Gravidute si mamici de Sibiu (2)
Raspunsuri - Pagina 14
ana_micu83 spune:
Nelia , multumesc de raspuns...ai mare dreptate in ceea ce spui...si eu am auzit cazuri si cazuri cu epidurala...si ca n-a prins, si ca a prins etc...
Oricum, din discutia cu Dr am inteles ca intervenim sa-l scoatem pe bebe doar daca colul este ok (el stie ce a vrut sa spuna cu un col ok)...eu sper sa fie colul meu ok, ma bazez pe epidurala si ma mai bazez pe durerile diminuate de apa in care am sa stau in travaliu.
Ma rog la Doamne Doamne sa fie totul ok!
Cat despre deranjul bebelului din burtica si eu am auzit discutii pe tema asa, nu stiu cum sa le catalogez...dar am o prietena care a avut o sarcina in care a stat tot prin spitale...nasterea a fost una in chinuri groaznice pt ca ea a fost f mica in bazin, copilul se angajase in coborare , a ramas blocat intre oase si a fost nevoie de forceps. Din prima zi copilul a fost f agitat, dormea f putin si nu primea hrana suficienta!Pana pe la 2 ani parintii lui au fost ingroziti de somnul copilului ...
In concluzie nu ma pot pronunta...se poate sa fie si ceea ce spui tu, dar la fel de bine se poate sa fie si o simpla coincidenta!
Te pup...
Mami Ana-Maria, tati Valentin si
25+ ... Razvan Andrei !
ioanaiub spune:
poate conteaza mult starea mamei in timpul sarcinii, eu am incercat sa gandesc pozitiv, sa nu ma enervez, sa ma odihnesc cat mai mult, am incercat sa mananc sanatos si am avut parte de copii foarte linistiti, echilibrati, au dormit foarte bine, colici nu au avut, de pe la 3 luni au dormit toata noaptea, nu s-au mai trezit sa suga
mie mi-a mers foarte bine cu epidurala, am fost relaxata si am colaborat foarte bine cu medicul
la a doua nastere am avut si eu inducere, pentru ca depasisem termenul cu o zi si eu nu am vrut sa stau mai mult, deja nu mai rezistam pentru ca ma manca pielea ingrozitor, ceea ce imi dadea o stare de nervozitate si nu ma puteam odihni
am mers la spital la ora 8,30, a durat ceva pana mi-a facut internarea si apoi mi-a pus o perfuzie cu oxitocina ... imediat au inceput contractiile, la ora 11 mi-a facut epidurala, a durat cateva minute pentru ca aveam contractii destul de puternice si asteptau sa ma linistesc apoi la 12,30 era sa nasc in sala de travaliu, Mara aproape s-a impins afara, abia m-au dus in sala de nasteri ![]()
dureri nu am avut deloc, doar pana la dilatatia de 4 cm dar au fost suportabile, chiar daca ,,, contractiile au fost ma rapide datorita oxitocinei
la prima nastere m-am dus la spital cand aveam dilatatia de 3 cm, pana mi-au facut internarea a venit si anestezistul si m-a dus direct sa-mi faca epidurala, asa ca nu am avut timp sa simt durerea ![]()
parerea mea este ca nu trebuie sa va temeti de epidurala, dimpotriva, asa cum zicea si Nelia, e "mana cereasca". daca anestezistul este bun nu veti simti nici cel mai mic disconfort
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
Raluca_Ioana spune:
Ceau fetelor!ce mai faceti?noi suntem fff fericite pentru ca am reusit sa terminam cu renovatul casei si cu toata curatenia care a trebuit facuta
.in sfarsit avem si noi putin timp pentru relaxare.in rest suntem bine, am crescut si speram sa fie totul bine pana la sfarsit.am fost si noi la mag Pompilia din centru(e aproape de casa noastra, si noi tot in centru stam)si chiar am gasit niste chestii ff dragute atat pt bb cat si pt mine.iar la bb nu trebuie sa-i cumpar mobila(dulapior,msuta de schimbat,etc.) de copii decat patut, carucior, cadita...pt ca la ea in camera am facut un dulap in perete si am destul spatiu pt hainele si lucrurile ei iar pt scimbat am o masuta care o reconditionam si e tare draguta...asa mai economisim niste bani si ii luam altceva de ei.de nascut, dr la care sunt mi-a recomandat cezariana pt ca sunt destul de mica in bazin si nu ar vrea nici el nici eu sa fie probleme cu oricare din noi la nastere si am cam agreat ideea. insa mai ramane de vazut si de discutat.cam atat pt moment dar sper sa reusesc sa intru mai des sa mai povestim.va pup

si sa auzim numai de bine!
28 cu 
Raluca_Ioana spune:
Am uitat sa va spun ca in Medias mai este un magazin de gravi si haine de bb(fara mobila) pe stada Pompierilor(vis-a-vis de pompieri, in centru).Se numeste Mamy Fashion si are produse care se gasesc si in Cluj la Toria B.mie mi se par ok si destul de ieftine fata de ce am gasit la alte magazine.are si un site: www.toria.ro.puteti incerca, poate va place.eu acolo am reusit sa-mi gasesc haine care sa-mi fie bune pt ca sunt f mica de inaltime si eram f slaba.v-am pupacit si aveti grija de voi si de comorile pe care le aveti!
Si mai vreau sa multumesc fetelor pt urarile de bine pe care mi le-au facut in legatura cu logodna
!
28 cu 
ana_micu83 spune:
Ce mai faceti dragelor? Ce va fac piticii? Ce fac burticile?
Sper sa ne "citim" doar cu vesti bune...
Va pup si va doresc numai bine!

Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Razvan Andrei !
26+
neliaCris spune:
buna mamici...
noi untem bine ...am implinit un anisor si DD ne-a trimis un dintuc mic si frumos ...nuamai ca a gresit ordinea....ne-a dat unul sus nu js dar nu mai conteaza..a plecat baubutza mea!!!
fete ne vedem de pasti in tara?mi-ar face mare placere..am pune si noi poze cu "intalneala?"
Apropo,stie cineva un salon bun in sibiu unde se fac tratamente cu EXIMIA?vreau sa mai scap de burtica...v-as ramane datoare daca mi-ati raspunde
va pup
14 martie 2008 m-am nascut!!!!deja am un anishor
ana_micu83 spune:
Nelia, felicitari pentru primul an de viata al micutului tau. Ii dorim toate cele bune alaturi de un calduros La Multi Ani!
Milioane de pupici de la noi!
26+
neliaCris spune:
buna ziua sibiu!!!!cum se simt gravidutzele si mamicile?
deci cum ramane cu intalneala?vine cineva?si de salon stiti ceva?
apropo de epidurala...sunt spitale unde se fac epidurala si sunt de stat?adica epidurala gratis?in sibiu?ma gandesc ca nu.
ne-am hot la un bebe2...acum nu stiu daca sa dau 800 de euro pt o nastere la Eva...poate ca al 2 lea bb iese mai iute si nu sufar asa tare...si 800 de euro ii cump lui bebe haine pana la 3 ani??
multumesc pt urari..
14 martie 2008 m-am nascut!!!!deja am un anishor
ana_micu83 spune:
Nelia , am cautat pe net si am incercat sa-ti postez aici site-urile gasite cu saloane pt estetica si remodelare corporala din Sibiu, dar nu ma lasa sa le postez (cica e reclama)
, in fine...reteta de cautat este simpla: intra pe google si cauta "saloane estetica si intretinere corporala sibiu" si o sa vezi cate site-uri gasesti. Unul din ele ar fi Ofelia, dar au aparut in ultima vreme multe...asa ca , ai de unde alege.
In ceea ce priveste "intalneala" mie imi surade ideea...acum depinde si de celelalte mamici...cum stau cu timpul si cu burticile. Daca nu, macar la un suc tot ne vedem!
Cu epidurala, e mare circ la Sibiu si in mai toate spitalele de stat din jurul Sibiului...schema cu epidurala este un pic compicata (asta a fost si unul din motivele pt care mi-am intarit convingerea ca vreau la Eva)Deci, in mod normal (fara sa fii vedeta sau vreo sotie de dr)la Sibiu este moda ca tu sa-ti cauti anestezist daca vrei sa-ti faci epidurala si sa-ti cumperi trusa.Anestezistul asta, la fel ca oricare medic are si el un program...si daca se intampla sa-l chemi de acasa ca ti s-a facut sa nasti am inteles ca te costa in jur de 70-100 euro venirea lui.Trusa pentru epidurala costa si ea in jur de 200-250 (nu stiu la ce curs era cotat euro)! Daca facem un calcul simplu...pana acum avem in jur de 270-350 euro bani "aruncati".
Dincolo de bani(ca noi ii facem pe ei, nu ei pe noi)mai este o mare problema...la Sibiu nu se fac epidurale cu una cu doua...unul din motive este ca ei nu au aparat de monitorizare a contractiilor si in situatia aia pt ca tu nu mai simti nimic...medicul ar trebui sa stea cu mana pe burtica ta si sa-ti spuna sa impingi...si cum ei nu sunt prezenti la o nastere in mod normal(se cam naste cu moasa), iti dai seama ca nu le vine sa stea langa tine (mai ales cand pe noapte in toata maternitatea exista un singur medic ginecolog si un rezident)...
Cunosc cazuri care si-au cumparat trusa pt epidurala si ori nu a mai vrut nimeni sa le-o faca...ori s-a recurs la cezariana din varii motive si atunci a trebuit un alt anestezic.
Cam asa sta treaba in Romania la capitolul epidurala...a , si stai ca atunci cand scoti "porumbelul" ca vrei sa nasti cu epidurala sa vezi ce replici iti auzi de la medicii din Sibiu..."da ce mama ta cand te-a facut, te-a facut cu epidurala?...si uite ce mare ai crescut!!", "la cat de mic este copilul tau, tie iti trebuie epidurala?", sau..."vai de mine, da tu vrei sa se nasaca bebe cu un apgar sub 10?, la epidurala nu exista apgar 10.."si lista ar putea continua.
Revenind la calcule, eu zic ca iesi una peste alta mai bine la Eva...nasterea normala (unde sunt incluse 3-4 zile spitalizare, epidurala, rezerva, mancare, tratament, si nasterea in sine)costa maxim 500 euro (20 mil vechi), iar cezariana (unde sunt mai multe zile de spitalizare)este 630 euro(25 mil vechi). Si nu mai ai nicio treba...nici cu banii pt medic, nici cu cafelele sau alte sume de bani pt fiecare asistenta care-ti calca pragul si nici cu mancarea , hainele si celebrul bagaj de maternitate.
In fine, tu esti cea care hotaraste...te felicit pt intentia de bebe2, va doresc o "proiectare" incununata de un succes cat mai rapid, o sarcina usoara si o nastere lina.
Sa va ajute D-ne D-ne sa iasa totul asa cum vreti!
Milioane de de pupici de la noi!
26+