Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (16)
Raspunsuri - Pagina 17
anaconda2 spune:
Dria , numai o injectie pe saptamana ?? In ce concentratie ? Mai pui si utrogestane ?
Eu fac Prontogest , 100 mg , 1 inj pe zi . Sunt aduse din Italia, asa se numesc acolo .
Mai pun si utrogestane , 2 dimi - 2 seara .
Nu inteleg insa de ce ar fi mai bun progesteronul injectabil !? Ptr ca tot 100 mg are , cat are si un ovul de utrogestan . Nu-i mai bine sa-mi pun 6 utro pe zi de ex , decat sa ma intep cu Progest ?
bebe
blanca000 spune:
Fete cochete,
am rezultatul de la DRY TEST si e buuuunnnnnn adica :
- sarcina cu risc scazut de Trisomie 21 (SD 1/2731)
- sarcina cu risc scazut de Trisomie 18 (SE 1/81389)
- NU sunt purtatoare de gena provocatoare de hipoacuzie
- NU sunt purtatoare de gena provocatoare de fibroza chistica
Sunt atat de fericita ca a iesit bine.......
14+
Bubi mic poze
Nunta noastra 2004
jojo_miha spune:
Eu niciodata nu am avut probleme cu apa bauta,sunt zile cand depasesc si cei 2l,stati sa vedeti la vara cum va fi
.Eu nu am auzit nici o interdictie in ceea ce priveste mierea.
Blanca000 felicitari pt rezultat,eu voi face triplu test.
Referitor la tratamentul de mentinere eu nu cred ca recomanda cineva doar pt prudenta,sigur viitoarea mamica are o mica problema,asta e parerea mea .
Carucioare avem insa nume nu vad
.
Ma duc un pic la tv si apoi directia pat.Noapte buna!
Mami de Teodora Ioana(29.09.2007) si
13+
http://community.webshots.com/user/jojo_miha
dria spune:
Anaconda, da doar una pe sapt, are 250 mg asa scrie pe cutie e hidroxyprogesteron, intre timp mai iau si cate 2 duphaston pe zi, aspirina si acid folic. Scrie si pe prospect ca pt mentinerea sarcinii e de preferat sa se faca la o sapt sau 10 zile. In Romania am inteles ca nu se gaseste, ceva similar ar fi gravibidonul dar cica nu la fel de eficient. Oricum si o data pe sapt mi se pare mult pt ca e solutie uleioasa si cand vine ziua sa-mi fac injectia
..dar trece si asta, important e sa fie RECLAMA ILEGALA bine.
"Ai grija ce-ti doresti ca ti se poate intampla"
alinutza78 spune:
Buna seara gravidute
moamaa...dar e hot atmosfera la zmeurici...nu gluma...lipseste omul de pe forum 2 zile si voi scrieti un capitol intreg..![]()
AdrianaFedorca multa santate puiutzului tau!
Noce si bia felicitari pentru baietei
Muffinuta si mqqm sunt literalmente indragostita de mesajele voastre...cu cat sunt mai lungi si mai descriptive cu atat imi plac mai mult
...(si cand ma gandesc cat il uram pe Sadoveanu la liceu
)
blanca000 felicitari pentru rezultatele la dry test...sa dea domnul sa fie bine asa si in continuare
...si v-as mai scrie la fiecare in parte si v-as transmite "pupici pe burtici" ca imi sunteti tare dragi...dar ma grabesc sa anunt si eu ca am fost astazi la a doua ecografie de sarcina si mi-am vazut bebelul..si sunt fericita nevoie mare
acum insa simt nevoia sa ma plang la voi de medicul care mi-a facut echo...oi fi eu cu hormonii de sarcina..si neuronul valabil plecat la plimbare, dar medicul mi-a stricat toata fericirea de a-l vedea pe bebel...
stati sa va povestesc...so, deci incerc sa fiu rationala, sa o iau easy, sa nu ma stresez (pe cat posibil)...si ma pregatesc sufleteste ptr ecografia de 12 saptamani. Nu m-am crizat dinainte...nu i-am crizat pe altii..pe considerentul ca daca se intampla ceva se intampla cu/fara crize...zu/fara vizite zilnice la echo..
ok..sa revenim..si ajung astazi la medic ptr ecografia de 12 saptamani..alt medic (ca cel care imi urmareste sarcina nu era available)..la Medlife. Cucoana (asa ii spun acum ca m-a suparat tare) ma primeste foarte rece si sec..de-abia raspunde la salut. Ma gandesc ca e ora 7 PM si ca o fi obosita. Ma intreaba ce fel de ecografie si eu ii raspund ca "ecografie morfofetala de trim I"...la care cucoana cu un ton de superioritate imi spune "nu exista ecografie morfofetala de trim I...poate ecografie ptr dublutest". Imi cer scuze ptr greseala..cu toate ca ma cam iritase tonul cu care facuse corectia. Dar trec repede peste moment ptr ca eram nerabdatoare sa-mi vad bebelul si sa stiu ca totul e ok. Timp de 20 minute cucoana nu a zis nimic..ci doar a marait si pufait. La sfarsit ma anunta cu un ton sec..pe cand se ridica..."stiti ca aveti un fibrom uterin??"...eu ma crucesc
...si ii spun ca acum 4 saptamani nu aveam nimic...ea spune "posibil"...si nimic dupa...eu deja intru in alerta, uit toate intrebarile pe care le aveam in minte legate de sex, daca e ok cu translucenta nucala...si apuc doar sa intreb "afecteaza sarcina?"...si cucoana plina de compasiune imi raspunde "va trebui sa vorbiti cu medicul dvs"..si imi face vant pe usa..
am iesit ametita...nu neaparat de socul descoperirii fibromului (ptr ca mai citisem pe forum de gravidute care se confrunta cu fibrom uterin si stiam ca nu e o chestie rara)...cat despre comportamentul ei..
cand m-a vazut sotul cu ce fata iesisem, s-a ingalbenit saracu'...a crezut ca sunt probleme cu sarcina..insa am bodoganit tot drumul si m-am descarcat...dar simteam nevoia sa ma plang si voua...
bai frate...cand am venit in Bucuresti nu ma gandeam decat ca am prins pe Dumnezeu de-un picior si am intrat in paradisul sistemului sanitar...unde am optiuni...clinici particulare...medici competenti..
dar e vorba in final tot de oameni..
ok..ma opresc aici cu polologhia...ca e o frantura poate din ce ma/ne mai asteapta...dar tare m-a suparat dna doctor...si cand te gandesti ca e si ea femeie..si poate are si copii...
am citit pe drum rezultatul ecografiei..si am intuit ca totul e bine..bebele meu are o varsta ecografica de 12 saptamani si 2 zile..si varsta sarcinii calculata de la UM e de 11 saptamani si 5 zile..iar translucenta nucala este de 1,66mm...
acum citesc despre fibrom..si imi pregatesc lista de intrebari cand voi ajunge la medicul meu..dar tare am ramas cu un gust amar..mai ales ca ma asteptam la un anumit gen de comunicare..asa cum am citit pe forum ca se intampla cu celelalte gravidute...
va doresc o seara buna
Alinutza
11+
vally spune:
salutari la burtici!
am reusit si eu sa intru si va citesc!

toate burticile!

despre miere eu stiu ca este foarte buna in perioada de sarcina,chiar se recomanda;intr-adevar este interzisa copiilor pana la 1an
sa va traiasca "carucioasrele" celor care au aflat deja culoarea!
bafta la teste,analize si tratamente!
vally
11+
vally spune:
ooofff net-ul asta al meu e criminal cateodata 
alina asa este sistemul nostru sanitar!si asta pentru ca doctorii care lucreaza la clinicile private lucreaza in paralel si la spitale...si uita cateodata unde se afla si cum ar trebui sa se comporte...ca toate ca comportamentul ar trebuie sa fie acelasi si la spital si la clinicile private....dar din pacate nu se intampla asta...si tot noi ne enervam si ne suparam
(merita sa-i spui si tu cateva,ca doar ai platit ecografia,nu degeaba,si la Medlife...,si tocmai de aceea ar fi trebuit sa-ti dea mai multe detalii
)
important acum ca bebe e bine!gravidutele cu fibrom duc sarcina la termen,trebuie doar urmarita evolutia lui in timpul sarcinii!
bafta
mOOm mi-am facut deja comanda! e tare rau chestia aceea pt pantaloni

vally
11+
CRIXIA spune:
Buna seara!
wow, ce iz caustic astazi, ca si vremea se pare! Cel putin la mine in zona a fost o zi ploiaosa, mohorata.
Ely-Cta multam de pont! Eu tot de panatloni am nevoie, azi am stat cu nasturele si fermoarul desfacute. Daca rezolv pantalonul, bluzele le las pt mai tarziu, deocamdata mai sunt cateva in care mai incap. La Alexia mi-am confectionat eu, nu-s croitoreasa cu acte, dar buchisesc ceva acolo, la nevoie. Cred ca am sa-mi caut pantalonii de acum 6 ani si am sa-i port pana imi iau unii noi.
Vad ca persista baietii! Vreau sa va spun ca am avut un vis cu ceva bleu...dimineatz ama gandeam daca nu cumva va fi bb baietel! Nu prea-s pregatita, m-am obisnuit cu fetita! Asta e acum, ce va dori Dzeu, doar ca as fi vrut sa-i indeplinesc dorinta Alexiei, sa fie fetita! Ne obisnuim noi din mers, sanatosi sa fim!
Sa fiti cuminti pana maine seara!
Crixia mami de
Alexia-Maria ( 22.iul.2003) &
+9 sapt
Alina spune:
Alinutza ,tiza,cred ca ai citit,exact asa am patit si eu,m-am trezit la a doua vizita in sarcina ca doctora care-i tinea locul celei actuale imi zice ca am fibrom de 3/4 cm,pe peretele posterior uterin,
.Faza e ca eu nu am crezut-o prea tare,aceeasi doctora imi spusese acum 3 ani ca am endometrioza
,m-am speriat si val vartej m-am dus la alt doctor(aveam mare incredere in el,cu el nascusem dar nu ma puteam duce la el regulat pt ca avea cabinetul fff departe)si bineinteles ca nu a vazut nimic.
Lunea trecuta,doctora mea fiind intrebta de mine si cititnd in fisa despre ce a scris aia,zise si ea mai cu juma'de gura ca ar vedea un fibrom...in fine,eu nu cred,deocamdata astept ecografia de sapt viitoare,mai cer o opinie.
Oricum,am citit o gramada pe net si nu e chiar asa dramatic cum mi-a zis prima doctora.Deocamdata ramin f optimista si te rog asa sa fii si tu !![]()
mQQm,sotul meu a lucrat la University of Toronto in 1999,la departamentul de fizica,si-a facut acolo si o parte din PhD.
E faina chestia pt burtica cind nu te mai cuprind blugii in gravidenie,vazusem si eu aici intr-o poza la o mamica tot asa o banta lataaaa,trasa peste blugi,arata f fain,chiar ma gindeam sa-mi caut si eu.
Gata,ma duc in parcare,mor de somn si miine ma scol f devreme.Are fiica-mea examen la balet cu profa de la Royal Dance Academy din Londra,e primul ei examen serios si am emotii pt ea.Stiu ca o sa fie bine,a muncit mult si simbata la repetitie a facut tare bine dar tot am emotii pina trece...
Alina