Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (261)
Raspunsuri - Pagina 7
adimercedes spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luy M-am tot minunat de fiecare data cand am citit de cat de multe lucruri stie sa faca si sa spuna Lisa E o adevarata domnisoara plina de personalitate... Stiu ca voi vorbiti cu ea in engleza... Cum veti face s-o invatati si romana, ca banuiesc ca intr-o zi veti vrea sa invete si limba voastra ? |
Luy, intr-adevar, Lisa zice mai multe in engleza decat in Ro. Desi sotul s-a (auto)sesizat si a inceput sa vb mai mult in romana cu ea. In RO zice pa-pa, apa, tata si poate si altele pe care nu le pricep eu. Cu romana ma bazez pe intalnirile cu prietenii nostri romani, unde se vb romaneste si ei vb cu ea romana. Inca nu am gasit o familie de romani cu copii de varsta Lisei si care sa vb romaneste cu copiii. Adevarul e ca nici nu prea am timp.
Sa faceti poze cand va intalniti!
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
adimercedes spune:
citat din mesajul lui diwana Adimercedes, Lisa e o minune, cate zice si face, foarte desteapta pitica ta |
Diwana, multumim. Dar eu cred ca toti piticii nostri sunt fantastici, trebuie doar sa fim noi mai atente
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Roxana_G spune:
Eu ma tot chinui sa selectez niste poze. Nu stiu daca mai apuc, acusica vin bunicii in vizita. Nu am apucat sa fac mai nimic azi, Bubu a fost cam marait si a refuzat somnul. Sper macar sa doarma o ora, altfel va face demonstratii de nervi cand vin musafirii. Apropos de crizutele copiilor, ieri seara dupa cea a plecat finutul si parintii si am inchis usa, a plans rau Bubu si s-a trantit pe jos direct cu capul de gresie. Reproduce exact crizele Alexandrei, care alearga si se arunca pe jos pe burta. Exact asa face si el in ultima vreme, incerc sa ignor gestul si sa ma comport ca si cum nu am vazut nimic special. Aseara nu am reactionat niciunul, numai finuta noastra a zis "ihh" si Bubu s-a dus in hohote de plans direct la ea.
Ma simt cam obosita, si totusi tati a fost de milioane weekendul acesta. Ieri program cu Bubu, azi program cu fata. Alex patineaza deja singurica, este incredibil, eu nu sunt in stare sa ma tin pe patine. Abia acum mi-a adus-o din oras, si i-am dat si lui liber sa mearga la sport. De parca mai avea nevoie dupa o zi cu Alex. Mancarea cam...subtire, dupa accidentul cu piperul, dar merge. Voiam sa ma laud si eu cu reteta la socrii mei, dar ce sa fac, o sa le servesc numai desert.
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
greyeras spune:
Roxana multumim . Incerc si eu sa ignor crizele de plans si de rasfat ale Adelinei, numai ca tati ii cam da atentie asa ca nu ajungem la un numitor comun si ea face tot ca ea.
Eu azi am stat in bucatarie pana la 15, am prestat la greu, trebuia sa recuperez.
Am vazut ca s-a propus xanadu ca loc de intalnire, eu stiu unul aproape de Auchan Titan, mai exista si altul? Si la L'Incontro sunt buni papanasii testati frecvent in perioada de sarcina. E chiar langa xanadu. Atunci locuiam in zona.
Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)
www.flickr.com/photos/21859608@N04/3026513257/" target="_blank">Poze
adimercedes spune:
In legatura cu spalatul pe dinti, Lisa a primit periuta de dinti in mana la 6 luni cred si am lasat-o sa se joace, sa o bage in gura, sa se obisnuiasca.
Cand a implinit un an, am zis ca e momentul sa se perieze regulat, de 2 ori pe zi. Bineintels ca am avut rezistenta la inceput, nu deschidea gura, musca periuta etc. I-am luat www.myflipperusa.com/animalworld.php" target="_blank">un suport de periuta si l-am pus la nivelul ei pe faianta si i-a cazut ei in grija sa isi ia periuta de acolo. Pasta de dinti am luat Weleda, e 100% naturala si e ok sa o inghita si nu trebuie clatita. Eu o periam si ea tinea tubul de pasta si il analiza. De obicei deschideam si eu gura cand o periam pe ea si ma strambam, clantaneam din dinti etc. Acum e deja rutina, dimineata si seara. Mai are momente cand refuza sau cel putin incearca sa protesteze, dar ne luam cu clantanit si ranjit si admirat in oglinda si eu dau repede la periat . E ok sa faca trebusoara asta si sotul. Mai nou i-am instalat olita cu capac langa dulapul din baie si dimineata merge si isi ia perita si tubul de pasta si se cocoteaza pe olita la chiuveta.
Lisa
adimercedes spune:
citat din mesajul lui Roxana_G Adi, sunt experta si la razuieli din astea. De fapt saptamana trecuta, chiar luni, tocmai reparasem masina in urma rascaielilor acumulate in decurs de un an. Nu se putea sa nu am si eu nici un semn? Cat despre dat in stalpi, recordul il am la Baby Expo, unde am reusit sa il si indoi. Ceamica, imi pare rau ca ti-au spart geamul, cred ca daca e vorba de furt ar fi nevoie sa mergi si la politie. Desi inteleg ca nu au furat nimic. Greyeras, or fi dintisorii de vina. Sa stapaniti sanatosi canapeaua. Rox , mamica Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi |
Lasa, noi sa fim sanatosi!!!
Lisa
adimercedes spune:
citat din mesajul lui valentina_22 Sabina, sa te simti ca noua! Adimercedes, , ura pentru Lisa. Si inca nu ai vazut nimic , stai sa creasca un pic mai mare si atunci sa vezi ce te asteapta. Iti spun in cunostiinta de cauza! Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste. Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL cum creste Alexuta cat de mare este Andu www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=8" target="_blank"> Clipe de viata 2008 |
Valentina, ia spune la ce sa ma mai astept?!?
Si apropos de asta, de la tipul cu BabySmash citire www.overheardathome.com/" target="_blank">un site de genul "copiii spun lucruri traznite", dar puteti adauga si voi la colectie!!!
Lisa
adimercedes spune:
Pt cele interesate de domit in pat mare, azi e a 3-a noapte de cand Lisa doarme in patul ei, in camera ei. Vineri seara, dupa baie, am dus-o direct in camera ei, am pus-o pe pat si am inceput sa o imbrac in pijamale. I-am explicat ca va dormi in camera ei, in patul ei, ca "a big girl". I-am spus ca e "my baby, my big baby and if you feel unconfortable you know where mommy is and can come to me anytime". A adormit destul de greu din cauza ca era extrem de cald, am avut si temperaturi de 45* (n.b.temperatura atmosferica!!!) si a fost cumplit. Dar a dormit ok, s-a foit doar pt pipi si am schimbat-o inainte sa apuce sa se trezeasca. Dimineata la 6 a venit la noi in camera, a cautat apa (de obicei era la mine pe noptiera), ca inca nu s-a prins ca are apa in camera ei pe masuta. I-a adus-o sotul. Apoi s-a urcat intre noi si si-a dat seama ca ii lipseste ceva, asa ca s-a dus si si-a adus pernuta :P
Ieri noapte s-a trezit si s-a dus la poarta de la scari. Am schimbat-o si s-a culcat la loc fara probleme. Dimineata la 6 a fost prezenta langa noi cu perna si suzeta si a mai dormit 2h.
Asta seara a dormit iar ok, deci cred ca nu avem probleme. Ii place, se odihneste, doarme bine.
Am luat si aparatoare pt pat, am redus selectia la www.babiesgalore.com.au/view_product_new.php?productid=2223&returnUrl2=%2Fshow_product_search.php%3Fsearchtype%3Dcategory%26categoryid%3D87" target="_blank">Lindam si www.babyfactory.co.nz/products/group/69/page/1/style/66925/#" target="_blank">Infa Guardian. Am ales-o pe a doua pt ca e mai lunga, mai stabila si salteaua se potriveste perfect, pt ca se prinde de saltea din 2 parti si e redus riscul ca sa fie impinsa in timpul somnului si sa isi prinda copilul capul sau corpul in despartitura. Nu e rabatabila, dar nici nu aveam nevoie, pt ca Lisa se urca pe la baza patului. O sa fac poze la culcus.
Am fugit sus, sa apuc sa dorm, ca parca vad ca am iar trezirea devreme rau .
Lisa
Pinacolada spune:
Valentina22- sa te bucuri de noul look!!!! asteptam poze!
Roxana- catelus???? wow dar chiar esti curajoasa:)
Mandarinutza- hey! ce a-ti mai facut? cum e cu jobul? la noi situatia nu e chiar roz si se pare ca sunt singura mamica care s-a intors la job( vorbesc locul unde lucrez eu), ma rog sa vedem!
Noi suntem bine, maine oare ce sa fac sa-l duc pe luca la gradi sau nu? asta e intrebarea la care voi cugeta si va tb pana la urma sa iau o hotarare!
Pinacolada spune:
Andreea- mai da ce baiat mare ai!!! te ajuta si la treaba..... vorbeste...bravos! bine ca ai trecut peste perioada dificila!!!! bb2.... bsucces!
Adimercedes- ei na! nu-m i vine sa cred !!!!! ar tb sa incerc si eu, dar eu si cand ma misc deschide ochii sa vada daca sunt acolo si apoi se culca la loc, cred ca voi avea de furca cu piticu' meu!
Roxana- da desert!!! iti dai seama daca i-ai servi cu mancarea:)))) ar crede altceva!!!!:)))
la idei de cadou: laptop din acela mic are? castel pt papusi barbi?ma mai gandesc!