nasterea la crf 2

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

dienutza si alte mamici,

da-mi o adresa de mail sa-ti trimit cele 3 fisier. Nu stiu aici pe forum unde le-as putea posta.

Veronica-Elena 11 ani, Tudor-Iulian 8 ani, Robert-Adrian 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Ne-am intors si noi de la maternitate!
Am nascut sambata 1 august, natural, fara epidurala (asa am preferat eu), nastere spontana la 41s si 5z. Daca mai dura doua zile, ajungeam la inducere, dar am scapat.

Eu am fost foarte multumita de sectia de obstretrica din CFR2, chiar nu am de ce sa ma plang. Toata lumea s-a purtat foarte frumos, desi am dat mereu banii pe urma si numai pentru ca asa am vrut eu. Toate asistentele au fost super dragute si veneau cand le chemam. De moasele cu care am nascut nu mai zic, m-au sustinut, m-au tinut la povesti, m-au ajutat de parca erau prietenele mele. Mi-a placut ca nu am fost tinuta cu forta in sala de travaliu, m-am putut plimba in voie; practic, travaliul l-am petrecut alaturi de sot, care era pe holul de la intrare. Plimbarea aceasta in travaliu m-a ajutat sa ma dilat mai repede. M-am internat la 11 pm cu dilatatie 2 si am nascut la 4.25 am.
Mi-a placut ca mi l-au adus pe bb repede si mi l-au pus direct la san. Am stat cu el in camera, nu mi-a stabilit nimeni un program de alaptat, nu i-a dat nimeni lapte praf cu forta, m-au lasat sa-mi intru in rolul de mamica. In primele ore dupa nastere am stat singura in rezerva si a putut intra si sotul fara probleme. La pranz, cand eu eram deja pe picioare si ma plimbam victorioasa cu bb, a mai venit o mamica, tot cu nastere naturala. La fel, a intrat si sotul ei la ea. Nu-s chiar atat de stricti cu vizitele, doar cand e seful de sectie pe acolo (si nu e des). Apoi, cat am stat in maternitate m-a vizitat toata familia, au intrat in salon sa-l vada pe bb, am primit flori (conditia era sa nu miroasa si sa nu umplem salonul, dar cate un buchet de mamica a fost permis).

Eu nu am folosit medicamente de acasa (nici nu prea aveam nevoie la nasterea naturala), am mai cerut calmante pentru epiziotomie (preventiv) si mi-au facut din ce aveau ele, nu din ce mi-am adus eu. Mi-a ramas si mie epidurala. Ma bucur ca n-am facut-o. Pana la urma, durerile au tinut jumatate de ora inainte sa nasc, nu e un timp atat de mare incat sa merite intepatura in coloana. Daca nu-mi faceau oxitocina pe final probabil ca ar fi durut doar expulzia, adica cele 10 minute petrecute in sala de nasteri.

Rezerva foarte curata, cu baie in camera (conditii de hotel de doua stele) cu 2 paturi, care se ridicau amandoua.

Din ce am vazut eu si mamicile cu cezariene erau tratate bine, iar in salonul de nou nascuti majoritatea erau bebei de cezariana, cei de naturala erau mutati mai repede cu mamicile.
Eu l-as fi vrut pe bb imediat dupa nastere. Mi s-a parut o vesnicie cat am fost lasata sa ma odihnesc si sa mananc - vreo 3 ore dupa nastere - inainte sa mi-l dea pe bb. Eram atat de fericita si de nerabdatoare ca n-am inchis un ochi si n-am pus nimic in gura. Dar am vazut mamici care l-au primit pe bb din prima ora.

Confirm si eu cele spuse despre dr Delia Marinca, n-am nascut cu ea, dar a nascut o graviduta cu care am impartit sala de travaliu pentru o ora si am vazut cum se comporta cu ea. Mamica aceea a fost foarte multumita, s-a externat chiar a doua zi dupa ce a nascut.

Va doresc travalii scurte si nasteri usoare!

Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Bine ai venit acasa si sa iti traiasca bb!

Ma bucur din suflet ca exista si povesti fericite si iti multumesc ca ai intrat sa ne spui si noua cum a fost! Merci si de detaliul despre dr mea!

----------------------------------------------
Alexandra 31+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita

Da Doamne sa ne nastem sanatoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ego_81 spune:

buna ziua gravidutze si prospete mamici!

eu voi naste in apr 2010; sunt pacienta dr Tanase si eram curioasa cum sunt nasterile cu el... sau controalele in timpul monitorizarii.
Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_karina spune:

Noce, bun venit acasa tie si bebelusului tau, felicitari si multa sanatate, mult laptic si colici deloc!!

Ma bucur mult sa aud lucruri bune despre cum a decurs nasterea, despre personal cumsecade si civilizat..mai exista se pare si asa ceva. Oricum, bine ca ai scapat repede! Multumim ca ti-ai facut timp sa ne povestesti si noua cum au decurs lucrurile, si cand mai poti mai intra si mai tine-ne la "curent".
Eu imi petrec timpul mai mult pe acasa, ar trebui sa stau mai mult in pat, dupa indicatiile dr, si incerc sa respect pe cat pot recomandarea, pentru a duce cat mai mult sarcina. Mai fac si dexamed injectabil pentru maturizarea plamanilor bebeilor. Sper sa fie totul bine si sa ajung sa va povestesc si eu impresii (fericite sper!)despre nastere!

pentru toate fetele si puiutii!

Karina 32+ cu Eva Maria Sofia Andreea

bucati de fericire

si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ego_81 spune:

... si mai am o rugaminte: daca exista printre voi gravidutze/ mamici care diagnosticate cu streptococ grup B, va rog dati-mi mai multe detalii despre experientele voastre dpdv al ginecologilor si neonatologilor din CFR2.

multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Si pe mine ma roade o problema: ce fel de hainutze v-au trebuit pentru bb in spital? De care, cate si ce altceva vi s-a mai cerut ptr bb in afara de pampers, servetele si sampon.

Merci anticipat!

Alexandra 32+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Body-uri cat mai subtiri, preferabil cu bretelute. Dar cand am fost noi era si f cald. Si prosopel pt baita.

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Si pe mine ma roade o problema: ce fel de hainutze v-au trebuit pentru bb in spital? De care, cate si ce altceva vi s-a mai cerut ptr bb in afara de pampers, servetele si sampon.

Merci anticipat!

Alexandra 32+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita

Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruthie spune:

Cel mai important lucru e sa ai la tine dosarul cu analizele si ecografiile facute. Neonatologul se uita in dosar si in functie de ce gaseste iti recomanda una sau alta. Daca nu zice nimic e bine sa-l intrebi tu.
O sa-ti povestesc ce s-a intamplat in cazul meu. Dupa ce am facut tratamentul cu antibiotic n-am mai apucat sa repet urocultura. Iar dupa ce am nascut neonatologul, in cazul meu Dr Ancar, mi-a recomandat sa-i fac analize bebelusului. Din fericire rezultatele au fost ok, insa tot la sfatul ei i-am facut copilului antibiotic. Mi-a explicat ca streptococul cu pricina ia niste forme foarte nasoale si analizele nu sunt elocvente.
Nu mi-a suras ideea cu antibioticul, dar am preferat sa nu risc nimic. Daca mai ai nevoie de informatii iti raspund cu mare drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atenaaneta spune:

pentru TESSH
anestezicul pentru epidurala se mai gaseste si al farmaciile 2na, este una la unirii si o doza costa in jur de 20 de lei.
nu-ti face griji in legatura cu reusita anesteziei. eu am nascut in noiembrie cu epidurala la cfr 2 si a fost super. Anesezia a prins din prima si imediat nu m-a mai durat nimic. In 2 ore de la montarea cateterului am nascut. De precizat ca pentru a putea beneficia de epidurala trebuie sa ai la tine caietul cu analizele, sa ai dilatatie 4-5 si sa fie doctorul care ti-a urmarit sarcina prezent. cel putin asa a fost la mine, altfel anestezista nu imi facea epidurala. curaj si nastere usoara!

Mergi la inceput