nasterea la crf 2
Raspunsuri - Pagina 16
noce spune:
Gabrilici
Multumim mult pentru toate detaliile. Eu m-am mai linistit, am 4 sticlute de apa si vreo 3 snikers in bagaj, calmante si seringi luate ca sa fiu sigura ca o sa am la nevoie, sotul e pregatit sa faca tot posibilul ca sa poata intra si el, sper sa fie totul bine.
Ma bucur mult, mult ca cezariana ta s-a vindecat frumos si rapid, Dumnezeu a avut grija de tine . Si faptul ca fetita nu are colici si doarme frumusel noaptea e tot un ajutor de la Dumnezeu, sunt sigura.
Am aflat ca ai nascut din odiseea albinutelor. Ne scrisesei ca urmeaza sa mergi la dr vineri si asteptam cu nerabdare sa aflu ce s-a intamplat, daca te-a oprit.
Eu am fost aseara la probabil ultimul control dinainte de nastere. Dna dr mi-a spus ca am colul sters si ca intr-o sapt sau doua nasc. Daca nu se intampla nimic pana la DPN (20 iulie), ma duc iar la control la cabinet. Sper sa mi se declanseze nasterea natural pana la dpn.
Gabrilici, multa sanatate tie si licuriciului tau!
Ana303maria, nastere usoara si bb sanatos! Te asteptam dupa cu povestea nasterii.
38+ Filip
Luna a 9a
Minunea Sfantului Nectarie
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png
alex25 spune:
Gabrilici iti multumim din suflet ca ai avut putin timp si pentru noi, ma bucur ca sunteti bine acum, e tot ce conteaza!
Eu clar voi face cezariana, nu stiu inca daca vom astepta sa se declanseze nasterea sau va fi programata, mai ramane de discutat, sper sa fie bine, ma bucur cand aud de refaceri rapide dupa cezariana, sunt constienta ca fiecare corp difera, dar na, pentru psihicul meu e bine.
Noce, tinem pumnii sa fie asa cum iti doresti si bb sa fie bine!
----------------------------------------------
Alexandra 27+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
nuschu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adelaeu Doamne, am inceput sa urasc spitalul asta, cu mocirla lui din curte, cu asteptatul cu orele la control, cu toate neajunsurile lui si a celorlalte spitale din romania..... Ma intreb de ce mai platim asigurare? La fiecare control dai bani, deci medicul il platesti oricum, asigurarea nu este pentru salariile medicilor...Sa zicem ca inteleg ca daca vrei epidurala trebuie sa cumperi trusa(e destul de scumpa), dar sa trebuiasca sa cumperi 1-2 fiole de no spa, scobutil si inca un medicament pe care l-am uitat, mi se pare prea de tot! Totusi, de ce platim asigurare? 35+ |
Adela, ca sa scapi de mizeria din spital - noroi, asteptare - ai ca varianta sa mergi la cabinetul unde consulta medicul tau, daca este disponibil in alta parte si atata vreme cat nu e sarcina avansata (ceea ce in cazul tau vad ca nu prea se mai aplica).
Eu as avea o idee de explicatie despre lipsa celor trebuincioase in spital: pe de-o parte, dezinteresul medicului cu care nasti. Vad ca nici xilina nu au unii; si eu tot la CF2 am nascut si nu s-a pus problema sa aduc de-acasa dezinfectant, ata chirurgicala, xilina etc. Una dintre fetele care au nascut in aceeasi perioada a fost pusa sa plateasca separat firele cu care a fost cusuta dupa operatia cezariana!! Asta, pentru ca doctorita ei este f plescara. Si, daca va intereseaza cine e, nu ma feresc sa dau nume.
Doctorita cu care am nascut eu mi-a spus ca, in momentul in care merg sa nasc, mi se va spune daca e nevoie de ceva, in functie de ce arata inventarul spitalicesc la momentul respectiv. Nu a fost nevoie de nimic. Si atunci, pt mine cum s-a gasit ata chirurgicala resorbabila si pt cea care nastea in sala de alaturi in acelasi timp nu? Nu e cam dubios?
A doua explicatie este faptul ca personalul medical isi ia partea leului din materialele cu care lucreaza. O alta fata de a nascut tot atunci adusese de-acasa calmante puternice (ketonal, de ex.), vitaminizante puternice, comprese sterile, numai material ce se foloseste exclusiv in spital. Bleaga de ea, nu contenea sa spuna ca le are de la cumnata-sa, care e asistenta medicala nu stiu pe unde. Pai, in cazul asta, cand asistentele dosesc comprese sterile, vata, calmante si ce-or mai dosi, ca sa le duca familiei, prietenilor, sau chiar unor clienti potentiali, e normal ca spitalul sa ramana fara cele trebuincioase.
Slava Domnului, eu am nascut cu o doctorita faina, care nu mi-a cerut nimic, nici macar bani. Dar asta e o loterie, intr-adevar. Nu stii pe mana cui intri pana nu s-a incheiat tot procesul...
Succes si natere usoara tuturor!
nuschu spune:
Gabrilici, felicitari pentru nastere, pentru bebelusa si pentru fericirea voastra :-)!
Ca plasa de siguranta, sa stii ca bebeii pot incepe sa aiba colici mai tarziu. Al meu a inceput pe la o luna si au durat pana pe la 3 luni. I-a facut bine Infacol (comandat de pe net, in Ro nu se gaseste, desi e o varianta mai bine dozata de Sab Simplex) si un remediu homeopat. Daca-i dai homeopate, trebuie sa amani vaccinarile, insa. E drept ca se pare ca baieteii sunt mai colicosi decat fetitele.
In general, mie mi s-a parut OK personalul de la spital. Intr-adevar, baile sunt respingatoare pentru un om care e obisnuit cu igiena stricta. Am vazut 3 WC-uri acolo si pe nici unul nu statea colacul cum trebuie. De spalat WC-ul zilnic, nici pomeneala. Se spala pe jos, numai.
Cum spuneam si in mesajul anterior, mie mi se pare ca mersul lucrurilor depinde si de medicul cu care nasti. O pacienta a doctorului Nayel a facut cezariana numai pt ca dumnealui nu a avut chef sa fie chemat de acasa cine stie cand: a decretat el ca bebe e prea mare pentru bazinul fetei si a dus-o la cezariana. Medicul de garda, la control, a intrebat-o de ce i s-a facut cezariana etc etc si a opinat ca nu era nevoie, pentru un bebe de 3.300 si 51 cm sa se faca cezariana.
Travaliul si nevoile depind de la caz la caz. Gabrilici spune ca ea a baut apa in disperare, iar eu am baut f putina, nu-mi venea nici sa respir in timpul contractiilor mai serioase. Travaliul poate fi epuizant, disperant de-a dreptul, dar nimic nu se compara cu usurarea si fericirea de dupa. Deci, orice ati simti si oricat v-ar durea, AVETI INCREDERE ca veti scapa cu bine si veti fi apoi in al 9lea cer! Travaliul meu a durat vreo 7-8 ore si mi se parea ca nu se va mai termina. Nu mai stiam de mine. Insa, imediat cum l-am nacut pe bebe, am uitat tot, mi se parea ca a durat ff putin.
Numai bine tuturor!
noce spune:
Nus, cum se numeste dr cu care ai nascut? Daca tot e buna, macar sa stim si noi
38+ Filip
Luna a 9a
ana303maria spune:
BUna fetele!
Eu sambata voi fi nasa (nu ma certati si voi si nici nu ma considerati iresponsabila, va rog) si ii povesteam doamnei doctor ca nu cumva sa ma cheme sapt asta si sa ma opreasca (am avut cerclaj, acum colul este f scurt si deschis). II spuneam ca sambata sunt nasa, duminica ma odihnesc si eu si luni vin sa vedem cum stam (si eventual sa provocam nasterea). Dar dansa e de garda duminica ceea ce mie imi convine pt ca astfel va fi mai mult timp alaturi de mine (chiar dc asta nu inseamna ca va sta langa mine, dar e in spital). In plus, nu mai pot, imi e tare greu. Abia astept sa-mi tin puiul in brate. Si Am inceput sa fac vergeturi (mi-au aparut deja 2 care parca se maresc zilnic, deja una are cam 2 cm...). Bebe nu mai ia in greutate, ceea ce inseamna ca e pregatit sa vina.
Aaa, am uitat sa va spun ca sapt asta eu sunt consemnata sa stau la pat ca sa ajung sa fiu nasa sambata. Daca nu nasc pana sambata, atunci o sa pot sa dansez si eu niste hore si sarbe si bebe sigur o sa vrea sa iasa duminica.... nu?
7
ana303maria spune:
Niste preturi imi puteti spune si mie, va rog. Eu ce am auzit, sunt total diferite. Aici aud niste preturi la jumatate fata de prietenele si cunoastintele mele care au nascut anul asta la cfr 2. Eu chiar nu vreau sa ma fac de ras, dar sincer mie mi se pare exagerat de mult ce mi-au povestit cunostintele mele ca au dat pt nasterea normala. Ma puteti ajuta si pe mine, ca nu mai am mult... Va roggg!
Pup dulce mamici si viitoare mamici!
7
nuschu spune:
Noce, dr. se numeste Echim. Mi-a recomandat-o o alta fata care a nascut cu ea acum 2 ani.
Ana Maria, ai grija, ca s-ar putea sa se produca evenimentul in timpul horelor/sarbelor. Sunt fete care au nascut din cauza efortului la sala de sport, sau din cauza unor zgomote foarte puternice. Cred ca e mai bine sa nu-ti faci planuri, ca nu se stie niciodata cand se intampla.
Iar vergeturile le poti face f bine si dupa nastere, ba chiar mult mai bine, ca pielea de a fost intinsa pana in momentul nasterii trebuie sa revina la normal. Nu te ingrijora prea tare, eu n-am facut deloc din cauza sarcinii, am facut una singura la vreo luna-doua dupa ce am nascut.
Cand m-am dus sa nasc, eu culesesem info despre preturi de pe forumuri. Ajunsa acolo, am asistat la o discutie intre o fata care se interna si nasa ei, asistenta. Intr-adevar, preturile vehiculate pe net erau mai mari decat ce am auzit acolo. Asistenta spunea ca pt o nastere normala se dau cam 350 de lei si 6-700 pentru o cezariana. Sotul meu i-a dat mai mult doctoritei, ca i-a placut de ea. (Nu ne-a cerut ea bani, sotul meu i-a dat banii a doua zi, spre seara, in conditiile in care vorbise cu el dupa nastere si dimineata, inainte sa ma vada pe mine, deci ea nu astepta oricum nimic, pentru ca a fost f OK pana sa primeasca banii.)
noce spune:
Nus, chiar am auzit numai vorbe bune despre dr Echim. Vroiam sa te intreb daca ai nascut fara epiziotomie, pt ca asa am auzit despre dna dr, ca ajuta nasterea naturala, fara taietura.
Ana303maria, aceleasi preturi le-am auzit si eu, cum zice Nus, in jur de 500 lei pt nasterea naturala, in functie de cat de multumita esti. Eu pt cezariana nu as da in plus, nu as da deloc, pt ca eu ma duc acolo sa nasc natural si ma astept sa ma ajute dr, nu sa ma bage in sala la prima problema. Inainte de nastere, pt personalul din jur cate 100 lei (moasa, asistenta sefa, anestezist daca faci epidurala), iar la neonatolog tot vreo 100 lei. In total, nasterea ar trebui sa ajunga la 1000 - 1300 lei.
Eu iti doresc distractie placuta la nunta. Daca e in Bucuresti, danseaza cat te tin picioarele, mai bine sa se declanseze nasterea de la dans decat de la oxitocina.
Nastere usoara!
38+ Filip
Luna a 9a
alex25 spune:
Nus, vad ca esti informata mai bine, ai auzit ceva si despre dna dr Marinca? Mie imi place tare mult de ea si am mare incredere, dar alte informatii nu strica niciodata!
----------------------------------------------
Alexandra 27+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita
Da Doamne sa ne nastem sanatoase