Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (40)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

Gaia sper sa se linisteasca lucrurile la voi. Cred ca ar trebui sa discuti cu sotul tau la rece, adica cand nu sunteti suparati si sa ii explici ca esti foarte stresata si ca vrei sa-i faci copilului encefalograma si botezul ca sa fii linistita si impacata ca ai facut tot ce ai putut pentru el. Si intreaba-l daca isi doreste pentru copiii lui o mama stresata si deprimata sau una vesela si linistita. La mine aceasta intrebare i-a dat de gandit si asa am inceput sa discutam mai mult decat sa ne certam din orice.
Iti doresc multa bafta si putere sa treci peste toate. Ai grija de tine si de sanatatea ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Neata si de la noi

Aseara am lipsit de la apel deoarece cu totii am picat lati care pe unde prin casa: Eu cu bebelina ne-am adormit una pe alta de-a latul patului in timp ce o alaptam dupa baita ( nu am mai patit asa din prima luna) iar sotul in living pe canapea cam in acelasi timp cu noi.

Multumim Babytza si soricelul e smecherit rauuuu
fetele care mai vor sa vada poze cu noi le-am trimis pe contul comun de yahoo.

babymom75 - alaptarea e si subiectul meu preferat, insa deocamdata nu am prea multa experienta in asta.
Expresia asta cu transformatul in suzeta mie nu imi place (sunt insa convinsa ca e faina cartea - doar e recomandata de tine) : sanul mamii' e sanul mamii', suzeta e suzeta. Nici o suzeta nu poate inlocui senzatia de caldura, dragoste si siguranta pe care o simte un bebelus atunci cand e pus la san. Chiar si cand sta la san prea mult si se preface ca suge cred ca trebuie lasat in pace - consider ca ceva i-a creat un disconfort iar sanul ii da incredere si il ajuta sa depaseasca momentul.

mai vroiam sa zic ceva dar am uitat....mai trag un ochi in urma si revin

L.E. ufff ....am uitat ca ma inflacarez prea repede cand cred cu ardoare un lucru - sper ca nu am suparat pe nimeni, toate mamele isi trateaza cu dragoste puiutii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Multumesc fetelor pentru gandurile bune. Sper si eu ca bebe e ok o sa vb mai incolo cu taticul si o sa va dau de stire. Cel mic s-a nascut prematur (33 saptamani) si in acelasi timp dismatur (IR-uri foarte mari). L-au scos de urgenta pentru ca de o saptamana nu mai lua nimic in greutate. A respirat singur si in principiu e bine doar ca e foarte mic si foarte firav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Muuh

Am si eu o rugaminte la voi. Sotia unui fost coleg de liceu a nascut acum cateva ore un baietel de 1650 gr, stabil dar firav de tot. Taticul era cam speriat si m-a rugat sa ma rog pentru ei. Daca sunteti mai credincioase si spuneti rugaciune de seara va rog si pentru ei un gand bun. A nascut la Polizu si piticul este foarte bine ingrijit sa speram ca va fi totul bine cu amandoi.

Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)

Miruna spune-i te rog taticului ingrijorat ca si noi am avut 1820g la nastere si la 4 luni aveam 6000g. Important e ca e sanatos, recupereaza repede!!!

Mami de www.flickr.com/photos/31848759@N02/sets/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Filmulete cu bebe Edi
M-am facut mare si-o sa ma mai fac

Mergi la inceput

Mambishp - introducerea de bibe noapte e calea spre intarcare. Pe de alta parte, alaptatul noaptea stimuleaza lactatia.

Gaia.nevia - cred ca sotul tau are oarecum dreptate- spitalele sunt pline de virusi in perioada asta. Pentru linistea ta (spun asta pentru ca oricum puiutul nu cred ca are ceva) - daca mergi la CMU consulta si alt pediatru, iti voi recomanda pe PM unul foarte bun.

fug ca ma striga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Salutare si de la noi!

Voiam sa va spun ca am aflat de ce ma dureau sfarcurile la alaptat: nu de pozitie, nu de bebe mestecacios, nu de candida, ci mi-au venit rushii! Stiam ca e posibil sa vina cat alaptez, dar n credeam ca mi se va intampla ... acum sper sa nu influenteze negativ lactatia, desi nu sunt semne .. inca. Doar ca bebe iarasi si-a diminuat ritmul de crestere, vreo 3-4 zile nu a luat nimic in greutate , sper sa-si revina macar la media aceea de 11gr/zi. Oricum, completare nu ii dau, mai ales ca nu prea am cum: nu stie sa pape din biberon, iar la lingurita nu ma milogesc cu lapte praf.
Miruna, ma gandesc cu drag la puiul mic si ma rog sa-i fie bine, si am incredere ca nu-s si nu vor fi probleme!

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008

... once upon a time ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Neatza si de la noi, sunt putin zombi (in loc sa dorm azi noapte statea pe net)

Ramo pt cafea

Pitica mea s-a trezit in jur de 5 sa pape iar de la 6.30 a inceput frecusul pana am luat-o in pat cu noi si a dormit pana acum juma de ora.

Aamona vazut poze cu bb

Gaia.nevia mai intai calmati-va si pe urma discutati toate dtaliile.

Baby_boy ai mare dreptate ca trebuie sa asculti nevoile lui bb.

Ma duc la bblina sa eructeze... a papat un bibe intreg de cereale cu lapte

fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Gata am adormit din nou puiul. Era treaz de 1 ora.

anamona tocmai asta era ideea - mama = suzeta ideala . Nu e o carte de specialitate cu safturi pt. mame, ci un roman. Autoarea l-a scris sub forma unui jurnal pe cand traia ea insasi experienta materna. M-am regasit in multe din situatiile descrise de ea si are si o doza tonica de umor.

gaia.nevia tind sa-i dau dreptate sotului tau. Ideea cu EEG-ul era sa te linistesti tu ca bebe nu are nimic, nu sa te stresezi mai tare. Am avut si eu o discutie asemanatoare cu al meu cand s-a pus problema de hidrocefalie la bebe pe cand era inca in burtica. S-a dovedit ca el are dreptate. Uneori ei sunt mai realisti, tocmai pt. ca nu stau toata ziua cu copiii si pot sa se detaseze de problema. Am spus uneori...

Sunt aproape 100% convinsa ca Raducu nu are nimic si e perfect sanatos ( asta e o parere medicala )

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

mambishp
deoarece ma striga bebelina, in mesajul anterior nu am putut decat sintetiza ce aveam sa iti spun....
Deci sa elaborez:
1.daca tu vrei in continuare sa alaptezi, e bine sa renunti la bibe noaptea. Daca esti foarte obosita incearca sa dormi mai mult in timpul zilei. Dupa cateva zile o sa vezi ca te vei trezi noaptea mai usor, oricum este posibil ca dupa un timp puitul sa isi revena la programul normal de somn.
2. daca vrei sa intarci - sunt convinsa ca ai motivele tale si nu pot interveni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Hello ...neatza

Gaia.nevia Eu te inteleg perfect si stiu cum e, tu sa vrei sa faci orice fel de analiza, fie ea si degeaba numai sa-ti sti puiul sanatos.
Eu cand am facut amniocenteza, aceeasi pb. am avut cu sotul si cu soacra pe deasupra...ei ma certau sa nu, iar eu am facut cum am simtit eu, crezand ca fac un bine absolut noua si copilului.
Esti mama si de aia fugi repede la orice ar putea sa ti dea un raspuns pt.copilul tau care are ar avea o pb.
Cat despre botez...na, e iarna fi-ar sa fie, nici mie nu mi-a picat bine sa o vad pe fi-mea nuda, iar noi toti inchisi cu paltoane pana in gat, caci numai cald n a fost in biserica.
Tati se gandeste si el la baiatul lui sa-i fie bine...nu te supara.

Mami de Karina iubita mult mult de tot

Mergi la inceput