce ai studiat? Poate te vedem si pe tine sa facem cunostinta aici.Si eu p'aici.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Carmen multa sanatate lui Iustin! Ce fel de tratament are? Elcum se simte, febra, dureri..? De la ce i se trage? de la vreo raceala urita?Roxa cu tine ce este? De ce nu mai ai voie sa maninci carne? M-ai lasat pe ginduri cu "extrem de grav".Miine ori poimiine merg sa-l vad pe brad pitt, nu stiu titlul filmului in engelza si mi-e lene sa-l caut, aici is de ob tare schimbate. Si pe urma la karaoke sa ne distram un pic noi fetele:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta70 spune:

Ca niciodata intru si eu la ceas de noapte, dar nu am somn.
Dupa ce toata ziua am stat cu ochii in calculator, acasa m-am postat tot la PC si tot acolo sunt si acum.
S-a schimbat iar modul de examinare, s-a revenit sau Dumnezeu stie. Oricum cica s-ar decala sesiunea cu 3 saptamani.
Sincer imi vine sa-mi " bag picioarele ", pe romaneste, ca pur si simplu isi bat joc de noi. Si la cati bani iau...... dar asta este acum am intrat in joc si trebuie sa continui.

Zuzi sanatate multa mamei.
Carmen sanatate lui Iustin
ZisaCami nastere usoara, sau daca ai nascut sa-ti traiasca bebelusul.
Tzuni ai o fetita minunata! sa-ti traiasca!
Gusta iti doresc numai bine si felicitari pentru hotararea ta.
Delia felicitari pentru examen si bafta la ultimele 3!
Criscosty La Multi Ani! pentru Dany, sa-ti traiasca, sa fie sanatos si norocos!

Cred ca merg in pat ca m-a cam luat somnul.
Week-end placut!
Pupici la toate fetele

Mergi la inceput