***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(91)
Raspunsuri - Pagina 4
An@ spune:
Liviana , esti o draguta!! si nu mai citi/asculta atatea stiri ca te deprimi. Sunt si concedieri din cauza crizei, dar sunt si unele firme/fabrici care se folosesc de "criza" ca sa scape de oameni fara sa aiba de-a face cu sindicatele.
Elteka, bravo lui Elias ca doarme deja toata noaptea si ca pana la urma a acceptat laptele (destul de repede zic eu. Noua ne-au trebuit cateva sapt pana sa gasim un lapte praf pe care sa-l bea, dupa intarcare !).
Betty, asa sunt copiii normali si sanatosi : energici, tipa, sar, imprastie jucarii,...Cand ma mai apuca pandaliile de atata zgomot si dezordine, imi aduc aminte cum e cand e bolnava. Prefer de 1000 de ori sa fie sanatoasa si galagioasa!!
Noi nu avem (inca) probleme cu scrisul pe pereti, dar citema undeva ca poti pune coli mari pe perete, la nivelul ei sa l mazgaleasca. Si le schimbi cand sunt pline.
Cu aruncatul jucariilor, eu am "vindecat-o" confiscandu-le si spunandu-i ca ma duc sa le dau la alt copil (ii spun de cineva pe care il cunoaste), pt ca daca le arunca inseamna ca nu le vrea. Si i le ascund o perioada.
Cu aruncat mancare pe jos, a mea baga in gura paine/portocala/altele si pe urma o scuipa pe covor (dupa ce era satula) sau varsa ceva pe parchet intentionat. Am strans amandoua ce a dat pe jos (mai mult ea), am dus impreuna la gunoi si i-am dat si un servetel sa stearga parchetul unde a murdarit (cand nu ma vede, curat eu in urma ei). Desi gaseste o distractie in a face curatenie, nu a mai scuipat mancare pe jos in ultimul timp.
mami de Ana (22 mai 2007)
mica0307 spune:
betty si Maya cere cocala (portocala), adica chiar plange sa ii dau, daca ii desfac una ia de 2 ori si nu mai vrea sau nu vrea deloc. Si cere ba (banana) si o luam de la capat...
Ma masa cel mai tare ma enerveaza ca pe langa faptul ca nu se omoara cu mancatul mai scoate si din gura...
Daca o cert plange ca vrea la mamaie (vecina) daca o duc acolo plange ca vrea acasa...
...si asa ne ocupam noi timpul...intre 2 divorturi ca tot se vorbea de asta pe aici...
Madi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mica0307 betty si Maya cere cocala (portocala), adica chiar plange sa ii dau, daca ii desfac una ia de 2 ori si nu mai vrea sau nu vrea deloc. Si cere ba (banana) si o luam de la capat... Ma masa cel mai tare ma enerveaza ca pe langa faptul ca nu se omoara cu mancatul mai scoate si din gura... Daca o cert plange ca vrea la mamaie (vecina) daca o duc acolo plange ca vrea acasa... ...si asa ne ocupam noi timpul...intre 2 divorturi ca tot se vorbea de asta pe aici... Mica si Maya Alexandra (10 mai 2007) www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sonia/www.youtube.com/watch?v=Zu0iQkWS2vw" target="_blank"> 1 anisor...de Maya Poze/Poze intalnire www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote |
Mica asa si Ana. Cere banana, ia o gura, o molfoleste si o scuipa, dupa care nu mai vrea nici sa deschida gura. Si cea mai mare placere e sa ia un mar cu coaja, sa muste din coaja si sa scuipe pana decojeste tot marul.
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
mica0307 spune:
Pe pereti inca nu ne-am apucat de scris. Avem pentru asta o tablita de la fisher price, pe care i-au luat-o ai mei de Craciun si carti de colorat.
lbelciug spune:
Didi, eu zic ca e grav. In momentul in care se disponibilizeaza mii de oameni si majoritatea firmelor nu mai fac angajari, avem o problema. Ii multumesc lui D-zeu ca la noi se merge pe alta abordare anti-criza caci oamenii aici sunt "the most valuable assets".
An@, nu vreau sa le citesc, dar vin pe emailuri si le vad chiar din titluri! Deh, poate sunt eu mai agitata si pt ca taman acum ne-am gandit sa ne mutam si ne bagam la credit pe Nspe ani.
Mica, hehe, apropo de scrisul pe pereti. Daca ai sti cat il vanam pe Matei cand era asa mic sa nu faca vreo boroboatza din asta. Mititelul nu a gresit dar ce crezi ca mi se intampla acum? Taman Bogdan s-a gasit sa fie mare scriitor si devorator de pixuri sau orice altceva lasa urme. Intr-o zi si-a gasit o masinuta sa o frece pe pereti si mi-a lasat urme albastre, noroc ca lavabila se sterge usor.
Faza cu aruncatul mancarii cred ca mai e si de la caninii/maselele care trebuie sa iasa.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Dec-Ian 09
NE JUCAM
bettyR spune:
Ana, ai dreptate, am si uitat cum e sa fie bolnava, ma gandesc ca poate trecem iarna fara raceala. A avut una la inceput, dar numai muci. Sa stii ca am pus-o si eu sa stearga si sa arunce la gunoi, dar ei ii place si tot sterge si arunca mancarea inainte sa o duca la gura. Cred ca o sa mai ascund si eu o parte din jucarii.
Mica, si Andreea zice 'cococala' si 'nana' la banana. Evident ca si ea mananca cam 3 feliute si din banana cam jumate. Si a mea scoate din gura, dupa cateva gurite scuipa, eu ii mai dau altceva, adica ori cateva gurite de paine si inapoi mancare si uneori merge. Sau ii pun 2 feluri, si alternez. E cam enervant ca m-am saturat de gatit zilnic, dar ce sa fac. Sau ii mai distrag atentia cu ceva din bucatarie si ii mai dau, de obicei uita ca a scuipat si mananca mai departe. Daca nu-s de felul lor mancaciosi cred ca nu avem ce face. De certat nu pot sa o cert ca inseamna sfarsitul mesei. Acum cere in timpul mesei sa bea apa, sau altceva(iaurt, vaca=cascaval, fructe ...) si e f enervant sa tot o iau cu vorba sa ii zic ca ii dau dupa ce mai ia cateva gurite si sa o tot pacalesc. M-am plictisit. Mananca mult si incearca singura ce ii place f tare, dar are o gama tare redusa.Restul mancarurilor parca nu ii plac f mult, dar nici nu ii displac, ca de ex cartofi nu o pot face sa manance, ca refuza f categoric.
Cu raceala cum stati? Poate din cauza asta mai scoate din gurita, nu are pofta de mancare.
Are tablita de scris, cred ca de acolo i-a venit ideea sa scrie pe pereti. Azi a venit si mi-a spus ca a scris si ca o sa ia bataie. Zice 'pataie', atata ca nu prea stie f bine ce e. I-am zis ca o sa ia bataie daca mai scrie, si spune 'chiu pete, pataie', dupa ce a scris.O sa fac poze sa va arat operele de arta, tati zice ca nu are rost sa dea cu alb ca pana la 7 ani o sa tot scrie. El e asa de relaxat nu are nici o treaba si nu se enerveaza mai deloc.
Betty 15+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Poze Craciun
tamaraspt spune:
La multi ani! cu intarziere pt Vas si Lavini
Ioana m-ai intrebat de consipatie. Eu am considerat ca este constipat cand reusea cu greu sa faca 1-2 graunte f tari de kk. De fapt in ultimile 2 sapt cred ca singur a reusit sa faca doar odata, restul cu 1-2 supozitoare. In conditiile in care ii dau tot felul de mancaruri bomba pt stomac, suc laxativ de la erbavita, suc de pere, prune semiuscate, Humana Milchzucher, magnesia usta. Si mi-e asa mila de el, se vede ca-l deranjeaza. Sa va spun cum s-a constipat - el oricum are aceasta tendinta, nu a mai avut un scaun moale de cand il alaptam.
Eu cumpar lapte Humana HA3 pt o luna de obicei din doua locuri, sunt aduse direct din germania cu termen lung de garantie. in decembrie am primit humana cu termen 12/09. doar la termen m-am uitat. dar se schimbase si masura de lapte - era mai mica. asa ca laptele a iesit mai gros si s-a constipat. Totul s-a intamplat de Craciun, nu eram acasa. Cand am ajuns si ne-am uitat in celalate cutii am vazut ca masura era putin mai mica decat inainte. Dar raul era facut, deja trecuse o saptamana. Am luat ieri dintr-o farmacie lapte si termenul este 09/09 si masura era cea mare. Nu stiu daca s-au schimbat masurile si la laptele normal humana, dar daca folositi sa urmariti sa nu patiti ca noi.
Si noi avem probleme cu scrisul pe mobila cu pixul sau marker. Am incercat cu spirt, tot se vedea si am sters cu niste servetele umede pt copii, unele ieftine si s-a curatat. De fapt eu folosesc prin casa destul de des servetele umede, acum cumpar numai pt copii, inainte luam si cu clor sau pt suprafete ceramice.
Vazut filmulete si poze. Maya este draguta ca de obicei, Bob m-a uimit cu recunoscutul literelor, Lavinia este o domnisoara, facem si noi baie cu 'ba'=balonase, Rares se pare ca s-a acomodat bine la cresa iar Stefan s-a distrat de minune la munte. toti capsuneii.
Am pus poze noi la semnatura.
Vorbim si noi din ce in ce mai mult, tot nu pronuntam literele l, r si s. Si mai noi ne plac povestile, dar nu la culcare. Aveam cumparate 2 carti cu povesti de la editura eduard, povestea este scurtata mult, mai mult poze. Acestea ne plac. Intre timp am tot cumparat de la aceeasi editura, ca eu deja ma plictisisem de primele. Ii plac la nebunie, ma pune sa citesc anume strofa, sau anumit pasaj - i-am cuparat Ridichea uriasa tot de la ei si este in versuri. Le-am cumparat din piata de la taraba cu carti si am vazut acolo si carti cu animale cu abtibilduri, dar am considerat ca este prea devreme pt el.
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
mica0307 spune:
Suntem mai bine, da tot cu muci si tuse...dar mai rar parca.
Ei nu...ea nu are niciodata pofta de mancare...nu stiu cum a reusit sa vina grasa dupa 3 sapt de stat la mama...de fapt stiu..masa de dimineata si-o luau la fereastra nici nu am mai avut curaj sa mai intreb de celelalte mese .
Piure de cartofi nici Maya nu a mancat deloc (de cand cu amestecurile alea de bebelusi) pana acum cateva sapt. Acum vad ca mananca si ma bucur ca mai scap de gateala pt felul 2. Fac piure cu ceva carnita si am scapat....si pe mine ma dispera gatitul in fiacare zi sau la 2 zile...si mor sa vad ca nu ii place...
bettyR spune:
Mica, asa-i si Andreea, parca nimic nu-i place, cred ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca mananca putin. Acum s-a sculat, a luat cateva gurite de ciorba, adica cubulete de legume, fara carne binenteles, a baut ceva zeama cu paiul si gata si 3 gurite de legume cu carne date la robot ( eu ii fac si asa ca unele le mananca). Cateodata vad ca nu se satura si nu-i ajunge, dar nu stiu ce sa-i dau. Stiu ca nici cu pacaleala nu o sa mai dureze mult ca se maresc, dar poate o sa spuna cand is mai maricei ce le trebuie. Eu o vad si pe Maya bine, cam ca Andreea nici grasa, dar nici slaba.
Betty 15+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Poze Craciun
CarlaV spune:
Arcadia, nu stiu daca sotul a reusit sa scoata toata pilitura de fier din gurita Sabinei, daca nu... inseamna ca si-a luat copilul suplimentul de fier .
Cu mancarea noi nu avem probleme, doar ca mananca ce i se da, apoi vrea sa manance tot ce vede la altii, mancare de copii sau de "oameni mari". Nu stiu unde intra atata, ar rontai continuu cate ceva. Curios este ca de vreo 6 luni a luat in greutate maxim 500g, dar s-a inaltat cu 7 cm.
Carla, s.20 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni*******poze 12-15 luni
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"