nasterea la crf 2

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana303maria spune:

Multumesc mult pt raspunsurile prompte. Singura mea dorinta este sa nu ma fac de ras in fata doctoritei mele, sa dau mult prea putin. Oricum, nasind sambata, va dati seamna ca e un dublu efort financiar, cu atat mai mult ca finii si noi ne-am hotarat abia acum o luna (deci nu am avut timp sa strangem bani).
NUnta nu e in Bucuresti, dar sunt convinsa ca totul va fi bine. Imi este teama de provocarea nasterii si prefer sa merg la spital in timpul travaliului (asta zic acum, ca nu stiu ce inseamna.... Dar probabil, ca drumul nu o sa mi se para usor dc se declanseaza travaliul)

7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Da, si eu stiu ca sunt cam aceleasi preturi, am omis sa spun de asistente si neonatolog. Eu n-am apucat sa dau bani neonatologului in seara respectiva si apoi n-am mai apucat deloc, ca aplecat in concediu, sau ceva de genul.
Insa, mie nu mi s-au cerut bani. A fost o singura faza gretoasa: dupa ce am nascut, sotul meu a venit sa ma vada si a primit un halat din acela din hartie (o maimutareala, ca ala ii statea oricum pe un umar, el era cu geaca pe el, inutil oricum) de la una dintre cele doua asistente care au fost cu mine la nastere. El, insa, nu stia ca e una dintre moase si i-a dat 10 lei pt halatul ala, nu pt ca ma asistase. El i-a dat banii si, dupa 1 minut, ea intra in rezerva si zice, jignita: "Doar ca sa stiti si Dvs., ca eu sunt asistenta de la sala de nasteri, cu care a nascut sotia Dvs., nu infirmiera" Eu m-am inrosit instant, banuind ce s-a intamplat, iar el s-a dus dupa ea sa regleze problema. Celelalte asistente, insa, n-au pretins nimic. Nici cea care m-a monitorizat in prima parte a travaliului, nici cea care fusese si ea in sala de nasteri (care e f OK, se numeste Nicoleta si e o tipa micuta de inaltime si bruneta).
Epidurala n-am facut, deci nu stiu. Si nu am facut pt ca s-a ratat momentul cu dilatatia optima. Insa, dr. imi spusese inainte de a naste ca, la prima nastere, ea nu recomanda epidurala, pt ca exista riscul ca femeia sa nu isi mai controleze reactiile si muschii si, neavand experienta, sa nu impinga cand trebuie, sau sa impinga cand nu trebuie. Ei, la mine s-a si intamplat sa nu se poata, dar eu cunosc destule fete care au nascut primul copil cu epidurala si n-a fost nici o problema. Ce stiu, e ca imi doream sa fac epidurala ca si cum viata mea depindea de asta!

Noce, am facut epiziomie, pt ca altfel nu se putea. Insa doamna dr. mi-a spus de la inceput ce si cum si apoi, in momentul in care a trebuit s-o faca, mi-a spus ca altfel nu se poate etc. Insa a fost f mica (cam 1 cm) si s-a vindecat f repede, nu mai stiu exact cat, dar mai repede de 2 saptamani. Acum nici n-as mai spune ca am avut ceva vreodata. Si asistentele de acolo la fel spuneau, ca dna dr. e f priceputa si nu face epiziotomie decat daca e neaparat necesar si "coase frumos". Ba, una m-a si sfatuit sa ma uit cu o oglinda ce frumos a cusut. Doamne, feri, asta-mi mai lipsea :P!

Alex, n-am auzit de dna Marinca decat ce discutau uneori fetele gravide la camera de garda, iar ele erau multumite de felul in care erau tratate. Imi pare rau, mai multe nu stiu.

Mergi la inceput

Aaa, preturile pe forum nu mi se par mari. Va spuneam ca prietenele mele care au nascut si cunoastintele mele au dat chiar dublu, mult mai mult decat se scrie pe site. Peste 1000 ron nasterea normala si am auzit si cate 400 la neonato si 400 la anestezist (pt epi). De-asta eram un pic speriata. Dar dc si voi spuneti ca 5-6 nasterea normala, e ok. Pupici multi si dulci!

7

Mergi la inceput

Nuschu, ai anscut cu d-na dr Mihalache?

7

Mergi la inceput

Ana Maria, nu trebuie sa te sperie atat de tare travaliul initial. Mai ales la inceput, durerile sunt suportabile, sunt mai degraba ca un disconfort fizic, nu sunt dureri serioase, din alea de-ti vine sa musti din pervaz :D. De ex, eu intai am pierdut dopul gelatinos, fara nici urma de durere si abia dupa vreo 4 ore au inceput contractiile.
Daca o sa dai intre 350 si 500 de lei, o sa fie foarte OK, zic eu. Sa te distrezi bine si iti doresc sa apuci si tortul, si cortina cazand :-). Si, cum spune si Noce, e mult mai bine sa se declanseze nasterea, decat sa mai induci alte substante in corp.

Ah, uitam sa va zic parerea mea, din afara, despre cezariana vs nastere naturala. In rezerva mea erau doua fete cu cezariana, operate in aceeasi dupa-amiaza/seara in care am nascut si eu. Una dintre ele pierduse si mult sange la operatie. Din comparatia de am facut-o intre starea mea si a lor, eu as alege si pt urmatoarea nastere tot metoda naturala. Ele pareau neputincioase, aveau dureri mai mari, autonomie foarte scazuta, au avut nevoie de ajutor pentru a merge la baie pana a treia zi dupa operatie, in timp ce eu inca din dimineata imediat urmatoare am umblat de colo-colo fara probleme. Iar eu, asa cum spuneam, am nascut si fara epidurala, deci n-a fost prea vesel. Parerea mea e ca mai bine te chinui un pic inainte, insa ai libertate de miscare dupa.
Evident, exista si situatia in care cezariana e indicata medical. Insa eu as fi foarte atenta la medicul de opteaza pt cezariana, daca indicatia nu e foarte clara pt asa ceva.
E drept ca am si o prietena care a nascut prin cezariana si zice ca a fost f usor si simplu sa-si revina dupa operatie.

Sa auzim de bine!

Mergi la inceput

Eu nici nu ma gandesc la cezariana. Sper ca totul sa decurga normal si sa nasc asa cum mi-am propus. Dupa ce nasc o sa intru si o sa va povestesc cum a decurs nasterea, dar eu sigur voi sta cateva zile (vreo 5) ca bebe treb sa faca antibiotic din cauza unui enterococ pe care nu stiu cum de l-am luat... Si nu am putut sa fac tratament ca am facut alergie la antibiotic.
S-a mai contruntat cineva cu asa ceva. Stiti cat se sta in spital?

7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_karina spune:

ana303maria, ce ai mai facut?
Nu mai stim nimic de tine, ai scapat cu bine de nasit? Sparam sa auzim vesti bune!!
Pentru mine asta este ultima zi de servici, de maine raman acasa- sper sa ma pot odihni mai mult, ca noaptea deja nu prea mai pot dormi cum trebuie, mi-e destul de greu cu 2 bb in burtica, plus ca am inceput sa am arsuri destul de puternice..

toate mamicile, burticile si puiutii!!

Karina 28+ cu Eva Maria Sofia Andreea

bucati de fericire

si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Mai fetelor, tot citesc pe ici pe colo despre scoruri la nastere si ma ia durerea de cap, adica nu mai inteleg nimic.

Ma poate lamuri si pe mine cineva care a nascut prin cezariana de curand, cam care sunt sumele, macar cu aproximatie, ca sa fiu sigura ca multumesc pe toata lumea..

----------------------------------------------
Alexandra 29+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita

Da Doamne sa ne nastem sanatoase

Mergi la inceput

Alex, "colega" de travaliu i-a dat dr ei 7 milioane. Intentiona sa-i dea 8, insa s-a suparat ca dr. ii pretinsese bani pt ultima ecografie. Dr. s-a scos oricum; i-a mai cerut sotului fetei 2 milioane pentru firele cu care a cusut-o (!!!)
(De unde se poate deduce ca poti ramane si"gaurit" la o operatie; existenta firelor nu e de la sine inteleasa :P)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolcebaby spune:

Buna
Spun de la inceput ca nu vreau sa intru in contradictoriu cu nimeni!!!

Am nascut prin cezariana la cf 2, cu Nayel, acum 3 ani. Am fost operata vinerea la 9, 30 iar simbata dimineata cind mi-au scos branula si sonda am plecat singura peste tot...Duminica pe la ora 14 ne-au externat si acasa cred ca am mai luat calmante vreo doua zile, ma durea burtica doar atunci cind sugea bebe, o durere asemanatoare cu cea de la ciclu. Eu am ales cezariana din cauza de frica , asa am simtit ca trebuie sa fac si nu imi pare rau, fiecare trebuie sa faca exact ce crede ca este mai bine pt ea si bebe

Va pup

Mergi la inceput