Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (16)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

deci stimate colege.
Eu nu tip la nimeni si nu acuz pe nimeni de nimic.
Faptul ca am scris cu majuscule se datoreaza faptului ca lucrez in paralel la calculator altceva,un program care are nevoie de tasta caps lock activata
Mi-am zis o parere asa cum zic toate doamnele de pe aici.Credeam ca e un forum de suport mi se pare ca aici inafara de dulcegarii nu se discuta nimic altceva.sau ma insel?la o parere spusa cu sinceritate se reactioneaza....nu stiu dar eu credeam altceva despre voi din acte mi s-a spus de acest forum.

Personal consider ca nu am acuzat pe nimeni ci doaram spus o parere provenita din experienta mea personala.
Asa cum nu am acuzat pe nimeni ca nu este mai putin gravida sau ca nu are grija de copilul respectiv.Consider ca ar trebui sa dati dovada de realism si maturitate si sa nu faceti un scut din faptul ca suntem cu toate intr-o stare binecuvantata.
E treaba fiecareia cum isi duce sarcina si nu judeca nimeni pe nimeni.Supararea de care dati dovada sa fie un semn ca adevarul supara?Nu stiu ce sa cred.
Credeam v-o spun ca am de-a face cu femei care stiu sa ia o discutie si o situatie ca atare nu care vor doar"pupici pe burtici'.Probabil sunt dar inafara de moniland,monica2008 care au reactionat normal....
Viata te incearca si mai bine sa o iei ca atare decat sa fii socat.
SPER SA NU FI SUPARAT PE NIMENI.
ASTA ESTE PAREREA MEA
VA UREZ TOT CEEA CE IMI DORESC MIE,
SARCINI USOARE SI BEBEI FRUMOSI SI SANATOSI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Mada, si eu am avut decolare la polul inferior si dupa o sapt de stat la pat s-a mai vazut un pic la eco dar nu am mai sangerat. Dupa inca 2 sapt nu s-a mai vazut deloc la eco.
Ancuta, adica e posibil ca la TT sa nu fie bien cu toate ca DT a fost bun? Sa ma duc increzatoare si relaxata, nu?

cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galarina spune:

Eumada, e destul de jignitor ce spui tu aici si e clar ca ai o problema cu duritatea de limbaj.
Desigur ca nimeni de aici nu are intentia sau puterea de a schimba firea sau modul de a vorbi al unei persoane. Dar are tot dreptul de a-i spune ca a depasit unele limite. Asta in spiritul asertivitatii...

Sincer, parerea mea, dincolo de problemele si necazurile tale pentru care ne-am exprimat toate compasiunea, daca nu iti place acest forum poate este momentul sa iei niste decizii in ceea ce te priveste decat sa arunci cu diverse ironii gen "pupici pe burtici"

O zi minunata! Succes la examene!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

CONSULTATIA SI ECO CU POZA TE VOR AJUNGE CAM 50 EURO.
DAR MERITA BEBE NU?
EU DAU ASA SAPTAMANAL,CAT O FI NEVOIE PENTRU CA VREAU SA-L APAR PE BEBE.AM HEMATOM DECIDUAL SI TREBUIE URMARIT.MULTUMESC LUI D-ZEU E SPRE BINE.

eumada, In primul rind iti doresc o sarcina fara probleme pe viitor si un bb la termen si sanatos.
Este trist cind ai probleme in sarcina, si eu stiu ce inseamna, inainte sa o am pe fiica mea aveam avorturi spontane in primele saptamini si eram disperata ca nu gaseam cauza, dar am avut incredere si optimism si totul a fost bine. Pina la urma natura si doamne-doamne au decis sa am copilul pe care l-am dorit, fara nicio problema in timpul sarcinii, fara tratamente sau alte interventii.

La sarcina actuala am asteptam 1 an jumatate, cu citeva avorturi spontane intre timp (tot asa, la 4-5 s). acum ca s-a intimplat, stiu/simt ca totul este in regula. am fost la o singura echo care mi-a confirmat ca e totul ok, si de atunci sint foarte linistita si voi mai merge la urmatoare echo in februarie. Probabil ca daca mi-ar fi spus ca sint probleme, as fi mers mai des, mi-as fi facut mai multe echo, nu stiu sa spun acum. de felul meu nu sint panicoasa dar nu as putea garanta cum m-as fi comportat.

Ce a parut putin deplasat in postarea ta mai sus, asa cum a spus si Lucialu, e felul cum ai pomenit de bani.Poate ca nu toate fetele isi permit sa dea 50 de euro saptaminal, oricit ar vrea. sistemul medical este la pamint-cel de stat-din pacate si cine merge la privat isi programeaza probabil cu grija fiecare consultatie/echo/analiza. si mai ramane si increderea in cel de sus.

"ATUNCI PENTRU TINE COPIII SUNT DOAR REZULTATUL UNEI DISTRACTII NEPROTEJATE".

iar ce ai spus Motanei mai sus, e de-a dreptul deplasat; nu ai nici un drept sa afirmi asa ceva.

si eu sint membra veche pe forum si stiu ca atitudinea noastra conteaza foarte mult.nu am jignit niciodat pe nimeni si in general nu imi place sa ma bag in discutii din astea, dar asa e, sintem un grup in care incepe sa se lege ceva, sa ne spunem cu bune si rele, dar e important cum spunem ca sa ne facem intelese (si aici nu ma refer la dulcegarii si pupaturi pe burti).

discutii vor aparea in contradictoriu, stati sa vedeti cind vor fi pareri pro/contra nastere naturala sau cezariana, alaptat/sau artificial, diversificare, etcimportant este sa ne pastram bunul simt si sa respectam decizia fiecareia.
deci, in concluzie, eu nu contest dcizia ta, daca tu asa ai considerat cel mai bine; duritatea nu are ce cauta aici.

Patricia s12 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Dragelor, va imbratisez pe toate !
Ce polemici vad ca ati inceput azi, o fi din cauza vremii urate de afara? Hihi, hai nu va suparati pe mine.
Imi place mult de tot ca la semnaturi au inceput sa apara si nume de bebei pe langa carucioare colorate. Noi am stabilit ca incepem sa ne gandim la nume dupa urmatoarea ecografie, ca atunci vom fi cat de cat siguri daca o sa fie baietel. Sincer, chiar nu m-am gandit deloc la nume. Poate pentru ca inca nu vizualizez momentul cand va veni pe lume, ce sa zic, inca nu vizualizez momentul cand o sa creasca mare burtica si o sa primesc suturi . Desi abia astept momentul ala, am auzit ca e minunat.
Si pe mine ma apuca grijile, sincer, in fiecare zi, pacat ca nu putem vedea prin burtica sa facem cu mana la bebe in fiecare dimineata. Pe mine ma apuca grijile de prea mult bine, pe altele de prea mult rau...ce sa facem si noi.
Va doresc sa aveti o zi minunata, in contrast cu vremea care e afara. Eu personal abia astept sa vina primavara, sa se faca totul verde si sa cante pasarelele si sa vad cum se aduna copilasii cu parintii in parcuri si chitaie bucurosi.
Gata, am luat-o pe aratura. Nu am chef de nimic la servici, am productivitate zero, daca ar sti lumea ce fac eu toata ziua...Ma chinui de o saptamana jumate la ceva ce as fi terminat in mod normal in 2 zile...Ei, asta e, am o scuza, hihi.
Gata, va pup!

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

deci stimate colege.

Credeam ca e un forum de suport mi se pare ca aici inafara de dulcegarii nu se discuta nimic altceva.

Credeam v-o spun ca am de-a face cu femei care stiu sa ia o discutie si o situatie ca atare nu care vor doar"pupici pe burtici'.Probabil sunt dar inafara de moniland,monica2008 care au reactionat normal....

SPER SA NU FI SUPARAT PE NIMENI.
ASTA ESTE PAREREA MEA
VA UREZ TOT CEEA CE IMI DORESC MIE,
SARCINI USOARE SI BEBEI FRUMOSI SI SANATOSI.

In primul rand... mesajul tau e contradictoriu... nu poti sa incepi ironic cu stimate... arunci cu noroi si apoi ne doresti binele din lume.... simplu, nu merge!
Nu incepi sa ataci si apoi spui dear, honey say baby. Las psihologul de serviciu sa analizeze mai profund.

Daca ti se pare un site cu dulcegarii care nu pot face fata unei amaraciuni prea mari... cred ca nu e problema "marmeladei", ci a bitter-ului.

Din nou, pentru noi, pana acum, discutiile au fost adevarate discutii, si nu doar ca ne-am "pupat pe burtici". Poate amabilitatea e un lucru atat de necunoscut ca se confunda in anumite cazuri. Si nu cred ca vreunul din copii nostri e rezultatul unei nopti de distractii, chiar daca nu mergem toate la 10 medici si facem echo la cerere, ci urmam ceea ce ne zice medicul care ne supravegheaza. La o citire mai atenta a capitolelor anterioare se vede clar asta...

Si chiar da, cred ca ne-ai insultat de data asta, ca sa nu mai tinem cont de mesajele anterioare, si probabil ca din prea multa politete nu o sa fie nimeni sa iti zica la nivelul "duritatii tale profesionale" (de altfel foarte apreciata de seful tau, cum ai mentionat.. de parca era relevant, anyway).

Probabil ca daca expuneai situatia care te-a determinat sa consulti mai multi medici, primeai mult mai mult "support", poti vedea atitudinea noastra fata de fetele care au trecut prin greutati si chiar pierderi.

De fapt, noi trebuie sa ne adaptam sistemului (aici - odiseii deja existente), si nu incercam sa schimbam sistemul dupa noi. Mereu exista o cale de mijloc numai daca exista bunavointa.

Cred ca putem continua cu apele limpezi, punem orice rabufnire pe seama situatiei dificile in care esti si in care iti putem oferi ajutorul moral, a examenului pe care ai zis ca il ai de dat sau in general a stresului.

Chiar nu cred ca e cazul sa incingem focul, Mada.
Sper sa iti dai seama ca ai creat poate fara sa vrei o situatie oarecum conflictuala si incomoda, dar care cred ca poate fi depasita cu usurinta, asta daca doresti.

Cat despre mine, am incheiat acest capitol si ma gandesc la bebei, mamici, burtici si lucruri frumushele

Peace!

15+

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Alo, alo doamnelor..... hormonii o iau razna!!!!!!!

Si eu azi sunt intr-o stare proasta dar cred ca si vremea de afara e de vina. La noi ploua si e mohorat si e si luni.
Azi noapte m-am trezit pe la 4 cu crampe la burtica si o burtica tare, tare. Am incercat sa-mi calmez puiutii mangaind burtica si pana la urma a avut efect.
Ma gandeam la un moment dat ca sunt 4 picioare si 4 manute ce fac box cu intestinele mele. Dar bineinteles ca nu asta a fost cauza. Poate mai tarziu chiar o sa simt asa.
Oricum am stat treaza pana la 6,30 cand am adormit dar numai pana la 7 ca a sunat desteptare

Dar burtica e mai mare, ceea ce cred ca si puiutii sunt bine. Mai nasol ca nu mai am cu ce sa ma imbrac la serviciu. Am pus pe mine o fusta mai larga dar ma strang ciorapii si tot nu e bine. De abia astept sa ajung acasa.

cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffinuta spune:

'Neata gagicile burtoase & sexoase...sper sa nu dau si eu cu batul in balta adresandu-ma asa..mai ales ca-s experta in a incurca borcanele!

Mama,dar ati scris nu gluma!

Alfa_anca..mai astept 3sapt si ai datele..mie- jena ,dar am suferit rau de tot..si cum lista fetelor care au plecat de la zmeurici s-a tot ingrosat,m-a durut inima pt ele, m-am tinut asa mai discreta..
Elena ,astepta povesti de la eco
Moniland...cum ziceam ma simt atat de bine ca mi-e si frica!!fetelor,vpoi la fel??adica nu tu dureri nu tu alea greturi,pofte..e normal???te pup Moni..

Mai fetelor eu mai zic una asa ca-s in vacanta si bine dispusa..desi numar orele pana la ecoeu mi-s pupacioasa de felul meu,moda veche desi femeie moderna in toate alea pana in maduva unghiilor...eu trimit tot timpul pupici la burtici cine nu vrea sa refuze!ca nu ma supar,doar e democratie in RO!!asa ca pupici la toata lumea fara diferentieri!
Si inca ceva mie imi placeti toate,la urma -urmei ne uneste aceeasi dorinta,unele mai guralive ca subsemnata,altele mai taioase sau mai timide suntem femei si avem suflete generoase..eu una va stimez si pretuiesc.fara fete ca Moni,Elena,Daria,Ralucapaun,Ioanatugs,Fireyes,Catalina2307,Miki-Miki,Ceciserban,Delia21..lista e lunga si imi cer scuze anticipatdc omit [pe cineva,toate de la FIV ca numai pe acolo ma bagam..as fi innebunit.si vreau aici sa le multumesc inca o data..la zmeurici am gasit alte fete eu zic ca sunteti grozave..iar critica eu una incerc sa o iau constructiv...daca se merita..

Am asteptat atat sarcina asta ca as saruta intreg pamantul!!si imbratisa pe toata lumea,incerc sa ma domolesc ca am si eu probleme ,am pierdut si eu o sarcina pretioasa,aproape miraculoasa..asa ca stiu ce e durerea..dar tot ma bucur in sufle4t de inimioara asta micuta ce bate in mine!

vreau sa va intreb ceva,Daria zicea ca doc ei nu recomada Dopplerul-ascultarea inimioarei la sarcini mici..e riscant..stiti ceva despre asta??..eu am auzit fara sa cer,m-a surprins doc sapt trecuta!si m-am ingrijorat nitel abia aveam 9sapt..stiti ceva,va rog??
Multumesc.si scuze am promis candva ca voi fi scurta,scuze va rog

Muffinuta

Ai reusit?Continua!Ai esuat?Continua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nix spune:

Valeiiiiiii de zi de luni agitata!
Ma bag si eu putin in vorba, pentru ca nu am mai scris de ceva vreme.

Cred ca e foarte important si pe forum ca si in viata reala sa ne respectam opiniile, sa intelegem ca intotdeauna exista diversitate si ca mereu vor fi puncte de vedere diferite asupra aceluiasi lucru. Iar asta nu inseamna ca daca avem pareri diferite este un atac personal, ci pur si simplu avem personalitati diferite si lentile de culori diferite prin care vedem lumea.

Si eu fac parte din grupul mamicilor binecuvantate as spune si optimiste, pentru ca eu merg la ecografie cam o data pe luna, si atata timp cat ma simt OK am incredere ca si bb e ok si nu vad sensul in a-mi creea singura situatii anxietante si sa ma stresez inutil.

In acelasi timp pot sa inteleg ca unele mamici au nevoie de confirmari ale starii bebeilor mai dese, si lucrul asta e ok, in special daca sunt sarcini care au ceva complicatii.

Sunt intru-totul de acord cu ce a zis Motana legat de publicitate si de marketing tintit mamicilor/parintilor in devenire si nu numai. Trebuie sa recunoastem ca suntem niste targeturi destul de usoare pentru tot felul de traznai care ne promit de la copii geniali la alifia care te slabeste 5kg/sapt.. pentru ca intr-adevar in momentele astea am face orice si am da oricat doar sa avem certitudinea ca totul va fi ok. Problema este ca nu putem obtine niciodata aceasta certitudine, oricat am plati pentru ea.

Si ca sa termin intr-o nota usor glumeata: singurele certitudini in viata sunt: moartea si taxele! (asta e un banc de sorginte americana, si care cred ca este mult prea adevarat).

O zi frumoasa (chiar daca afara ploua), sanatate si optimism nelimitat!

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffinuta spune:

Moni,
Ai dreptate,dar nu-s numai hormonii..emotiile asteptarea eco,eu numar ore,zile..eu una ma iau de al meu cand sunt nervoasa..deja stie manevra..cam asa incep:

"Honey your underwear is on the floor!!"el cica:"are you bored again??"

acum am mai schimbat textul ca tot el se ratoia la mine si mi-am invatat lectia,sunt politicoasaadica cu manusi dar tot acra:

"honey can you pick up your socks??"asta dupa ce ii las intentionat vreo 2 zile acolo unde ii arunca!si prosoapele,tot..am numarat fo' 6camasi la un moment dat,parca le manca pe paine..

Muffinuta

Ai reusit?Continua!Ai esuat?Continua!

Mergi la inceput