nasterea la crf 2

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Haaa, nici nu vreau sa intru in discutii despre subiectul asta ca mi-e ca imi creste tensiunea si fac vreo prostie, este cumplit, e o mizerie ce ni se intampla in general legat de sistemul medical din romania...pacat ca nu avem ce face.....sa dea Dumnezeu sa iesim cu bine si nou si bbelul din incercarea asta....din pacate eu asa o consider, in loc sa fie o mare bucurie!

----------------------------------------------
Alexandra 27+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Da Doamne sa ne nastem sanatoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrilici spune:

Dragele mele,

Din motive obiective, voi fi scurta si la obiect...ca sa zic asa.In primul rand va multumesc de felicitari, de urari de bine(eu nu am apucat sa citesc, mi-a spus nasa mea care a citit ce mi-ati scris si mi-a spus pe scurt)si de incurajari!Sa ne traiasca puiutii, sa fie sanatosi si ei si noi si sa dea Dumnezeu sa nu mai avem nevoie de spitale!
Experienta primei nasterii a fost urata si umilitoare 12-14 ore (nastere indusa inainte de termen si nediscutata aceasta varianta in prealabil)dupa care m-a napadit o fericire pe care nu o pot descrie, fericire ce m-a facut sa uit tot ce a fost rau si urat.Ce pot sa va spun?Stiti si voi cum e in spitalele din Romania.Pacat ca nu sunt un caz izolat.Cand imi vad copilul zambind in somn, cand vad ca o hraneste laptele meu si dupa ce papa e fericita si relaxata, multumesc cerului nonstop, ma inchin intruna si nu stiu daca voi putea sa multumesc vreodata, fie si doar simbolic lui Dumnezeu, Maicii Lui, tuturor sfintilor si ingerilor pentru un dar asa de frumos, copilul meu, pe care mi l-am dorit de multa vreme si pe care il iubesc dinainte de a il avea in pantece.Si un lucru e clar:dincolo de incompenta unora, a saraciei sistemului medical romanesc, a lipsei de compasiune si profesionalism etc.nimic nu se intampla dincolo de vointa lui Dumnezeu.Desi in momentele de cumpana ne intrebam DE CE MIE UNA CA ASTA? si suntem suparati si debusolati si incrancenati, mai tarziu in viata gasim raspuns la aceasta intrebare.Vorbesc mult si poate nu sunt prea coerenta.Sper totusi ca veti intelege in linii mari ce vreau sa zic.Sa nu credeti ca sunt vreo bisericoasa de tot vorbesc de Dumnezeu.Da, merg la biserica cu regularitate, dar, zic eu, sunt un om echilibrat si care nu exageraza in aceasta directie.
Cred ca cele mai multe dintre voi ati nascut deja...dar totusi sa va zic ce am invatat eu din toata aceasta aventura:
1)spuneti medicului toate antecedentele voastre medicale si asigurati-va ca noteaza in fisa voastra TOT ce ii spuneti
2)nu plecati sa nasteti singurele
3)interesati-va din timp ce inseamna nastere naturala si ce inseamna cezariana(din punct de vedere medical dar si al durerii)
4)nu lasati totul pe ultima suta de metrii;post-it-urile sunt f utile
5)epidurala poate dauna daca nu e facuta cand trebuie (dilatare 4 cm nu mai tarziu, nu mai devreme)
6)aveti curaj sa spuneti NU cand ceva vi se pare in neregula;cereti-va drepturile frumos si daca nu merge URLATI
7)luati cu voi telefonul mobil si incarcator;pe mine m-au salvat de multe...
8)nu va grabiti sa aruncati cu bani;fiti smechere si nu va sfiiti sa cereti ce vi se cuvine
9)rugati-va mult si cereti si altora sa faca lucrul asta pentru voi;ajuta cum nu va inchipuiti de mult!
10)eu am avut la gat o cruciulita de sfoara impletita pe care am sarutat-o de nenumarate ori si la care m-am rugat cum nu am facut-o vreodata.
11)nu refuzati ajutorul nimanui
Va imbratisez pe toate si sa aveti grija de voi si de ingerasii vostri!sa auzim numai de bine ca de rele mi s-a luat.Celor care nu ati nascut inca, sanatate,curaj,intelepciune si putere sa treceti prin toate va doresc!
Inca o data va multumesc pentru sprijin si imi cer scuze ca nu am apucat sa citesc personal tot ce mi-ati scris.Iubitica mea, ce se va chema Sofia, imi ocupa timpul dar ma implineste intr-un fel greu de descris in cuvinte!

Gabrilici, mami de Pui de Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Gabrilici, imi pare rau ca ai trecut printr-o experienta urata, mi-am dat seama ca ceva nu e in regula cand am citit ca ti-a facut cezariana si bebelusa a avut 2,900.
Ma bucur ca e sanatoasa, ca ai laptic si ca acum te bucuri atat de mult de ea! Doamne ajuta sa fiti ferite de medici si de spitale de acum incolo.

Daca poti si ai timp, te rog sa ne spui pe scurt ce s-a intamplat, de ce ti-a facut cezariana. Stiu ca ai nascut cu dr Mihalache, a carei pacienta sunt si eu si astept sa nasc cu ea, sperand sa fie bine sa sa se intample totul natural.

Ce inseamna sa nu plecam sa nastem singurele? Am inteles ca sunt sanse foarte mici sa poata intra sotul in sala de travaliu sau in cea de nastere. Poate el sa ajute si de pe hol, de la usa de la intrare?

Iti doresc recuperare usoara, laptic mult si muuulta fericire si implinire ca mamica!

37+ Filip
Luna a 9a
Minunea Sfantului Nectarie

http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Gabrilici, multumesc ca te-ai gandit si la noi in aceste clipe, sincer imi pare rau ca nu a fost asa cum te asteptai, din pacate asta este realitatea si din nou imi dau seama ca nu sunt exagerata cand spun ca sunt ingrozita de momentul Z...asta de, DD sa fie alaturi de noi!

Poate ai totusi timp sa ne spui ce s-a intamplat, ca tare ne-ai facut curioase si ne-ai pus pe ganduri.

Oricum, multa sanatate si tie si bbelusei si te mai asteptam cu vesti!

----------------------------------------------
Alexandra 27+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Da Doamne sa ne nastem sanatoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_karina spune:

Gabrilici, felicitari inca o data pentru minunea ta,sa fiti sanatoase amandoua si sa auzim numai de bine!
Te rog, daca poti, cand gasesti o farama de timp liber, detaliaza-ne si noua ce anume te-a dezamagit, care ar fi minusurile din experienta nasterii de la CFR. Recunosc ca m-am ingrijorat putin cand am citit mesajul tau.Si eu sunt pacienta dr. Mihalache si trebuie sa nasc in septembrie, am o sarcina gemelara, cu una dintre bebeluse pozitionata transvers si d-na dr. mi-a spus ca voi naste mai mult ca sigur prin cezariana din acest motiv.Sper sa fie O.K.si sa ma inteleg cu dansa, pana acum am fost multumita. Probabil ca trebuie sa imi procur singura calmantele de care voi avea nevoie,si multe altele..
In orice caz, bine ca bebelusul si cu tine sunteti bine, asta e cel mai important.
Sanatate multa si liniste va doresc!

Karina 27+ cu Eva Maria Sofia Andreea

si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana303maria spune:

Buna! Sunt o graviduta in +39s, pacienta dnei dr Mihalache. Eu sunt f multumita de felul in care s-a comportat pe intreg parcursul sarcinii, si duminica voi naste, bineinteles la cfr2. (asta dc bebe nu vrea sa vina mai devreme).

Gabrilici, imi pare tare rau sa aud ca ai avut o nastere dificila, ca nu ai putut naste normal. La fel ca si celelalte fete, suntem curioase de ce s-a ajuns la cezariana.

Andreea, am vazut minunea ta de fetita. Este o dulceata.

Imi puteti spune si mie pe privat niste preturi. Vreau ca d-na mihalache sa fie multumita, asa cum sunt si eu de dansa. Si bebe 2 tot cu dansa vreau sa-l nasc.

PS: nasc normal si iau cu mine si trusa de epi, pt orice eventualitate.

7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Ana303maria, de ce ati programat nasterea duminica? O sa-ti faca inducere? Te intreb pentru ca si lui Gabrilici i-a facut inducere si a ajuns la cezariana, iar eu am o teama sa nu ma cheme tot la inducere, as prefera sa se declanseze natural nasterea (si eu sunt tot pacienta dnei Mihalache). Tu abia faci 40 de sapt, ai putea sa mai astepti cateva zile sapt viitoare, nu?

Citat:
citat din mesajul lui ana303maria

Buna! Sunt o graviduta in +39s, pacienta dnei dr Mihalache. Eu sunt f multumita de felul in care s-a comportat pe intreg parcursul sarcinii, si duminica voi naste, bineinteles la cfr2. (asta dc bebe nu vrea sa vina mai devreme).

PS: nasc normal si iau cu mine si trusa de epi, pt orice eventualitate.

7

38+ Filip
Luna a 9a
Minunea Sfantului Nectarie

http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png

Mergi la inceput

Fete dragi,

Nu trebuie sa va ingrijoreze experienta mea.Nu m-am chinuit propriu zis.Am omis sa spun doamnei doc despre toate antecedentele mele medicale (de care chiar nu vreau sa mai vorbesc). daca i-as fi spus,varianta nasterii naturale ar fi fost exclusa din start. doc a incercat inducerea care nu a dat roade(si asta a fost partea neplacuta si epuizanta a intregii experiente), dupa care s-a ajuns la concluzia ca e cazul de ceza.si de atunci incoace sunt cum nu se poate mai fericita.Da, momentul Z nu a fost asa cum mi-l imginam dar intotdeauna e loc si de mai bine si de mai rau.Tot ce conteaza este ca si iubita si eu suntem sanatoase, mancacioase,necolicoase si zambarete.Doarme noaptea cate 4, 5 sau 6 ore..deci boierie.In mesajul anterior eram un pic suparata si am exagerat un picut.Acum m-am mai linistit.Oricine mai are zile proaste, oricine poate gresi- indiferent de meserie.
Noce am zis sa nu plecati singurele sa nasteti pentru ca la spital, mai ales in travaliu, aveti nevoie de diverse - apa, ceva de ciugulit, calmante etc.Plus ca poate e nevoie ca medicul - obstretician, pediatru, neonatolog sau anestezist- sa discute cu familia, iar femeia in travaliu nu e tocmai apta de discutii...ca de,dooooaree.Doare dar merita!Draga Noce vroiam sa te intreb cum de ai aflat ca am nascut.Sunt doar curioasa.Iti multumesc frumos ca ai anuntat fetele si va multumesc tuturor pentru ca v-ati gandit la mine si la Licuriciul meu!Gandurile bune, pozitive ajuta intotdeauna.
Va pup pe toate si aveti grija de ingerasii vostri!Nu va stresati pe motiv de medic sau spital.Nu trebuie, nu aveti de ce.Nu va pot minti zicand ca totul a fost un vis, dar nici un cosmar nu pot spune ca a fost.Si in fond, fiecare cu norocul si cu soarta lui.Nu va alimentati negativ ca faceti rau bebeilor din burtici si nu trebuie!Ei sunt daruri divine!Abia va astept sa imi povestiti cum e cu ingerasii in brate!Nu se poate exprima in cuvinte omenesti!

Mergi la inceput

Cat despre banii pe care vreti sa ii dati:plata dupa ce nasteti si asa cum considerati si cat puteti.nu o sa va ceara nimeni un tarif anume.personalul e in mare parte fff ok.amabili, atenti etc.dar si aici oameni si oameni.wc-urile sunt defecte, scurgerile infundate.eu am facut putina valva si in ultima zi de spitalizare a venit instalatorul!!!sa va luati saci menajeri ca sa va puteti ajeza pe wc ca e jale la acest capitol...
si ce e aia "daca imi face inducere ca eu nu vreau?"ziceti NU VREAU CUCOANA!V-am zis:nu va asculta daca vorbiti frumos, urlati.E corpul vostru, copilul vostru, momentul vostru si NIMENI nu are voie sa va rapeasca o fractiune de secunda din gama complexa de trairi asociate nasterii.Invatati din experienta mea.Asta e tot ce conteaza.Nu cati bani dati ca sa multumiti medicul sau pe mai stiu eu cine.Plata sa fie pe masura serviciilor si dupa ce ati nascut, nu inainte.Fiti curajoase si puternice.Trebuie sa intelegeti tot ce vi se intampla.Si insist:telefonul langa voi si incarcatorul.eu,de ex, cred ca am baut 2 bax-uri de apa.dadeam sms:apa.Si veneau 2 sticle.fara tel ma uscam.nu exagerez.

Pup si fiti intelepte si nu va fie frica!Doamne Doamne e alaturi de gravidute si bebelusi!Si sa vedeti cum e cand o sa fiti mamici cu puiuti in brate...o sa va simtiti cele mai fericite fiinte de pe pamant si cele mai binecuvantate!

pe toate!si iertati tonul un pic razboinic si poate superior.Nu vreau decat sa va fie bine si sa nu repetati greselile mele.

Mergi la inceput

sunt o mamica obosita si am uitat ceva fff important:cezariana a iesit ffff bine.nu ma doare, m-am miscat cu usurinta(adica dush singurica, aplecat, mers) la 48 de ore dupa.Operatia s-a vindecat f frumos si am cam uitat ca e acolo.

Mergi la inceput