Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (261)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Si ca sa va amuz putin, sa vedeti ce "succes" am avut azi la gatit. Dupa ce Bubu a refuzat sa doarma de pranz, desi de regula somnul cu pricina e de minim 2 ore, am decis sa incep procedura "haleala" cu el pe langa mine. Totul bine si frumos pana am constatat ca nu am toate ingredientele necesare. Desi am fost la cumparaturi 2 zile la rand si intrebasem bona daca e nevoie de ceva, am constatat ca nu mai aveam nici cuburi si nici bulion. Ok, incerc sa ma descurc cu ce am. Spre final degust mancarica (ceva de ciuperci) si parca ar mai fi mers niste condimente. Pun sare...pun piper...si paaaaac, cade capacul de la piper si se varsa tot peste mancare. Nu s-a mai putut face nimic, asa ca mancam cele 6 ciuperci ramase netocate si prajite separat, si 2 pulpe luate ieri de la rotiserie. Nu m-am mai incumetat sa mai fac nici un alt fel, nu ma pun eu contra semnelor.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeka spune:

Ana am fost ieri pe la 4,la leagane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urmychance spune:

Multumesc din suflet tuturor celor care m-au urat, m-am bucurat foarte mult.

Am fost la Miniprix otopeni, dar nu am avut cine stie ce rabdare.I-am cumparat lui Tudor o bluza (gen helanca) la 3 lei, un tricou cu maneca lunga 6 lei si un polar cu fermoar-6 lei. Mi-am luat si mie o bluza sport 9lei si sotul nishte pantaloni 29 lei. Dar niciunul nu stam prea bine cu rabdarea in magazine, asa ca am luat doar ce ne-a sarit in ochi.

Mi-am luat si adidasi de la Outlet Adidas cu 186 lei, 90% cum am vrut (negri si din piele).Pe drum, m-am mai gandit eu si am intrat la ganduri cum ca mi-ar fi mari. Acasa am mai strans siretul si sunt ok. Dar ce bot pusesem....

Si cam atat cu cumparaturile. Dar am mai primit un cadou minunat de la cumnata-mea ce mi-a amintit de mine acum 2 ani. O sa fiu matusica, o sa aiba si ea un bebe tot in sept. Toti ne rugam de ea, ca e trecuta binisor de 30 ani. Nu imi vine sa cred ca fratele meu o sa aiba un copil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

La MUlti Ani foarte fericiti, Urmy!!!!!

Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Dragele mele, cu greu mi-am facut si eu putin timp sa va scriu despre noi ca de citit din urma n-am nici o sansa s-o mai fac.

In primul rand vreau sa va spun ca imi lipsiti, ca mi-e dor de perioada cand citeam toate nazdravaniile copilasilor vostri si toate sfaturile pe care le primeam. Vad ca voi sunteti in forma, ca de obicei, "mancati" capitole pe paine si nu pot sa nu ma intreb cum de reusiti. De inteles sunt mamicile care au inceput deja serviciu dar cele care stau inca acasa ...chiar nu stiu cum faceti. Eu, daca deschid calculatorul, in activez pe Vladi si ar trebui sa citesc si sa scriu cu el in brate pentru ca este foarte curios. In orele de pranz cand el doarme abia reusesc sa ii fac de mancare, sa mancam noi si sa mai fac una, alta prin casa....vechea problema.

In general suntem bine, trebuie sa recunosc ca am trecut fara sechele peste problema din decembrie. Mi se pare de domeniul trecutului, ca si cum nu mi s-ar fi intamplat mie. La momentul respectiv inca nu ma obisnuisem cu gandul ca sunt insarcinata iar acum parca nu-mi vine sa cred ca eu sunt cea care am trecut prin asta.

Vladi creste mare si la fel de simpatic, pe zi ce trece ne surprinde cat de multe invata, parca e aspirator de informatii. Nu mai putem vorbi nimic in casa fara ca el sa inteleaga. Ca "abilitati", incearca sa manace singur din farfurie, chiar daca duce lingurita goala la gura, el persevereaza. Dupa ce il schimb isi duce singur pampersul la gunoi (fara sa i se spuna), daca face mizerie pe jos aduce singur puf-puf-ul de dezinfectat. La un moment dat a deschis sertarul de condimente, a scos pliculetul de marar si l-a varsat. In a doua secunda s-a dus si a luat matura si farsul si mi le-a intins.
Acum vreo saptamana efectiv m-a dat pe spate: Am avut musafiri si, cand au plecat, in timp ce sotul meu ii conducea eu ma grabeam sa adun de pe masuta din sufragerie paharele si farfuriile ca sa nu faca Vladi ravagii. Luasem deja paharele, platourile si farfuriile cand il vad pe fi-miu venind la bucatarie cu o cutie de suc intr-o mana si cu o sticla de bere (goale amandoua) in cealalta mana. Mi-au dat lacrimile...puiul meu ma ajuta la treaba.
Seara inainte de culcare intotdeauna strangem impreuna jucariile, cele mici in cutiuta iar cele mari in cosulet. Doar trebuie sa-i spun care jucarii unde sa le puna si el face toata treaba. In scurta vreme o sa il trimit sa le adune singur, fara indicatii.
De zis zice multe: mama, tata, pa, pipi, caca, papa, bobo (cerealele), papusa (f corect), maina (lumina), pat, nas, catea (cartea, nu patrupedul ), nana (pt nani), nasa si nasu (pt nasii de botez), apa, pte (pentru lapte). Cand vede un catel face si el "am-am"... Stateam zilele trecute si ma gandeam, chiar comunic foarte bine cu el, ca si cum ar vorbi ca un om mare. De multe ori cand vrea ceva vine si ma ia de mama si-mi arata.
Urca singur scarile pana la etaj, bine ca nu il tenteaza sa le si coboare singur (inca). Trebuie sa recunosc ca a si cazut de vreo 3 ori de pe ele (fara incidente grave) dar tot nu se lasa.

Bineinteles ca nu pot fi toate bune si frumoase, miercuri mergem cu el la Bucuresti sa-l operam de hidrocel. Dr ne-a spus ca mai putem astepta pana pe la 1 an si 6 luni dar, daca nu s-a resorbit pana acum, slabe sperante sa se intample asta. Nu vrem sa mai asteptam pentru ca, si asa constientizeaza f multe lucruri si nu vreau sa ramana cu traume. Oricum am inteles ca ii vor face anestezie generala si, daca va fi totul bine nu va trebui sa ramanem peste noapte in spital. O sa va povestesc dupa cum a decurs totul.

Cu mancarea nu pot spune ca stam bine dar nici rau. Dimineata la 6-7 bea 240 de lapte, apoi masa de dimineata o ia pe la 11 si pe la 13, asta insemnand frutele (piure de mar, pepene galben, banana, para, amestecate cu o branzica de la Danone si cateva lingurite de iautt Yoplait) Per total se fac vreo 300 g de piure pe care le mananca, cu pauze, in vreo 2 ore (in 2 reprize). Nu prea imi convine ca s-a obisnuit asa pentru ca ne cam stricam programul de iesit afara. La 14 bea 240 suc de fructe diluat cu apa si adoarme in jur de 2 ore. De cand se trezeste (in jur de 4) incepe chinul cu "masa de pranz". Piure de felul 2 nu mai vrea dar nici bucatelele de mancare nu-l satisfac tot timpul. Cand n-are chef sa manace scoate mancarea din gura si si-o intinde cu mana pe toata fata, chiar si in par. Ciorba sau supa in schimb le manaca cu placere. Pe la 7 seara mai intra in stomacel inca 240 de suc de fructe, la 8.30 unu sau doua iaurturi de la Humana iar inainte de culcare nelipsitul biberon de lapte. Teoretic manaca bine, practic nu sunt multumita pentru ca il vad ca mananca "rugat", nu cu placere. Asta nu inseamna ca ma rog de el faptic dar recunosc ca insist.

Cam asta despre noi. Am si o ingrijorare ca nu mi-a venit inca menstruatia dupa pierderea sarcinii, ceea ce inseamna ca sunt oarece dereglari. Ma deranjeaza in sensul ca nu vreau sa intarziem cu proiectul bb2, ne facusem planuri pentru primavara cand, teoretic, ar fi trebuit sa fiu deja la al treilea ciclu regulat.

Incerc sa frunzaresc putin din urma inainte sa se trezeasca Vladi care vad ca se intrece cu gluma (cu somnul) si iar ma duce in noapte cu masa de pranz.

Inca ceva, felicitari din suflet noilor gravidute, ma bucur tare mult pentru fiecare din voi si sper sa va prind din urma cat de curand.

Pupici tuturor mamicilor si copilasilor.

Edit La multi ani, Urmy!, multa fericire, sanatate si noroc.

Andreea si bb Vladimir (03 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Fetelor, uite ca vin si eu din urma, la mine 2 dimineata si nu prea am somn.

Gabi, wroiam sa iti urez sanatate si tie, si lui Sara. Am vazut pozele, Sara a crescut mult si e o dulceata!!!

Urmy, La Multi Ani, sa iti dea D-zeu multa fericire, sanatate, indestulare si multe bucurii!!!

Diwana, tare dulce piticul tau .

Betty, multa sanatate pt Mario, imi pare tare rau ca ati trecut prin astfel de peripetii. Pup curajosul . Si succes cu bb2!

SabinaY, odihneste-te si ai grija de tine. Pupici pt Erika .

Bebeka, am vazut filmuletul si ai o minunatie de fetita vorbareata si energica! Auzi la ea, sa manance singura TOATE mesele, sa numere si sa stie alfabetul. WOW

Valentina, tare simpatica sora ta. Seamana cu o actrita (nu imi vine acum in minte numele). Si mi se pare ca semanati, chiar de zici tu ca nu!

[Rox], sorry pt masina vecinului, dar se mai intampla. Eu pe Tweety (masina veche, Mazda galbena) am bagat-o in stalpul de la locul de parcare si am raschetat-o. La Bicky (masina noua) i-am raschetat roata de bordura, ca e mai lunga si mai greu de intors. O sa rezolvati cu asigurarea si asta e. Bine ca nu e mai grav. Felicitari si pt vizita la muzeu. Pupici Lui Alex si Bubu .

pe Alessia cea dulce si rabdatoare. Kriss, te-ai scos cu un copil asa rabdator. Lisa nu cred ca ar fi stat mai mult de 15', dupa care ar fi mers sa investigheze ce si cum, sa interactioneze cu papusile, etc. Dar cine stie, poate as avea o mare surpriza. Adevarul e ca nu am incercat inca sa o duc la teatru de papusi, mereu gandindu-ma ca nu ar avea rabdare...

Melania, tare dulce Tudorica fara frica. Si iti semanaaaa .

Luy, ti-am admirat ochioasa. E o scumpete si o expresiva .

Maruntzica, vazut Puppi cea pupacioasa. Cred ca banuiesc din ce parte a familiei i se trag efuziunile de genul asta . Si a crescuuuut

Dana, pupici pt Miru . Ma bucur ca e mai bine...

[Aniast], pupici pt Vladi . E tare de tot!!! Si tie bafta cu proiectul bb2.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceamica spune:

recuperez si eu incet incet

Kriss ,am admirat-o pe Alessia

Devilla , felicitari ptr sarcina ! ...si ptr concursul de mirese cu stil

Luy , lasa ca ne vedem noi ...:)) . Oricum mi-am schimbat culoarea parului( bruneta) si cei care ma stiau inainte imi zic ca parca nu sunt eu :))!

andreea , nici eu nu am putut citi data de expirare la o crema de fata de la mustela si cand am intrebat-o pe farmacista a dat-o din colt in colt si pana la urma mi-a recomandat altceva !

melaniatud, zici ca povestesti despre sebastian al meu ! mie imi mai scapa cat o criza

Gabriela , sanatate multa !
Danutza , eu nu am gasit ptr braun , dar acum folosesc o carafa de vin

diwana , tiramisu zici ! ce apetit mi s-a deschis ...

roxali , ce baiat mare ai ! la multi ani !

si nu uit nici de sarbatorita zilei : urmy , la multi ani si sa ai parte de vremuri interesante !

of , eu tot nu reusesc sa bolduiesc si daca as zice ca n-am bolduit niciodata macar as stii de ce .....

betty , doamne ajuta cu proiectul bb2 !

multumim mandarinutza ptr link !

roxana , frumos ce-ai descris tu acolo , de abia astept sa mai creasca un pic Sebastian.

am observat la ubitu'(sebastian) meu ca de fiecare data cand este reclama ptr campania impotriva violentei , ca incepe sa planga si vrea in brate! Este singura reclama care-l sperie !

am patit-o si eu cu masina - mi-a spart aseara geamul din dreapta fatza , dar nu stiu ce-au cautat caci nu lipseste nimic.
Am banuit eu ca ar fi vorba de detectorul antiradar si gps-ul caci aveam chestiile acelea lipite pe parbriz !noroc ca nu le las niciodata in masina ...
acum nici nu stiu ce tb facut - declar la politie sau doar la casco?!

o zi buna va uram!

Ema , mamica lui Sebastian ( 21sept 2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Buna seara fetelor!

Scriu repede ca nu ma tin nervii pt rafaturile Adelinei si cand ma vede la calculator sta gramada pe mine. De cateva zile e foarte dificil sa ne intelegem cu ea, banuim maselutele, dar cred ca avem mult de tras cu ele, plange din orice si mai ales plange foarte mult si la culcare. Azi la pranz mai mult a plans decat sa doarma, dar plans in sughituri, iar acum efectiv imi impinge biroul cu totul ca sa nu mai scriu. Ce sa zic e jale mare si rasfat cat cuprinde.
Ieri am reusit sa ne luam si canapea, fusese tati vineri in Ghencea si in Kika si Mobexpert, dar nu i-a placut nimic. Eu am gasit pe net o firma care produce numai canapele si care are desachis un magazin si la Brancoveanu asa ca am mers sambata si ne-a placut faoret mult ce am vazut, sunt foarte calitative. Noi am dat 1750 ron pe ea, dar este imensa si confortabila.
Din Kika tati a luat un catel de plus, o imitatie foarte buna a unui catelus adevarat pe care Adelina l-a indragit din prima clipa, acum nici nu se culca fara el, e "hamahama".

Aniast ma bucur ca ai intrat sa ne mai dai vesti despre voi si ma bucur ca ai reusit sa treci peste acel moment si psr ca in curand sa ne dai vesti bune.

Urmy "La multi ani!" . Sa porti sanatoasa noile achizitii, sa fi fericita si multe bucurii.

Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)

www.flickr.com/photos/21859608@N04/3026513257/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Andreea, bine ati revenit, ma bucur nespus ca ai apucat sa ne scrii despre voi. Mai ales ca avem destule de aflat despre Vladi, se vede ca te ocupi mult de el la cate progrese face. Cat despre menstruatie, nu cred ca e o problema ca nu a venit, mai cunosc situatii similare cu a ta si a durat cam 2-3 luni pana la menstruatie, si chiar apoi nu a fost imediat perfect regulat. Sper totusi sa fie totul bine la tine si sa reluati incercarile pentru BB2.

Rox , mamica

Mergi la inceput

Adi, sunt experta si la razuieli din astea. De fapt saptamana trecuta, chiar luni, tocmai reparasem masina in urma rascaielilor acumulate in decurs de un an. Nu se putea sa nu am si eu nici un semn? Cat despre dat in stalpi, recordul il am la Baby Expo, unde am reusit sa il si indoi.

Ceamica, imi pare rau ca ti-au spart geamul, cred ca daca e vorba de furt ar fi nevoie sa mergi si la politie. Desi inteleg ca nu au furat nimic.

Greyeras, or fi dintisorii de vina. Sa stapaniti sanatosi canapeaua.

Rox , mamica

Mergi la inceput