DR care incearca nastere naturala dupa cezariana?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mh spune:

ralu da e fara epiziotomie .
Multumesc, sa dea DD sa reusesc.
By the way riscul de ruptura uterina e cam 0.5 -1.2 %, cam putin nu?
Eu imi asum riscul asta care e mult mai mic comparativ cu riscurile pe care le presupune o noua intreventie chirurgicala, si cu riscul de histerectomie pe care il ai dupa mai multe cicatrici uterine.

Mihaela 23+ & Irina ( nov 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eu am nascut acum 6 saptamani natural dupa ce acum 4 ani am trecut prin travaliu complet dar s-a blocat bb si am ajuns la cezariana de urgenta. Atunci mi s-a spus ca uterul a fost asa subtire ca s-a rupt cand a inceput sa coasa si a suprapus marginile taiate si a cusut. Prima fetita a avut 3,8 kg si eram in saptamana 42, a fost o nastere indusa. Fetita cea mica a avut 3,2 kg. Mie nu mi-au masurat cicatricea in Norvegia, doctorul a spus ca nu e relevanta grosimea peretelui uterin ci rezistenta lui care evident nu poate fi masurata. Am baut ceai de frunze de zmeur, ajuta la tonifierea uterului, am incercat sa iau mai putine kilograme in sarcina, am luat doar 40 de comprimate Elevit, bb a fost mai mic. Si am facut 4 sedinte de acupunctura pentru a ajuta organismul sa nasc usor. M-am chinuit ceva ca m-au lasat pana la dilatatie 6 fara epidurala (prima data nu am vrut epidurala si am ajuns la faza de impins epuizata dupa 16 ore de travaliu).
Am cerut aici, si mi-au facut pofta, o radiografie de bazin si o ecografie spre sfarsitul sarcinii sa vedem daca are bb loc sa treaca si concluzia a fost ca are loc. Asta ca sa nu trec iar printr-un esec.
In spital m-au internat cand aveam dilatatie 4 si de atunci m-au monitorizat continuu.
Cu toata durerea din travaliu si impinsul 40 de minute ca deh stiam ca bazinul meu e cam turtit si m-a ghidat moasa in diverse pozitii ca sa se roteasca bb si sa poata iesi, tot pot spune ca am trait o experienta unica fata de prima data cand am ajuns la depresie ca am esuat.
Doctorita din Romania care m-a operat prima data mi-a spus in vara ca nu-mi recomanda sa incerc natural, sunt curioasa ce va spune acum ca vreau sa merg la ea la un consult in curand.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Cel mai mult conteaza, cred eu, motivul primei cezariene.

Eu am avut un travaliu de 26 de ore, dilatatie 3.5 cm spre final, copil iesit din dispozitiv, urcat inspre stomac intors si in suferinta fetala incipienta.

Am distocie de col, adica col rigid, care nu se dilata veacul vecilor amin.

Si pentru mine cezariana a fost o idee respinsa din start, nu o luasem in calcul, am avut o prima sarcina super-ok, am fost sportiva, nu am luat nici 5 kg. Am simtit prima cezariana ca pe un esec.

Am ramas insarcinata a doua oara dupa 1 an si 2 luni, si nu s-a putut pune problema unei nasteri naturale din cauza colului rigid.

Medicul cu care am facut a doua cezariana este cel din Cluj de la Stanca care a asistat nasteri naturale dupa cezariana cu mare succes (pe 2 din fete le cunosc, una a nascut natural in aceeasi zi cu cezariana mea, si tot la diferenta de nici 2 ani intre copii). Dar le-a spus clar, la cel mai mic semn de neregula, pe masa de operatie cu ele.

Inainte de a mi se monta sonda pt cezariana, aveam fix 39 de sapt, a zis: hai sa vedem cum stai cu colul: inchis complet, lung de peste 5cm... zicea ca arat ca o virgina, nu alta.

Mi-a fost fte rau dupa a2a cezariana..... neimplinita pentru "esecul" de a nu naste normal m-am simtit multa vreme, acum nu mai conteaza cum am nascut, ci ca am 2 fete sanatoase, ma simt bine, si viata merge inainte. Nu am putut altfel.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolina23 spune:

da, asa e Ripley. motivul conteaza foarte mult. si la mine motivul a fost ca colul era bine-mersi lung si feciorelnic chiar si dupa ce dr. imi gadilase nitel membranelecu degetu si trecusem si de termen si lichidul scadea din ce in ce mai mult asa cum era de asteptat. si si eu ma simt neimplinita ca nu am putut sa reusesc singura. si fericita ca bebelina este sanatoasa. si stiu ca si a doua oara se poate intampla la fel dar m-as simti mai bine daca macar doctorul cu pricina ar fi dispus sa incercam. realitatea, daca ma interbi pe mine, este ca niciodata nu poti prevede ce se va intampla. nici o sarcina nu seamana cu cealalta, nici un copil cu celalat. poate al doilea va fi asa hotarat sa iasa ca corpul meu se va adapta sa il lase afara pe la gaurica potrivita.
Otilia, da, e interesant ce o sa zica doctora... ce sa zica si ea... ce a fost invatata sa zica...
mh si ralu_t, succes mult si sa nu va trebuiasca epiziotomie!!! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolina23 spune:

mesajele mele nu apar :((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Carolina, mesajele tale apar mai greu ca inca esti moderata.

Asa este conteaza si care a fost motivul primei cezariene dar nu este general valabil.
In cazul meu prima data mi-a facut 2 induceri cu Ca si diversi hormoni pentru a face colul moale. Si nu a mers si asa am ajuns in saptamana 42 la a treia inducere cand m-a internat si mi-a dat o pastiluta de pus sub limba, m-au pus la perfuzii.
Iar eu nu am avut nici o contractie in sarcina pana la internare si atunci cum opreau perfuziile cum nici o contractie. Acesta a fost unul din motivele esecului, lipsa contractiilor, col rigid (mi-a facut si dilatare manuala ca se oprise la dilatatie 6 colul).
Acum insa spre mirarea mea am intrat in travaliu in mod natural exact la termen, fara Calciu intravenos, fara alti hormoni.
Asa ca eu sunt convinsa ca desi prima data nu am reusit, a contat faptul ca am trecut atunci prin travaliu complet, macar a stiut organismul ce sa faca acum.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Buna,si eu sunt mamica de 8 luni,nastere prin cezariana,dupa un travaliu de 24 de ore.Dilatatia nu mergea bine,si pana la urma mi s-a ridicat fetita in stomac .Am suferit mult,pentru ca nu eram deloc pregatita pentru cezariana.Mi-as dori foarte mult,la bebe doi sa incerc nastere naturala.Oricum avem de gand sa asteptam cel putin 2 ani.
Imi spuneti va rog cum se numeste dr din cluj care e dispus sa incerce nastere normala dupa cezariana?
Va multumesc mult

Iza mami de Timea (28.06.2008)

Povestea noastra

Mergi la inceput

Kimmy, eu am citit pe net despre DR. Fulga Florescu in Cluj.
Am incercat sa iti dau linkul PM dar nu merge.

bafta,

Mihaela 27+ & Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

Buna
Si eu am nascut acum un an si 3 luni un baietel prin cezariana..facuta de urgenta din cauza ca aveam tensiunea f mare si bebele avea cordonul in jurul gatului.Taietura e pe verticala,dr. mi-a zis ca au facut-o asa ca sa poate scoate copilul cat mai repede. Mi-am dorit enorm sa nasc normal,dar...
Ziceati mai sus ca e nevoie de taietura orizontala pt a naste normal a doua oara...de ce?
Acum sunt iar insarcinata in 12 sapt si de data asta sper sa nu mai fie probleme si sa nasc normal....as fi in stare si sa merg la dr. din Cluj

Poze cu noi

12+ si de Alex (2 noiembrie 2007)

Mergi la inceput

Mary, uite aici cate ceva despre nasterea naturala dupa cezariana.

Pentru a fi macar candidata la o nastere naturala dupa cezariana, o femeie trebuie sa indeplineasca mai multe coditii:

* Sa nu aiba mai mult de doua cezariene cu taiatura joasa, transversala.
* Sa nu aiba alte cicatrici uterine, anomalii ale uterului sau rupturi.
* Sa nu aiba alte probleme de sanatate care ar putea complica nasterea vaginala.
* Medicul trebuie sa fie pregatit pentru monitorizarea travaliului si pentru o noua cezariana, daca este cazul.
* Spitalul trebuie sa aiba personal calificat pentru cazul in care va fi nevoie de o cezariana.
* Motivul care a dus la cezariana prima data nu trebuie sa se repete.
* Copilul sa aiba o marime normala si sa fie in prezentatie craniana.

Tipul primei incizii trebuie sa joace un rol important in luarea unei decizii. Incizia joasa, orizontala sangereaza mai putin in timpul operatitei, se vindeca mai bine si mai repede, iar cicatricea care se formeaza este mai puternica, deci riscul unei rupturi uterine este mic. Se poate incerca o nastere vaginala chiar si dupa doua astfel de incizii. In schimb, incizia clasica, verticala si inalta, pune cele mai mari probleme si prezinta un risc mare de ruptura uterina, deci femeile care au chiar si o singura astfel de incizie nu pot fi candidate pentru nasterea vaginala.

Mihaela 28+ & Irina ( nov 2005)

Mergi la inceput