Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (16)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Mada, eu stau linistita vreo 3-4 zile dupa ce-mi vad copilasii. Apoi incep sa ma agit ca daca s-au oprit din evolutie. Dar cred ca toate gandim la fel. Astept sa miste ca atunci stiu ca sunt bine. Urmatoarea eco o am peste 17 zile. Sper ca rezist pana atunci .
Ma mai linistesc in zilele cand mai creste burtica, imi zic ca au crescut copilasii si atunci sunt bine.
Of,of,....

cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Citat:
citat din mesajul lui alfa_anca

micaalsa ai grija ca stari de-astea de greata amestecate cu calduri si etc poate insemna variatii de tensiune, sa iti urmaresti tensiunea.

Anca de gandacel Elena (03.11.2007) si 17+ Andrei

Uite ca la tensiune nu m-am gandit. Eu cred ca mai degraba sunt sub tensiune, de-asta-mi vine tot timpul sa cad pe jos . La analize mi-a iesit un pic de anemie dar putin de tot, iau Elevit prenatal ... Sa vedem, sper sa nu se mai repete.

JUCARII SI PRODUSE PENTRU COPII

www.acasatv.ro/noutati-acasa/emisiuni/la-povestiri-adevarate-maria-are-nevoie-de-7500-de-euro-pentru.html" target="_blank">SPERANTA PENTRU MARIA

BIJUTERII FANTEZIE

Bubulina mishelina

Anamaria lui Iulia (23.03.2006) si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

eumada, evident ca strigatele cu "duritate profesionala" imi erau adresate mie, ma rog, fiecare re-accioneaza cum vrea, eu prefer sa actionez si nu doar sa reaccionez. Pana acum chiar nu s-a simtit nimeni deranjat la odiseea noastra in nici un fel, dar... diversitatea nu e tocmai ceva rau.
Sper ca ti-ai dat seama pana la urma ca eu nu am atacat pe nimeni, cum de altfel se parte ca celelalte fete au realizat, pur si simplu ridicam o problema si aceea ca uneori medicii si mai ales producatorii de lucruri/accesorii de bebe PROFITA tocmai de noi, care am face orice pentru copii nostri. Fiecare cheltuie cat vrea, unii poate nu isi permit, altii pur si simplu vor sa administreze corect banii.

Nu stiu ce inseamna hematom si altele, si nu as putea sa judec sau sa iau "usor" subiectul asta, nici nu mi-e genul si mai ales in orice caz de durere ma emotionez si empatizez mai degraba decat sa imi dau cu parerea. Sper sa ai o sarcina reusita si apoi un copil si adolescent care sa nu fumeze dupa blocuri

Faza cu profitorii de pe urma mamelor emotionale poate imi sare in ochi si din cauza specialitatii adica am stat cu nasul in Publicitate pentru o vreme si ma rog, cam vad dincolo de ecran, la intentiile adevarate. Remarca mea a fost facuta dupa ce mi-am dat seama ca (mai) toate mamele pe care le cunosc, de diferite niveluri sociale... cheltuiesc oricat si poate prea mult pentru bebei. Eu doar ca nu sunt de parere ca daca dai o gramada de bani esti "high class", bogata etc. si iti garanteaza copil fericit. De fapt ceea ce caut eu personal nu e neaparat sa fac cat mai multi bani (astia vin by default) ci sa caut sa ii administrez cat mai corect. Si m-am oprit la capitolul copii caci aici chiar si cei care au o minte rationala se lasa usor incantati de lucrurile pentru copii, toti simtim asta.

Again, no offense! Sunt simple pareri.

15+

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

MONILAND,sa stii ca ma bucur ca intelegi exact ceeea ce simt.
am 8 zile de cand nu l-am vazut.sper sa fie bine azi.nu mai am rabdare dar nu vreau sa merg in spital ca ma pot imbolnavi acolo.
Astept poate nu mi-a zapacit asistenta aia programarea ca de nu...ma duc direct la cealalta doctorita.
Doctorii astia ar trebui sa gandeasca in termeni economici,Clientul nostru...stapanul nostru...zau
Si sa stiti fetelor ca de multe ori dupa ce plec de la eco sau de la doctor ma gandesc cu groaza cat de usor e sa mori la noi in tara sau sa te nenorocesti pe viata.Ma uit ce conditii oribile sunt in spitale si ,ma gandesc cati oameni nu-si permit sa mearga la un cabinet...Ma uitam ce cozi si ce mizerie la Maternitate....
De aia am hotarat ca, daca imi ajuta dumnezeu sfantu` si sper ca da,voi naste la iasi..

mada10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Buna dimineata!
Eumada eu am endometrioza diagnosticata de prin 2005 si din 2004 ma lupt cu ea. Cunosc cred toate riscurile pe care le implica aceasta boala...si stiu ca in primele 3 luni de sarcina sunt mult mai mari.Am avut decolare de ou.Este prima sarcina obtinuta de cand sunt bolnava.In 2004 m-am dus sa-mi fac analizele(inclusiv toxoplasma,etc),dentist sa vad cum stau ...totul pentru a demara "proiectul BB" in conditii bune.Si atunci s-a stricat tot. Pana acum nu a fost sa fie si am avut un drum lung si nu usor de parcurs pana aici,spun eu.Deci am debutat in saptamana 7 cu decolare de ou.Medicul la care merg este un f bun profesionist si are experienta in sarcinile cu risc.Ce vreau sa spun.E o sarcina dorita dupa cum vezi si nu de putin timp.Insa chiar si pt o persoana fara probleme cred ca primele luni pot fi cu riscuri de orice fel.La mine chestia asta se multiplica daca tin cont de boala si de decolarea de ou.Am fost la dr,am primit tratament,mi-am vazut puiul,l-am auzit,iar ce am simtit...e dincolo de cuvinte.Insa incerc sa tratez tot cat se poate de calm(cred ca nu voi fi cu adevarat calma decat atunci cand ma voi intoarce acasa cu BB in buna stare).Nu vreau sa anticipez nimic,nici macar la nume nu ma pot gandi momentan.Nu ma gandesc la nastere,le iau pe toate pe rand cum vin.
Asta nu inseamna ca sunt o ignoranta,ca resping beneficiile stiintei si ca nu apelez la ele atunci cand este cazul.Am citit despre sarcina mult,am 2 carticele de pe vremea cand inca nu ne simteam pregatiti ca si cuplu sa trecem la urmatorul nivel,sa devenim parinti.Sunt pe forum de ceva timp si am profitat de asta tragand cu coada ochiului la multele odisee ce s-au perindat de cand sunt membra...si totusi ma simt profana pt ca e pt prima oara cand sunt eu gravida si parca nu mai stiu nimic
Sentimentele cu toate ca este o sarcina dorita,cred ca am fost clara mai sus...le las sa vina de la sine,firesc.Daca m-as duce saptamanal la dr as fi mai stresata pentru ca as da frau liber in viata reala tuturor temerilor interioare, le-as permite sa ma domine,iar faptul ca l-as vedea...CU SIGURANTA m-ar lega de fiecare data mai mult de BB intr-un ritm mai grabit sa spunem,dar...cunosc riscurile iar asta nu m-ar ajuta decat sa sufar mai mult,pentru ca nu depinde tot nici de ecografii sau medici-medicina.Nu-mi ramane decat sa fac ce mi-a prescris dr, inclusiv sa-l caut la cel mai mic semn de alarma(si nu a mai fost cazul pentru ca sangerarile s-au oprit,iar sa-l caut ori de cate ori mi-e frica... ),sa am grija de mine cat depinde de mine si in rest... sa astept, primele luni sunt frustrante dar nu am nici un leac sigur pt ele,decat sa ma rog lui Dumnezeu si sa cred cu tarie ca ne va ajuta.Deja avem prea multe prietene de odisee si nu cred ca vreuna a fost superficiala sau nepasatoare ori neglijenta.Ceea ce imi confirma ca sunt lucruri pe care nu le putem controla oricat am vrea...sunt mai presus de noi. De fapt asta ma face sa fiu si mai rezervata in aparitiile mele aici...trsitetea pe care am simtit-o ori de cate ori a plecat o fata dintre noi si teama reala,justificata ca si eu pot fi una dintre ele inca...
Vorbesc strict in cazul meu.Asta nu inseamna ca judec pe cineva de aici ca face altfel.Fiecare trebuie sa ne gasim un mod de a ne linisti pe cat posibil(adaptat tipului de temperament pe care il avem,modului de a vedea lucrurile,etc, ca trebuie sa fim linistite tot pt ei-este primul mare bine pe care il putem face noi puilor nostri,care depinde aproape exclusiv de noi,stresul fiind major cand e vb de siguranta unei sarcini mai ales in primele luni cand totul e atat de firav si incert,la inceput...).
Tu ai ales sa mergi la 2 dr-i, sa faci ecografii mai des.Nu te face nici mai grijulie fata de celaltele de aici nici mai putin grijulie.Este modul tau de a te linisti,de a crede ca tii lucrurile sub control si din ce povestesti ca patimesti,justificat. Toate sunt convinsa de lucrul asta,dar absolut toate cred ca simtim nevoia asta de a tine cumva lucrurile sub control.E OK cum ai ales tu. Dar este OK si ce aleg celelalate fete.Tine cont ca nu am spus nimic de bani,pentru ca imi pare deplasat sa pomenim de ei in acest caz.
Iti doresc sarcina sigura si la termen cu BB-ic sanatos,asa cum imi doresc mie si tuturor fetelor de aici!Hai sa nu folosim majuscule(nici nu stiu daca e voie conform regulamentului sa scrii asa un mesaj intreg) si cuvinte tari pentru ca nu e cazul iar noi fiind gravidute nu cred ca se bucura nici una de ele cand ii sunt adresate.
Ce-mi doresc eu cel mai tare este sa ne vedem la vara la scutecele si sa devenim destul de apropiate incat sa cutezam sa ne spunem toate dilemele,sa ne sprijinim.Ma bucur ca avem deja mamici,care ne mai linistesc cu experienta lor.
Va pupacesc si va doresc o saptamana frumoasa si linistita si sa avem toate parte doar de evenimente bune!
ma scuzati pt mesajul imens,cine ma cunoaste cat de cat stie ca am boala asta
KISSES

my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Maaaaama pana am terminat de scris voi ati inceput deja ziua bine de tot.Fug in spate sa citesc.Se vede ca azi ma simt bine,nu?Sunt vorbareata

my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Buna dimineata,dragi mamici de zmeurici!

Crixia ,cred ca 5% e putin .Eu aproximez la vreo 20%...cel putin la mine,cam cu atita functionez mai putin .

Eumada sa stii ca nici mie nu mi-au tocmai placut mesajele tale,in primul rind,"tipatul de dimineata".Inteleg ca esti dura si transanta dar bitte,nu cu noi,aici .
Sa-ti zic ca in timpul sarcinii mai tre'sa apelam si la ratiune si poate unele dintre noi sunt mai rationale,optimiste,nu au probleme actuale si in antecedente si lasa lucrurile sa mearga lin de la sine...Daca e sa pierzi sarcina(stim ca in primul trimestru functioneaza legea tot sau nimic),o pierzi si daca stai zi de zi pe la usa doctorului.Sigur,cred ca nu exista zi ca fiecare dintre noi sa nu-si faca cel putin 5 minute de griji despre sarcina,daca e totul ok,daca...,daca...DAR asta nu ne face mai putin gravide sau mai putin mamici daca nu fugim imediat la ecograf,bebeii din burtici au nevoie si de multa liniste si calm.
Uite sa stii ca chiar cunosc Bacaul,am stat primii 19 de viata in Onesti,am parintii acolo si iti dau dreptate ca sistemul sanitar e la pamint,Doamne fereste sa te imbolnavesti si sa nu ai bani .

Adriana ,saatate multa lui Cezar.De care pneumonie a facut?Parca nu demult ziceai ca a fost bolnavior,merge in colectivitate?

Mai vin io,ma duc sa si muncesc ceva...

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Dienutza,

cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

HEMATOMUL DECIDUAL ESTE O DECOLARE DE TESUT LA POLUL INFERIOR SAU SUPERIOR AL OULUI PLIN CU SANGE.Arata la ecograf ca o semiluna neagra..plina cu sange de fapt.in functie de pozitionare poate produce avort sau poate fi vindecata.
obstetrica este una din cauzele intreruperii placentei, existand un procent de 1-2% din cazuri datorate traumei. O trauma foarte mica, poate cauza o intrerupere usoara a placentei, ce poate evolua spre o intrerupere severa in mai putin de 24 de ore.

Un astfel de accident traumatic al abdomenului poate fi cauza aparitiei hematomului decidual. In cazul unei traume minore, va aparea un hematom mic, ce va impinge tesutul placentei, insa debitul sangvin dintre uter si placenta nu se va modifica, acesta ramanand normal, astfel, in acest caz, nu exista simptome.

Hematomul va forma o curba cu un invelis negru de sange la locul placentei materne.

In cazul in care sangerarea este severa, muschiul uterului care este deja in tensiune nu se va putea contracta pentru a opri sangerarea. Hematomul se va mari si va cauza o separare partiala sau totala a tesutului placentar de peretii uterului. Sangele va intra pe sub membrana amniotica si se va raspandi printre fibrele muschiului, acest lucru facand ca pacienta sa simta o crestere a tensiunii si durere.

Daunarea peretelui uterin si hematomul retroplacentar va intensifica secretia de tromboplastina in circulatia materna ceea ce va duce la coagularea intravasculara.

Siguranta fatului depinde de aria de separare, o separare simpla nu prezinta simptome si nu afecteaza fatul. Moartea cauzata prin hipoxie poate aparea in cazul in care o parte sau tot tesutul placentar se va separa. In acest caz, timpul reprezinta un factor urias in coagularea anormala a sangelui, disfunctia dializei si moartea fatului. Cu cat durata de timp dintre intreruperea placentei si nastere este mai mare, cu atat pot aparea mai multe complicatii. Diagnostic:

Sangerari vaginale

Dureri de spate

Distress fetal

Hipertonus

Nastere prematura

Moartea fatului

Complicatii
Ale mamei:

soc hemoragic

coagularea anormala

ruptura uterina

afectiuni renale cronice

Ale fatului:

anemie

hipoxie

retardare

Sangerand de-a lungul platoului bazal al placentei, separand-o pe aceasta de peretele uterului va duce la o prima rupere a placentei dar si a arterelor spirale. Acestea avand drept cauze : hipertensiune (a mamei), fumat, abuz de etanol sau droguri. Moartea fatului reprezinta rezultatul global al infarctului placentar datorat rupturii arterelor sau a compresiei extrinsece cauzata de hematomul retroplacentar in momentul in care o portiune mare de tesut placentar involueaza.

Hematomul retroplacentar poate ramane asimptomatic sau prezent ca ruptura placentara caracterizata prin sangerari vaginale dureroase, dereglari ale coagularii sangelui, afectiuni renale acute rezultate prin necrozarea la nivel cortical si a distress-ului fetal.

Hemoragia vaginala are loc datorita unor hematoame retroplacentare mari odata ce la nivelul marginilor periferice ale placentei sunt intrerupte si membranele fatului sunt practic decojite. Moartea fatului nu este comuna cu hemoragia deoarece placenta nu este compresata suficient pentru ca acest lucru sa aiba loc.
La ecografie, hematomul retroplacentar poate mima o placenta subtire."

citez
Poate va fi de folos si altor viitoare mamici .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

lucialu

Am uitat sa va spun ca am luat vineri rezultatul de la TT si de la Medlife, si dupa un DT pozitiv acuma am 2 rezultate negative la TT. Asta mi-a intarit si mai mult ideea ca totul depinde de starea mamicii din momentul recoltarii sangelui, iar dc ne gandim ca DT se face in primul trimestru de sarcina cand suntem inca f obosite, atunci cu atat mai mult.

Iar despre momentele de uitare, saptamana trecuta am uitat zilnic tot ce mi-am propus sa cumpar pt cand vine de la servici si ma intreba sotul sau mama-soacra seara dc am luat si eu .....sufletul. Asa ca am ajuns la concluzia ca tb sa imi scriu pe ceva sau sa imi pun remindere pe telefon, ca altfel uit.....parca nu eram asa la prima sarcina.....

Anca de gandacel Elena (03.11.2007) si 17+ Andrei

Mergi la inceput