nasterea la crf 2

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruthie spune:

Da, se fac vizite, dar dupa ora 15. Pana atunci e mai greu. Oricum, dupa ce nasti il lasa pe sot sa vina sa te vada, ii arata bebelusul, ii poate face poze. Pot intra si alte rude, dar nu foarte multe. Asistentele comenteaza,dar in final poti primi vizite. Cel mai bine e sa vina sa te vada spre seara. Sotul meu ajungea si pe la 9 seara si statea mai bine de o ora.
De stat in sala de nasteri nu stiu ce sa spun. Chiar nu stiu care e politica spitalului in privinta asta. Stiu doar ca, in cazul meu, sotul putea veni in sala de operatie.
O sa vedeti, intr-o zi o sa puteti primi vizite fara probleme, in alta zi trebuie sa iesiti pe hol. Seara insa e mult mai lejer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Fetele, daca vreti rezerva, vorbiti intai cu medicul si apoi cu asistentele de la sala de nasteri. Cum maternitatea nu e foarte mare, e posibil sa va exprimati o dorinta si sa nu poata fi satisfacuta. Dar, in acelasi timp, nefiind multe nasteri, e posibil sa fiti singure in rezerva mai mare.

Vizitele, pana pe la ora 4, se fac in afara maternitatii, adica in holul de la capatul coridorului din interiorul maternitatii. Pentru fetele cu cezariana, e complicat.
Dupa 4, se poate da o spaga de 10-15 lei si se intra pana in rezerva. Eu nu am practicat treaba asta, pt ca in rezerva mea erau doua fete cu cezariana si mie, uneia, nu mi-ar fi placut sa fiu semi-infirma, goala sub patura si sa mi se plimbe barbati prin rezerva. Si pt ca mi-era bine sa mai ies din rezerva aia, ma urcam pe pereti altfel.

Depinde de doctor, daca permite tatalui sa asiste la nastere. Pe mine doctorita m-a intrebat, dar am refuzat categoric. In timpul travaliului nu are voie nimeni acolo. Eu, una, n-as fi putut suporta pe nimeni langa mine, nici pe timpul travaliului, nici la momentul expulziei. Dupa nastere, surpriza cea mare a fost cand l-am vazut pe sotul meu aparand in usa salii; eu nu ma asteptam sa i se dea voie sa intre. Am fost cea mai fericita! Apoi a venit si mama. Si era deja 1 noaptea.

Pe bebe il aduc in camera de cum te simti bine si autonoma si cand se trezeste el. La mine a fost la 5, in dimineata de dupa nastere. Si l-am tinut cu mine pana am plecat, nu l-am mai lasat sa plece, mi-era mila de el sa-l las singur la bebelusi. Mai ales ca auzeam cum plang alti bebei si imi imaginam mereu ca e el :-(.

V-ar mai fi utile vata si comprese sterile, pt tampoane. Presupun ca poti cere si de la ei, mie nu mi-a dat prin cap. Daca nu ceri, ai parte de un tampon dimineata, la 6 si un altul seara tot la 6, la "toaleta". Si mai e si meschin de mic. Luati vata de la Sensiblu, e "portionata" in tampoane si comprese sterile mai mari, nu din acelea de 10 x 10, sau 10x8. Sunt unele care sunt 10x10, pliate de 4 ori. Sunt putine in pachet, vreo 5, asa ca luati-va multe pachetele.

In mod normal, daca aveti nevoie de medicamente, va va spune si medicul. Eu n-am avut nevoie de nimic, insa fetelor cu cezariana li s-au cerut ketonal si alte nebunii. Cam 3 calmante pe zi. Foarte buna ideea cu dezinfectantul pt toaleta.
Eu am 'raportat' o infirmiera asistentei sefe pt ca spalase niste plosti si le lasase in baia noastra. Asistenta a fost f OK, insa infirmiera n-a mai venit sa le ajute pe fetele cu cezariana sa mearga la baie. A trebuit sa alerg dupa altele pe-acolo.

Ah, un mare-mare neajuns: nu exista buton de sonerie in salon. Daca aveti nevoie de asistenta, fie va duceti dupa ea (daca puteti), fie cereti nr. de telefon sa dati bip cand trebuie. Daca vorbiti sa vina la ora x sa va faca un calmant, riscati sa fie x+1 ora, sau x+2 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrilici spune:

Am si eu o noua intrebare:ce acte sunt necesare pentru internarea in vederea nasterii?Am nevoie de trimitere de la medicul de familie sau nu?Intreb pentru ca doc mea de fam s-a aratat foarte mirata cand i-am pomenit de asa ceva.A zis ca pt nastere nu e nevoie de trimitere.Voua ce acte vi s-au cerut?

Gabrilici in 33 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Gabrilici, nu-ti trebuie trimitere. Pai daca te apuca nasterea acasa, la miez de noapte, nu ai cum sa ajungi la medicul de familie dupa trimitere... Singura hartie care mi-a trebuit a fost o adeverinta de salariat, pe care mi-a adus-o sotul si a lasat-o la internari... Am mai avut dosarul cu toate analizele cu mine, pe care le-am avut in sala de nasteri, parca l-am dat la dr cand a completat fisa... in rest nici o trimitere, nimic.

Loredana 19+ Maia-Raisa Roni-Cristian08.02.2007

http://atelierroloco.blogspot.com/

Mergi la inceput

Multumesc mult!

Gabrilici in 33 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaeu spune:

Multumesc tuturor fetelor care au raspuns si au povestit experientele lor

29+

Mergi la inceput

Am mers azi la medicul cu care urmeaza sa nasc la CF2 si mi-a spus ca am nevoie de adeverinta de salariat si de trimitere pentru internare de la medicul de familie.Banuiesc ca pot lua aceasta trimitere cu cateva saptamani inainte de a naste.Traiasca birocratia!

Gabrilici in 34 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabrilici

Am mers azi la medicul cu care urmeaza sa nasc la CF2 si mi-a spus ca am nevoie de adeverinta de salariat si de trimitere pentru internare de la medicul de familie.Banuiesc ca pot lua aceasta trimitere cu cateva saptamani inainte de a naste.Traiasca birocratia!

De adeverinta de salariat, ok, inteleg; asta trebuie ca sa nu platesti spitalizarea si actul medical... Dar de trimitere de la medicul de familie, zau ca nu pricep, la ce trebuie... Interesant oricum...

Loredana 20+ Maia-Raisa Roni-Cristian08.02.2007

http://atelierroloco.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaeu spune:

Gabrilici, trimiterea e valabila o luna din monentul eliberarii, deci poti sa o iei acum sau peste o saptamana, depinde cand te internezi.

29+

Mergi la inceput

Multumesc frumos, Adela! Asa ma gandeam si eu sa fac.Sper sa stea bebele cuminte in burtica pana in iunie.

Pupici!

Mergi la inceput