Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (43)
Raspunsuri - Pagina 7
andy.p spune:
Buna dimineata ..va scriu repede cat doarme gaza..asa incet merge DC ca
Alexia s-a trezit azi dim la 8,joaca un pic de suc de mar ,iar joaca si apoi laptic..acuma face
babytza stai linistita ca soricelul e un copil perfect sanatos
nerantula strumfa mea se trezeste noaptea tot la 3 ore ca ceasula asa ca iaca si eu rupta de somn
babymomtin pumnii sa rezolvi repede cu actele si sa nu fie lume multa,oricum sper ca nu stai la coada cu copii dupa tine,astept cu interes diversificare ep 2
musette mamica si puiutzul.
oana Ce mai faceti?
Ramo multumim de cafea
Giuliannasper ca sunteti k
Joy ai o mica printzesa superba,superba
tuturor sarbatoritilor de azi!!
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
tzitziri spune:
Laura, crestem.Voi sunteti bine?Ca nu am citit numai de bine de voi
Babyza, acum am citit ca ai facut deja programare.Daca vreo totusi sa te duci diseara la 19.45 la dr Stamate, da PM.
Legat de diversificare..am ascultat 3 pareri de doctori care la un moment dat l-au vazut pe Davidutu de-a lungul existentei lui si au zis 5 luni. Cel mai pertinent in a justifica de ce mi s-a parut dr de familie care cand am intrebat eu de ce 5 si nu 6, ca el ia bine in greutate (are 8300 gr) a zis ca daca incepem de la 5 incepem cu suc de mere, cate putin..daca incepem de la 6 atunci trebuie intrat in forta cu legume.Deci de la 5 ne permitem sa ne mai jucam cu lingurita, sa ne rasfatam, sa intelegem ca exista castronel si lingurita, dar de la 6 lucrurile trebuie sa fie deja stiute. Si ca sa nu o iau in forta de la 6 (pentru ca nu stiu cat de dispus o sa fie el),o sa incepem incet, in joaca,de la 5.
Legat de landou..noi nu prea mai incapem bine in el de ceva timp plus ca, desi se ridica de la jumatate ca sa poata sa vada cat de cat, nu il mai satisface cat vede.Mi-am dat seama de asta cand am mers cu el in parc si nu mai vroia neam in landou, vroia in brate.Asa ca am trecut la sport, care are 4 trepte de inclinare.Noi stam pe a doua de jos in sus, deci e si unghiul bun pentru coloana lui si poate si vedea cat vrea.
Legat de decalotare...tati ii trage usor de putza de fiecare data cand face baita. Si se vede clar deosebirea, pentru ca se retrage pielea din ce in ce mai mult. Deci cred ca mai bine incetisor si acasa decat brusc si la spital
CD, ma bucur ca sunteti bine si acasa!
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
300 spune:
Babytza asa te vreau, scrisesem mesajul inainte sa termin tot de citit, apoi am vazut ca ai un ton mai optimist.
Babymom, chiar te rog sa-ti dai cu pererea despre diversificare. Nu cred ca vei confuza pe cineva, e pur si simplu o parere (avizata) in plus si foarte utila. Imi place mult cum vezi lucrurile - si in legatura cu subiectul asta, si in general. Bafta multa la goana dupa acte! Sunt sigura ca va fi mai usor decat crezi.
Gaia, si eu ti-am citit blogul din cand in cand. Cunosc senzatia, cititndu-va pe voi, vazandu-ma pe mine cu un singur bebe incerc sa-mi imaginez cum reusea mama sa se descurce cand era nr. 4 mic. Avea asa: doua fete de 10 si 8 ani, o fetita de 1.5 ani si bebe. Peste 3 ani a mai venit unul, deci ultimii doi mentionati mai sus se fugareau prin casa. Tin minte ca ieseam mereu cu cate unul pe-afara, eram tare frustrata pe la 13-14 ani ca ies numai cu atarnici dupa mine. Poate ca daca imi dadeam seama cum se chinuie mama nu mai faceam nici un naz...
A propos de asta va multu inca o data pentru apecieri (angelynna ).
Musette
Didi parca voiam sa-ti spun ceva da nu mai stiu ce.
Nerantula si eu v-am vazut pe site la antena. Aratati bine si bebe este adorabil, tare expresiv, ma bucur ca v-am vazut asa, in poze nu-ti dai seama niciodata de grimasele dulci ale unui copil.
Legat de treziri noaptea... am tot scris. Suntem mai mici ca voi insa am observat ca sunt perioade in care se trezeste des, perioade in care se trezeste o data noaptea si o data dimineata devreme. Uneori se mai trezeste pe la 9, suge si continua sa doarma pana la 10-11. Dar cu conditia sa nu fie perioada de treziri dese (in opinia mea umila atunci e puseu de crestere). Eu zic rabdare si in nici un caz sa nu te apuci in asemenea momente de diete sau de rabdat de foame. Din contra, sa ai grija sa nu iti fie foame pentru ca devii irascibila cand esti infometata (glicemia scazuta si nivel scazut de serononina etc etc) si nu mai faci fata.
Daca totusi esti obosita, baga un pic de cafea; daca pustiul e agitat, un pic de agitatie in plus nici nu se simte si in lus eu nu prea cred ca se agita pustii de la cescuta de cafea. Gruia doarme in alta camera, nu? Asta inseamna ca la 2 ore nioaptea tu te ridici din pat, deschizi usa, te duci in alta camera, iei copulul din patutz, ii dai san, incerci sa il linistesti si te intorci in camera. Dar nu ajungi inapoi bine ca-l auzi foindu-se si te duci sa vezi daca totul e in regula. Incearca sa il iei si langa tine, nu mereu si nu in fiecare noapte, dar eu cred ca se va linisti considerabil daca te va simti langa el.
Daca e ceva ce nu iti place, sau cu care nu esti de acord, sa nu te superi pe mine, eu un bebe marait si pe mamica lui si sper sa gasesti o solutie sa te odihnesti cat mai bine, indiferent cum ar fi.
O aud pe Anda gangurind in iving, asa ca ma duc sa ma limpezesc pe par si s-o dragalesc.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
gaia.nevia spune:
300, dulci.
Imi aduc aminte ca si eu ma suparam cand mama ma punea sa o iau pe sora-mea cu mine pe-afara... dar nu m-a tinut mult.
Mai tarziu, as fi vrut sa ma ia ea pe mine prin baruri si pe la munte, si ea imi zicea, "esti nebuna, cum sa merg cu sora mai mare in gasca?! vrei sa rada lumea de mine??!"...
Sunteti niste fumosi toti, si e super sa ai o familie mare. Eu m-am apucat tarziu tare... si ma bucur ca m-a ajutat Dumnezeu sa-i fac si pe cei doi minunati.
Tu cum planuiesti? Maresti familia?
Edit: Ma tot tin sa-ti zic de cand am vazut prima oara listuta cu bebelusi. Sora-mea e nascuta intr-o zi cu Anda, pe 10.10.1980
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!
musettepink spune:
Andy pupam mamica si pe somnoroasa
Oanaacelasi lucru patesc si eu cu Luca cu landoul,daca nu doarme vrea sa vada si cum din landou nu poate trebuie luat in brate asa ca ma bate gandul sa montez carutul sport dar este inca frigut afara si acolo in landou e bine protejat,voi nu aveti probleme cu frigul?
luminita pup mamica plina de energie si pe hunii ei.M-am gandit la ei ieri cand l-am scos pe Luca cu scoica pe carut in ideea ca poate ii place mai mult decat in landou si poate poate incepe sa o iubeasca si pe ea....ti-ai gasit,nu a fost chip mai mult de juma de ora nu a vrut sa stea....si cand ma gandeam la hunii tai care numai acolo dorm
300micuta calculatorista!o mosteneste pe mami nu-i asa
Minunea a venit! de Luca Nicolae
tzitziri spune:
Musette, pai la noi scoica e mult mai putin protejata decat sportul...ca l-am dus si cu scoica prin Selgros cand ne-a fost lene sa luam sportul si scoica pe carut la noi cel putin e mai naspa ca sportul....mai naspa adica mai expusa.
Pe sport pot sa ii pun si acoperitoarea aia de vant si acoperitoarea (exista cuvantul asta?) de picioare...deci e cam aceeasi treaba ca landoul ca protectie....plus ca s-au facut baieti mari, nu?Landoul e de bebelusi
preety spune:
Eva, Nerantula, Babymom multumesc mult ptr raspunsuri
Babymom bafta cu actele.
Gaia, mamica si geaman de Sorina.
Babytza, nu fi trista, sigur nu e nimic, dar ca sa te linistesti mai bine te duci azi la programarea lui Tzitziri. Am o prietena, tot asa cu fetita cu capsor mare, au bagat-o dr pediatri in toate alea ca are fontanela mare, cu lichid, etc... s-a dus la neurochirurg si copilul e perfect normal... asa are el putin capsorul mai mare... Daca te iei dupa pediatri astia te imbolnavesti sigur, asa si eu cu meningiomul meu...
Azi m-am speriat nevoie mare. Mancase Sorina si am tinut-o in sus cu mana stanga sub fund asa ca sa eructeze. Toate bune, la un mom dat iau mana dreapta de pe spatele ei si ma intorc o fractiune de secunda cu capul ca sa iau gaza ei preferata (o albinuta de la tiny love) ca sa ne jucam. Asta mica, o fractiune de secunda i-a trebuit si s-a lasat cu totul pe spate (parca voia sa faca podul de sus) de mi-a sarit inima din loc ca i se frange coloana... Doamne... tre sa fim din ce in ce mai atenti... ca doar fractiuni de secunda le trebuie sa faca vreo prostie... Si-acu ma trec transpiratiile cand ma gandesc
Nu am ajuns azi la masaj ca bunicii mele i-a fost rau si nu a putut sta cu asta mica . Sper sa nu fie ceva grav, ca spatele meu poate sa mai astepte, dar pe ea n-o conving deloc sa mearga la dr.
Fetele din sectorul 4 (eventual zona Tineretului) pe unde aveti medic de familie ptr adulti? Dr.mea pleaca in America in Februarie...
Mamica fericita de Sorina Gabriela
Ticker Sorina Gabriela
angelynna82 spune:
Mesette, Laura, Oana si pe celelalte fete multi [pu] si iertare ca nu v-am bagat in seama
Fata noastra doarme cu noi in camera, pt moment e ok, adoarme la 9.30 - 10.00, se mai trezeste la 4.30 - 5.00 papa putin somnic de voie pana la 8.00 - 8.30
Posibil sa fi spus...nu mai stiu, ne-am cantarit si avem 7.690gr...nu stiu cati cm, in curand aflam
Facut comanda pt maruturii, carduri de masa, set prosop, sapun si sticluta mir...sper sa le trimita repede totusi
Vorbit si la cofetarie de tort, va avea 5kg cu 30lei/kg, cumpar eu bebelus pt el si il comand cu 2 zile inainte
Probat rochita botez....sunt gigantica, nu stiu cate kg dar avem sunculite, solduri maricele , totusi merge
fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
andreutac spune:
Neata mamici si pitici!
Dupa "bunul" obicei intru o zi da, altele nu...Sunt destul de obosita, pitica e agitata, maraita, cred ca o mai doare stomacelul (a fost diagnosticata cu reflux esofagian), facem tratament cu niste pastilute si am trecut pe lapte antireflux. Si ca sa fie si-o veste buna, se pare ca il tolereaza destul de bine, mananca mai mult, se simte si la greutate.
Luni am implinit 4 lunite, ne-am trecut in tabel cu realizarile aferente - 60 cm si 5,760kg. Dupa cum spunea si Kid,chiar daca suntem codase la greutate, mie mi se pare ca este foarte bine proportionata, are si carnita si gusulita, iar dr. a apreciat dezvoltarea ei.
Va multumim din suflet pentru complimentele adresate. Deh, ne-am straduit si noi sa fim la inaltime pentru un asemenea dublu eveniment, iar daca ne-ati complimentat se pare ca am reusit.Va pe toate.
Nikolici, pitica a stat cu noi la restaurant pana la ora 1 noaptea, insa intr-o camaruta separata, pusa la dispozitie de restaurant. Chiar si asa a fost fost foarte agitata nefiind obisnuita cu atata lume si a plans ne-a rupt sufletul.
Nerantula, se pare la v-am ratat la antena, insa recuperez, ma uit pe net. Ieri am fost ceva mai lenese, ne-am trezit la 9. de Gruia ce sa zic, frumusel foc, pacat ca-i dat. Nu ne bagam, sa nu iasa paruiala pe forum
Bitza, e un dulce Lucas, iar tati cred ca e topit...
Anca, Carla e minunata, felicitari!
Babytza, tin pumnii stransi pentru soricel. Sigur e o larma falsa, insa o verificare nu strica.
Anamona, am vazut poze cu printesa ta, e adorabila
La multi ani sarbatoritilor de azi!
Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria
tzitziri spune:
Angelynna,, se pare ca mai asteptam cu punerea in aplicare a planului de plimbare, dar la primavara nu mai scapi