Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(124)
Raspunsuri - Pagina 10
mara95 spune:
salut!
eu am 2 cezariene la activ, pentru ca aveam peste 30 de ani si asa a considerat medicul ca e mai bine. am avut anestezie totala, dar fara alte simptome dupa; m-am simtit chiar excelent, exceptand durerea operatiei.recuperarea a fost mai rapida a doua oara, a 4 a zi eram acasa pe andrei l-am alaptat chiar din prim zi.
andrei a luat 850 g de la iesirea din spital, adica de acum 2 sapt;acum are 4300g.e mai mancacios decat flavia, ea a luat 900g in prima luna.
colici nu cred ca are, doar niste dureri de burtica sporadice, pentru ca am mancat eu portocale(banuiesc). azi noapte am dormit cel mai bine, de la 10 seara la 9 dimineata cu treziri scurte din 2 in 2 ore pentru papa.
sanatate multa!
Leditia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miereamara Hello, Vin si eu dupa o a doua noapte de program super, bebe se trezeste din trei in trei ore, mancat, schimbat si culcat la loc. M-am trezit super odihnita. Eu nu prea ma stresez cu cat mananca, cantarit, ...cantitati, asta e treaba pediatrului sa vada dc ia bine in greutate si e in grafice inseamana ca e ok. Bravo,asa si trebuie. Am iesit si afara, la cumparaturi...azi vrem sa mergem iar in parc, e prea mult sc il tin o ora? bebe are 10 zile? Eu cred ca-i ok,mai ales ca e cald la voi.Noi l-am tinut cam 40 de min si au fost doar 14-15 grade. Nu prea stiu cum sa-l imbrac avand in vedere ca sunt 20 de grade afara, ma gandeam cu un body, salopeta, pantalon, plovaras si caciulita, e ok? E ok.Noua ne-a zis sa nu fie nici foarte imbracat,dar nici subtire.Eu l-am imbracat in body,salopeta si cosmonaut..si caciulita in cap.. In casa in tin in body si salopeta, fara caciulita, ca si-o tragea mereu pe ok si se speria. Noaptea il bag intr-un sac de dormit subtire fara maneci. Avem cam 22-23 de grade in casa. Voiam sa va mai intreb de formula, ii mai dau din cand in cand, dar i-o prepar cu apa la temperatura camerei, nu mai incalzesc, ar trebui? Eu ii prepar formula cu apa plata,incalzita,se dizolva mai bine lapticul. In rest, am facut si noi prima baita, dar doar cu buretele, ca inca nu i-a cazut buricul, nu i-a placut Nici lui David nu-i place la baita,nu pricep de ce,asa ca nu-i fac in fiecare seara. Aryia, eu am avut anestezie totala, si operatiile au durat in jur de 5 ore (m-a mai deschis o data dupa ce imi inchisesera cezariana). M-am trezit f bine, nu am avut dureri de cap, doar un pic de greata dar mi-au facut o injectie si mi-a trecut. Pe bebe l-am vazut la cateva ore. Spic, felicitari, laptic mult si recuperare usoara! Raportez -15 kg Sunt invidioasaaaa,da' rau de tot..de-as fi dat 15kg,ar fi insemnat sa le dau pe toate..La mine s-a blocat cantarul la 56kg N-am in ce sa ma imbrac..unele-s prea mari,altele prea mici..![]() www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery |
POZE CU NOI
de David Christian
justme25 spune:
Haideti fetelor ca tot am zis sa intru sa va scriu, dar n-am mai apucat sa scriu nimic. Noi suntem bine la cele 5 saptamani ale noastre. Bine in sensul ca am luat foarte bine in greutate (1000 g- avem 4600g acum si am venit de la spital cu 3600), ne plimbam pe afara cate 20 de min (si ne place de nu mai putem), dar cand avem chef urlam cat ne tin plamanii, doar asa..de "bagare in seama"
Cateodata ma apuca nebuneala, ca mai sunt si eu obosita, dar pe urma cand imi trage cate un zambet numai cum stie ea, ma topesc si uit de acele minute de urlete intense. Pot sa ma declar totusi norocoasa pentru ca face asa doar ziua, dupa ce a mancat si dormit bine. Daca facea si noaptea, era mai nasol. Eu n-am probleme cu insomniile, ba dimpotriva as dormi de as rupe pamantul. Ce bine era cand dormeam cate 10-12 ore inainte sa nasc...ufff ce vremuri
Oare cand va dormi bebelina o noapte intreaga fara sa se trezeasca la 3 ore pt papa?
Alina..am patit si eu cu sanii intocmai cum ai patit tu. Am stat 3 zile cu febra, am luat algocalmin si paracetamol si pana nu m-am muls nu mi-a trecut febra. Dar mie de fapt fata mi-a desfundat pana la urma canalul respectiv. Bine..a ajutat si ca m-am muls eu..dar de fapt ea m-a scos din necaz. Hai..ai grija de tine si pune fata sa suga mai mult ca sa scapi.
justme25 spune:
Aaa..si raportez si eu..din cele 15kg luate in sarcina, am dat pana acum jos 12kg. Mai am putin si revin la normal![]()
miereamara spune:
Hehe, Leditia, eu mai am drum lung....ca in ziua in care am plecat la spital aveam 95.5 kg, eram cat casa, am luat in total 26-27 de kg, enorm...acum vad ca primele 15 s-au dus extrem de usor, cu un pic de dieta...sa vedem cum scap de restul..nici pe mine nu ma incap inca pantalonii de dinainte de sarcina, dar e logic, mai am de dat jos 12 kg.
Multumesc pt raspunsuri. Eu am un aparat din asta de incalzit biberoanele dar nici nu l-am scos din cutie, cred ca ar fi cazul...
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
crysyana spune:
FELICITARI SPIC DE GRAU!!!
sa-ti traiasca bebelina, sa fie sanatoasa si cumintica!!!
iar tie refacere usoara!!!
36+
Andrei Valentin
lisa79 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui justme25 Aaa..si raportez si eu..din cele 15kg luate in sarcina, am dat pana acum jos 12kg. Mai am putin si revin la normal Justme ![]() |
bravo,si tu esti un exemplu pt noi

39S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!AMR 1 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
Alina1976 spune:
Alinuk, nu m-ai trezit nici pe mine nici pe sotul meu, stai linistita. El se uita la TV iar eu eram departe...tocmai in dormitor
. Iti multumesc mult de ajutor si de sfaturi. Acum ma simt mai bine, am tot muls sanul cu problema toata ziua si s-a mai detensionat insa tot mai am punctul ala dureros. Febra nu am mai facut pana acum...sa vedem la noapte.
La ora 13.30 a papat un san si apoi a iesit la plimbare cu mama, a venit si a dormit pana la ora 16.30. S-a trezit si am pus-o la san (cel fara abces) ca tipa de foame. A papat linistita 10 min apoi a inceput sa tipe, rau. Am stat cu ea si am incercat toate pozitiile, am crezut ca sunt colici, insa ea cauta cu disperare sanul. O puneam, tragea de 2 ori si incepea sa tipe. Asa am facut o ora. Apoi am pus pompa de san si am remarcat ca nu mai era lapte. In disperare i-am facut un bibe de 70ml cu NAN1 si l-a ras efectiv in 5 min, dupa care a adormit bustean....SO? Ce crezi?
S-a nascut minunea SABINA-MARIA
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
damiana spune:
SEARA BUNA, fetelor!
felicitari, spic, pt bebe! sa va traiasca, sa fie mancacios si necolicos si tie recuperare rapida!
ma mai linistesc cand vad ca se dau relativ repede kg luate in sarcina...raportam si noi 20kg si ceva luate pana acuma si mai avem o luna....
si, LISA, dupa cum am promis...
HAIDE BEBE DE LISA!!! OLE-OLE, VINE-VINE BEBELE!!!

Alina1976 spune:
Ciufik, MULTUMIM! 

La multi ani si voua, sa va faceti mari si frumosi si mult noroc in viata!!

Just, mai ti minte cand erai super nerabdatoare si grabita si nasti...si eu iti spuneam sa ai rabdare si sa te bucuri de perioada de gravidie...ca dupa...nu ma pupi tu atata odihna ![]()
Ce sa-ti zic...bebelusii sunt diferiti, si mai e ceva, cum il inveti asa il ai. Daca o inveti bine, din a doua luna un pic de program, poate sa-ti doarma mai mult noaptea. dar asa ca sa doarma toata noaptea poate sa fie de la 4 luni, poate sa fie de la 1 an...depinde ce noroc ai.
![]()
Of, sper sa-mi treaca repede problema de la san, ca e tare neplacuta 
Naty, merci 

S-a nascut minunea SABINA-MARIA
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA