Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (66)
Raspunsuri - Pagina 9
socrate spune:
Am postat un raspuns si acum vad ca nu s-a dus. ![]()
In fine, incerc sa reconstitui.
Belleane, eu te inteleg. In fiecare an si mie mi-e greu sa vad ca a mai trecut un an. Un an in care nu m-am bucurat de sarbatori din motive de sarbatori ratate in copilarie, un an in care concediul era o alergatura continua si mereu ma gandeam ce se va intampla in loc sa ma bucur de momentul pe care il traiam, orele pe care le pierdeam gandindu-ma la ce a fost in loc sa ma gandesc la ce este si tot asa.
DAr....acum cu puiul mic in brate promit solemn ca nu voi mai face asta de acum incolo. Nu ma grabesc sa pun jos copilul din brate daca a adormi, il miros si ma bucur ca il pot tine in brate, nu ma grabesc sa calc rufe, ma uit pe forum si fac ceva pentru sufletul meu. Si de paste o sa ma bucur de sarbatori, si de Craciun la fel. Si anul asta de ziua mea o sa invit prieteni si nu o sa ma ascund, si o sa imi fac un tort si voi sufla in lumanari, in toate 33. Pentru ca desi sunt departe de silueta de 20 de ani(ca sa te parafrazez) sunt mai aproape de ceea ce vroiam sa fiu.
Na ca azi am o zi de nostalgii si melancolii, poate si pentru ce am citit pe odisea de ianuarie - februarie si m-am gandit cat m-am rugat sa fie totul bine, cate cosmaruri am alungat, cu cate ganduri negre m-am luptat, cat m-am rugat ca tot ce am facut rau sa nu se rasfranga asupra copilului, sa fie sanatos chiar daca nu va fi cuminte si nu ma va lasa sa dorm sa fie bine. Si a fost. Si cred ca nu am multumit destul pentru asta.
Hai ca va las ca am cazut clar in butoiul cu melancolie si sunt deja ce PSI nu de Clubul Scutecelor, asa ca sorry pt off topic.
socrate spune:
Am uitat ca vroiam sa va intreb/sa supun dezbaterii ceva:
Mamici posesori de iepurashi si rechinasi, spalati dintisorii? Cu pasta de dinti special?
gabitzam spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsurile cu dosarul pt. 85%. Ar fi trebuit sa-mi fac si un card la una din bancile agreate, ca o sa cada pe jos postasul cand o sa-mi dea alocatia. Oare o sa pot face asta si mai tarziu?
Noemi, eu inca n-am inceput sa spal dintisorii. Exista pasta de dinti Nenedent, cu un degetar de silicon cu perisori moi, pentru copilasi asa mici. Pasta nu e pericol daca se inghite, e speciala pt. bebei si oricum se pune o cantitate f.f.mica.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Doloress spune:
Belleanne foarte frumos! La multi ani fericiti alaturi de familia ta! Sa ai parte numai de bucurii si iubire!
bebelusilor nascuti intr-o zi de 22! Sa creasca mari si cumintei!
Leeloo imi pare rau de aricel, asa face si al meu cateodata, are doua zile bune, una proasta cam asa cum ai descris tu. M-am invatat de acuma. Si azi noapte a dormit el, insa cu treziri din ora-n ora, scancete, suspine. Nu stiu ce se intampla, parca ar visa urat asa se trezeste plangand.
Lorich eu dovlecelul il combin cu orice leguma si cu carne. I l-am dat si cu morcov, ardel, conopida, spanac. In ultima vreme ii plac mai mult legumele decat fructele.
Magdone si eu i-am dat afine ieri. Afine cu mere. I-au placut asa si-asa, de fapt mai tot timpul in ultima vreme papa bine in jur de 100 de ml, dupa aceea chin mare cu el, abia ii mai indes cateva lingurite. Cred ca de atata are nevoie, ce sa zic. Nu-l mai fortez, caci vad ca e bine, sanatos, vesel, face kk, pipi, normal.
Asteptam sa ne povestesti despre cum ti s-a schimbat viata la a doua noastere!
Miss eu tofu i-l dau pur si simplu dat prin blender si amestecat cu legume. Am vazut ca nu prea ii place, asa ca il amestec cu ceva ce ii place. Ca tofu oricum imprumuta dn gustul alimentului cu care il combini. Deci i-am dat tofu si cu spanac, a fost un fiasco total ca nu-i place nici una nici alta, asa ca m-am invatat si-i combin tofu cu cartof {e innebunit dupa cartof, cum ma temeam, ca si mine care as manca numai cartofi dimineata la pranz si searasi au o mare vina ca sunt cat China acuma) sau cu dovlecel,morcov, telina, rosie, etc.
Simonacip si Laurita deci pe la cumparaturi umblati voi ca nu va mai vedea omul pe aici! Foarte bine, sa purtati toate hainutele cu placere. Sorela mea uraste cumparaturile, nu am putut niciodata sa experimentez o sesiune relaxanta de shopping in compania ei. Parca e un barbat. Sta in fata magazinului si bate din picior nervoasa. Numai la librarie daca mergem e OK, stam acolo cate 3 ore si nu ne mai saturam.
Si eu mi-am luat copilul in brate cand plangea, culmea e ca si mama ma batea la cap ca asa o sa-l invat, bla-bla, insa cand plangea era prima care sarea sa-l ia in brate. Dar ea era tare geloasa, ar fi vrut numai ea sa aiba grija de el. Heheh, acuma ma distrez, dar mi-aduc aminte ce nervi ma apucau atunci. Acum stau cu grija ca vine socrela la mine peste cateva luni si ea e si mai posesiva, deja imi zice ca-l inchide cu cheia si nici nu mi-l mai arata. Bine, in gluma, insa parca nu prea gust eu glumele astea. Sau daca ma plang de bebe ca nu doarme, zice catre Patrick, Lasa mama ca vine acusi bunica la tine si scapam de parintii astia care numai se plang de tine. O sa stam amandoi noaptea sa ne jucam si nu mai deranjam pe nimeni
Si e tare sireaata, cand e sotul de fata nu zice nimic din toate astea, ca stie ca el imediat o pune la punct, numai cand sunt eu.
Nici noi nu avem program propriu-zis, adica nu respectam intocmai aceleasi ore de masa si de somn, insa totusi nu dormim toata ziua si noaptea stam huhurezi. In mare incerc sa-l tin ziua treaz si noaptea sa-l adorm. Si ziua papam dimineata fructe, dupa-amiaza legume si seara cereale cu lapte. Deci un programel asa tot exista, numai ca difera mult orele. Ce sa zic, cred ca depinde mult de copil la copil si de la mama la mama, daca mama si copilul se simt mai confortabil fara program e OK. Nu merita sa te stressezi si sa te umpli de nervi numai pentru ca la carte scrie ca trebuie sa papi la 10 fructe si sa fii in pat la 9 si copilul tau nu vrea sa faca exact la fel.
Si eu am citit de tragediile de la odiseea de ianuarie-februarie, am vazut ca fiecare Odisee de dupa noi au avut asa vesti triste, multumesc lui Dumnezeu ca noi am avut o Odisee fericita, toate mamicile isi tin puii in brate azi si asta e tare important. Nu inteleg cum mai esti om dupa asemenea tragedii, e cumplit
Despre faptul ca in Romania nu ai voie in sala de nasteri cu familia e inuman si strigator la cer! Eu as fi fost terminata fara sotul meu langa mine in timpul nasterii. E unul din momentele in care ai cea mai mare nevoie de familie si de cineva apropiat. Dar mai avem mult si bine pana iesim din Evul Mediu in Romania, din punct de vedere uman si al civilizatiei.
"If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh)
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Doloress [ Si eu mi-am luat copilul in brate cand plangea, culmea e ca si mama ma batea la cap ca asa o sa-l invat, bla-bla, insa cand plangea era prima care sarea sa-l ia in brate. Dar ea era tare geloasa, ar fi vrut numai ea sa aiba grija de el. Heheh, acuma ma distrez, dar mi-aduc aminte ce nervi ma apucau atunci. Acum stau cu grija ca vine socrela la mine peste cateva luni si ea e si mai posesiva, deja imi zice ca-l inchide cu cheia si nici nu mi-l mai arata. Bine, in gluma, insa parca nu prea gust eu glumele astea. Sau daca ma plang de bebe ca nu doarme, zice catre Patrick, Lasa mama ca vine acusi bunica la tine si scapam de parintii astia care numai se plang de tine. O sa stam amandoi noaptea sa ne jucam si nu mai deranjam pe nimeni Si e tare sireaata, cand e sotul de fata nu zice nimic din toate astea, ca stie ca el imediat o pune la punct, numai cand sunt eu. Doloress si bulina Patrick (29.04.2008)***www.onetruemedia.com/shared?p=724a9b37307be7a490fa03&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj Patrick "If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh) |
Deja vu
Adaug replici de genul: "ce stii tu.." "tu nu stii nimik, io am mai crescut cupil" "de ce plange? de ce nu ii dai sa manance? "
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
chinabulina spune:
ok, de acum inainte ma abtin sa raspund cu "date tehnice" fetelor, ca ma bag ca musca-n lapte degeaba. mai mult incurc decat ajut, sorry... ma refer la faza cu 85%, ca am vrut sa o ajut pe gabitza cu un raspuns si mai rau am incurcat, mai bine taceam. nu pot sa cred cat de diferit se aplica aceeasi lege in aceeasi tara, doar orase diferite. in cazul asta nu pot decat sa-mi declar admiratia pentru functionarii de la directia muncii de la noi, care au facut formular de adeverinta si cerere, ti le pun la dispozitie gratuit (si nici nu stai la coada pt ele) si nu-ti mai cer 1000 de acte de pomana (vezi copii dupa N-spe acte pe care deja le-ai depus). tati ieri s-a dus inarmat cu copii dupa CI, certificat de nastere al gogoasei, etc, iar ala de la ghiseu i-a zis "le mai avem odata, de data trecuta, nu e nevoie inca o data"... tara lui papura voda!
de ce m-am ambalat asa? ![]()
edit: cat am scris carnatul asta de mesaj de-aiurea, mi-a cazut gogoasa din pat, fix langa mine!!!!!!!!!!!
ma duc sa ma impusc!!!
georgiana,
de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=726fb2d14a759b736a7ddf" target="_blank">gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7266c54f6f7a1710f5f758" target="_blank">Povestea noastra
Ia te uita ce mare sunt
Doloress spune:
Magdone eu cu capsunile am sa mai astept pana dupa un an. Asta pentru ca majoritatea omuletilor pe care i-am intalnit cu alergii alimentare sunt alergici la capsuni si fragi si am asa o retinere.
Voiam sa va spun ca am primit raspunsul de la testul de cetatenie si l-am luat, pe 6 februarie mergem la juramant. 
In sfarsit nu o sa-mi mai trebuiasca viza sa o vizitez pe sorela in America.
Si mai voiam sa va spun ca recomand cu caldura seria Baby Einstein. Al meu e fascinat de Baby Bach.
"If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh)
Andrada79 spune:

Belleane

MARIA ALEXANDRA, ADAM, ANDRES, STEFANA, VICTORIA, KEVIN, SHINTARO DANIEL
Ca_eric felicitari pt mama!!!
Cadina ufff prin ce ai trecut! Bine ca sunteti sanatosi si si-a revenit repede!
Gabytzam eu am fost astazi si am depus actele pt cei 85%. M-am dus la 10.30 si nu erau decat cateva persoane si nu am stat la coada pt ca erau mai multe doamne care preluau actele. Nu imi venea sa cred. Am depus asa: adeverinta de venit pe ultimele 12 luni anterior nasterii copilului si am pus si luna in care s-a nascut, adica 13 luni in total si sa isi aleaga ei care 12 luni iau in considerare ca sa nu ma trezesc ca ma mai cheama odata. Apoi copie CI, copie certificat nastere si o cerere scisa de mana ca altfel nu vor pe care eu o facusem de acasa dar acolo am refacut-o pt au facut ei deja tipizat care il au pe o masuta pusa in hol, special pt a scrie acolo. Asa ca am refacut-o chiar daca a mea era cam la fel dar sa fie ca ei. Oricum o fata o facuse ea de acasa si a pus-o sa scrie dupa modelul lor. Contine asa: numele mamei, adresa CNP, telefon, nume copil si cnp si faptul ca doresti sa iti recalculeze indemnizatia!
elenuca spune:
Belleane
Sa fii iubita ! O zi frumoasa iti doresc !
Socrate, mi-a placut mult ce ai scris, uite o
de la mine. Multa sanatate bebelusului, sper sa se rezolve cu masaj
Elenuca mami de
Lizuca 29 Mai 2008
Povestea nasterii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=764a9751ec8c1ae5d54413&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Lizuca's History (slideshow)
www.elizadiamandescu.ro" target="_blank"> Eliza's WebPage
uite ce mare sunt !
Doloress spune:
Socrate foarte frumos ce ai scris!
Esti cumva un Racusor? Ca prietena mea cea mai buna (Rac) e la fel, duc munca de lamurire cu ea sa se bucure mai des de momentul prezent si foarte des imi cade in butoiul cu melancolie de ametesc cat stau cu capul in jos s-o scot de-acolo ![]()