Strumfi de iul-aug 2007 (124)
Raspunsuri - Pagina 14
loredana_76 spune:
Dana,Carla multumesc pt raspunsuri.O sa incerc sa-i nu-i mai dau deloc dulce sa vad cum e.Oricum la dulciuri folosesc zahar nerafinat brun si gem ii dau asa un strat aproape invizibil,numai sa manince.Dar o sa scot de tot sa vad cum e.Si poate ajung si la niste analize dc nu e chiar asa traumatizant.
musso17 spune:
buna fetele
si eu am observat ca daca ii dau biscuiti sau ceva care contine zahar,masa nu mi-o mananca la fel..probabil ca ia creierul glucoza suficienta si atunci nu mai da comanda de foame.
fii-miu are peste 12 kg,poarta 22,23..depinde de calapod,cert e ca nu ma pot duce fara el sa-i iau.mananca bine,dimineata 200 lapte,un iaurt sau ou cu branza rasa si smantana toate astea puse pe paine cu cereale,pranz: peste cu legume,ciorbita de vitel,pui sau curcan,alternez,pe la 5 fructe multe facute cu blenderul,miere si lapte..un fel de piure,pe la 8 cereale cu lapte,iar pe la 11 lapte,cam 150.intre mese ii dau suc de portocale sau de fructe de padure.
vio,ce faceti?sunt multe fete care nu prea mai scriu,oaana,ghinetz,luna,alina a...
cafera spune:
Daca stie cineva cum se curata carioca dupa piele ecologica crem, astept sugestii. Multumesc mult!
CarlaV spune:
Ilenutza, Claucia, multumesc foarte mult pentru raspunsurile legate de aparatoarea de pat. Cred ca cea de la MiniBlu se potriveste mai bine pentru cum doarme mandra mea, din cea de la Ikea cred ca scapa repede. Problema cu celalalt tip este ca trebuie folosita la saltea de maxim 6 cm, iar salteaua Sabinei are 24 cm. O sa dau o fuga pe la ei sa vad ce zic.
Camera Alessiei este de vis , asa camera pentru asa o printesa.
Claucia, cum te simti?
Cafera, sa inteleg ca a comis-o Ilinca?
Carla, s.19 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni*******poze 12-15 luni
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Timi07 spune:
Cafera uite aici niste www.thriftyfun.com/tf509647.tip.html" target="_blank">idei , nu stiu daca ajuta...mai ales ca unele par ciudate...da mai stii...
Burta e maaare, are locatarul/locatara vila cu confort sporit si seara cand vreau sa dorm muta mobila sau face pact cu sora-sa si ma terorizeaza amandoi, tzuca-i mama.
mamiCamelia felicitari si sarcina usoara!
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
Timi07 spune:
Loredana mi-am bagat nasul in pozele voastre si David e o dulceata de copil.
Cum au zis si fetele si eu i-sa mai taia din zahar si nu mi se pare ca papa putin...stie el cat ii trebuie
Sucul de porto il faci tu acasa cu tot cu pulpa?
Daca nu mananca fructe poti sa incerci sa-i faci smoothies, la inceput o portocala cu jumate de mar de ex si iaurt dar neaparat cu tot cu pulpa si vezi ce combinatii o sa-i placa.
musetto blogul la care am pus link nu era al meu dar eu ti-am vazut comoara in linkul de la semnatura ta. E tare dragalasa si ce cumintica statea langa Santa
Am uitat sa zic ca si eu i-am dat fasole la Sophie. Am facut o portie mica de zacusca de fasole si ar fi mancat fata cu 7 guri asa de mult i-a placut.
Prima data cand a gustat fasole a fost la sfarsitul anului trecut cand am fost la un restaurant si i-am comandat fish fingers care aveau cartofi prajiti si fasole ca si garnitura. Cartofii i-am luat noi si fasole am last-o sa incerce, nu i-a placut dupa 2 guri a abandonat-o si cand s-a saturat de peste a vrut sa le redecoreze alora restaurantul cu fasole ...sau poate era in semn de protest ca nu era mancarea la inaltimea standardelor ei?!?!
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
CarlaV spune:
Timi, ce frumos povestesti de locatarul din burtica! Cand mai pui poze?
Caferaaaaaaaaaaa, ce-ti fac printesele?
Monica, dar ale tale?
Vivela, hai sa ne mai spui despre David.
Violeta, .
Aveti idee unde mai gasesc tablita magnetica de desenat, ca Saby a spart-o si a lins niste pilitura de fier .
Carla, s.19 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni*******poze 12-15 luni
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
loredana_76 spune:
Timi multumim de aprecieri si de reteta .O sa incerc sa-i fac maine.Sucul il fac in casa dar fara pulpa ca-l bea cu biberonul.De altfel stie f bine sa bea cu pahar sau canita ,dar sucul il vrea cu biberon si de frica ca nu mai bea ,pentru ca alte fructe nu maninca,il dau asa.
Super haioasa relaterea despre fratiori cum comploteaza ei impotriva ta.
ilenutza spune:
Ola
semnam si noi condica pe ziua de azi!
DE ce va mirati ca inteleg tot copii nostri? Ca doar nu sunt handicapati, DF!mie mi se pare normal ca inteleg, stiu, cunosc, dar nu se pot exprima, inca nu au creierul suficient de dezv. pt a arata aceste lucruri!
NU stiu cine a scris- scuze- de fetita de la agradi care a muscat un copil.Victor a devenit muuult mai neastamparat dupa ce l-am avut pe Andrei.Asa ca eu cred ca o sa mai aveti surprize din astea, mai ales ca ea stie de bb2 din burtica.Sau poate il place pe copilul respectiv si crede ca daca il musca o sa il manance din placere, din dragoste adik.Si noi ii tocaim toata ziua, iar eu le zic vb aia cu sa-i manance mama pe ei.Si apoi ea nu te-a "mancat" pe tine cand a supt?
Oricum o sa te manance pe paine dupa ce vine bb 2
Programul de masa la noi este:
-mic dejun, in jur de 9- ceai, paine, unt, dulceata, omleta, paine cu ou, ou fiert, ou prajit, cascaval pane, ardei, rosii, cacao cu lapte, etc , in combinatii
-pranz, ora 12- supa, ciorba, sau felul 2, mai mereu doar un singur fel de mancare
-dupa somnul de dupa amiaza- fructe, uscate sau proaspete
- pe la 5 - mancare , felul 2 sau supa, depinde ce au mancat la 12
-cina,la 7 seara- compot, sandvisuri cu somon afumat, mamaliga cu branza si smantana, etc.
Lapte Andrei bea numai noaptea, 2 sau 3 bine, in jur de 500 ml pe noapte
Pupice
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
Luna1 spune:
Am citit din urma si va pup pe toate.
Vroiam sa zic Ile ca sunt total de-a ta, daca nu culc copiii pana la 9 ca sa am si eu macar 2 ore pentru mine o iau razna. Prefer sa se trezeasca la 8 fresh dar si eu sa fiu relaxata.
Fasole ii dau si eu, de fapt este preferata ei, ar manca fasole la greu.
La noi Lis si-a revenit cu mancatul in sensul ca am descoperit ca ea este diferita, pefera sa manance mai putin si des, adica mai multe mese, asa ca acum programul nostru este dupa cum urmeaza:
-trezirea la 8, la 8,30-9 micul dejun care este format ori din cereale, ori muesli, ori branzica philadelphia cu toast. Altceva de gen gemuri sau miere nu mananca pe paine, mierea ii place la lingurita si ii mai dau din cand in cand.
-la 11 ii dau ceva sa rontaie, castravete, fructe (preferatele sunt portocalele, mandarinele, pere, mere, banana mai rar) sau ii mai dau grisine cu branzica philadelphia (este preferata ei). Asta e un fel de gustare.
-La 13-14 (in functie de somn) pranzul cand ii dau un sandvis (cascaval, sunca de pe os, sandvis cu piept de pui, pate de ficat) apoi iaurt.
-La ora 16 iarasi ceva de "rontait" in genul celor de la 11.
-La ora 18,30 noi mancam cina si atunci mananca cu noi, in general ce mancam si noi, in seara asta a avut spaghetti bologneze, aseara piept de pui la gratar cu legume si piure, deci mancare gatita. Dupa cina ceva desert in general iaurt sau fructe insa mai scapa si ceva de pe la Cosmin cateodata.
De cand am decis asa fata mea mananca nemaipomenit, culmea mai mult decat cat manca rar, bine portiile sunt micute, mai mici decat ale prietenei ei cu 3 sapt mai mare insa mananca tot mai ales la cina cand il vede si pe Cosmin.
Ieri am fost si noi la doctor caci are o eczema pe picior si am discutat de modul ei de a manca si i-am explicat ca are preferinte cum ar fi fasolea, oul, si philadelphia, daca i le dau pe astea mereu mananca pana pocneste. Mi-a spus sa-i respect preferintele, sa nu o oblig cu nimic, insa langa fasole sa pun si legume, langa ou la fel, in general sa poata alege. Si cand ii dau fasole (cam o data pe sapt) ii pun broccoli in ea si il mananca. Bine ea oricum mananca conopida si broccoli cu mana, ii plac.
De Vit D eu am mai zis, aici nu se da si va zic sigur ca e tara mai lipsita de soare ca Romania. Si lui Lis i -sa inchis fontanela la timp, are oasele ok, ce sa zic, depinde de fiecare tara ce politica adopta in privinta asta.
Va las ca v-am facut capul mare.
Pup
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)