mama tripletilor - sentinta atacata

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

Principiul pe care a mers Ionela Danciu e corect din punctul meu de vedere: Statul acorda indemnizatie de crestere a copilului pentru primii 3 copii.

Total gresit: legea vorbeste de primele 3 NASTERI, nu copii. Ea a avut doar o nastere din care a rezultat 3 copii...sa nu incurcam merele cu perele.

Adica sa nu facem ca astia care dadura o sentinta si apoi - cand au vazut ca se impute treaba (ca sa ma iesprim academic) - au dat-o la intors, nu? Nu-i mare branza sa te apuci sa cauti tehnicalitati.

Daca unii gresesc, asta nu e un motiv pentru noi sa lasam logica la o parte si sa sustinem un lucru incorect, doar pentru ca e in avantajul nostru (al mamelor).

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Deci in opinia ta crezi ca Statul ii mai da indemnizatie daca mai are un copil??? Din cate am inteles, pe livretul ei de familie scrie Nasterea 1, Nasterea 2, Nasterea 3. Chiar as fi curioasa...dar nu cred ca ai dreptate

My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!

de unde ai inteles asta?? Formularea din livretul de familie nu e asta, chiar acum m-am uitat! Paginile sunt : primul copil, al doilea copil, al treilea copil, etc...........deci nici vorba de nasterea 1,2,3.

Mami de fetita si de baietel 32+

Asa explica Ionela Danciu la o emisiune, cred ca la Teo daca imi aduc bine aminte. In acte i-au trecut 3 nasteri. Mie asta mi se pare incorect si am zis mai sus de ce.

My baby...to come

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Eseea multumesc ca ai inteles asa cum trebuie ceea ce am vrut sa spun.
Nu am vrut sa supar pe nimeni, imi cer scuze daca am facut-o.

Maya 33+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

eu asta chiar nu o cred! In ce acte? In livret am explicat ca nu se poate, certificate de nastere sunt 3, deci nu vad in ce alte acte...iar daca ar fi asa, ar trebui sa atace actul ala!

normal ca mama incearca tot posibilul, dar asta nu inseamna ca e adevarat tot ce zice ea......fara suparare. Toti ne zbatem pt drepturile noastre, e si normal sa fie asa, dar acolo unde chiar avem dreptul legal....

Edit : doar toti stim ca presa, televiziunea, cauta senzationalul....niciunul nu vine insa cu un text de lege! pai numai de cate ori au indus in eroare publicul cu legea asta noua a mamelor, zau!

Mergi la inceput

Citat:

normal ca mama incearca tot posibilul, dar asta nu inseamna ca e adevarat tot ce zice ea......fara suparare. Toti ne zbatem pt drepturile noastre, e si normal sa fie asa, dar acolo unde chiar avem dreptul legal....

Edit : doar toti stim ca presa, televiziunea, cauta senzationalul....niciunul nu vine insa cu un text de lege! pai numai de cate ori au indus in eroare publicul cu legea asta noua a mamelor, zau!

Bine zis, Eseea! De cate ori am vazut aparand la tv oameni care-si spuneau doar partea de adevar care le era favorabila iar restul adevarului era trecut sub tacere. Iar astia cu talk show-urile, ce audienta ar avea daca nu ar prezenta ceva "extraordinar", "senzational" chiar daca adevarul lor mai e "cosmetizat" pe ici pe colo prin partile esentiale, ca sa aiba emisiunea mai multa sare si piper.

Maya 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maya25

Citat:

Bine zis, Eseea! De cate ori am vazut aparand la tv oameni care-si spuneau doar partea de adevar care le era favorabila iar restul adevarului era trecut sub tacere. Iar astia cu talk show-urile, ce audienta ar avea daca nu ar prezenta ceva "extraordinar", "senzational" chiar daca adevarul lor mai e "cosmetizat" pe ici pe colo prin partile esentiale, ca sa aiba emisiunea mai multa sare si piper.

Maya 33+

Atunci mea culpa. Tin minte ca exact asta era argumentul suprem, adica actul ala, eu stiam ca de livret zisese ceva sau de nu stiu ce decizie pe care de altfel ar fi si contestat-o. Acum vorba voastra, cat adevar e nu stiu, si nici nu am de ce sa ii iau apararea. Da'daca ar adevarat ce a zis ea, ar fi indreptatita.

My baby...to come

Mergi la inceput

Citat:
Vad ca nu locuiesti in tarisoara noastra (asta unu ' la mana) si te rooooog, nu-mi spune ca e o chestiune de principiu, ca principiile nu se discuta cu mana-n sold.

Pentru a clarifica lucrurile, sunt romanca cu domiciliul in Romania in acte dar momentan "locuiesc" de ceva vreme intr-un spital din alta tara pentru ca in tara noastra, acolo unde cotizatiile mele la bugetul de stat (considerabile) sunt folosite in alte scopuri decat pentru a mi se trata afectiunile de sanatate, desi ar fi un drept al meu conferit prin lege sa beneficiez in schimbul banilor pe care ii dau de niste servicii medicale.
Nu stiu despre ce principii vorbesti si nu inteleg ce vrei sa spui ca eu vorbesc cu mana in sold. In fine, nu are rost sa o lungim, avem pareri diferite, asta e.

Maya 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Cica pe lumea asta ar exista ceva care se numeste 'solidaritate' si care desemneaza un 'sentiment care ii determina pe oameni sa-si acorde ajutor reciproc'.
Cineva m-a pacalit mai demult ca 'solidaritatea' s-ar manifesta cu precadere in randurile sexului ...sa zic 'slab' sau 'frumos'? ... ma rog, ca ar exista 'solidaritate feminina'.
De cand m-am facut om mare, am inceput sa banuiesc eu ca Mos Craciun nu exista si ca solidaritatea si empatia sunt niste gogoritze. Am crezut insa ca nasterea si copilul/copiii compenseaza moartea neuronului cu o crestere a nivelului de empatie.
M-am inselat (?)

Mergi la inceput

Citat:

Am crezut insa ca nasterea si copilul/copiii compenseaza moartea neuronului cu o crestere a nivelului de empatie.
M-am inselat (?)

mai devreme ai jicnit-o pe Maya, doar pt ca si-a spus opinia, si nu a facut-o cu mana in sold deloc...

acum...ce vrei sa spui cu "moartea neuronului" dupa nasterea copilului? Te referi cumva la noi cele care au copii? la toate?

si acum referindu-ma strict la postarea ta la subiect : ce legatura are solidaritatea si empatia cu problema acestei mame cu justitia? Ce inseamna asta? sa sustinem ceva care nu este in acord cu legea doar din spirit de solidaritate si empatie? Tie ti se pare normal asa? NU este legal ceea ce cere ea, asta e tot. Chiar daca noi intelegem ca e greu sa cresti mai multi copii. Am spus toate ca ar trebui ajutate familiile de acest tip intr-un fel dar NU ESTE LEGAL sa aiba 3 indemnizatii. Tu ai citit legea inainte sa-ti dai cu presupusul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:

Citat:

Am crezut insa ca nasterea si copilul/copiii compenseaza moartea neuronului cu o crestere a nivelului de empatie.
M-am inselat (?)

mai devreme ai jicnit-o pe Maya, doar pt ca si-a spus opinia, si nu a facut-o cu mana in sold deloc...

acum...ce vrei sa spui cu "moartea neuronului" dupa nasterea copilului? Te referi cumva la noi cele care au copii? la toate?

si acum referindu-ma strict la postarea ta la subiect : ce legatura are solidaritatea si empatia cu problema acestei mame cu justitia? Ce inseamna asta? sa sustinem ceva care nu este in acord cu legea doar din spirit de solidaritate si empatie? Tie ti se pare normal asa? NU este legal ceea ce cere ea, asta e tot. Chiar daca noi intelegem ca e greu sa cresti mai multi copii. Am spus toate ca ar trebui ajutate familiile de acest tip intr-un fel dar NU ESTE LEGAL sa aiba 3 indemnizatii. Tu ai citit legea inainte sa-ti dai cu presupusul?

Am jignit-o? Serios? In cazul asta, imi cer scuze.
Adevarat, n-a facut decat sa spuna ca:
Citat:

Adica acum respectiva mama sa ia 3 concedii medicale cum ar veni? Iar cand se va intoarce la lucru, ce, sa-i dam 3 salarii pt ca a facut 3 copii?
Cine face copii ii face in urma unei decizii constient luate cu mintea limpede si isi asuma responsabilitatea sa ii creasca, nu statul (adica noi) sa le dam bani sa ii creasca!

Cu 'moartea neuronului' ma refeream la mine. STRICT.

Daca datul cu parerea e sport national, nu e totusi interzis (inca).

Cu 'solidaritatea' m-am referit fix la ce m-am referit. Si la ce a inteles toata lumea. De exemplu, la faptul ca multe femei se tem ca nu cumva mamele de tripleti sau gemeni sa le 'ia' ceva (painea de la gura, banii din portofel, praful de pe toba). Sau de exemplu la faptul ca tu, eseea, sau tu, maya, de-ati fi mame de tripleti, ati trambita strambatatea legii pe care o aparati acum cu atata infocare.

In ceea ce ma priveste, milionimea de micron care a supravietuit din neuron ma indreptateste sa judec. Diverse chestii. Inclusiv o lege. Iar daca legea e tampita atunci spun ca e tampita.

P.S. Toata lumea pare a uita ca Ionela Danciu a castigat o data.

Mergi la inceput

Mihaelka, datul cu parerea ar trebui sa aiba si o baza, nu sa fie asa..sport national.

eu nu apar legea respectiva deloc, unde ai citit tu ca am scris eu asta?? te rog sa-mi arati, daca nu- nu mai inventa!! mamica respectiva poate ataca legea pe motiv de neconstitutionalitate sau stiu eu ce altceva, dar nu poate cere in baza ACESTEI legi 3 indemnizatii, tu asta se pare ca nu intelegi. Atat am spus. tu ai citit vreun argument legal de mai sus? 3 alocatii da, i se si dau, dar nu 3 indemnizatii.

si nu mi-e frica de ea ca imi ia de la gura copilului meu nimic, doar si eu iau de la gura altora ca sa-mi cresc copiii

a castigat o data in instanta, asta nu inseamna ca sentinta a fost corecta. daca toate sentintele ar fi corecte si legale in prima instanta, nu ar mai exista cai de atac.

poti sa argumentezi de ce legea e tampita? referitor la ce? ca o mama nu poate avea 3 indemnizatii in acelasi timp ci doar 3 alocatii?

Mergi la inceput