mama tripletilor - sentinta atacata

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

dupa parerea mea indenizatia e salarul mamei pe timp de 2 ani, deci nu consider justificata triplarea sumei. Iar alocatia e pt copii, deci suma respectiva o primeste dupa nr de copii.
Da, puteti spune cat de greu e cu 3 bebei, dar sa fim sinceri, daca ii facem pe rand, asta inseamna nu numai indemnizatie de 3x2 ani, dar si nopti nedormite, dinti, colici, etc tot de 3 ori. Noah am fost rea

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

dupa parerea mea indenizatia e salarul mamei pe timp de 2 ani, deci nu consider justificata triplarea sumei. Iar alocatia e pt copii, deci suma respectiva o primeste dupa nr de copii.
Da, puteti spune cat de greu e cu 3 bebei, dar sa fim sinceri, daca ii facem pe rand, asta inseamna nu numai indemnizatie de 3x2 ani, dar si nopti nedormite, dinti, colici, etc tot de 3 ori. Noah am fost rea

www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi

Nu ai fost deloc rea, ai expus realitatea exact asa cum este.

Maya 34+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Citat:

Ba ai cam fost rea, bine ca recunosti
Eu am si fetita (sarcina unica) si gemeni (monozigoti, fara tratamente de ferilizare, deci nu dispun de cine stie ce sume pt. FIV-uri sau alte chestii d-astea).
Asa ca vorbesc stiind cum e si cu unul si cu doi.
Sa stii ca timpul nedormit in timpul noptii la gemeni CHIAR ESTE dublu pt. ca nu mananca amandoi in acelasi timp - ci pe rand.
De dinti, una e sa planga unul si alta e sa urle doi, la fel si cu colicile sau alte probleme asemanatoare, inclusiv bolile copilariei care se fac la dublu, indeiferent ca in acelasi timp sau la cateva zile diferenta.
Asa ca nu te supara dar se simte cand sunt mai multi, nu e chiar la fel ca si cu unul singur.
Si oricum nu vad legatura dintre asta si indemnizatie.
Daca statul e cum e, asta e, nu e singurul moment in care se face o inechitate, insa sa vezi mamici care te judeca si iti tin socoteala e chiar trist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Pt IonescuOana, felicitari pentru cei trei copii. Totusi nu sunt de acord cu tine. Chiar daca timpul nedormit este mai mare la mai multi copii si cheltuielile sunt mai mari consider ca e o greseala majora sa pui problema asa. Da e mai greu, insa ti se poate spune ca esti singura responsabila ca ai ales sa faci copii.
Sunt de acord ca statul are un beneficiu major de pe urma faptului ca se nasc copii si ca ar trebui sa existe un ajutor pentru familii insa daca vrem sa obtinem ceva trebuie sa punem problema corect in asa fel incat toate sa fim de acord si sa obtinem si sustinerea celorlalti.
De exemplu femeia a cerut trei indemnizatii pentru cei trei copii ai sai, ori asta nu este legal. Indemnizatia care ti se ofera este suplinirea (mai mult sau mai putin) a salariului pe care il luai inainte de a intra in CIC. Ori daca stai sa te gandesti un pic, nu luai trei salarii, ci doar unul. Parerea mea este ca femeia are dreptul la trei alocatii, trei ajutoare de trusou (nu stiu exact daca se dau sau nu dar erau in discutie cand am plecat din tara) si la trei prime de nastere (ca pana la urma i-a nascut pe toti trei, nu i-au picat doi in poala). Oricum nu la trei salarii.

PS: Nemai fiind in tara am avut posibilitatea sa experimentez si alt sistem. Maternity leave - adica concediul maternal este de 6 saptamani pentru nastere normala si de 8 pentru nastere prin cezariana. Pe toata perioada asta se plateste 90% din salariu. Si nu poti sa-ti iei Maternity leave daca ai mai putin de un an de cand lucrezi la firma. Altceva nimic, nu alocatie nu CIC. Am primit un tax return ca am nascut un copil si atat nici ala foarte substantial. Asa ca asa cum este sistemul in Romania tot este ceva ca au acceptat sa dea 85% din salariu.

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Pt IonescuOana, felicitari pentru cei trei copii. Totusi nu sunt de acord cu tine. Chiar daca timpul nedormit este mai mare la mai multi copii si cheltuielile sunt mai mari consider ca e o greseala majora sa pui problema asa. Da e mai greu, insa ti se poate spune ca esti singura responsabila ca ai ales sa faci copii.
Sunt de acord ca statul are un beneficiu major de pe urma faptului ca se nasc copii si ca ar trebui sa existe un ajutor pentru familii insa daca vrem sa obtinem ceva trebuie sa punem problema corect in asa fel incat toate sa fim de acord si sa obtinem si sustinerea celorlalti.
De exemplu femeia a cerut trei indemnizatii pentru cei trei copii ai sai, ori asta nu este legal. Indemnizatia care ti se ofera este suplinirea (mai mult sau mai putin) a salariului pe care il luai inainte de a intra in CIC. Ori daca stai sa te gandesti un pic, nu luai trei salarii, ci doar unul. Parerea mea este ca femeia are dreptul la trei alocatii, trei ajutoare de trusou (nu stiu exact daca se dau sau nu dar erau in discutie cand am plecat din tara) si la trei prime de nastere (ca pana la urma i-a nascut pe toti trei, nu i-au picat doi in poala). Oricum nu la trei salarii.

PS: Nemai fiind in tara am avut posibilitatea sa experimentez si alt sistem. Maternity leave - adica concediul maternal este de 6 saptamani pentru nastere normala si de 8 pentru nastere prin cezariana. Pe toata perioada asta se plateste 90% din salariu. Si nu poti sa-ti iei Maternity leave daca ai mai putin de un an de cand lucrezi la firma. Altceva nimic, nu alocatie nu CIC. Am primit un tax return ca am nascut un copil si atat nici ala foarte substantial. Asa ca asa cum este sistemul in Romania tot este ceva ca au acceptat sa dea 85% din salariu.

Madalina
mami de Isabella Andreea

Ok - atata timp cat exista sarcini unice, vor exista si sarcini multiple. Ceea ce spui tu, si anume ca poti alege sa-i ai sau nu e ceva cam...inuman. Adica ceva de genul ca dupa prima ecografie daca e unul hotarasc sa-l tin, daca sunt mai multi nu-i tin. Nu intru acum intr-o discutie de pricipiu (si off-topic oricum ) dar daca astea sunt pricipiile tale esti libera sa le aplici..la tine.
Nr. 2 - nu compara mere cu pere.
Stiu si eu care este sistemul in SUA, si anume ca nu exista CIC si indemnizatie, insa sunt alte facilitati de care tu nu vorbesti aici. De ex. este foarte dezvoltat sistemul bonelor, care in Romania este mai riscant decat o loterie in sine (vezi multiplele discutii de pe forum pe aceasta tema). Preturile la articole uzuale care se consuma permanent si nu pot fi primite sau cumparate la second (gem pampers-formula) insumeaza aici o parte importanta a veniturilor unei familii, pe cand in SUA nu sunt chiar o problema. Daca sistemul ar fi asa cainesc acolo nu vad cum totusi rata natalitatii n-ar scadea spre 0. Totusi nu am auzit ca ar fi scazut nr. de nasteri in ultimii ani.
Eu tot ce spun se raporteaza la conditiile de aici, cu bune si rele, cu o indemnizatie de 600 RON (aprox. 150 Euro) cel putin pana la 1 ian. 2009 (asa cum am prins eu), in conditiile in care in anul dinaintea nasterii am cotizat pt. asigurarile sociale cu o suma mult mai mare, in conditiille in care preturile sunt...cele de aici. Daca nu ma intelegi ok, dar eu nu voi mai argumenta pe aceasta tema deoarece consider ca vorbim de lucruri diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui IonescuOana
[Ok - atata timp cat exista sarcini unice, vor exista si sarcini multiple. Ceea ce spui tu, si anume ca poti alege sa-i ai sau nu e ceva cam...inuman. Adica ceva de genul ca dupa prima ecografie daca e unul hotarasc sa-l tin, daca sunt mai multi nu-i tin. Nu intru acum intr-o discutie de pricipiu (si off-topic oricum ) dar daca astea sunt pricipiile tale esti libera sa le aplici..la tine.
Nr. 2 - nu compara mere cu pere.
Stiu si eu care este sistemul in SUA, si anume ca nu exista CIC si indemnizatie, insa sunt alte facilitati de care tu nu vorbesti aici. De ex. este foarte dezvoltat sistemul bonelor, care in Romania este mai riscant decat o loterie in sine (vezi multiplele discutii de pe forum pe aceasta tema). Preturile la articole uzuale care se consuma permanent si nu pot fi primite sau cumparate la second (gem pampers-formula) insumeaza aici o parte importanta a veniturilor unei familii, pe cand in SUA nu sunt chiar o problema. Daca sistemul ar fi asa cainesc acolo nu vad cum totusi rata natalitatii n-ar scadea spre 0. Totusi nu am auzit ca ar fi scazut nr. de nasteri in ultimii ani.
Eu tot ce spun se raporteaza la conditiile de aici, cu bune si rele, cu o indemnizatie de 600 RON (aprox. 150 Euro) cel putin pana la 1 ian. 2009 (asa cum am prins eu), in conditiile in care in anul dinaintea nasterii am cotizat pt. asigurarile sociale cu o suma mult mai mare, in conditiille in care preturile sunt...cele de aici. Daca nu ma intelegi ok, dar eu nu voi mai argumenta pe aceasta tema deoarece consider ca vorbim de lucruri diferite.

nu m-ai inteles. Eu de fel sunt antiavort si nu as sugera nicicui aceasta varianta. Ideea de baza era ca atunci cand decizi sa faci un copil nu cred ca iei in considerare ajutorul statului sau nu. Faci copilul pentru ca ti-l doresti. Cand am facut un copil nu m-am gandit la ce poate sa-mi ofere statul ci daca eu pot sa-l cresc si sa-i ofer ce are nevoie.
Statul are un interes in cresterea natalitatii corect, drept pentru care iti ofera un procent din salariu pe perioada CIC + o alocatie pentru copil. Procentul din salariu este indemnizatia mamei ca sa compenseze pierderea salariului pe perioada cat sta acasa cu copilul. Dar cum mama nu a avut trei salarii nu vad de ce i s-ar acorda trei indemnizatii.

La numarul doi, ok poate n-am fost foarte clara in exprimare. Eu nu stiu ce stii exact insa nu umbla cainii cu covrigi in coada nici pe aici. Eu dau 1460$ pe luna sa-mi tin copilul in daycare iar o bona m-ar costa de la 1800 in sus. Platesc 35% din salariu taxe la stat si orice tranzactie comerciala fac mai este taxata in plus de statul WA. Copii nu primesc alocatie. Aici femeia cand naste de cele mai multe ori renunta la slujba. Multe dintre femei sunt casnice.

Legea a fost modificata in Romania si acum se ofera 85% din salariu sau 600RON pentru cele cu venituri sub aceasta suma. Imi pare rau ca nu ai beneficiat de forma noua a legii, insa tot nu vad ce ii da dreptul unei mamici de tripleti sa ceara triplarea indemnizatiei.

Te rog sa nu te superi raspunsul meu nu a fost dat sa te enerveze, aceasta este doar o opinie.

Madalina
mami de Isabella Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:

Iti demonstraez ca nuai dreptate. Am mai fcut calculul asta la un subiect despre indemnizatiile marite pt mamele cu nasteri multiple, scuze ca ma repet.
Deci, o mama are gemeni, sta 2 ani acasa, primeste 2*200 (alocatiile)+600 (indemnizatia) *24 (vorbesc de vechiul mode de CIC, cu suma fixa la toti)=>24000 bani cheltuiti de stat pt 2 copii. dupa 2 ani, mama se duce la munca, produce impozit pt stat, da 2 viitori contribuabili.
O mama care face copii pe rand, ia acesti 24000 stand 4 ani acasa, deci 2 ani in minus la impozitele catre stat.
Daca vorbim de tripleti vs 3 copii din nasteri diferite, cifrele deja sunt mai mari. Pt stat ar renta f., tare sa faca toate mamele gemeni si tripleti in conditiile astea. Logic, nu?

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

la ce s-a ajuns!! La vechile subiecte in care se dezbateau pe toate fetele cati bani ne-ar trebui sa ne crestem copiii si cu cat ar trebui statul sa contribuie!!

cand, de fapt, era vorba ca o mama de tripleti e suparata ca i-a fost atacata sentinta prin care i se dadea dreptul la 3 indemnizatii, in conditiile legii actuale. Ceea ce este ILEGAL, repet, conform legii actuale! Daca se va schimba vreodata legea ( ma indoiesc) este cu totul alt subiect.

Mami de fetita si de baietel 35 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

pai tanti aia nu se dete in judecata tocmai ca sa obtina ceva ce nu era... in lege? ca daca era, obtinea pur si simplu.

acuma ca suntem noi de acord sau nu... faza e ca a castigat... si apoi n-a mai castigat pentru ca s-a reclamat viciul de procedura.
Nu ma pricep, dar asta era intrebarea initiala. E posibil sa revoci o sentinta deja data pe viciu de procedura?!

Daca da... ghinion. Eu credeam ca o sentinta deja data se poate contesta printr-un nou proces la o curte superioara (pe la filme si prin carti cu americani ... dar nu stiu daca la noi e asa, ca nu ma pricep. Un jurist ar putea raspunde la intrebarea initiala.

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

nu m-ai inteles. Eu de fel sunt antiavort si nu as sugera nicicui aceasta varianta. Ideea de baza era ca atunci cand decizi sa faci un copil nu cred ca iei in considerare ajutorul statului sau nu. Faci copilul pentru ca ti-l doresti. Cand am facut un copil nu m-am gandit la ce poate sa-mi ofere statul ci daca eu pot sa-l cresc si sa-i ofer ce are nevoie.
Statul are un interes in cresterea natalitatii corect, drept pentru care iti ofera un procent din salariu pe perioada CIC + o alocatie pentru copil. Procentul din salariu este indemnizatia mamei ca sa compenseze pierderea salariului pe perioada cat sta acasa cu copilul. Dar cum mama nu a avut trei salarii nu vad de ce i s-ar acorda trei indemnizatii.

La numarul doi, ok poate n-am fost foarte clara in exprimare. Eu nu stiu ce stii exact insa nu umbla cainii cu covrigi in coada nici pe aici. Eu dau 1460$ pe luna sa-mi tin copilul in daycare iar o bona m-ar costa de la 1800 in sus. Platesc 35% din salariu taxe la stat si orice tranzactie comerciala fac mai este taxata in plus de statul WA. Copii nu primesc alocatie. Aici femeia cand naste de cele mai multe ori renunta la slujba. Multe dintre femei sunt casnice.

Legea a fost modificata in Romania si acum se ofera 85% din salariu sau 600RON pentru cele cu venituri sub aceasta suma. Imi pare rau ca nu ai beneficiat de forma noua a legii, insa tot nu vad ce ii da dreptul unei mamici de tripleti sa ceara triplarea indemnizatiei.

Te rog sa nu te superi raspunsul meu nu a fost dat sa te enerveze, aceasta este doar o opinie.

Madalina
mami de Isabella Andreea

Revin pt. ca trebuie sa clarific niste aspecte:
Normal ca nu faci copii ca sa te bazezi pe stat.
Eu sunt adepta planificarii, drept care mi-am planificat ambele sarcini. Insa uneori si planificarea poate fi invinsa cand apari sarcini gemelare (fara tratamente, cazul meu) sau multiple. Desi nu te bazezi pe stat, este frustrant sa vezi ca esti dezavantajata fata de copiii unici. Pentru ca, desi acea indemnizatie este menita sa suplineasca salariul mamicii pe perioada cat sta acasa - si majoritatea stau cei doi ani in CIC-, ea este folosita pentru a cumpara copilului/copiilor cele necesare.
Alocatiile si celelalte sume care sunt primite aici, ca idee, au o valoare simbolica:
-alocatia - aprox. 10 Euro/copil/luna dupa 2 ani si 50 Euro/copil/luna pana la 2 ani
-indemnizatie nastere + trusou - aprox. 100 Euro impreuna (atat era in 2007), fiind o suma pe care o primesti o singura data (dupa nastere).
E adevarat ca e un pic mai mult decat 0, dar valoarea tot simbolica ramane. Preturile aici sunt destul de mari, asa ca nu e deloc uman sa acorzi aceeasi suma pentru un nr. diferit de copii, chiar daca e legal.
Iar Ionela Danciu a contestat decizia DGMPS pe motiv de inumanitate, nu de ilegalitate. Mie mi se pare corect ce a facut.
Perioada la care s-a referit este tot cea de pana la 1 ian. 2009, cu indemnizatia unica de 600 RON.
Nu ma supar, mai putem vorbi.

Mergi la inceput