Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (67)
Raspunsuri - Pagina 10
DanaH spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mi_bebelina Apropo de borcanele....m-am uitat pe babypint.ro la combinatii de fructe.....sunt foarte multe borcanase care contin capsuni.........parca nu se dadeau pana la 1 an....se cam bat cap in cap....in fine....Felicitari pentru kilogramul dat jos. Simonacip, pe unde esti? Ma obisnuisem sa-ti citesc postarile mai ales dimineata....se vede treaba ca Mateias e din ce in ce mai activ... Deliutza Broscutza Deliutza micutza |
mi_bebelina, si in cartea mea de retzete pt bebelushi sunt retzete cu capshuni. eu nu ii dau din simplul motiv ca nu sunt bune cele de acum. astept primavara. la cate capshuni am mancat eu cat am alaptat, nu cred sa faca ea vreo alergie.
si mie mi-e dor de simonacip. sper ca lipsa ei sa fie de bine, sa nu fie niciun flacau bolnavior
Poze
aldaesme spune:
Salutare,
nu, n-am sa scriu nimic de dendermonde ca mi-e greata numai cand ma gandesc...
am sa va istorisesc din nou de medici, din aia buni. Stiti voi ca am avut conujunctivita respectiva, pe care cu mare drag am lansat-o pana la Bucuresti dar si fetei. Apoi m-am dus, doar eu la doctorul de familie si am primit picaturi...mi-am revenit dar pe cand sa-mi treaca am luat facut la celalalt ochi, apoi am dat fetei la loc, apoi am schimbat eu ochiul... In uikend am fost la doctorita din sat (e doctorita "de familie" a fetei
) sa o controleze pe fata de 8 luni si sa vada ce facem cu ochisorul si o tuse productiva pe care o avea de cateva zile Lorelei (dap..din nou sunt colegii ei bolnaviori). Ne-a dat din nou substanta minune care se face la farmacie, e de dat in nasuc, si ne-a zis, ca ea e convinsa ca va trece si problema de la ochisor cu acea substanta dar daca cumva nu trece ne-a dat reteta si pentru picaturi speciale de ochi. I-am dat cu picaturile de nas sambata de patru ori, duminica nu mai aveéa nimic la ochi, si tusea s-a rarit simtitor, i-am dat si ieri cu picaturile de 4 ori, a dormit neintoarsa a apucat)o tusea pe la 6 dimineata si lejer nu ca inainte. Intre timp si la mine a trecut conjunctivita...Mai dam si azi si poate maine nu mai avem nimic.
Ma gandeam la ce spune Felicia despre citirea jurnalului de mamica de catre copil, despre cata onestitate e in el... A mea o sa zica ca e floare la ureche sa ai copil, si daca mai apoi va avea un copil mai dificil decat ea va zice ca am mintit-o...dar zau, in scurta mea cariera de mama am avut un singur moment cand am crezut ca nu mai pot...unul singur. In rest si daca plange si daca nu doarme efecdtiv nu ma enerveaza, nu ma agita , nu ma agaseaza... De felul meu sunt o fire cu rabdare sub zero, cand m-a vazut prima data prietena mea din state cu fata (a fost in vara in vizita sa vada fetita) a zis ca ea nu poate sa creada ca EU pot avea asa multa rabdare. Zicea ca daca ar fi fost asta cu ceva ani in urma sau dacda in locul fetei mele ar fi fost un alt copil sigur deja zbieram la el sau il lasam si fugeam pe paduri. Asta e cadoul pe care mi l-a facut Lorelei, o rabdare de fier. Sunt extremd e sincera cand zic ca nu ma deranjeaza nici cand vin la servici dupa ce de la 3 noaptea am stat treaza si ma culcasem la 1. De exemplu joi pe vineri - desi mi-am promis ca nu mai imi duc de lucru acasa- nu am avut de ales si am stat pana la 2 noapte sa imi termin treaba. La 4 s-a trezit Lorelei pentru san si a stat pana la 5 agatata de mine, dupa care evident ca era in mare forma de joaca asa ca ne-am jucat pana la 6 cand a rapus-o somnul. Nu mai avea nici un sens sa dorm de la 6 la 6.30, defapt mi-as fi facut mai rau, asa ca mi-am facut toaleta, am baut linistiti cafeaua si apoi ne-am trezit copilul sa il schimbam. Sau aseara, am avut in uikend cu mine proetcele studentilor la corectat, evident ca sambata si duminica peste zi nu am avut timp de ele, dealtfel planul era clar ca o sa le corectez noaptea, insa sambata am avut chef de citit altceva, asa ca am ramas cu ele pe aseara. Ca deobicei socotelile nu sunt cum par a fi si daca de rgeula Lorelei doarme la 9 aseara la 11 abia am reusit sa o pun in pat, dupa care am stat pana la 3 la corectat fiindca azi dimineata a trebuit sa le duc corectate la prof. La 4.30 s-a trezit Lorelei sa bea si ca deobicei bautul asta de dimineata pana la 5.30 a tot baut. Apoi am mai prins o ora de somn, la 6.30 m-am trezit acum sunt la servici si ma simt bine...da am si trei cafele la bord, dar sunt bine chiar fericita
.Cateodata caut in mine sa vad daca chiar sunt onesta, sa vad daca nu cumva exagerez cuc at de bine ne este. Dar multumim, ne este chiar bine. Nu, nu am timp sa fac nu stiu ce curatenii exagerate, sau cinshpe feluri de mancare, sau sa mergem la restaurant spatamanal, sau la film...dar momentan asta nu ne doare si nu ma doare. Imi e bine, ne e bine. Si in ideea ca fiecare cum traieste asa judeca uneori imi este efectiv greu sa vizualizez viata mamelor cu copii putin mai dificili. De aceea de regula incerc sa stau in afara discutiilor acestora probabil nu imi iese intotdeauna...ei, asta este. REFUZ insa sa ma simt prost ca imi e bine daca altora nu le e, imi e bine si imbratisez cu mare bucurie aceasta stare
doresc tuturor sa le fie la fel de bine sau si mai bine si le ofer cu mare drag niste energie poziotiva daca e cazul
.
In uikend vin ai mei sa isi vada nepoata...nu, nu stau mai mult, vin efectiv sa o vada, stau probbail de vineri pana luni si apoi pleaca inapoi acasa. Sunt curioasa cum o sa recationeze pishcotzel. Acum pare a fi in perioada "daca mama pleaca eu ma apuc sa plang".
Apropo de carne, citeam in deja celebra carte a mea primita de la organizatia "copilul si familia" ca pana la 1 an copilului ii este suficienta o cantitate de 30g carne pe zi. Cum Lorelei e fan carne (lista ei: porc slab, pui, curcan, vita si in sfarsit si miel...mai urmeaza vanaturile si carnurile exotice
asteptam totusi sa facem un an) si peste nu am probleme oricata ii pun, si daca i-o dau separata tot carnea o prefera, insa nu refuza nimic si ii dau mai mult decat cele 30g fiindca ei chiar ii place. Ieri a avat de exemplu broccoli+cartof+avocado+80g peste si a ras aproape tot cu o pofta de zile mari. Am remarcat si eu la ea (am vazut ca si altele au remarcat asta) ca daca i se raceste piureul de legume sau supa le refuza, presupun ca din cauza ca sunt putin uleioase, asa ca in timpul unei mese i le reincalzesc cel putin o data, am inteles ca si la cresa e tot asa. In aceeasi carte minune mai scrie o chestie despre mancarea data prin blender (nu aruncati cu borcane ca mie mi-e perfect egal care cum o face io doar raportez), datorita procesului mancarea respectiva ia foarte mult aer, care nu doar schimba textura ci si accelereaza foarte puternic procesul de pierdere al vitaminelor (aer in mancare => ocidare => dispartitia vitaminelor) de aia dealtfel nu e recomandat nici sa se dea mancare de pe azi pe maine, fiindca daca nu se poate inchide ermetic imediat dupa ce a fost facuta incepe sa isi piarda vitaminele (mancarea din borcane contine antioxidanti), dealtfel astia sunt si mai stricti si zic ca mancarea pasata cu furculita sau prin sita nu are voie sa stea mai mult de doua ceasuri ca incepe sa isi piarda calitatile. V-am mai spus eu ni se increteste mintea de cate citim si cate sfaturi primim si musai tre' sa facem o trieee serioasa si sa ne urmam fiecare drumul. GATA! Nu, sa pup simonixul ca nu ne-am "vazut" in uikend, incerc sa te sun diseara...da' stii tu depinde de copchil ![]()
Va doresc o zi buna si sanatate maxima!!!
Esme
DanaH spune:
gabitza, iar m-am delectat cu pozele cu puii tai. sunt niste scumpi. sunt topita dupa ochii mari ai lui raducu. si ce atent se utia el al fratzior. cum se joaca..... asa e si teodora, il soarbe din ochi pe alex si rade in hohote la scamatoriile lui, iar el da tot ce are mai bun in el sa o faca sa rada.
Poze
mi_bebelina spune:
Vazut poze cu Raducu de gabitzam.......superbeeeeeee. Si mie imi place si Andreiutul foarte mult.....ce serios e el. Ei, lasa gabitzam....dai 4 mil.......dar iei 24
.....candva, ca ma gandesc ca acum n-or sa se grabeasca foarte tare.
Si eu vreau azi sa vad daca reusesc sa imi fac adev de venit....ca sa nu am surprize sa ma duc de n ori pana reusesc cei de la resurse umane sa imi faca adeverinta, o fac eu cu totul(mi-am scos extras de cont ca sa vad veniturile exact), o trimit pe mail si doar semneaza si stampileaza....ca m-a luat batzul pana am vacut rost de adeverinta pentru aia 6 mil......asta e...
DanaH.....si eu sper ca baietii simonei sunt bine, la fel si ea si nepotelul Mirci
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
MissParker spune:
Ziua buna si de la noi.
Vai, fetelor, ce amarnic a mai plans David aseara in cadita pe scaunelul ala...
Aluneca putin in fata, scaunelul aluneca si el (am pus niste ulei in apa, ca sa-i faca bine la pielicica lui uscata) si ne-am cam chinuit, data viitoare il pun pe Bogdan sa tina bine scaunul si pe David, ca sa nu mai alunece. Bine, el saracutul inca nu poate sa stea in fundulet, ca e prea mic, aluneca pe spate si nu stia ce se intampla cu el... sau poate era mult prea somnoros, si asta se poate...
L-am culcat pe la 20:40, in patutul lui cel mic, cand s-a dus Bogdan a inceput sa se foiasca, s-a tot foit pana aproape de miezul noptii, abia dupa aceea au reusit sa mai adoarma o runda impreuna si mi l-a adus Bogdan pe la 3 fara ceva. Eu dormisem de la 22:30 pana la 0:30 si apoi pana cand a venit Bogdan cu David. L-am alaptat la 3, dar era treaz cuc, cu ochii mari, activ... Am pus patura pe el, l-am mangaiat putin si am incercat sa adorm la loc. El – vajaia cu capul in toate partile, asa ca i-am intors spatele si dupa 10 minute am adormit. A adormit si el. M-a trezit dupa vreo ora, l-am alaptat iar si apoi s-a rupt filmul, caci am adormit pe spate (excelent) si m-am mai trezit la 7 fara un sfert, cand bebe croncanea deja in asteptarea primului bibe al zilei. Deci per total m-am odihnit nesperat de bine.
Am vazut poze frumoase cu Vladut de Alysh, e atat de dulce si pentru mine e unul din copiii inconfundabili ai odiseei, l-as recunoaste oriunde!
Laurita, si eu iti sugerez sa mai renunti la ou, cred ca stomacelele lor sunt inca prea fragile pentru asemenea proteine grele...
ancaurn, frumos programul vostru, vad ca toti mananca mult mai mult si mai des decat David, dar eu inca nu l-am diversificat de tot... Bafta cu intoarcerea la servici, sa nu-ti fie prea greu.
Adriana, nici David nu mai vrea demult suzeta, si eu ma gandeam ca ar fi fost mai bine suzeta decat degetul, dar din fericire nici degetul nu-l suge prea mult, doar 2-3 minute si apoi ii da drumul. La el metoda perfecta de a se adormi singur este sa se dea cu capul in toate partile, mai nou mai si canta asa, ca pentru el, o melodie de jale ![]()
Virginia,
daca tot vii mai rar, mai pune si tu ceva poze, sa va mai vedem la fata ![]()
chinabulina,
ai toata compasiunea mea!! Da’ nu te spanzura, ca locul ala e deja dat, tre’ sa-ti cauti altul! ![]()
mi_bebelina, si eu am constatat ca David doarme cel mai bine la temperaturi mai scazute, la noi noaptea oricum sunt intotdeauna 18-19°, dar am observat ca eu tot transpir si-asa, iar el doarme cel mai bine pe la 17°. Normal, daca e in sacul de dormit... si citisem undeva ca la bebei le place mai mult frigul decat caldura, mai ales ca si ei noaptea se incing ca si noi... Nasol ca nu aveti termostate si calorifere reglabile, tipic Romania... of... aeriseste des, asta e solutia! Poti sa pui patrunjel linistita la bebe, nu are ce rau sa-i faca, poate chiar ii va place...
leeloo, sigur e si puseu (ala de 36 de saptamani) si anxietatea de separare. Iti doresc sa treaca repede aceasta perioada. Eu una zau ca nici nu stiu cum de mai pot sa functionez cat de cat, dar categoric la servici as claca, n-as mai fi in stare de nimic, asa ca bafta multa, la tine sa fie bine!
bratafel, ai dreptate, deja s-a format un nucleu de fete care au fost de la bun inceput prezente si au postat des, dar eu una am incercat mereu sa raspund la toata lumea si cred ca multe dintre noi fac la fel. Nu suntem „elitiste“ (asa glumea ileanna la odiseea de iulie-august si a provocat saraca niste reactii suparate). Sa nu-ti faci griji ca Bianca nu mananca mai mult, ea e fetita, uite, David mananca destul de putin pentru un baiat, in comparatie cu altii, si totusi eu zic ca e perfect dezvoltat! Ei stiu cel mai bine cand si cat le e foame. Uita-te la noi, adultii, care de cele mai multe ori mancam din frustrare, depasim momentul de satietate si bagam in noi mult prea mult sau mancam numai prostii... Mai bine invatam noi de la bebei cum sa ne ascultam nevoile corpului...
socrate, of, draga de tine 
Cei mai mari inamici ai nostri suntem noi insine, nu? Tiranul ala incorporat in capul nostru (care de cele mai multe ori este de fapt vocea integrata a unuia din parinti) nu ne lasa nici un respiro, ne biciuieste permanent cu critica, reprosuri, ne asteapta la orice cotitura ca sa ne dea la cap... Te inteleg, eu imi fac reprosuri si pentru mai putin (ca-l las 20’ la desene animate si postez pe forum, de pilda). Mama draga, o sa tot avem momente din astea in care o sa ne simtim netrebnice, dar stii ceva? Impreuna o sa le depasim, ca doar de-aia ne-am strans aici, ca sa ne incurajam si sa ne sustinem reciproc si in clipe grele, mai ales in clipe grele. Tu esti o mamica absolut normala, uneori depasita de situatie, cum suntem multe pe aici, dar nu asta conteaza, draga mea, ci faptul ca tu ii dai tot ce ai tu mai bun, tot ce poti tu sa dai, conteaza faptul ca intotdeauna vrei sa fii si mai buna (ca sa nu zic perfecta, ca ma cearta Ralu, si am retinut lectia!!!). Noi trebuie sa invatam sa ne relaxam si sa nu mai luam totul in tragic: unu la mana ca e bine si pentru noi insine, doi la mana este mai bine si pentru bebeii nostri sa nu ne simta incordate si pline de sentimente de vinovatie, altfel ii molipsim si pe ei intr-o situatie in care ei poate ar fi uitat demult tot ce s-a intamplat. Tu stii cum plang bebeii: cateva minute plang din toti rarunchii, apoi le trece si vor sa se joace, ei isi usureaza sufletul de presiune si apoi totul reintra in normal, depinde de noi sa procedam la fel, sa nu ne incarcam cu poveri inutile. Of, doamne, am retinut ce citisem undeva si mi-a placut tare mult, ca sentimentele de vinovatie si de rusine nu fac parte din arsenalul natural de senzatii/sentimente al oamenilor, ci sunt sentimente induse (uneori din frageda copilarie, intotdeauna semn de abuz) de catre parintii nostri. Exista o diferenta intre a te simti vinovat ca ai gresit cu ceva, acel sentiment dispare cand iti recunosti vina si incerci sa o repari. Dar sentimentele de vinovatie si de rusine (cati dintre noi nu au crescut in replici de genul „Nu ti-e rusine??“ sau „Rusine sa-ti fie!“) sunt instrumente de mani****re, pe care din pacate la maturitate le folosim noi impotriva noastra, de bine ce am invatat lectia parintilor... Hai, tine aici inca un
, mergi si da cu apa rece in cap cum face Cleo, arunca-ti un zambet tolerant in oglinda si promite-ti ca de acum incolo vei fi mai atenta cand il lasi pe Sebi singur. Totul e ok.
Lorich, ah, deci esti totusi prin zona! 
andreap, ai alaptat 7 luni, esti o fericita! Nu plange ca s-a terminat, important e ca Sarei sa-i mearga bine, isi ia ea tot ce-i trebuie si din bibe, fii linistita!
Ylari, hei, sunteti excelent plasati, langa statia de metrou Arcul de Triumf, la 5 minute de parcul Ciutadella (sa nu-l ratati, ca e tare frumos!!), sunteti perfect ca sa vedeti totul in plimbare per pedes: marea, catedrala si orasul vechi, piata Catalunya, las Ramblas, muzeul muzicii catalane, restul le veti vedea cu metroul (Sagrada Familia, casele La Pedrera si Batllo, parcul Güell – sa nu le ratati)... ooooooohhhhhh, ma apuca nostalgia!!!! Si noi am stat tot pe acolo, la Hostal Goya, chiar langa piata Catalunya.
analis, bine ai venit si tu cu printisorul tau, ce nume frumos si original, uite ca ne imbogatesti lista
Zi mai multe despre voi!
Cleo, am sa incerc si eu asta cu stop mancat dupa ora 18, adica am sa incerc sa bag doar cate un iaurtel, ceva, sa nu ma culc cu stomacul gol, dar nu mai mananc seara nimic consistent, ca vad ca nu mai dau nimic jos si in curand vine si la mine intarcatul si dupa aia, ce ma fac? 
Nicole, mie curcanul imi pare mai atzos decat puiul, de aceea nu-i dau.
esme, te inteleg cu rabdarea, si eu sunt exact la fel, cu David am un ocean de rabdare in mine, poa’ sa faca orice, sa ma tina treaza noptile (ceea ce si face
), eu tot nu vreau sa recurg la solutii drastice, eu tot zic ca e bine asa, ca e important sa ma simta aproape, sa-i fie bine, ca eu rezist cu bravura mult mai mult, acum realizez ca nu am ajuns nici macar la jumatatea rezervelor adevarate pe care le mai am in mine, mai ales ca am mai avut si zile bune, in care mi-am mai adunat putin fortele. Copilul asta imi scoate la iveala calitati de care zau ca nu eram constienta, ma simt ca o cascada interminabila de iubire fata de el.
Ah, iar despre gateli, curatenii samd, duca-se pe pustii, fac cat pot si cand pot si cu asta basta. Am depasit vremea remuscarilor, oricum n-am fost niciodata casnica perfecta, nu de-asta m-a luat Bogdan ![]()
Tocmai m-am dus sa vad daca David doarme de pranz, ca l-am pus de vreo juma de ora in pat. Nu numai ca nu dormea, dar era pe burta, sus langa tablia patului, daduse acolo de paturica impaturita si o facuse evantai, daduse de ceas si ii trasese clapa si-l inchisese, acum se juca la tubuletul de bilute Osanit
De-aia era liniste, avea baiatul obiecte noi de explorat ![]()
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
Pentru mamicile anti-vaccin sau cu copii vatamati in urma vaccinurilor: ne intalnim www.jabs.org.uk/" target="_blank">AICI.
DanaH spune:
esme, asa imi plac mie postarile tale.... sunt pline de optimism, ca niste pastile pt noi, astea mai plangaretze. sa nu ma inteleaga greshit celelalte fete, eu le citesc tote postarile cu mare drag, (recunosc, uneori mai pe daigonala, din lipsa de timp), mai ales ca si eu ma plang de cele mai multe ori.
dar zau daca inteleg cum potzi sa functzionezi tu la parametri cat de cat normali(adica sa te potzi tzine pe picioare) cu numai o ora sau doua de somn pe noapte. pai eu nu poci, frate, deloc. si nu ca m-as enerva si consuma ca plange fata, nici la disco nu mai rezist o noapte. dorm pe mine. si chiar daca as rezista, apoi saptamani intregi as trage de mine sa imi revin. pur si simplu imi vine sa plang dimineatza cand suna ceasul.
cat despre lucrat acasa... iar nu mai pot sa functzionez dupa anumite ore. bine, niciodata nu mi-a placut sa invatz noapte. sau nu mai tarziu de ora 12. nu mai aveam randament. dar acum... citesc (daca citesc) si parca citeste altcienva. nu inteleg nimic. asa ca mai bine nu mai pierd timpul. si car si eu dupa mine si referatele studentzilor (si eu tot cu aia imi bat capul acum), si capitolele tezei mele. cum le aduc, asa le iau inapoi a doua zi sau luni dimineatza. seara cand se culca copii, abia de mai am putere sa strang una doua chestii prin casa, si apoi pic lata. si nu te gandi ca fac cine stie ce mancaruri (chiar ma bucur cu cura asta de slabire, salate si legume fierte si gata), sau ca am casa luna (curatzenie cam la doua sapt in toata casa, saptamanal in sufragerie, ca acolo ne petecem ziua). dar asa sunt eu mai rea de somn.
respectele mele ca potzi. si tie si celorlalte mamici care fac la fel.
pupici
Poze
Lorich spune:
Revenit,
Cupilu refuzat para cu indarjire, cred ca era un soi mai neapos si nedulce si Robert sa n-o vada; asta e, mai facem si faze dea astea.
Dana am citit de ajutorul pe care-l ai, e bun si ala, oricum mamaa cata putere ai sa faci cate zici, eu cu 2 camere ametite si cu un singur copil... jos peleria.
Esme ma bucur enorm ca scrii despre steri de bine si fericire; in afara de faptul ca e normal sa te bucuri si sa n-ai stari de nustiuce fata de alte situatii, mie una imi place sa gasesc asa mesaje pline de energie pozitiva.
si
si Lorelai ochi frumosi
Poze noi
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
DanaH spune:
Miss, tot ma tzineam sa itzi spun, ca, na, ma gansesc deshteapta sa dau sfaturi. am retzinut din postarile tale ca voi il mutatzi pe david dintr-o camera in alta, adica doarme o aprte din noapte cu bigdan, apoi ti-l aduce tzie. ma gandeam eu 9aia deshteapta, dupa cum spuneam), nu ar fi mai bine sa il lasatzi in aceeashi camera si sa va mutatzi voi? ma gandesc ca e bine ca bebe sa se obishnuiasca cu culcushul lui. acum zic si eu, voi stitzi mai bine ce si cumfacetzi.
de ce zic asta, pt ca uite, pe teodora incercam sa o culcam la pranz in patutzul din sufragerie. si era chin si la pranz sa doarma, si seara. maia les seara, parca o arda cand o puneam in patutzul din camera noastra. asa ca am inceput sa o culcam la pranz tot in camera noastra. si nu numai pt ca este mai linishte, dar a facut asa si socra-mea, cand era singura acasa si deci linishte. acum este mult mai bine, stie fata ca atunci cand este in patutz trebuie sa doarme. evident ca asta nu o ajuta sa doarma imediat, dar isi cauta suzeta si gargaritza (pe care, apropo, o folosim numai la culcare, la fel,c a sa stie ce urmeaza) si se intoarce intr-o parte. nici de joaca nu prea o las sa se joace in patutzul asta.
repet, este numai o idee. nu imi place sa dau sfaturi, ca nu sunt eu mai breaza decat alte mamici, dar iti spun si eu din experientza mea (vasta!!) de mamica.
pupici si va doresc sa va gasitzi programul si linishtea.
Poze
cleo78 spune:
si io pe aici cu un rezumat.
raportez inca o noapte cu 3-4 treziri. Cine mai stie cate. Dar e vina mea ca sunt obosita, m-am bagat in pat in ultimile zile pe la 1, si pana la 7 nu am dormit mare branza, acele treziri ale lui fifi ma fac praf. Asta e. Ash putea sa adorm cu ea la 21, pana la 2-3 ar fi un somn legat de 3 ore, unu serios !
O sa radeti, dar io ma relaxez azi...la condus. ![]()
Chinabulina, MissP, nu va mai certati pt locu de spanzurat. SUnt cazuri mult mai triste....mai cetesc de cate un bebe cu probleme, si multumesc lui Dumnezeu, ca asha cum e, e bine.
laurita, probabil de la ou nu i-a priit. De aceea si diversificarea se face in pashi marunti, vezi ce nu ii merge, dam inapoi un pas. anatate multa!
Andree27, cum se mai simte Eric?
gabitzam, felicitari pt taticu bataios! pana la urma ei te-au incurcat de la inceput, cei din hambarului tre sa le dezlege. Dai 4 mil, priemsti peste 3 luni din urma x 6mil. si dupa aprilie primim bani cacalau. Iti dai seama ce betie incingem toate??? Shopincarim, etc!!
mi_bebelina, mult succes cu adeverinta. Cam asha am facut si io, am facut format pe meil, i-am dat economistei, completat cu CNP-u,a dresa etc.
MissP, io spal fata cu mine in cada. Adica fac dus, si apoi imi aduce tati pe fifi. am zis ca e trecere mare in cada mare, si sa nu se sparie, sa ma simta aproape. Moaaama, ce joaca incingem inc ada. Si ii fac si masaj, si exercitii, si la piciorushe, si nu mai fac dupa baie. Facem si pluta...
Cat despre slabit, pe fiica mea o amuza la culmea cum fac io abdomene si fandari!! rade in hohot! Suntem multe fete de aici ajunse la forumu de cura de slabire...
Aaa, si David te controleaza? ce ai aici. Dar aici. Aaa, si aici ce interesant e, mami...
oof, Noemi, mai pica copiii!!! nu stiu daca te consoleaza, dar asta e prima data, dar nu ultima. Atat ca de oboseala ne scapa si noua mici amanunte. Daca se comporta la fel... nu ai de ce sa te sparii.
Ylari, moooama, ce vis m-a apucat cu Barcelona... langa arcu de triumf, ai parcu aproape, traversezi parcu si dai in gradina zoologica, iar cu metroul ajungi oriunde vrei. Si pe jos, ca ei au statii de metrou mai dese decat la noi.
mi_bebelina, noi avem repartitoare. Si le las sa fie in casa cam 20-22 gr. Mai sus, mor de cald,. si fata se foieshte mai rau...
aldaesme, imi pare bine ca ati scapat de muci si conjuctivita. Despre carne, si io stiu ca un pic e bine, nu are neaparat multa nevoie, ca proteina are si din lapte, din care consuma cantitati mari. Calculam io, daca mananca cam 3-400ml lapte pe zi, e cam 5% din greutatea copilului; pai sa mananc si io 2-3l lapte zilnic.... ar fi colosal de mult!!!
bratafel, nu privi asha situatia. Adica nu cred ca e cineva care sa faca intentionat sau sa iti stearga mesajele sau sa te ignore, dar cand nu stim sarapundem..sau nu avem timp...plus ca noi ne stim de 1 an si ceva, ne-am si intalnit, si fiind din acelasi orash - avem dr comuni, parcuri, locuri de cumparaturi. In aceeasi situatie ca tine sunt si fetele din strainataturi. Dar ce am incercat sa spun mereu, din pacate unii uita, ce ne uneste pe noi aici, pe forumul DespreCopii este MAMICIA! ca avem nishte comori de crescut, ca deseori nu stim cum sa reactionam si sa interpretam lumea asta noua, viatsa in schimbare din jurul nostru. Faptul ca mai e cineva in aceleasi dileme, si itnrebari, si mici probleme, ma ajuta sa trec peste fiecare noapte nedormita, sa nu imif ac ganduri sumbre si sa nu fug la dr la prima mancare scuipata sau la fiecare runda de 30min de urlete. Asta e viatsa de mamici! Si de asta suntem toate aici. Nu sa judec pe ceilalti, nu sa iti comentez situatia financiara, sau certurile cu titularul de contract, sau deciziile proprii din viatsa personala (pt asta a aparut meseria: psiholog).
leelloo, e posibil si schimbarea de camera sa afecteze. Si io voiam sa fugaresc fata din camera npastra, dar o voi face treptat, si dupa ce venim de la Roma.
mihaser, mult suucces cand ramii singura cu 2 capcauni! Voi cum mai sunteti cu piciorushul?
apropos de piciorush, f. frumos a explicat terapeuta lui SOCRATE! tips & tricks pt o dezvoltare normala pt un cupil!
andreeap, cupiii cresc si de la biberon. Si inca ce bine!! nu te agita cu schimbnarea, ca o resimte si fata, tot trebuia sa se intample, nu? si 7-8 luni de lupta cu alaptatu zic ca e mai mult ca suficient@! vezi sa nu enervezi fetele care nu au reusit nici atat ![]()
gata
ma duc sa ma pregatesc pt relaxare. Condus adica. Pe ploaie!
o
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
Lorich spune:
Miss si Robert are melodia aia de jale, doar dupa intensitate imi dau seama ca nu-i plans ![]()
Rabdarea cred ca este darul de la Dumnezeu pentru mamici. Eu tot asa eram cel mai nervos si mai lipsit de rabdare, dar uite-ma acum 
Poze noi
Lori, mami de Robert din 9.06.2008