nasterea la crf 2
Raspunsuri - Pagina 7
Monnvas spune:
Buna. Am ramas restanta de 3 luni cu nasterea mea la CF2. Am vazut ca mai e o fata care va naste cu dr. Mihalache, asa ca sper sa-i fie de folos.
Pe mine m-au apucat contractiile la 3 noaptea, pana la 5 m-am cronometrat si cand am vazut ca sunt la 5 min mi-am dat seama "ca-i groasa" si am sunat-o pe d-na dr. Bineinteles ca am trezit-o, abia ce iesise din tura, a fost f draguta, mi-a zis sa imi fac internarea si apoi sa urc la maternitate si ca voi da peste moasa Lorena. Nu mi-a cerut nimeni trimitere de la medicul de familie, numai adeverinta de salariat. La 6 m-am internat, m-am dus in sala de travaliu si sotul a fost trimis la plimbare. Eu am stat numai la et.1, unde sunt nasterile naturale; cezarienele se fac la alt etaj. In sala de travaliu sunt 3 locuri, mai era o fata, tot pacienta dr. Mihalache, care gemea la fiecare contractie de ziceai ca se rupe. La 7 sau 8 s-a schimbat tura si a intrat alta moasa, Liana, foarte draguta si ea. Fetelor, io credeam ca moasele sunt niste babe cu experienta multa si cu solutii neasteptate. Moasele de la CFR2 au cam 25 de ani, frumusele, aranjate, nici n-ai zice ca-s competente. Dar sunt! Pe mine m-a ajutat enorm moasa. Mi-a explicat cum sa respir si intr-adevar a functionat, asa ca nu ma pot plange de cine stie ce dureri de nastere. Pe la 9 a aparut d-na doctor, a constat o dilatatie 2, a dat dispozitii ("perfuzie de calciu, la 3 rupem membranele" bla bla). Clisma n-am facut fiindca m-a apucat cufureala si am dat totul afara natural. Am urat perfuzia cu calciu. M-a bagat si la monitorizari, piuia aparatul ala la contractii, dar nu am sarit de 100 (max. 130,din cate am inteles). Adica ar fi trebuit sa ma doara mai tare, dar nu simteam mare lucru.
Dupa ce mi-au rupt membranele a inceput sa curga apa ca la balamuc si ma deranja numai ca nu-mi venea sa ma plimb si sa las rauri dupa mine. Pe la 13 si ceva m-am suit pe masa cu dilatatie 4, moasa a bagat o mana si cand a scos-o aveam 9 ("nu te fac 10 ca d-na dr. vine abia peste un sfert de ora). Stiu ca dilatatia manuala poate fi si periculoasa uneori, dar m-a scutit de niste ore de travaliu. Epidurala nu am vrut, dar, dupa cum vedeti, nici n-aveam nevoie.
M-a dus in sala de nasteri. Parca o singura masa e acolo. A venit si d-na dr. A inceput impinsul. Stiu ca am intrat la 14 in sala de nasteri si puiul meu a iesit la 14.20. Mi-au pus masca de oxigen fiindca nu impingeam ca lumea, dar nu prea m-a ajutat. Pana la urma asistenta sefa imi tinea capul, moasa impingea cu cotul in burta mea, doctorita era cu amandoua mainile bagate in mine dupa copil... Eu impingeam, doctorita il vedea, il apuca si... cordonul il tragea inapoi. A avut circulara stransa, n-a tipat din prima, abia dupa ce l-a pus pe masa a tipat. Cand a iesit placenta parca am mai nascut un copil. Apoi a inceput tremuriciul, ca mi-era teama ca nu mai nimereste doctorita sa ma coasa ca lumea, asa frisoane aveam. Epiziotomia a fost imensa, vreo 3 saptamani nu am putut sta jos. Mi-au aratat puiul, am vazut ca e brunet si pletos, apoi l-au luat la neonato unde l-au bagat un pic la oxigen, ca fusese cam sufocat micutul.
Apoi m-a luat o infirmiera pe un scaun cu rotile si m-a dus in salon. Aici a inceput circul. M-am trezit cu niste cunostinte pe cap, tare as fi vrut sa nu intre, dar deja erau in camera. Eram atat de obosita si nu mai plecau! Sotul inca nu venise, se dusese sa-mi aduca de mancare. Cand in cele din urma au plecat oamenii aia a venit infirmiera sa ma ajute sa ma duc la baie. Mi-a zis sa nu ma uit in jos. Cum am plecat capul am lesinat, m-am trezit pe WC ca imi arunca cineva cu apa rece pe fata. Mi se rupsese filmul rau de tot, noroc ca a fost infirmiera pe faza si m-a prins. Taman atunci a intrat mama, a prins si lesinul live de era sa traga si ea un lesin. Mi-au facut toaleta in pat si mama a fost de fata (grrr) si mi-a apreciat epiziotomia cam la 10 cm. Io n-am avut curiozitatea s-o masor
Am papat supica, iar dupa ce au plecat ai mei am dat-o afara mintenas. Cheama asistentele, sa schimbe patul bla bla ca nu apucasem sa ma ridic din pat cand am vomitat. Dupa ce m-am curatat si mi-au schimbat patul m-am incumetat sa mai halesc ceva, un piure, pe care l-am dat afara mai pe la miezul noptii. De data asta insa am ajuns la baie. Tocmai cand scoteam capul din buda vine o asistenta sa ma anunte ca mi-l aduc pe bebe in salon. Am rugat-o frumusel sa-l mai tina un pic, cand m-a vazut cum arat a chemat o alta asistenta sa-mi faca un metoclopramid. Au vrut sa-mi faca si niste calmante, dar am refuzat, le-am rugat sa-mi scoata branula ca nu puteam dormi din cauza ei. Si dupa ce mi-au scos-o am fost happy.
Pe bebe ti-l aduc sa-l pui la san la cateva ore de la nastere. Se chinuie el sa traga tot, dar evident ca nu-i ajunge. Laptele praf ii e administrat cu seringa. Mie mi l-au adus in salon in dimineata de dupa nastere si din momentul ala si pana m-am externat - inca o zi - am dormit fix o ora. Eram 3 lauze in salon, eu am nascut ultima, dar am fost prima care l-a primit pe bebe si prima care s-a externat. Asta fiindca neonatologul pe tura caruia au nascut ele a fost ceva mai zelos si mai grijuliu.
Despre conditii... saracie mare in spital. Personalul e amabil, unii nici nu vor sa primeasca bani, eu am cotizat in ziua in care urma sa ma externez.Nimeni nu a pretins nimic. Salonul era OK, relativ curat, mai putin in baie, unde scurgerea era infundata si daca vroiai sa faci un dus se umplea baia pana la glezne, la WC lipseau colacii de unica folosinta, desi dispozitivul exista. Fata din salonul meu care avea cezariana se plangea ca la terapie intensiva le schimbau bandajele cu mana, nu aveau manusi asistentele, asa ca a trebuit sa-i cumpere sotul manusi si sa i le aduca. Au vrut sa o mulga cu pompa, dupa care au constatat ca pompa spitalului e defecta, copilul ei avea nevoie de o ecografie, dar nu mergea ecograful...
Eu am nascut in martie, afara era frig, dar in salon se dadea caldura... Nu puteam deschide geamul ca erau copiii, stateam cu usa deschisa, or asta insemna ca auzeam tot, plansete de bebelusi din saloane sau de la neonato, urlete de gravida in travaliu... maternitatea e mica.
Am nascut sambata si in weekend a fost ok cu vizitele, au venit ai mei la orice ora. Luni insa a aparut o asistenta sefa ceva mai dura si nu intra nimeni sa viziteze. Asa ca atunci cand am plecat mi-am carat singura bagajul.
Intr-adevar, gaseai greu o asistenta, nefiind buton trebuia sa le cauti, iar noaptea zau ca erau greu de gasit. Daca le gaseai te ajutau, dar cum era fata cu cezariana care plangea de durere... Sunt momente cand nu poti sa umbli prin spital dupa asistente.
Am scris un mesaj lung cat o zi de post. Inainte sa inchei va zic si ce m-a deranjat cumplit. La ultimul control am rugat-o pe d-na dr sa se uite de cordon. S-a uitat, bb fara circulara. Cand am nascut, hop, bebe sufocat de cordon. Dupa nastere se uita la mine si imi zice: "da' noi stiam ca e cordonul ala acolo, nu?". Am ramas masca...
Nastere usoara si nu uitati, aduceti-va tot de acasa, ca in spital e saracie mare!
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
CAND 1+1=3
noce spune:
Monvas, felicitari! Sa fie sanatos Cristian, sa va aduca numai bucurii!
Multumim din suflet pentru povestea nasterii tale!
Foarte frumoasa!
Poate a fost mai bine ca nu a vazut dna dr circulara de cordon, altfel poate ti-ar fi recomandat cezariana. Cum mi se apropie si mie momentul, mai am cateva intrebari pentru tine, daca ai timp sa raspunzi. La mine cresc temerile, bb e cam maricel si dna dr mi-a zis ca mai vedem daca se naste natural sau prin cezariana. Eu nici nu vreau sa aud de cezariana, asa ca daca ajungem la 3,900-4 kg si dna dr imi zice ca nu ma lasa sa nasc natural, ma gandesc sa schimb rapid spitalul.
De epidurala te-au intrebat la spital daca vrei? Ai avut la tine trusa cumparata? (Mie mi-a zis dna dr sa-mi cumpar)
Ce greutate a avut bb?
Epiziotomia e facuta lateral, pe picior?
Te-ai refacut dupa epiziotomie? Mai ai vreo durere acum?
34+ Filip
Minunea Sfantului Nectarie
AMR 6 sapt
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png
Monnvas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui noce Monvas, felicitari! Sa fie sanatos Cristian, sa va aduca numai bucurii! Multumim! Multumim din suflet pentru povestea nasterii tale! Foarte frumoasa! Poate a fost mai bine ca nu a vazut dna dr circulara de cordon, altfel poate ti-ar fi recomandat cezariana. Cum mi se apropie si mie momentul, mai am cateva intrebari pentru tine, daca ai timp sa raspunzi. La mine cresc temerile, bb e cam maricel si dna dr mi-a zis ca mai vedem daca se naste natural sau prin cezariana. Eu nici nu vreau sa aud de cezariana, asa ca daca ajungem la 3,900-4 kg si dna dr imi zice ca nu ma lasa sa nasc natural, ma gandesc sa schimb rapid spitalul. Cri a avut 3,700. Dr mi-a zis initial ca daca trece de 3,600 facem cezariana. Faza haioasa e ca la ecograf arata 3,300. In salonul meu era o fata cu cezariana (nu stiu cine zicea ca nu ne baga la comun, ba ne baga) care patise invers cu ecograful - ii aratase 3,700 si a avut 3,400 (oricum era pelvian si de-aia a facut cezariana). Conteaza si dimensiunile tale - eu m-am latit in solduri suficient. Oricum, d-na Mihalache (daca nasti cu dumneaei) e adepta nasterii naturale si cred ca te va lasa sa incerci, daca insisti, natural si numai daca nu merge iti va face cezariana. De epidurala te-au intrebat la spital daca vrei? Ai avut la tine trusa cumparata? (Mie mi-a zis dna dr sa-mi cumpar) Nu m-au intrebat, dar nici nu am vrut. E pe sistemul "daca ti-ai adus de-acasa". Daca o ai ti-o face. Io n-am vrut si de-aia nici nu mi-am luat. Ce greutate a avut bb? 3,700 Epiziotomia e facuta lateral, pe picior? da, pe dreapta Te-ai refacut dupa epiziotomie? Mai ai vreo durere acum? Da si nu prea. Dureri nu mai am, in schimb tare mi-e teama ca va trebui refacut ceva pe-acolo fiindca inca mai am episoade de incontinenta urinara. Daca la 25 de ani patesc asta, nu vreau sa ma gandesc cum o sa fie la batranete... In prima saptamana nu mi-am putut apropia picioarele, ma durea si cand stateam pe colac. In a doua saptamana am stat pe colac mai fara dureri, iar in a treia saptamana am inceput sa stau in fund. La nu am nicio problema 34+ Filip Minunea Sfantului Nectarie AMR 6 sapt succes! si nastere usoara! http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png |
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
CAND 1+1=3
Gabrilici spune:
Monnvas eu ziceam ca nu pun in acelasi salon tipe care nu au nascut in aceasi zi. Ce sa zic?M-a mintit moasa pe mine, ...va mint si eu pe voi.Desi cred ca tu ai depasit faza cu dureri nasoale de la epizio, am auzit ca e f bun pt asa ceva sprayul cu Lidocaina.Ai incercat?Mie mi-e cam frica de taietura, mai ales ca ma vindec, in general, destul de greu.
Sa fiti sanatosi tu si bebe Cristian!Imi place mult numele!
Gabrilici in 38 saptamani
noce spune:
Monnvas, multumesc mult pentru raspunsuri!
Doamne ajuta sa te refaci complet, cum zic unele mamici, ca dupa un timp sunt ca noi.
Multa sanatate tie si lui Cristian! Ati facut botezul?
Si eu sunt pacienta dnei Mihalache si mi-a zis exact la fel, ca daca trece bb de 3,600 imi face cezariana. Acum sper sa dea echograful eroare, sa nu vada dna ce maricel avem la bord .
Gabrilici, ce putin mai ai! Nastere naturala si usoara si taietura cat mai mica . Tot cu dna Mihalache nasti? Daca poti, te asteptam aici dupa nastere sa ne povestesti . Sa vina sanatos si sa va aduca multa bucurie la pachet!
34+ Filip
AMR 6 sapt
Gabrilici spune:
Buna, Noce! Da, tot cu dna doc Florina Mihalache nasc.Nu stiam ca face cezariana daca bebe depaseste 3600gr.Acum..fie ce-o fi.Am inteles ca doare oricum, asa ca....Multumesc din suflet pentru urarile frumoase!Si la voi sa vina bebe numai cu bucurii!Am si eu o curiozitate.Poate ai mai spus si cu alta ocazie, dar eu nu am vazut.De ce ai la semnatura "Minunea Sf Nectarie".Stiu o tipa care nu putea face bebe, s-a rugat acestui sfant si a ramas.Acum fetita ei e deja mare si se numeste Nectaria.E doar o curiozitate, nu-i bai daca nu vrei sa povestesti.
Gabrilici in 38 saptamani
adita spune:
Cred ca si eu o sa nasc tot aici, cu Nayel. Eu am termenul pe 26 octombrie, dar probabil o sa nasc mai devreme, ca e cezariana. Mi-a fost de mare ajutor ce am citit pe aici, pana acum am nascut la alt spital
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
noce spune:
Si bebele nostru e o minune a Sfantului Nectarie. L-am asteptat aproape un an, ne-am lovit de tot felul de obstacole medicale si in final am ramas insarcinata dupa ce ne-am rugat Sfantului Nectarie sa ma scape de toate acele probleme si sa ne ajute sa zamislim prunc. Mai exact, cred ca am ramas dupa sarbatoarea Sfantului Nectarie din 9 noiembrie, cand am fost sa ne inchinam la moastele Sfantului. In primele 6 luni se tot mirau doctorii ca e mai mic cu o saptamana si ceva decat ar fi trebuit sa fie dupa data menstruatiei. Nu le-am spus, dar daca am ramas dupa ziua sfantului, atunci trecusem deja de perioada fertila. Intre timp, bb a recuperat acea saptamana, chiar a intrat in depasiri, e putin cam mare pentru varsta lui: 2,700 kg la 34 sapt. Cu ajutorul Sfantului sper sa reusesc sa-l nasc natural.
Si noi am fost la Sf Nectarie dupa ce am auzit de alte cupluri care au fost ajutate de El sa aiba copii, unii chiar nascuti in iulie, deci probabil conceputi tot dupa sarbatoarea din 9 noiembrie.
Tie ce ti-a zis dna Mihalache? E ok sa nasti natural?
citat din mesajul lui Gabrilici Buna, Noce! Da, tot cu dna doc Florina Mihalache nasc.Nu stiam ca face cezariana daca bebe depaseste 3600gr.Acum..fie ce-o fi.Am inteles ca doare oricum, asa ca....Multumesc din suflet pentru urarile frumoase!Si la voi sa vina bebe numai cu bucurii!Am si eu o curiozitate.Poate ai mai spus si cu alta ocazie, dar eu nu am vazut.De ce ai la semnatura "Minunea Sf Nectarie".Stiu o tipa care nu putea face bebe, s-a rugat acestui sfant si a ramas.Acum fetita ei e deja mare si se numeste Nectaria.E doar o curiozitate, nu-i bai daca nu vrei sa povestesti. Gabrilici in 38 saptamani |
34+ Filip
AMR 6 sapt
noce spune:
Adita, felicitari pentru bb5! Sa-ti ajute Dumnezeu sa ai o sarcina usoara si un pui sanatos!
Am mai vazut postari de-ale tale aici pe forum si de fiecare data am citit cu admiratie si bucurie ca exista o femeie curajoasa sa faca atatea cezariene. Plus, numele sfinte si frumoase pe care le poarta copiii tai sunt de neuitat. De fiecare data ii povestesc sotului meu despre tine. Si noi ne dorim 4-5 copii si acesta e motivul pentru care imi doresc din tot sufletul sa-l nasc natural macar pe primul, in speranta ca nu-mi va zice vreun dr "stop".
Te intreb ceva, daca nu vrei, nu-mi raspunzi. Cum se fac cezarienele repetate? Pe aceeasi cicatrice sau in cruce?
Si eu am pendulat intre dr Nayel si dr Mihalache vreo luna, iar in final m-am programat la dna pt ca e femeie si ma simt mai bine la ginecolog femeie decat la barbat. Dar am auzit si citit multe lucruri bune despre dr Nayel, printre care si ca "brodeaza" frumos.
citat din mesajul lui adita Cred ca si eu o sa nasc tot aici, cu Nayel. Eu am termenul pe 26 octombrie, dar probabil o sa nasc mai devreme, ca e cezariana. Mi-a fost de mare ajutor ce am citit pe aici, pana acum am nascut la alt spital mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001) |
34+ Filip
AMR 6 sapt