Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (56)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

FIBRINOGEN...ma scuzati (mi-am pus ochelarii)

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nikoleta20

fetelor...burtoiul meu o ia raznaaku cand mai avem putin...se intareste din 10in 10 min de zici k o sa crape,nu ma doare,dar e senzatia aceea de presiune,cine stie,cunoaste...cine nu,sa nu afle...bb e si el cam acrobatic...m-am uitat azi la wrestling...o incerca si el sa se antreneze???

Daaaaa Si al meu la fel... si situatia asa dureaza deja de ceva vreme... dimineata e bine, dar dupa-amiaza, incep contractiile. Nedureroase, e drept, dar tare ma tem sa nu aiba efecte... Cred ca trebuie sa fac un drum la gineco, sa vaz ce mai zice...

Denisa-Madalina 27+ cu Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

KEA
Sughitul eu il simt ca un puls ritmic timp de vreo 3-5min.dar am observat ca sughte dupa ce am baut ceva sau mancat,sa fie oare gurmanda ca sora sa Sophia?

SASHA
Ai ales un prenume foarte frumos, Codrut,wow ,mamico esti la al 3 lea bebe,felicitari-si noi ne dorim tot 3 ,speram sa reusim suntem deabia la al2lea c-am batrani asi zice,eu 36 si sotul 45.
Am avut pana vreo 10 ani din cauza endometriozei netratate la timp.

SILVIA4
Multumesc pentru raspuns,da,pitica mea sughite mult si luuuuuuung ,multumim pentru complimente.

MITITICA,LYSBETH
Norocoaselor,aproape ca va invidiez,ce dor imi este de un somn profund,de vreo 3 ani nu mai dorm,sunt de veghe,dormiti fetelor acum ,mai tarziu o sa regretati.

FLORIC
Din nefericire,vergiturile sunt inevitabile pentru o taliuta care s-a dezvoltat foarte tare ,nu-i o drama,se pot acoperi ,la mine au iesit pe sani,ma gandeam sa tai zona cu pricina si sa-i fac la loc dupa al treilea bebe.

Fetelor,
am vazut ca sunteti tare agitate cu bagajul din spital,bine ,exista cateva lucruri care trebuiesc preparate din timp.Eu cand am ajuns la clinica la prima nastere,fiind programata cezariana am avut timp sa adun tot de prin casa,cand m-au vazut asistentele ,m-au intrebat daca m-a dat barbatul afara din casa,asa de incarcata eram.

sincer,am folosit foarte putine lucruri din ce am adus.
cel mai important e sa aveti chilotei pe voi la schimb si camasi de noapte curate,ve-ti sangera iar cand veti primi vizite sa nu patiti ca mine,nu m-am ridicat din pat fiindca imi era camasa patata si nu am avut alta la schimb( doar doua nu mi-au fost suficiente).
In rest, daca faceti cezariana, bagati cuburi de gheata la congelator,cand va treziti din anestezie va este foarte sete iar apa nu e recomandat sa beti ca vomitati,gheata ajuta la hidratarea buzelor.

Ma duc sa dau de mancare lui Sophia si revin cu amanunte,puteti sa ma intrebati orice,va raspund cu drag in ce priveste nasterea prin cezariana.

Sophia 2ani 06.09.06
+31
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns millie spune:

Shasa multumesc,acum cred ca am inteles,sunt momente cand simt niste zvacnituri aproape de buric,a mea cum nu sa intors prin zona aceia trebuie sa-i fie capul undeva pe partea stanga.

Floric stai linistita ,nu esti singura care se confrunta cu vergeturile de o luna incoace si eu am observat ca mi-au aparut pe solduri

monica 35+ Lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvia4

Multumesc frumos Florinela pt informatii! E si la noi obiceiul cu datul la grinda, dar asta o face un barbat, de-aia intrebam daca trebuie si mos. Nu stiu pe cine sa pun, avem 2 cupluri de prieteni dar nu putem alege intre ei. Incercam sa gasim alte variante dar parca nu apar.

Povestiti-ne si noua cum e cu grinda asta... Eu una... nu am mai auzit pana acum de acest obicei. De fapt... nu prea stiu nici un fel de obiceiuri legate de nastere-botez. Lasa, ca nici pe cele legate de nunta nu le-am respectat, dar unele sunt dragutze si pot fi adaptate la era contemporana.

Denisa-Madalina 27+ cu Adela

Mergi la inceput

Stiu ca s-a discutat despre FIBRINOGEN...am citit la mom.respectiv, dar nu mai stiu unde?
Pe net scrie ca este o subst continuta de ficat, si daca este mare( ca in cazul meu), poate duce la formarea unor cheaguri de sange, valoarea lui creste in caz de infectii, sarcina si un continut de estrogen ridicat in sange.
Stiu ca a scris cineva ca-i este recomandat aspenter (tocmai deasta, pentru evitarea formarii cheagurilor de sange)offff, cica poate indica eclampsie! Mi-e frica mai ales ca mie imi creste tensiunea una doua si pulsul il am marit
Maine vb cu doamna doctor sa vedem care-i treaba
Doamne ajuta, sa fie bine!

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Florinela, mie doctorul cand mi-a spus sa iau aspenter mi-a recomandat sa imi iau tensiunea odata la 4 zile. Important e sa nu treaca de 14.
La mine nu-i problema (tensiunea obisnuita e 8-9) da e bine de urmarit mai ales in ultimul trimestru cand se pare ca tensiunea la gravide poate creste destul de mult.
Am citit undeva ca poate provoca complicatii la bb dak e prea mare

29+ Damian Codrut Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikoleta20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvia4

Fetelor, am vazut ca vorbiti despre moasa. se pune doar moasa sau si mos? eu credeam ca trebuie sa fie pereche casatorita. Si ce face moasa? sau ce fac mosii? Sunt in dilema ca nu prea stiu care e rolul lor si nici nu am pe cine sa pun

Silvia 31+

la toate burticile si la bb cumintel...
nush ce are pc meu k are puricei pe el,stau cate 5 min sa se incarce o pagina...si numai aici,la forum mere ghreu
referitor la ce intreba silvia,eu stiu k nu e musai sa fie casatorita moasa,k sa pui si mos...stiu k moasa este importanta,nu moshul,iar rolul ei este ceva de ajutor al nasei.iti duce copilul la biserica imbracat in hainutele ei,asta la botez vb,iar nasa il aduce,iar la baita de mir,ea o ajuta pe nasa si ea este cea care tre sa arunce apa la radacina unui pom,apoi la mot,iar nu mai stiu ce rol are...in fine,atatea obiceiuri...eu am pus-o pe sora mea mai mik pt k insista sa aibe si ea un rol in viata lui bb,ceva mai special,iar cum nasii erau deja alesi...am pus-o mosica....a...si cel mai important rol:cand iti pica ochii in gura de somnik si bb are chef de jelit...o chemi pe moasasi atunci sa vezi ce rol important are...
aku mai citesc k nu am citit d la pag 6 si revin

Nikoleta 20 35+Mario Andrei

poze la albumul DC

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2009&month=2&day=26&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia4 spune:

Fetelor, voi ce stiti de cele 5 zile libere pe care le primesc tatii? Se iau neaparat din momentul nasterii sau se pot lua si cateva zile mai tarziu? Pt mine ar fi mult mai folositor sa si le ia cand ies din spital..

Silvia 31+

Mergi la inceput

Silvia, cele 5 ZLP (zile libere platite), se acorda dupa ce ai acertificatul copilului, deci exact dupa ce iesiti din spital.
lysbeth, sa dea Dumnezeu sa nu fie nimic grav....daca fac efor tensiune creste si pana la 14 (adica dupa ce urc scari, ma dezbrac, urc pe masa, cobor, ma imbrac...si-mi iei tensiunea e mare), dar in mod normal este 12 cu 7, adica daca stau linistita si pulsul 112. Off...asta nu ma mai ingrijora acum!

Netul asta merge ca naiba....nu stiu ce are!

fbruma

Mergi la inceput