FIV Austria(14)-Germania(13)-Spania-UE(6)
Raspunsuri - Pagina 3
Beatriz spune:
Elenada - nu a trecut inca perioada de greturi? Nu descoperi ceva ce iti place sa papi sau refuza organismul orice mananci? Poate macar niste sucuri facute de tine de fructe sau legume sa iti accepte organismul?
Cristal1995 - voi merge si eu la aceeasi clinica la care mergi tu, dar nu la Domnul Profesor (sunt la prima incercare). Daca nu ai timp sa intri pe forum, sa stii oricum ca noi suntem alaturi de tine si iti tinem pumnii!
LilianaFi - stau in RO, am mai intrat si eu pe forumul din IT, sa invat niste italiana
Moniland - ti-am dat eu PM
Magduta10 - pai ar fi cazul sa invatam unele din noi cum se deschide capitol nou, altfel putem ajunge in viitor in situatia sa le rugam pe Elenada si pe Moniland sa ne deschida capitol chiar si cand se vor afla in sala de nastere
Kitta - merg joi la Dr. Albu la consultatie si sper sa ma programaze curand la histero, sa scap.
Pisix - hai ca incepe numaratoarea inversa pana la consultatie
toate fetele!
Blanche25 spune:
Pup fetele!!
Mi-am pierdut abilitatea..nu pot tine pasul cu voi
Pisix, ce rasturnare de situatie!!!! Ma bucur tare pentru tine
Cristal si eu sunt cu pumnii stransi pentru tine si sa vii acasa cu 2 austrieci la purtator
Liliana tu vei veni cu 2 belgieni
Beatriz bafta la histero, sa fie totul perfect pe acolo
Nicole bine ai venit, iti tin pumnii stransi ca data viitoare sa fie cu noroc
Kitta tu ce mai planifici?
Si la toate burticile pupici
Duminica placuta tuturor, aici e tare urat afara ploua si e un vant de ti-e frica sa iesi :(
LucaLuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miki-miki Moni mai baga si Belgia in titlu dc mai are loc, eu poate fac in India si lungim carnatul si mai mult [ |
Mai bine ii zicem pe scurt FIV Austria / UE (14), caci vin si eu in grup peste zece zile si nu cred ca aveti loc sa scrieti si Franta in titlu. :)
Miki stie, eu m-am trezit ieri in cutia postala cu o spermograma dezastruoasa la sot, cea mai slaba ever. Stiu si cauza si sunt oarecum responsabila - pentru ca mi se parea prea greu de suportat perioada de stat pe bara, l-am trimis pe conjugal la androlog, ca observasem eu in fisele de analize ca testosteronul era in limitele normale, dar spre limita inferioara. Si a luat (dupa investigatii, osteopometrie, irm - hipofiza) Pantestone - undécanoate de testostérone, iar rezultatul este dezastruos la nivelul spermatozoizilor. Scriu aici ca sa stiti ca uneori mai binele e dusmanul binelui.
A oprit tratamentul, procesul se pare ca e reversibil, dar sper ca nu va trebui sa asteptam mai mult decat era prevazut.
Oricum, m-a dat peste cap elementul asta nou.
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
Beatriz spune:
Blanche25 - merci! am vazut la tv ca e urata vremea in Spania
LucaLuca - bine ca ati oprit tratamentul acum, cred ca e timp suficient in 2 luni sa se refaca
Fetelor - tinand cont ca am fost cotata cu infertilitate inexplicabila (iar mie mi-ar prinde bine o explicatie), mi-am facut o lista personalizata de analize: pe baza a ceea ce mi-au solicitat anterior medicii in diverse etape, dar si pe baza a ceea ce ati scris voi in capitolele precedente (le-am studiat in decembrie pe toate). Lista e cam lunga, imi cer scuze ca o "public", dar poate mai inspira si pe altcineva. Am si eu niste intrebari: credeti ca e ok lista? Ar mai fi ceva de pus? Am si putine neclaritati la finalul listei. Inca odata, scuze - pt acest mesaj f lung si va multumesc!
1. Ecografie transvaginala
2. Histerosalpingografie
3. Histeroscopie
4. Analize de sange
4.1. Markeri endocrini
4.1.1 Profil hormonal de ziua 3 (+/- o zi)
FSH
LH
E2 – ESTRADIOL
TSH
INHIBINA B
HPRL – prolactina
DHEA - dehidroepiandrosteron
AMH - Anti-Müller-Hormon
T3 - triiodotironina
T4 - tiroxina
4.1.2 Profil hormonal de ziua 21
Progesteron
4.2. Hematologie & Coagulare
VSH
Grup Sangvin
Factor RH
Hemoleucograma HLG
Anticoagulant Lupic
Fibrinogen
INR (TQ) – timp de protrombina Quick
APTT – timp de tromboplastina partial activat
Timp de sangerare
Timp de Coagulare
Antitrombina III
Proteina C
Proteina S
4.3. Serologice & Imunologice & Markeri virali
Lues - VDRL / RPR
anticorpi antispermatici
Ac Anti-Cardiolipinici IgG, IgM
Ac Antifosfolipidici
Ac Anti-beta2 glicoproteina IgG, IgM
ANA-anticorpi antinucleari
Rubeola IgG, IgM
Toxoplasma IgG, IgM
CMV IgG, IgM
Listeria
Herpes virus IgG, IgM
Imunoglobuline monoclonale (Ig A, Ig G, Ig M, Ig D, Ig E)
HIV
Hepatita B – HBs Ag
Hepatita C – HCV A
4.4.Biochimie
Glicemia
Ureea
Creatinina
Transaminaze (TGO si TGP)
Glucoza
Colesterol HDL
Colesterol total
5. Analize urina
Sumar urina
Urocultura
6. Analiza secretii
Frotiu citologic Papanicolau
Culturi col uterin
Culturi col pentru Chlamydia, Mycoplasme
- dozarea celulelor NK - natural killer cells CD 56 si IgG subunits - se fac in AT, nu si in RO?
- anticorpi pentru varicela? titrul cantitativ pt varicela? Trebuie?
- APC resistence se traduce in romana Rezistenta la proteina activa C - "Proteina C Test de activitate cu substrat cromogen"? Este totuna cu Proteina C reactiva? Se prescurteaza PCR? Sau PCR inseamna polimeraza chain reaction?
- eventual analize genetice
O seara placuta tuturor!
simonete spune:
Poate ma ajutati si pe mine cu un sfat ! Nu raspund la stimularea cu gonal , foliculii nu cresc si am citit in capitolul trecut ca Alina spunea ca merg mai bine schemele combinate gonal + menopur . A facut cineva schema asta si cum , ambele in aceeasi zi sau intai gonal un nr. de zile si apoi menopur ?! Nu mai am rabdare pana peste 2 sapt. cand merg la dr. si as vrea sa stiu mai multe . Va pup
LucaLuca spune:
Citat: |
LucaLuca - bine ca ati oprit tratamentul acum, cred ca e timp suficient in 2 luni sa se refaca |
Spermatogeneza dureaza cca. 75 de zile, deci ar trebui un pic mai mult timp. Dar oricum, chiar daca operatia mea se desfasoara optim, trebuie sa asteptam cel putin 3 luni pentru cicatrizare. Raman optimista, dar ideea e sa aveti mare grija ce incercati sa reparati, mai ales daca nu e indispensabil - anumite proceduri pot avea fix efectul invers.
Lista ta, Beatriz, nu e ok, este exhaustiva! Eu nu ma pricep foarte tare, dar asa, pe diagonala, pare a cuprinde aproape toate analizele si procedurile de care am auzit. La analize genetice: cariotipul (ambii parteneri) si microdelitiunile cromozomului y (la barbat, dar doar daca are mai putin de 5.000.000 spermatozoizi/ml, inteleg ca nu e cazul).
Iti inteleg perfect dorinta de a identifica o cauza, succes! :)
Simonete, eu nu stiu sa iti raspund, nu am trecut prin asta. Succes si tie!
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
Moniland spune:
Simonette, am avut ca si schema de stimulare puregon si menopur. Am facut prima data puregonul si apoi menopurul. Cred ca la o distanta de vreo 10 minute ca menopurul trebuia pregatit.
Incerc sa modific titlul subiectului la FIV in Europa sau mai bine FIV in lume ca daca vrea miki-miki FIV in India sa nu se simta exclusa.
cu
betuta spune:
Buna fetelor, sunt noua pe acest forum, am si eu nevoie de un sfat. Pe scurt am facut fiv la clinica dr Tutunaru, in noiembrie la inceputul lunii, din pacate nereusit. Mi-a venit ciclul cu o intarziere de 12 zile dupa fiv, pe 24 noiembrie. De atunci nu mi-a mai venit. Gravida nu sunt pentru ca am ambele trompe extirpate. A mai patit vreuna dintre voi sa ii intarzie asa de mult? Am vb cu T si m-a pus sa imi fac niste analize hormonale: fsh, lh, estradiol si inhibina b. Analizele le-am facut azi, dar pana vine rezultatul de la inhibina b , adica peste 15 zile, ma ingrijoreaza. Vrem si noi sa mergem in Austria pentru urmatorul FIV, dar ma tine in loc ciclul acesta care nu mai vine. Ma puteti ajuta?
merci si multa bafta
simonete spune:
Moni , deci ai facut pe toata durata stimularii puregon + menopur in fiecare zi , nu ? Am citit la alte subiecte ca se incepe cu gonal din z3 pana in z7 de ex. apoi menopur singur din z8 pana la insem. sau fiv. Oricum schema ta a dat rezultate !! Daca ati mai facut si alte combinatii si ati obtinut foliculi buni si grasi , va rog sa-mi dati si mie de stire .
lilianaFi spune:
Salve!
Pisix ti-ai facut rezervare la hotel..la care???
Nicol..cine incearca reuseste...trebuie sa fie bine de data asta
Beatriz ..credeam ca stai in it.,iti lipseste o laparoscopie...o eventuala endometrioza da infertilitate si se vede doar laparoscopic...
betuta...eu nu stiu ce sa-ti spun,dar iti spun bun venit la noi
Blanche..sa speram ca va fii bine...sint optimista dar si realista stiind ca am sanse mici dar...tu ce mai faci...spre ce clinica te orientezi?
LucaLuca...eu cred ca atunci cind "casuta bebeilor" va fii pregatita si "gigeii" vor fii la inaltime...., sa auzim de bine
Magduta
Fireyes Ioanatugs
Cristal multa bafta iubita...sa fie ultimul fiv,cel norocos
Moni si Ela ...
tuturor si numai bine !