nasterea la crf 2
Raspunsuri - Pagina 19
blanca000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex25 Asta despre medicamente stiam si eu, dar ce ma mira este faptul ca eu stiam ca au sectie de prematuri, ciudat! ---------------------------------------------- Alexandra 30+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra Bbelusa cea iubita Da Doamne sa ne nastem sanatoase |
Multe spitale nu au sectie de prematuri..vezi Euroclinic...pt prematuri la Polizu sau Giulesti e cel mai bine.
Cu medicatia...mda...asa e...apropo eu am inca anestezia epidurala caci nu am avut timp sa o mai fac..daca e cineva interesata pe PM..e trusa Braun cu 3 fiole de Naropin.
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
Bubi mic poze...din burtica
Nunta noastra 2004
alex25 spune:
Blanca, multumim din suflet ca iti faci putin timp si pentru noi!
Euroclinic e spital particular, pe cand CFR2 e de stat, mi se pare absurd.....stiu si eu ca la Polizu e cel mai bine, ziceam asa, ca idee.
----------------------------------------------
Alexandra 31+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
petronela77 spune:
Buna mamicilor si gravidutelor!Pupici tuturor si sa va bucurati de bebeii vostri.As vrea sa va impartasesc si eu experienta sarciniisi a nasterii fetitei mele Ana-Maria Gabriela.Eu sunt pacienta Doamnei doctor Delia Marinca inca din 1999,cand eram insarcinata cu Lucian,fratiorul mai mare.Pe atunci,doamna Marinca lucra la policlinica Vitan si mi-a urmarit evolutia sarcinii.Nu am putut sa nasc cu dumneaei,din pacate,am nascut la Caritas cu renumitul"medic"Dumitrascu,zis si Macelarul.
Vreau sa va spun despre Doamna doctor Marinca,este o femeie de nota 11,atat ca medic dar,mai ales,ca OM.Cele veti naste cu dumneaei sa nu va faceti nicio grija,este o profesionista adevarata si stie sa se poarte cu pacientele asa cum ar trebui sa se poarte toti medicii,adica omeneste, fara sa se uite spre buzunarul tau,iar daca nu le dai cat trebuie nici nu se uita la tine.Eu am nascut pisicuta mea pe 21 iulie,la ora 8,10 ,la 5 sosisem la spital,pe la 7 am intrat in travaliu,iar o ora mai tarziu a venit pe lume bebelusa.Nasterea a fost normala,la 38 de saptamani de sarcina,fara epidurala,iar doamna doctor s-a comportat exemplar,pot sa zic parinteste,ca de obicei.Dupa nastere m-a vizitat si de 3 ori pe zi si sa stiti ca se intereseaza chiar si de mamicile care nu ii sunt paciente.Acum ma duc sa hranesc bebelusa,daca aveti intrebari,va raspund cu mare placere.
alex25 spune:
Petronela, multumim mult de informatii - eu sunt pacienta dnei droctor si tare as mai vrea detalii despre dansa....gen: cum ai anuntat-o ca ai intrat in travaliu, a venit special pentru tine, ce medicamente ai cumparat.....etc
----------------------------------------------
Alexandra 31+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
anca_nicolae spune:
Fetelor,
v-am citit nerabdarea nasterii si intrebarile legate de cfr2. Am nascut pe 6 mai pe bb3 prin cezariana, cu dl. doctor Gherasie Cristian, iar pe primii 2 tot cu dansul, natural fara epi, acum 9 si 12 ani, la Filantropia. Prin urmare, pot sa va povestesc despre diferente, plusuri si minusuri, desi s-a mai scris si pe paginile anterioare.
Spitalul cfr2 este un spital pentru cam toate specializarile, deci NU este maternitate. De aici rezulta o sectie ff mica de maternitate, practic un holisor, comparativ cu Filantropia, unde putem spune ca AVEM maternitate. Camere putine insa curate, program de vizita nu, doar seara dupa 7,8, strecurat, fara flori, cu mancare strict doar ce este necesar.
Legat de prematuri, exista o camaruta pt ei cu cateva patuturi speciale, totusi nu se poate numi "sectie de prematuri". Acolo stau prematurii fara probleme, ceilalti cred ca sunt trimisi la giulesti.
Personalul: asistentele destul de amabile, nu arata pe fata ca asteapta bani, dar se bucura dc ii primesc, totusi nu sume f mari, a mai scris cineva, 5,10 roni. Cu chematul e o problema, mai ales ca eu am stat in salon cu cezariene, si cu toata vointa mea, aveam greutate de miscare pt a le chema. Prin urmare, preferabil este sa NU inchideti usa salonului, sa puteti striga oricand dupa medicatie/asistente, mai ales la cezariene!
Neonato:
Eu am nimerit la dc Ankar, mi s-a parut destul de atenta la analiza copiilor si destul de amabila la explicatii; dupa nastere va va cere dosarul cu analize si acela este momentul propice pt plic...
Alaptarea:
Mai ales pt cezariene copii sunt adusi in salon, ceea ce este mai ok decat la filantropia unde urcam zi/nopate, cu epiziotomia, etaje, ca sa alaptez... Dar, suplimentul se da doar la CEREREA MAMEI, nu se fac cantariri, nu se face proba suptului... Eu am fost uimita sa vad ca nu se face proba suptului, pt ca la filantropia de ambele dati am trait cele 3 zile doar cu sloganul "ati dat doar 5/10/15 ml, prea putin"... Intr-un fel e bine fara proba, mai ales pt mamele optimiste si relaxate, insa pt cele mai "tehnice", e un minus acest "aparent dezinteres" fata de cantitatea de lapte luata de bebei. Asa se explica de ce primii 2 copii, la filantropia au scazut doar 50 g, si i-am externat cu cat i-am nascut, 3kg, iar bb3 a scazut 300 gr... si l-am externat cu 3,400 fata de 3,700 la nastere :(. Deci, in concluzie, dc vi se pare mult prea nemancat bb, mergeti la camaruta de copii si CERETI supliment, ca altfel, nu se sesizeaza nimeni...
Bagaj necesar:
sunt 3 liste, pt travaliu, pt bb, pt tine dupa nastere.
Am 3 Fisiere cu:
- bagaj,
- legi pt mame si
- pasii de urmat pt acte,
vi le postez undeva dc vreti.
Bebeii:
Asistentele doresc sa va tina bb cat mai putin, max 1 zi dc totul e ok si vi-l aduc cat de repede se poate in salon. Asta e si bine e si rau, mai ales pt mamele la primul bb... Desi asistentele teoretic intreaba dc doriti pe bb in salon sau nu, tot ti-l aduc, noi toate cele 3 cezariene din salon am zis ca "nu-i vrem", dar ele tot i-au adus...
Per total, nasterea la cfr2 este o experienta de nota medie, 8-9.
Sa ma intrebati ce mai doriti, trimiteti-mi mesaj pe pm, ca sa fiu notificata si sa va raspund.
Multa sanatate si nasteri usoare!
Veronica-Elena 11 ani, Tudor-Iulian 8 ani, Robert-Adrian 2 luni
anca_nicolae spune:
Medicatia:
este bine sa va cumparati ceva analgezice, intrebati din prima zi [aveti timp in travaliu sau inainte de ceza] si dati lista la soti. In plus, sa aveti cumparata cutia de galactogil, la mine a avut efect, m-a ajutat sa-mi vina laptele in cantitate mai mare si mai repede, nu 3-4 picaturi, ca la primele 2 nasteri.
Medici:
Cum am scris, am nascut cu dl doctor Gherasie Cristian, si natural si prin ceza, il recomand oricui cu incredere si caldura.
Veronica-Elena 11 ani, Tudor-Iulian 8 ani, Robert-Adrian 2 luni
petronela77 spune:
Alex25,nu a fost nevoie sa cumpar niciun medicament,iar doamna doctor Marinca a venit special pt mine.In momentul in care am plecat de acasa,pe la 4,40 dimineata,i-am trimis un sms ca sunt in drum spre spital,iar pe la 5 cand am ajuns(locuim in Dristor),fetele care m-au luat in primire la travaliu au sunat-o si ele pe doamna doctor ca sa o anunte ca am sosit.Dumneaei a sosit la spital pe la 6,45,la 7 am avut prima contractie,iar la 8,10 a sosit bebe-ul.
Tessh spune:
petronela ce bine e de tine ca ai nascut asa repede... urmeaza sa nasc si eu pe 9 septembrie tot la CF2 cu Dna Dr. Margaritescu. Sper sa prind si termenul si sa nasc repede ca sunt putin cam stresata... Imi e frica de spitale si de anestezia epidurala... Am inteles ca multi anestezisti nu nimeresc din prima si te inteapa de mai multe ori...
Ieri mi-am luat si eu trusa de epidurala si azi-noapte visam ca imi spunea dr. ca tre sa iau alta, cu un ac mai mare... ... de parca ala ar fi mic rau...
Fetelor, naropina se mai gaseste si in alte farmacii in afara de Sofitel si Municipal?... aveti idee cam cat costa?
34+ viitoare mami de Francesca
Ce e mai bun abia urmeaza :) Asteptam fluturasul mic cu multa nerabdare!
dienutze spune:
Buna fetelor!
Anca, daca ai putea pune undeva aceste foldere de care zici:
Bagaj necesar:
sunt 3 liste, pt travaliu, pt bb, pt tine dupa nastere.
Am 3 Fisiere cu:
- bagaj,
- legi pt mame si
- pasii de urmat pt acte,
vi le postez undeva dc vreti.
Multumim.
Sa iti triasca bebe si sa fie sanatos!
22+ astept pe Ingrid Alexandra pe 30 noiembrie! sa fim sanatosi!
petronela77 spune:
Fetelor,va doresc si voua nastere usoara ca a mea !Si sa aveti in suflet mereu acea stare de optimism,caci Domnul nu ne lasa la greu niciodata.