FIV 211
Raspunsuri - Pagina 6
maria08 spune:
Chiar, draga Sheri , pe unde esti?
Fetelor sa nu ma ocoliti cu raspunsul la intrebare.....
raloucoutza spune:
fetelor,nu am intrat niciodata in legatura cu vio, eu sunt deja la gravidute prin fiv, dar acum am mare nevoie de ajutorul vostru, am si eu o mare mare rugaminte,
Daca are vreuna dintre voi (ma refer la cele care urmeaza tratament cu DR. Dracea la Gynera) listuta cu analizele necesare pt FIV (LISTA COMPLETA data de protocolul de la GYNERA).
Am o prietena care vrea sa mearga la ea , e pt prima oara si vrea sa faca din timp aceste analize pt ca sa nu mai amane urmatoarea ei programare din cauza lor. Va rog mult... Eu am scotocit peste tot si nu am gasit-o in casa si are mare nevoie de ea. (Si eu tot cu dr. Dracea am reusit- a 2-a oara).
Puteti sa imi scrieti in PM sau daca se poate sa-mi scanati(nu neaparat) pagina aia din protocol cu analizele pt. ambii parteneri
Va multumesc , va urez tot binele din lume sa dea Domnul sa reusiti si sa ingrosati randurile la gravidute
ralu
21+
uratica spune:
fireyes..daca am ajuns la 30 de ani fara bebe,asta e! asa ne-a mai venit mintea la cap !suntem mai coapte!
si acum avem si pe ce da vina!o sa zicem ca e din cauza crizei financiare!din cauza asta nu am largit aria!ca sa nu fim nevoiti sa facem 'restructurari'!
Fragutza spune:
Ralu, activeaza PM si-ti trimit eu listutza sau da-mi o adresa de email unde o poti primi.
Raluca
lauraa78 spune:
Buna seara!
Gata,am intrat in linie dreapta pentru FIV2.Sper ca de data asta sa fie totul bine!Am si niste super colege cu care sper sa-mi impartasesc bucuria!
Raluca am scris eu aici baremul de la ginera,poate mai au si alte fete nevoie:
Sotie
A. Profil hormonal ziua 2 -4 a ciclului:
1. FSH
2. LH
3. Prolactina
4. Estradiol
5. TSH
B. Analiza uzuala a sangelui:
1. Hemoleucograma
2. Glicemia
3. Ureea, creatinina 4. Transaminaze TGO, TGP
5. Fibrinogen, INR (TQ)
C. Investigatii serologice pentru:
Analize secretie cervico-vaginala:
1. Frotiu citologic Papanicolau
2. Culturi col uterin
3. Culturi col pentru Chlamydia, Mycoplasme
Analize urinare:
1. Sumar urina
2. Urocultura
Investigatii imagistice, explorari functionale:
1. Histerosalpingografie/Histeroscopie
2. Ecografie transvaginala
3. Mamografia (dupa 40 ani)
4. Electrocardiograma (dupa 40 ani)
1. Hepatita B – HBs Ag
2 Hepatita C – HCV Ac
3. HIV
4. Lues - VDRL / RPR
5. Rubeola Ig G
Sotul:
A. Spermograma
B. Spermocultura
C. Investigatii serologice pentru:
1. Hepatita B – HBs Ag
2. Hepatita C – HCV Ac
3. HIV
4. Lues - VDRL / RPR
D. In cazul patologiei masculine severe:
1. Dozari hormonale din sange:
a. FSH
b. LH
c. Testosteron
d. Prolactina
2. Cultura secretie uretrala, inclusiv pentru Chlamydia, Mycoplasme
3. Consult andrologic / urologic
4. Analize genetice din sange:
a. Cariotip
b. Microdeletii cromozom Y
Investigatii suplimentare
Aceste investigatii nu sunt obligatorii, dar sunt utile in vederea pregatirii pentru sarcina
Investigatii serologice pentru:
1. Toxoplasma Ig M, Ig G
2. CMV Ig G
3. Herpes virus Ig G
4. Listeria
taty_ana spune:
laura...analiza la sot de la lit D(in cazul patologiei severe)presupun ca se face in urma rezultatelor de la A,B si C...daca nu ies bine nu? lumineaza-ma te rog pt ca si noi ne apucam in feb de ele...multumesc
raloucoutza spune:
lauraa78merci mult pentru rapiditatea raspunsului.
ralucapaun, mi-am activat PM , dar cred ca listuta de la laura e completa (ca sa nu te mai deranjezi sa-mi mai trimiti tu ceva), doar dc ai ceva in plus. merci mult.
ralu 21+
Majestate spune:
Buna fetelor,
Am avut o surpriza de proportii, vazand o alta persoana in aceeasi situatie ca si mine in speta Lauraa78. Care pe laga faptul ca o cheama ca si pe mine 78 reprezinta anul meu de nastere, si eu am intrat in linie dreapta pentru FIV 2, asa ca ce sa zic....Doamne Ajuta!!!
Am si eu o intrebare care dintre voi stie reusite la Gynera cu urmatorul protocol: Diphereline 0.1 mg, Menopur si Pregnyl 5000 ui?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns intru-cat ma pregatesc sa-l incep si sunt foare optimista in ceea ce priveste Dr. Dracea si experienta ei.
Seara buna
lauraa78 spune:
Raluca,cu multa placere!
Tatiana,cred ca asa este cum spui tu:daca sotul are o spermograma ff proasta il pune sa faca si acele analize de la punctul D.Sotul meu le-a facut pt ca are oligospermie.
Si eu am facut cariotipul pt ca asa se cerea la medlife,clinica unde eu am facut primul fiv.