alimente reprocesate- stiati?
Raspunsuri - Pagina 3
loryi1974 spune:
Hai sa o luam si din punct de vedere al profitabilitatii.Ce ar castiga un producator care ar reprocesa laptele dupa 6 luni?
In hipermarketuri o cutie de D* 3% costa in jur de 4.4 lei cu tva.Dam jos TVA-ul ,avem 4.4-4.4*19/119=3.7 lei.Bineinteles ca si hiperm. trebe sa castige macar 0.5 lei/cutie ,ajungem la 3.2 cumparat de la producator.Producatorul trebuie sa castige si el ceva,sa zicem tot 0.5 (desi eu cred ca e mai mult) ajungem la 2.7.lei reprezentand costurile.Aici intra:costul de achizitie al laptelui,salarii,ambalaje,transport,energie
Daca ar reprocesa laptele si asta nu este legal ar trebui sa spaguiasca biiiine,sa organizeze o chestie separata pentru fiecare lot care are scirs ceva pe cutie pentru ca doar scrie pe hartie ca a fost procesat de 2.4 .5 ori,deci trebyuie sectii separate pentru cel care este procesat a doua oara ,a treia oare etc.,sa suporte din nou toate costurile cu salarii ,energie ,ambalaj ,transport ,mai putin materia prima si in final sa convinga managerii hipermarketurilor sa le primeasca laptele reprocesat.Plus substanta care e bagata in el sa dea bine
Dupa parerea mea,e o chestie cam complicata,mai ales daca pe cutie scrie clar a cata oara a fost reprocesat,asta inseamna organizare separata pentru toate reprocesarile.
si daca iti vin inapoi 200 de cutii din cele cu cifra 3,te mai apuci sa-l reprocesezi?Trebuie sa fii cam nebun.
Tot dupa parerea mea,e mai simplu sa achizitionezi lapte proaspat cu 1.5 lei litrul maxim si sa livrezi doar o singura data acel lapte,daca nu se vinde ,il arunci,ceea ce sunt convinsa ca se si face.
Sper ca ati avut rabdare sa cititi rationamentul meu.
Si inca ceva la solutia alternativa:trebe si niste iarba ecologica,poate in parculetul de langa bloc.Mai ales acum cand ,gratie fostului senator Marinescu,ingrasamant exista din belsug.
loryi1974 spune:
Vaaaaai,in afara de subiecte cu iaurtul stricat D*,laptele F*sau D* acru ,trebuie de urgenta adus din nou in actualitate ala cu hamburgerii facuti din cadavre de la MD.
Ador genul asta de subiecte
Asta nu inseamna ca nu am dat si eu peste produse expirate dar m-am uitat la data si le-am lasat in hipermarketuri.
Tipa aia care a sunat la postul de radio ,desigur fara sa dea nume de supermarketuri etc.,dupa parerea mea ar trebui identificata ca tot s-a scos legea cea noua si atunci poate sa vorbeasca liber si sa fie credibila.Ce bine ar face concetatenilor daca ar furniza dovezi credibile.Sa nu-mi spuneti ca isi pierde postul,un asemenea model de cetatean ar fi recuperat pe undeva.
Natasa spune:
Ileana, dar tu chiar crezi ce spune o "tipa" care suna la radio si lucreaza intr-un supermarket???? Cred ca chestia cu laptele care pleaca din magazine si se intoarce iar ca lapte proaspat este o aberatie. Habar nu aveti cit costa tot procesul asta, e mai ieftin sa-i dai nimica toata pe litru taranului sau fermei de unde-ti iei laptele. In rest, se stie doar ca nimic nu se pierde, nu? Evident ca lactatele care stau sa expire se transforma in brinzeturi de diverse calitati (cu termen mult mai mare de validitate), carnea trece in mezeluri samd. Asta s-a intimplat intotdeauna, nu e o inventie recenta, altfel ar da faliment multe fabrici. Nu-mi convine, incerc sa iau doar carne proaspata si legume, dar asta nu inseamna ca o sa am mai multa incredere in asa zisele produse bio. CIt despre faptul ca marile magazin -care au un volum urias de vinzari- recurg la asa ceva, atunci cine sa fie mai de incerdere? Magazinasul de pe strada, hala Obor cu mizeria-i incredibila sau ....? Ca asta nu inteleg eu. Daca intr-un hipermarket se intimpla lucruri care nu ne plac, oricum se intimpla mai putine decit la orice alt magazin care da faliment urgent daca nu vinde si ultimul salam expirat!
XIO spune:
Mama-mea lucreaza la o firma arhicunoscuta de mezeluri( economista , dar oricum stie tot ce misca si ce se face cu marfa) si in nici un caz nu se reproceseaza alimentele expirate.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Androix spune:
Da ma le trebuie 7 sectii ca sa repoceseze laptele la gramada nu se poate, nooooo. Acu nu crede nimeni dar tot noi ramanem prosti cand cumparam cutii de lapte uht pe care dupa ce le golim raman pline pe sfert cu ceva gros ca o pasta, sau cutii de lapte abia deschise care put de-ti muta nasul...
Banuiesc ca si spalatul salamurilor cu axion in supermarket tot la capitolul folclor intra, nu?
Va zic eu, n-o sa dea nici bomba atomica, n-o sa ne rapeasca nici extraterestrii si nici n-o sa stea timpul in loc in 2012: cand o fi sa disparem de pe fata pamantului de la plastic o sa ni se traga!
Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
Tdi spune:
Revin cu explicatii la linkul pe care l-am pus, este un filmuletz difuzat la telejurnalul televiziunii nationale italiene (Rai), despre o ancheta a Garzii Financiare ce a descoperit in 2008 o retea de firme care importa din toata Europa produse lactate expirate (cu mucegai, viermi, soareci morti, etc) si le reproceseaza. Problema e ca sunt implicate nume mari (vezi Galbani, care se vinde sigur si in RO) si nu este o exceptie ci o afacere care se face de ani buni, pe pielea consumatorilor. Reprocesarea inseamna ca le macina cu tot cu ambalaj(!!!) si "musafiri" apoi le fierb si le transforma in altceva, de obicei in branza topita, dar si in alte tipuri de branzeturi.
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tdi Revin cu explicatii la linkul pe care l-am pus, este un filmuletz difuzat la telejurnalul televiziunii nationale italiene (Rai), despre o ancheta a Garzii Financiare ce a descoperit in 2008 o retea de firme care importa din toata Europa produse lactate expirate (cu mucegai, viermi, soareci morti, etc) si le reproceseaza. Problema e ca sunt implicate nume mari (vezi Galbani, care se vinde sigur si in RO) si nu este o exceptie ci o afacere care se face de ani buni, pe pielea consumatorilor. Reprocesarea inseamna ca le macina cu tot cu ambalaj(!!!) si "musafiri" apoi le fierb si le transforma in altceva, de obicei in branza topita, dar si in alte tipuri de branzeturi. Teddy si Alyssa (05.05.05) |
! in rarele cazuri cand am mancat branza topita, de-aia avea gust de soarece mort?
Androix, nu mama, nu asa, o sa vina extraterestrii cu mancarea lor! nectar de ambrozie! si carne curata de craterozaur!
Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!
MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU
Kari
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw
sunnyday07 spune:
Citat: |
! in rarele cazuri cand am mancat branza topita, de-aia avea gust de soarece mort? |
Eu am prins odata d-aia cu ambalaj si nu mi-a placut gustul de plastic.
Da apoi am nimerit cu mucegai si uite asa am inceput apoi sa cumpar brie, gorgonzola, blue cheese ....
Androix spune:
Ai dreptate: mai bine le mancam dreq gata mucegaite
Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia