alimente reprocesate- stiati?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Mezelurile se "reproceseaza" si devin cremvursti, parizer si unele salamuri (alea cu miros prgnant de usturoi sau afumatura (care nu sunt usturoi si afumatura ci niste prafuri speciale!)...povestea o stiu de la cineva care acum cativa ani m-a atentionat...lucra la o fabrica de mezeluri.

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui axxxa

uitati ce am primit eu pe mail :(

Stiai ca laptele care se vinde la cutii este reprocesat (de pina la 5 ori!) in cazul in care nu se vinde inainte de termenul de expirare? Laptele e trimis la fabrica si pasteurizat din nou...

Cand cumperi lapte la cutii, uite-te pe fundul cutiei. Daca vrei sa cumperi lapte ne-reprocesat, nu cumpara lapte care are cifra 2, 3, 4 sau 5 in locul indicat in fotografia de mai jos.

din pacate vad ca nu mi se copiaza si fotografia. cum pun aici o fotografie primita pe mail?

Trebuie sa fii nebun sa pui pe cutie asa ceva tu ca producator.
Oricum a mai fost un subiect acum un an despre chestia asta.Tot pe argumente primite pe mail
Astept cu interes subiectul despre laptele /iaurtulstricat gasit in supermarket.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui IonescuOana

Citat:
citat din mesajul lui tasia

de la mezeluri ma astept la orice, nu le consum pentru ca mi-a zis cineva din interior ,acum cativa ani, din ce se prepara mezelurile si cum sunt procesate cele expirate. Dar recunosc ca nu ma asteptam sa se intample acelasi lucru si cu lactatele Din frigiderul meu nu lipseste laptele, iaurtul, untul, branza de telemea, smantana (toate in cantitati industriale ) Ma gandesc ca poate daca alegem branduri mai cunoscute, care dispar repede de pe rafturi ne asiguram cumva niste lactate neprocesate...poate

Anastasia, mamica de Mario-Fabian (25.09.2006)

pozele noastre




Oricum, alimentele gata preparate din supermarketuri arata oribil

O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED S-O IA CINEVA!

Marturisesc ca nu stiu cum ar putea arata laptele care nu este"gata preparat" din supermarketuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilenutza

am auzit intr-o emisiune la radio despre cum se reduc pierderile provenite din alimente in supermarketuri: alimentele aproape de data de expirare sunt trimise inapoi la fabrica, acolo se "reproceseaza" si se trimit din nou la vanzare.In aceasta categorie intra laptele, mezelurile, produse lactate.

Cu mezelurile o lasasem mai moale dar nu ma asteptam ca si produsele lactate sa intre in categorie?asta este prea mult pentru mine!!!!

tipa care a sunat la radio si a spus lucrurile acestea lucra intr-un supermarket maaare- nu a dat numele- si a spus ca ea isi face cumparaturile numai din piata

Sunt oripilata si vrea sa gasesc solutii alternative , chiar daca asta inseamna mai mult timp si lipsa comoditatii cumparaturilor pe care o ai in supermarket: e cald, placut si le ai pe toate laun loc!

Si cand ma gandesc ca dau o gramada de bani pe lapte uht pt copil!

Ce parere aveti?Ar fi interesant de aflat mai multe informatii de la cineva care lucreaza in domeniu!

A, si altceva: mancarea facuta in supermarketuri e facuta tot din alimente care urmeaza sa expire... bleah

Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)





O solutie alternativa:iti iei o vaca p pui pe terasa blocului,un porc in balcon si niste gaini in baie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

O explicatie sa scrie pe cutiile de lapte cifrele cu pricina... ar fi ca producatorul sa stie a cata reprocesare este...

Daaaar... nu-i mai ieftin sa produci cat se vinde? Cu + / - ... nu mereu vinzi la fel... dar sa ajungi la 5-6 reprocesari nu cred ca ai cum... Atunci produci lapte pt. un 3 ani (laptele uht are termen de valabilitate si de juma de an sau pe acolo... si daca il repocesezi de 6 ori pe acolo ajungi) iar 3 ani repocesezi Peste 3 ani iar mai produci neste lapte proaspat...

Si sa tiparesti cutii cu cifrele respective, pe urma la cauti... asta-i a 4-a reprocesare... bagam de-astea...

Mi-e greu sa cred... cel putin pe asta cu laptele...


Despre altele auzisem diverse si unele ar putea fi adevarate.. de ex. puii proaspeti care nu se vad, sunt afumati si vanduti iarasi... asa-i mai credibila in mintea mea





Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RazaDeSoare spune:

De alimentele reprocesate am auzit si eu(si stiu din surse sigure ca,cel putin abatoarele si magazinele de carne fac asa ceva,tocmai ca sa nu piarda produsul,binenteles in urma unui proces mai complex-adauga conservanti,le afuma,adauga usturoi etc)insa de lapte nu stiam.Acu stau si ma intreb,la ce naiba avem protectia consumatorului si ministerele acreditate daca oricum fiecare face ce vrea.Si de unde sa mai cumparam si ce??Ca si fructele sunt injectate cu nshpe substante ca sa fie maaari si frumoase,dar fara gust.Se depaseste cantitatea de adaosuri admisa,ceea ce este foarte grav.

Ilenutza,referitor la lapte,incearca la tarani in piata,sau daca vin prin apropierea blocului.Eu am aici,vin si cu branza si cu lapte,cumpar mereu,parca are alt gust(or pune si ei ceva,da nu asa de mult).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

chiar daca ar fi adevarat cu laptele, nu prea pricep cu ce va incurca. adica e ok sa beti un lapte care e valabil 6 luni, ca e mai sanatos decit ala din piata, dar e naspa cind ajungi sa te intrebi cum dracu laptele ala e valabil 6 luni...

laptele UHT se "sterilizeaza" prin tinerea lui la aprox 95 grade (sub temp de fierbere) un interval de timp anume. asta distruge microorganismele, deci laptele nu mai fermenteaza.
dar eu va intreb, de ce dupa deschiderea cutiei, acelasi lapte se acreste muuult mai greu decit alte tipuri de lapte? ca doar dupa deschiderea cutiei ...se contamineaza.

la capitolul mezeluri, si chiar carne....mi se face greata. noi mai cumparam vita si porc de la oameni din sat de la bunica, iar pasari mai are ea citeva in curte, dar nu acoperim consumul... este insa FASCINANT cit de diferit e gustul, chiar cind e vb de carne neprocesata...

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui RazaDeSoare

De alimentele reprocesate am auzit si eu(si stiu din surse sigure ca,cel putin abatoarele si magazinele de carne fac asa ceva,tocmai ca sa nu piarda produsul,binenteles in urma unui proces mai complex-adauga conservanti,le afuma,adauga usturoi etc)insa de lapte nu stiam.Acu stau si ma intreb,la ce naiba avem protectia consumatorului si ministerele acreditate daca oricum fiecare face ce vrea.Si de unde sa mai cumparam si ce??Ca si fructele sunt injectate cu nshpe substante ca sa fie maaari si frumoase,dar fara gust.Se depaseste cantitatea de adaosuri admisa,ceea ce este foarte grav.Ilenutza,referitor la lapte,incearca la tarani in piata,sau daca vin prin apropierea blocului.Eu am aici,vin si cu branza si cu lapte,cumpar mereu,parca are alt gust(or pune si ei ceva,da nu asa de mult).


Eu nu te-as sfatui sa iei lapte de la tarani...si despre lapte "curat" de tara versus lapte din comert s-a mai discutat de curand..si iti spun si tie ce am spus acolo: din surse mai mult decat sigure (din familia mea) stiu ca marile firme iau lapte si de la particulari...introducerea normelor UE a impus niste controale la care s-a descoperit ca mai mult de 90% din tarani, mai ales cei cu numar mici de veci nu sunt capabili sa respecte nici cele mai elementare reguli de igiena la mugerea laptelui (nu se spala pe maiini, nu spala ugerul, folosesc galeata in care pun laptele si pentru mancarea pe care o dau la alte animale etc, etc, etc)....si atunci te intreb..preferi laptele asta sau pe ala din comert? macar la ala stiu sigur ca nu ia copilul cine stie ce de pe maiinile jegoase ale celor care l-au "recoltat"....acum, stii cum e, fiecare cu parerea lui...

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

scuze...am scris gresit...numar mic de vaci!!!

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

buna,

eu am inteles ca laptele, respectiv cel pasteurizat uht se repasteurizeaza, unii pediatri recomanda laptele cu termen mai scurt de valabilitate, gen la punga, iar in rafturile cu lapte la punga am gasit si lapte la cutie cu termen scurt (cel care necesita refrigerare)

Mergi la inceput