Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (56)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Si eu mai sunt prin zona...azi nu ma simt grozav, am o stare generala de rau, un fel de greata amestecata cu o stare de slabiciune in tot corpul, nici nu stiu cum sa o descriu.Am vazut ca ati discutat despre cumparaturi facute pentru bebe, noi am luat doar cateva hainute, adorabile de altfel, si pentru diverse varste (0,3,6,9 L si chiar 1 an), am si primit cateva...si o suzeta Aaaa, si material pentru scutece, de finet.Intentionam sa achizitionam cat de curand patutul si carutul, dar sa vedem cum reusim sa ne punem in practica planurile.Ieri a fost medicul de familie si ne-a masurat, a zis ca suntem in grafic cu dimensiunile burtii, si ca bebe are orientare pelviana, adica e pe orizontala. La fel era si joia trecuta la eco. Asta, si cordonul din jurul gatului ne fac sa ne gandim la cezariana. Desi e devreme, incerc sa ma obisnuiesc si cu aceasta posibilitate, pe care pana acum am exclus-o, eu dorindu-mi foarte mult o nastere naturala. Atat medicul de familie, cat si dr mea au zis ca este timp berechet ca situatia sa se schimbe, asa ca raman totusi optimista.Ana-Maria 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex2alex spune:

M-am dotat si cu apa Carpatina si cu ce mai era pe raft nu stiu dc am si Perla, dar o sa caut si dintr-aia dc niciuna din cele pe care le am deja nu-mi priesc.
Consideream problema cu apa in curs de rezolvare, o sa va zic ce mi se potriveste mie.

Dar fetele am alta pb, cu epilatul....pana acum sau mergeam la ceara sau acasa cu epilatorul, ma descurcam cumva.
Acum nu mai suport, ma doare de-mi sar ochii (am incercat aseara epilatorul si a iesit din discutie, sa ma duc la salon si sa fac circ p-acolo parca mi-e groaza).
N-as baga lama dc imi dati cea mai mica speranta ca pitici-s de vina :D.

Mai are cineva pb asta, au fost numai piticii mei aseara ?

Alex... ... 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Buna dimineata .

La voi este la fel ca la noi? adica bebe sughite frecvent?,parca la primul bebe nu am simtit asa de mult.
Am inceput si eu in sfarsit sa cumpar cate ceva pentru bebelina noastra pe care o vom numi Sarah.
Va urez sarcina usoara in continuare, va urmaresc cu drag de la mamici in germania.
O zi buna

Sophia 2ani 06.09.06
+31
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Buna dimineata!!, caci asa e la mine....
Nikoleta 20, de la DOUCEOUR sunt toate..le-am luat la Kidex.
Silvia 4, poti sa pui moasa fara mos. Eu am avut mosica si mosic, chiar moasa care a asistat la nasterea mea (smechera mama a primit o multime de sfaturi si indicatii).
Moasa este ce-a care m-a scos din spital, mi-a facut prima baita (in care se pune: miere - sa fii dulce - placut la toata lumea, un fulg - sa ai viata usoara ca un fulg si un banut de argint - noroc parca??), apoi tot moasa este cea care imbraca si duce pe bebe la biserica pentru botez....deacolo il preia nasa. Tot moasa este cea care "te da de grinda" pana la 3 ani, (noi cand eram mici ne ducea de obicei dupa anul nou).Asta-i obiceiul din zona mea Teleorman...in alta parte nu prea se face cu mosicul si mosica.
alex2alex, la mine in familie: soacramea e peste 17 martie (cuminte si linistita nu-i deloc, dimpotriva), bunicul meu e pe 9 martie(el e bun si bland se incadreaza), mai am cativa cunoscuti in peste, departe timiditatea si lipsa de curaj de ei. Sunt convinsa ca va fi un bebe cuminte..pentru ca nici in burtica nu-i un zvapaiat, mami lui .

32+

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex2alex spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamariame

Si eu mai sunt prin zona...azi nu ma simt grozav, am o stare generala de rau, un fel de greata amestecata cu o stare de slabiciune in tot corpul, nici nu stiu cum sa o descriu.
Am vazut ca ati discutat despre cumparaturi facute pentru bebe, noi am luat doar cateva hainute, adorabile de altfel, si pentru diverse varste (0,3,6,9 L si chiar 1 an), am si primit cateva...si o suzeta Aaaa, si material pentru scutece, de finet.
Intentionam sa achizitionam cat de curand patutul si carutul, dar sa vedem cum reusim sa ne punem in practica planurile.
Ieri a fost medicul de familie si ne-a masurat, a zis ca suntem in grafic cu dimensiunile burtii, si ca bebe are orientare pelviana, adica e pe orizontala. La fel era si joia trecuta la eco. Asta, si cordonul din jurul gatului ne fac sa ne gandim la cezariana. Desi e devreme, incerc sa ma obisnuiesc si cu aceasta posibilitate, pe care pana acum am exclus-o, eu dorindu-mi foarte mult o nastere naturala. Atat medicul de familie, cat si dr mea au zis ca este timp berechet ca situatia sa se schimbe, asa ca raman totusi optimista.

Ana-Maria

27+

Nu te lasa, sunt si zile mai bune si mai putin bune.
SI noi avem cordonul infasurat in jurul gatului...asa a iesit la eco.
Am incercat sa scot de la dr un raspuns legat de cum ar trebui sa fie nasterea si mi-a zis ca o sa se mai schimbe treburile si ca vb mai aproape de mom Z...oricum decizia e luata cu cel mult 1-2 saptamani inainte (asta dc nu preferi din start cezariana si te scandalizezi ca vrei musai asa sa fie).

Prietena mea a avut aceeasi pb, dar la 32 de saptamani, acu la 36 bebe si-a desfacut cordonul e si bine-merci.

Deci nu are rost sa te stresezi, o sa fie medicul tau cu tine si o sa luati impreuna cea mai buna decizie pt tine si bebe, cand vine mom. Cel putin eu am incredere in dr mea ca o face ce-i e mai bine pt bebe si mamica lui.

Stii cum se zice: SANATOSI SA FIM!
si asta va doresc la toate mamicile si burticile.

Alex... ... 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Hehe, vad ca s-a mai adunat ceva lume pe aici...

Eu am ajuns la concluzia ca indiferent in ce saptamina o sa nasc, o sa fie saptamina x plus 6 zile. De fiecare data, in a 6a zi ori ma doare burtica, ori am senzatia aceea de apasare "in jos", intepaturile din "zona X" cum spunea cineva... Nu-i nimic, miine intram in saptamina 32 - acum o luna ma gindeam la saptamina 32 ca la nu stiu ce minune, acum mi-a mai venit inima la loc...ceea ce-mi aminteste, ARIS, miine mai sarbatorim o saptamina

Ieri dupa-masa sotiorul meu cred ca a vrut sa isi rascumpere "pacatele" din week-end, ca s-a apucat de facut ceva curatenie prin casa - seara aproapea ca-mi era mila de el. Cu atit mai mult cu cit nu prea le are el cu treburile astea gospodaresti, ca mamicutza lui nu prea l-a lasat sa se "oboseasca" cu asa ceva. Si fireste ca azi au venit baietii care mi-au montat usa si geamul intre living si balcon (asta fireste dupa o iarna in care mi-au mucegait ingrozitor peretii de la balcon)...asa ca tot livingul e plin de mizerie. muncitorii astia romani te scot din papuci, le-am intins in jumatate de camera folii de plastic, ei au gaurit termopanul pe parchet...

ma uitam (cu invidie) pe discovery-uri, "afara" echipele de muncitori fac si curat in urma lor. daca ar fi asa si la noi, sa vedeti cu cita grija ar mai lucra...

ieri am montat patutul, ca mamei nu-i venea sa creada ca are 140 x 70, cum scrie pe ambalaj, si vrem sa facem niste asternuturi dintr-un finet foooaaaarte dragut. e MARE, nu stiu unde mai incape alta mobila in camaruta aia....cred ca trebuie sa ne re-organizam un pic, ca nu e amuzant :D. lasa ca ne facem noi oameni mari, si ne mutam la casa cu curte si muuuuulti catei si pisici. si acvariu si papagali

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

INA multumescImi pare rau ca voi nu v-ati hotarat inca pt. nume. Stiu ca este o problema la voi cu alegerea. Imi amintesc ca la un moment dat ti-am dat si eu niste sugestii.
Lasa mami ca veti cadea voi de acord si la u nume titi

IONICA sa sti ca si eu sunt nedumerita cu sughitatul asta. Cu fiecare sarcina parca au sughitat mai mult, sau percepem noi mai bine cand sughit eiDeci nu sunt singura.....eu il simt pe bb Codrin sughitand si de 3 ori pe zi

NIKOLETA ce faci mama cu contractiile alea la 10 min. Ca nu sunt dureroase este bine dar regulate....hm! Da de veste cand intri, nu ne baga la banuieli

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Codrin - 29+
Poze la albumul dc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

ionica, eu atatea simt in burtica, ca nici nu stiu cand sughite si cand face altceva. Sughitul e ceva ritmic? Uneori simt ceva ca un puls, asta sa fie?
Si mai trage si niste invarteli pe acolo, nu stiu, de fiecare data sunt stresata ca poate nu sta comod si comenteaza. Dar eu am cu vreo trei saptamani mai putin ca tine. A, stiu ca s-a mai scris, dar nu stiu unde sa caut, eu cum pun caruciorul cu varsta sarcinii, ca sa nu mai scriu si asta de fiecare data cand intreb ceva?
Tare greu s-a incarcat site-ul mai devreme, trimit mesajul pana nu-l pierd.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

florinela, mama, m-ai ucis cu obiceiurile de botez....eu ca de obicei sint cu totul pe dinafara la capitolul asta...

oricum, eu de felul meu sint fooaarte posesiva, cred ca fac spume daca se "leaga" careva de bebe meu, in afara de tas-su. nici nu pot sa imi imaginez cum sa il scoata altcineva decit noi in brate din maternitate... stiu ca sint multe obiceiuri, fiecare cu semnificatia lui, dar eu am facut "revolutie" pe tema asta si la nunta...am redus repede la tacere orice voci visau la rupt colaci deasupra capului miresei, iar voalul si machiajul mi le-am prins/facut la salon....ca oricum se pricep fetele de acolo mai bine decit nasa. si ar mai fi de relatat, dar nu vreau sa te sperii cit de "antisociala"sint...

nikoleta, daca tot atunci faceti si voi cununia civila, e normal sa ai multi invitati....dar doar pt botez, nici noi nu vrem sa facem mare harmalaie. desi...stii cum am patit noi? fiind diferenta mare intre mine si sotul meu (20 si de ani), multa lume avea potential sa "strimbe din nas", amindoi fusesem convinsi ca nu ne vom casatori niciodata (ca nu vrem noi, si gata)...si am zis ca facem nunta mica, cu vreo 60 de invitati....crezi ca am scapat? s-au adunat aproape 200 de oameni in final, de am innebunit si cu sala si cu tot. asa ca noi nu mai zicem "mic" si "cu putina lume"....ca nu se stie ce mai iese.

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia4 spune:

Multumesc frumos Florinela pt informatii! E si la noi obiceiul cu datul la grinda, dar asta o face un barbat, de-aia intrebam daca trebuie si mos. Nu stiu pe cine sa pun, avem 2 cupluri de prieteni dar nu putem alege intre ei. Incercam sa gasim alte variante dar parca nu apar.

Anamariame, nu te descuraja! Pana nasti mai e destul timp in care sa se rezolve problema! Si daca nu o fi asa, nu o fi foc daca faci cezariana..

Ionica si la mine sughite dar nu mult si nu zilnic. Depinde de copil, nu sunt toti la fel. Frumos nume ai ales!

Mihaelacg multumesc pt primire! Promit ca nu o sa mai lipsesc de langa voi! Imi place burtica ta si admir faptul ca te-ai ingrasat f putin!

Eu pt bubulina in afara de cateva hainute nu am luat nimic Inca bajbai, nu stiu sigur ce-mi trebuie si ce stiu ca-mi trebuie nu gasesc. Off, nu ma gandeam ca e asa de greu cu cautatul! Nici pt spital nu mi-am facut bagajul..doar niste pijamale mi-am luat.Sper sa ma mobilizez mai repede si sa iau tot ce trebuie!

Silvia 31+

Mergi la inceput