Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (16)
Raspunsuri - Pagina 16
anne-marry spune:
fetelor nu va mai ....ceratati....de fapt nu cred ca este o cearta. eu una vad cam acelsi lucru spus ...diferit.
in rest..noi suntem bine ..si....cam atat deocamdata.
anne-marry mamica lui
teodor alexandru si
18 cu 
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
ely_cta spune:
Buna seara,gravidutelor!Nu am mai intrat de vineri seara si vad ca ati fost tare harnicute...am avut mult de citit!Eu sambata m-am plimbat,a fost foarte frumos in Constanta,iar duminica am dormit toata ziua.Seara mi-a fost foarte rau,greata.Si azi cum m-am trezit,am vomat!Am observat ca-mi vine sa vomit si de foame!Dar chiar nu prea stiu ce sa mai mananc,pt ca pe urma imi vine inapoi orice!
Va rog spuneti-mi ,voi reusiti sa beti 2 l de lichide pe zi?Eu sunt disperata,pt ca abia daca reusesc sa beau 1 l.De multe ori imi vine sa si vomit de la apa.Am incercat si limonada,laptele dulce nu prea imi mai place...voi ce faceti?
Mai nou am auzit ca nu ai voie sa mananci miere in sarcina!?Stiti ceva?Stiam ca nu e recomandata copilului pana la un an ,dar de graviduta nu stiam.
Crixia,chiar sambata am fost in City Park,dar la Premaman si Mothercare,numai porcarii.Mi-am luat 3 bluzite de la Berska,erau la reducere,super frumoase.Dar am inceput sa am probleme cu pantalonii.Ma strang toti in talie,si merg descheiata la nasturi.Mai ales dupa ce mananc ceva,ma umflu foarte tare in burta.Am inteles ca si la Cocodrillo au hainute pt gravidute.O sa ma duc maine si te tin la curent.
Va pupicesc si aveti grija de voi!
+10sapt
CriPOD spune:
Of, AdrianaF, ce ghinion, bietul copilus! Sanatate si ai grija sa nu culegi ceva de pe-acolo.
Ma bucur de vestile bune, felicitari pt noile carucioare descoperite si bun venit noilor zmeuri!
Am tot cautat info si eu despre efectele negative doppler, dar n-am gasit nimic. Citeam un articol despre astea (doppler, stetoscoape, etc) si ziceau ca ar trebui sa verifici cu numarul de batai, cica, depinde cum il pozitionezi poate fi inselator pt ca prinde bataile inimii mamei, nu ale fatului. De-aia trebuie sa vezi ca sunt > 120 batai/min. La noi cica se inchiriaza doppler cu luna (vreo $40), asa ca nu stiu ce sa zic, dar daca ar fi nociv, ar fi aia dati in judecata de mult deja si out of business. Oricum, daca gasiti info relevanta puneti un link, vreau si eu sa stiu, please.
Ultima data cand am fost la dr, aveam 14 si am rugat-o pe asistenta sa incerce, a zis ca incearca, dar la 14 nu prea crede ca va reusi. Dar a mers ok.
Acuma daca nu cumparam cate un echo sa avem acasa precum Tom Cruise, inseamna ori ca nu ne pasa, ori ca suntem zgarcite, go figure!![]()
eumada, tonul face muzica, nu uita... Eu n-am citit decat putin din prima ta postare, sorry, dar a trebuit sa iti dau ignore dup-aia. Asa fac si cu adolescentii mei, cand nu au tonul potrivit le spun ca nu stiu ce tot zic ei acolo, dar eu nu pot sa aub decat yadda-yadda-yadda, se prind imediat.![]()
Chestia cu trimestrele variaza, unii se iau dupa 1-12, ..., altii 1-13, ..., altii 1-14 ca fiind primul trimestru. La noi aici se ia 1-13/13-26/27+.
muffinel, cu 50% nu stiu ce sa zic, dar ai grija la al doilea...
Eu am auzit inimioara la 8 prima data,la echo, apoi la 10, apoi la 12 si ultima data la 14. Tu cat ai de fapt acum (ca nu esti nici pe lista, nici la semnatura nu scrie)? O sa fie bine, o sa vezi!
Iar va stric socotelile... Una sarcina baiat, niciun simptom, una sarcina fetita, niciun simptom, aceasta sarcina, baiat... de toate la degustat: rau in primele 13 saptamani, vomat de vreo 3 ori, balonari si arsuri pe piept vreo saptamana, a 14-a, congestie nazala de pe la 13, pipi la juma de ora, inca tot asa. Mai revin cu completari.![]()
Si eu scriu mult, ca-mi deschid notepad si cum citesc, cum scriu, doar ca dup-aia tre' sa-mi fac si eu "journal entry" si mai ia si aia din spatiu...
Pun jurnalul intr-o alta postare, sa nu va zapacesc.
Pupici pe burtici!![]()
Mom &
DJ, 13, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
...
ely_cta spune:
Am uitat sa va mai intreb ceva!Voua v-a dat medicul sa luati utrogestan sau ceva ca sa tineti sarcina,chiar daca nu aveti probleme?Eu fac 30 de ani,nu am avut nici o sangerare,nimic,si medicul nu mi-a dar sa iau,decat Elevit,pe care oricum il luam dinainte de a ramane insarcinata.Dar am auzit multe fete care nu au avut probleme,dar medicul le-a dat in primul trimestru de sarcina sa ia utrogestan sau duphastol,ca sa fie siguri ca vor tine sarcina.Acum sunt un pic ingrijorata,oare trebuia sa-mi dea si mie?
Pupici
+10 sapt
dria spune:
Anaconda, eu fac progesteron injectabil, se numeste Proluton Depot si fac o injectie pe saptamana.
Apropoo...stie cineva pe aici vreun medic bun in Ploiesti? Daca da astept recomandari ca am mare nevoie.
"Ai grija ce-ti doresti ca ti se poate intampla"
CriPOD spune:
Mai jos cititul optional!..
Aeriana de mine, va scriam vineri mesajul in care va povesteam cum mi-am pierdut eu telefonul, doar ca in aerianismul meu nici n-am realizat ca l-am pierdut iar. Si am stat tot weekendul stresata ca habar n-aveam unde e. L-am gasit azi dimineata.
Si e tot cu mine si acum cand va scriu.
Din cele vechi, nasul ma tot doare. Ieri am cumparat umidificator nou, azi il montam.
Este a doua noapte in care visez atat de vivid cum simt ca misca bebelul, ca ma trezesc si nu-mi vine sa cred ca a fost un vis. In vis e deja mult mai mare, ca pot sa simt coate, genunchi, etc. Mi s-a facut asa dor! Nu ma laud inca in realitate cu nimic, astept. Azi dimineata m-am trezit cu dureri de burta, sper sa fie de la faptul ca bebe creste si atat.
Am avut un weekend nu grozav.
Pe langa ca a fost scurt
, sambata am petrecut-o dintr-un lab intr-altul. Dupa CVS, mi-au dat trimitere la testul de AFP pt sapt trecuta sau asta. Am stat linistita toata sapt, iar sambata nu m-a primit la niciun lab cu trimiterea aia, cica tre' sa merg la spital. Si m-am dus si la spital, hapt-departe, ca sa constat ca era inchis. Pe la -20 grade. Acum o sa merg marti la dr sa-mi dea el alta trimitere,ca nu pot sa fac testul decat sapt asta.
Sambata seara fiu-miu s-a dat cu parfum, a uitat ca nu pot sa-l suport. Si asta m-a setat pe restul weekendului. Dupa ce nu am mai simtit parfumul, am inceput sa simt miros de Febreeze, pana la urma a recunoscut sotul ca fara sa-si dea seama a dat pe patul cainelui. Ei, n-am mai scapat de izul asta pana duminica seara, cand, dupa ce mi s-a facut sete la cumparaturi si am tras 5 guri de cola din stical pe care eram gata s-o platim, ca lesinam de sete, am venit acasa si m-am certat cu buda. Dup-aia totul a revenit in normal. La 16 sapt mi se pare cam ciudat, mai ales ca nu mi-a mai fost rau de mult.
Ah, si-am batut mallul degeaba, n-am gasit niciun pantalon cum trebuie (Alina, am vazut ce misto sunt pe esprit pe site la nemti, la us nu este rubrica, mama lor de 'oti!). Si-am incercat costume de baie, uof si ioi, ca nu m-am putut hotari, eram asa de muuultaaa si rotundaaaa. Si imi trebuie slip mai mic si body mai mare, complicat. As lua de pe web, da' nu prea am curaj fara sa incerc.
Fie-mea s-a apucat sa caute un cantecel sa-l invete la pian si sa i-l cante zilnic lui bebe din-ainte de a se naste ca s-o recunoasca dupa ce vine acasa, face ea cercetare...![]()
O sptamana super, tuturor!
Mom &
DJ, 13, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
...
lucialu spune:
Seara buna!
Moniland am vazut cartea si cred ca daca nu ma insel prima oara am vazut-o in filmul "9 luni"
, comedia cu Hugh Grand sau tot un film de genul,dar cred ca asta era...Multumesc!Si normal ca ramai informatoarea noastra
Cartile mele sunt "mama si copilul","eu si parintii mei".Sarcina este povestita superficial si se pune accentul pe dupa nastere, maternitate...sugar.Asa ca iti dai seama ca eram frustrata ca numai de pe net culeg informatii cu ce se intampla cu mine si cu BB din burtica,nu de din afara ei.Iar ce pove,cand citezi tu suna tare linistitor pt nervisorii mei![]()
Nu ne certam...si gata,haideti sa trecem mai departe,numai daca vreuna mai are un of sa spuna asa cum am facut cateva,ca mie una tare bine mi-a prins sa spun si eu azi oful meu
.Asa ca...curaj,spuneti ce pitici mai bazati sau mai putini bazati aveti
,ca face bine la sufletel si linisteste burtica.![]()
Elenada bene-bene,asa sa faci. Cere retete de inselat vigilenta mofturosilor,sa le dai si lor si tie papica.![]()
Romanitza un pup mare pentru canadianca noastra
!
Mqqm
ce fain povestesti
...mi-a placut faza cu yadda-yadda...buna de retinut.![]()
O seara placuta!

my little sunshine
muffinuta spune:
Buna seara fetelor!
e un spor la scris aici..pe la gravidutze prin FIV pauza totala..toate-s la apel la zmeurici![]()
Alina,merci de raspuns..am cautat si eu pe net de numai si nu am gasit nimic dar il intreb sapt asra pe doc meu,a venit asa ca da ochii cu nebuna
..am eco ...plus ca imi schimba tratamentul..
Dariaioana care e in exact aceeasi zi cu mine spunea ca doc ei nu recomanda fiind riscant-eu tocmai ascultasem puiutul fara sa am habar ca doc la care fusesem in control imi face asa o surpriza,a fost de cateva secunde,ca barbatu-meu a si spus ca nu a repetat si ca probabil e ceva puternic ca valoare us..
MQQMazi am facut 10sapt..prea lasa sa subscriu,mai astept 3sapt,ca am avut o sarcina oprita in evolutie la 12sapt fara o zi anul trecut,cand ma asteptam mai putin m-a lovit asa din senin..am ascultat inimioara la 9sapt si 2zile..ma gandesc ca stia doc ce face e ft reputata aici unde sunt in vacanta..habar nu am dc Doppler ii spune sau ce aparat avea,retin ca ne holbam la ecran dupa punctuletul care palpaie-inimioara-si deodata in toata camera am auzit bubuituri iar pe ecran puteai vedea grafic,foarte uniform cum ii batea inima lui bebe..aproape am plans..ma gandesc ca stiu medicii ce fac,nu risca aiurea..
Fetelor,eu am lubenita in frigider,nu ma omor dupa ciocolata alte alea, dulciuri,dar lubenita e nelipsita..am gasit un soi care-mi convine,fara seminte,asa ca bag la greu..azi mi s-a lasat la peste au astia aici un restaurant portughez cu sardine la gratar si cartofi la cuptor si salsa..mama sper ca nu imi fac pacate pomenind de abia astept sa merg i-am zis lui barbatu-meu azi sardine,portie dubla...cica dc m-as gandi si la sex cum ma gandesc la mancare ar fi cel mai fericit om
..eu cum deschid ochii fac planuri de meniuri pe toata ziua..parca am capiat!!
va pup..sa aveti o seara plina de pofte!
Muffinuta
Ai reusit?Continua!Ai esuat?Continua!
Alina spune:
Fetele,hai ca printre lectiile fiica-mii am gasit ceva interesant:
Die Doppler-Sonografie misst den Blutfluss des Kindes zum Erkennen einer eventuellen Mangelversorgung. Sie ist normalerweise als Routineuntersuchung überflüßig und es gibt Vorbehalte gegen diese Technik, da die Doppler-Farbe mehr Energie und damit eine größere Erwärmung als der „normale“ Ultraschall verursacht.
Am scris direct in germana pt cele care inteleg.Traducerea ar fi ca Dopplerul masoara fluxul sangvin pt a stii o eventuala problema.In mod normal ea este o analiza de rutina dar sunt unii contra acestei technici,consuma mai multa energie ca ecograful normal si produce o mai mare incalzire.
mQQm ,mama mia,frig mai e la voi acolo!La noi,simbata a fost chiar caldut,10 grade si soareeee.In Toronto locuiesti?Sotul meu a lucrat la University of Toronto si ar fi avut posibilitatea sa ramina acolo dar cred ca m-am speriat eu de iernile prea friguroase si prea lungi,l-am tras napoi spre Ioropa
.
Si eu o sa fac in cadrul screeningului de sapt viitoare alfa-fetoproteina.
Seara faina,mai vin io dupa ce fac gris cu lapte...
Alina
CriPOD spune:
Tot io, cu neuronu-ntarziat... Tot am vrut sa va arat smecheria www.positivelybreastfeeding.ca/shop/momthings/belly_belt.htm" target="_blank">asta, in cazul in care va mai incap pantaloni normali dar nu puteti sa-i incheiati. E usor de realizat acasa, cred, eu foloseam un elastic de la gaica la nastur, pe vremuri, dar asta-mi place tare.
muffi, iti tin pumnii. Si eu am patit la fel in 2007, la 10 sapt.
Ma duc sa manc acu'. ![]()
Alina, in To, da. De obicei nu-i asa rau, dar vin cateva zile cu ger crunt intre doo ninsori si e vantul asta tembel, la -15 se simte ca la -30. Noroc cu masinile si parcarile acoperite, nu prea simtim. Really, cat a stat sotul tau pe-aici? Cand?
Lucica, nu ma-ntrece nimeni la cantitate, asa ca da-i bate la scris!![]()
Mom &
...