Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (16)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

lucialu, bb creste, creste si uterul si de aceea te doare burta. Maine sau poimaine o sa vezi cum burtica iti este mai mare. Cel putin la mine asa e. A 2-a zi dupa ce ma doare o vad mai mare. Sau sunt un pic ?
Muffi, pupici de la peste 30 grade intotdeauna accept. Iubesc caldura si apa. In fiecare vara ma duc de 2-3 ori la Vama Veche si-mi pun cortul pe plaja numai sa fiu aproape de apa si de caldura. Chiar ieri i-am zis sotului ca poftesc o casa pe malul apei. Acum sa vad daca mi-o si da ca sunt si poftesc .

cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dria spune:

Si eu sunt o fericita graviduta in 12 sapt si va citeam cu drag aproape in fiecare zi, ati reusit sa creati o atmosfera placuta, familiara pe care, din nefericire, Eumada a reusit cu brio sa o strice...pacat.
Cred ca fiecare am avut greutati mai mari sau mai mici in obtinerea sarcinii, dar acum daca tot s-a intamplat, fie si dupa o distractie de-o noapte, incercam sa ne pastram optimismul si sa vedem partea plina a paharului.
Deci, Eumada, nimeni de pe acest forum nu e vinovat de starea in care din pacate te afli, iar faptul ca asa esti tu nu mi se pare o justificare rationala pt agresivitatea verbala de care ai dat dovada si nici n-o sa-ti rezolve problema. Daca ai fi citit cu atentie ce a scris initial Motana ai fi vazut ca reactia ta e complet nejustificata...si ca o paranteza sunt de accord cu ce a spus in privinta mani****rii "sentimentale" a unor producatori de asa zise minuni.
Si astea fiind spuse, va doresc sarcina usoara si liniste-n suflet!

"Ai grija ce-ti doresti ca ti se poate intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

Moniland nu zic ca dc ti-a iesit bine DT nu se stie cu TT, tot ce am inteles eu e ca depinde de starea mamicii, ca markerii din sange variaza si de la o ora la alta si asta pot demonstra ca am 2 TT la care recoltarile au fost la diferenta de o ora si un pic si sunt diferente intre valorile markerilor din sange....eu zic ca dc o data a iesit bine, nu mai conteaza restul. Dc ies toate proaste inseamna ca e pozibil sa fie o pb la copil si tu nu mai poti influenta cu starile tare valorile, dar cand ies cand bune cand rele,, e clar ca starea ta influenteaza, parerea mea din ce mi-a spus geneticiana de la Genetic Lab, iar la mine se potriveste, pt ca la 12 saptamani inca eram terminata de oboseala si inima mea se resimtea.

bia sa iti traiasca flacaul si sa fie sanatos! voi trece imediat inca un carucior albastru in listuta.

eumada initial nu am vrut sa spun nimik, dar nu ma pot abtine acuma. Ideea e ca tonul face totul iar duritatea in discutii nu isi are locul aici(nu conteaza ca iti este apreciata duritatea verbala in mediul profesional, aici nu esti in mediul profesional). Ideea este ca suntem aici ca sa purtam conversatii constructive si nu distructive, si aici nu e vorba doar de "pupici pe burtici". Eu cred ca hormonii nostrii isi spun cuvantul si ar tb sa ne masuram cuvintele inainte de toate......Ca situatii in care nu vom fi de acord toate se vor gasi multe si dc o tinem asa nu vom mai fi in grup de sprijin ci ne vom destrama singure incet si sigur. Hai uite o si un si sa trecem peste asta.

Fetele, cred ca am mai spus candva, dar aceasta perioada a sarcinii trebuie sa fie cea mai frumoasa , sau POATE sa fie cea mai frumoasa din viata noastra dc stim cum sa le luam pe toate, mai ales cele care sunteti la prima sarcina, bucurati-va de tot si de toate, cu bune si cu rele, treceti peste tot cu zambetul pe buze si cu optimism ca astea le transmiteti bebeilor. Pe mine m-a ajutat la prima sarcina cand eram la inceput ce mi-a spus o prietena tot de aici de pe forum care avea o sarcina mai avansata : Nu am stiut sa traiesc fiecare clipa din sarcina ci mereu am trait cu spaima si acuma regret, nu am stiut sa ma bucur de sarcina cu adevarat!!!!

Va pup (care vreti sa primiti pupul) si va doresc o zi minunata la toate!

Anca de gandacel Elena (03.11.2007) si 17+ Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Buna fetele,
Tocmai am sunat la spital si mi-au spus ca rezultatul la triplu-test e in limite normale si ca n-am de ce sa-mi fac griji.Maine ma duc sa iau hartia.
Dublu-test a fost si el bun.
Mai am 2 zile si se fac 3 saptamani de cand n-am mai sangerat deloc...sper s-o tina tot asa.
Ce mai...vin numai cu vesti bune ca sa mai inveselesc atmosfera pe aici
Daca si vizita la medic de pe 31 ian decurge bine, ma consider o mamica fericita si reincep lucrul...asa, incetisor.

"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."

Atat e de mare burtica17+
Asa arat eu acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Legat de bataile cordului fetal, tot din cartea mea desteapta va spun.

Stetoscopul obisnuit, folosit odinioara pentru a detecta de rutina bataile cordului fetal, nu este suficient de puternic pentru a detecta bataile pana cel mai devreme in saptamana 17-18 de sarcina. Astazi bataile cordului fetal pot fi auzite chiar la 10-12 saptamanai cu un dispozitiv Doppler, un dispozitiv manual cu ultrasunete, care amplifica sunetele. Chiar si cu un Doppler, sunetele cardiace pot sa nu fie auzite atat de devreme datorita pozitiei copilului, a placentei, a uterului, sau a straturilor materne de grasime in exces. Este de asemenea posibil ca o apreciere un pic gresita a varstei gestationare sa fie responsabila pentru aceasta intarziere. Asteptati pana luna viitoare. Pe la 14 saptamani, este aproape sigur ca veti putea auzi micraculosul zgomot al cordului fetal. Daca nu, sau, daca sunteti foarte nerabdatoare, medicul dvs, va poate recoamnda o ecografie, care va gasi bataile cordului fetal, chiar daca acestea au fost dificil de prins cu un Doppler obisnuit. (Apropo, utilizarea frecventa a unui Doppler este considerata perfect sigura).

cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

Mamaaaaaaaaa, ce de am mai scris, lucialu cred ca ma molipsesc si eu de la tine cu mesajele lungi .

Rallu ma bucur ca ti-au iesit bine testele si ca nu mai sangerezi.

dria BINE AI VENIT pe la noi si sarcina usoara si la termen iti doresc. Dc vrei da-ne datele tale si te trecem in listutza, se mareste gasca de burtici de zmeurici.

Anca de gandacel Elena (03.11.2007) si 17+ Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Mama ce activitate asa de luni.
Hormonii se pare ca s-au razvratit azi. In unele cazuri as zice eu pe buna dreptate.
Eumada zic asa cum au zis si fetele sa te linistesti pt ca ii faci rau la bebe daca tu esti agitata. Si eu din pacate am probleme cu hematoamele. Din pacate nu am unul ci mai multe din cauza tratamentelor de fertilizare in vitro. Eu sangerez din spatamana a 7-a cand am avut prima hemoragie si de atunci nici ca s-au mai oprit. e frept ca nu sangerez abundent dar sangerez. Am mai avut si hemoragii ma dat afara un nenorocit de hematom. Dar tot ce iti pot zice e ca bebeii mei sunt bine sanatosi si foarte voiosi. Doctorul meu niciodata nu ma laat sa ma strezez cu hematoamele. Mi-a spus ca sunt acolo si nu avem ce face decat sa stau linistita in pat si sa iau utrogestan cat cuprinde. Tot el mi-a zis ca si daca ma va monitoriza zilnic din pacate nu am putea face absolut nimic sa evitam o oprire din evolutie. Asa ca m-am calmat dar asta nu inseamna ca nu mi-a pasat si m-am rugat sa ma niste bebei sanatosi.
Pana acum Dumnezeu ne-a ajutat iar eu am avut incredere in bebeii mei ca sunt niste luptatori la fel ca parintii lor care 4 ani de zile s-au chinuit sa ii aiba si o clipa nu s-au gandit sa renunte la ce isi doreau cel mai mult pe lumea asta. Nu am alergat saptamanal la ecograf desi uneori am fost saptamanal din cauza hemoragiilor ca altfel m-as fi dus la doua trei saptamani.
Asa ca linisteste si totul o sa fie bine. Multa sanatate iti doresc.

Muffi abia pe 6 feb am a doua ecografie morfofetala. Abia astept sa vad cum se mai joaca strumfii mei. Ma bucur ca esti mai linistita si ca ai inceput sa te bucuri de sarcina ta. Bebeii mei incontinuare nu le place sa mananc ceva asa ca mai mult flamanda stau dar ce sa ii faci ei sunt sefii. Sotul se amuza si zice ca arat ca un somalez. Mi se vad coastele si am burtica. si cu toate astea asa ii lucesc ochii cand imi vede burtica si asa o mangaie si o pupa. Cred cand ma internez pt cerclaj o sa bagam si niste perfuzii.
Sarcini usoare si fara emotii va doresc tuturor si bebei sanatosi.
pupici la burtici

elena +13

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Stiti ceva? Eu ma bucur ca ne-am hormonicit pe aicica asta ne-a scos din cochilie pe multeincluding meNa belea, sa vedeti de-acum necaz
Dria sarcina usoara si la termen!Bine ai venit langa noi si sa ai un BB sanatos!
Anca fashi concurentza?Bine de retinut treaba cu DT si TT,inca o viitoare paranoie stearsa de pe listuta.
Noce felicitari pt baietel! Sa stii ca se gasesc si hainute frumoase pt ei. Asa spuneam ca tine pana sa caut finutului nostru si am constatat ca exista.E adevarat ca fetitele au un plus si la cantitatea de pe piata si la altele,dar ele sunt floricele si trebuie sa fie facute papusi.
Moniland merci de explicatii.Pai nu fac nimic asa ca pe atunci cam trebuie sa-l simt oricum...indiferent de cat de grasa e burta proprie,nu aia de BB.Nu esti visatoare, si eu tot dupa o repriza de stari ciudate am constatat ca crescuse(dar parca nu erau dureroase).Bine, noua ne-a parut imensa burta atunci,ne-am revenit ulterior si am vazut ca crescuse "un pic"nu ataaaaataaaa. Deci,ramane sa-mi iau centimetru de masurat burti, fara stetoscop.Nu ne spui si noua ce carte magica ai?Ca pare buna din ce spui tu acoloNu de mancatAsta ca si pofta cu casuta la mare,nici n-ai pofte rele.Si mie place mareaDoar sunt rac in ascendent
Rallu super vesti!Ma bucur mult!
Elenada trebuie sa-i spui dr-lui cand mergi ca nu poti papa. Nu e deloc bine chiar sa faci greva foamei. Trebuie sa iti deie o solutie la problema.
Acum chiar ma retrag ca am vb pt o saptamana

my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Lucialu o a vb cu doctorul. El stie de greturile mele dar cand i-am zis eu de ele aveam 8 saptamani si nu era cazul sa ne ingrijoram. Pe urma am uitat sa ii mai zic. O sa vb acum cu el. Are el grija sa nu facem rau la bebei.

elena +13

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffinuta spune:

Elena..cred ca si la mine e valabila chestia cu creierul si 20%..dc nu o fi mai multaltfel stiam ca mergi in febr la eco..eram fixata pe ziua de luni..o fi 50% la mine..dar cui ii pasa?!..sper sa poti manca mai bine..eu mananc pe rupte,atata doar ca sunt mai selectiva...

Moniland...merci pt explicatii Doppler,intrasem la griji,eu nici nu ma gandisem sa ii cer asa ceva,vroiam numai sa ii vad inimioara pulsand la eco..si ea ne-a surprins de mi-au dat lacrimile,a fost pt cateva secunde..sper ca nu a riscat nimic,stia ce mult am asteptat sarcina asta si cat de pretioasa imi este..mai ales ca acolo la ea am descoperit anul trecut ca bebeul meu nu mai traieste..e un ginecolog reputat,ce pot sa zic ..sper sa fie ok,dar cred ca tot la zmeurici am citit parca era Mqqm..nu stiu sigur,dar parca ea scria ca a ascultat inimioara chiar mai repede decat mine prima data ...Moni,eu nu am casa la Vama veche dar am una peste drum de ocean,nici un minut distanta..nu e rau.dar imi lipseste marea noastra asa poluata cum este si mulet altele.. pupici fierbinti la toti trei..

fetelor,o zi superba tuturor,bucurati-va de gravideala..zic eu grozavacare tremura la o adiere de vant..

Muffinuta

Ai reusit?Continua!Ai esuat?Continua!

Mergi la inceput