Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (53)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Buna fetelor!

Imi cer scuze ca nu am mai scris de mult timp dar nu am fost intr-o forma prea buna... Si nici nu am avut noutati. Insa va citesc aproape zilnic. Eu intru in concediu de pe 2 februarie. Imi voi lua concediu de odihna pe 2009 - tot concediul - si abia dupa aia voi intra in prenatal si postnatal (cele 126 de zile).
Abia ma mai tarasc spre birou si abia mai stau pe scaun cateva ore... Mi-e din ce in ce mai greu. Daca stau mult in picioare ma doare burta, daca stau in pat amortesc... E cam agonie asa ultima perioada. Cand imi ziceau mamicile cu experienta ca ultimele 2 luni sunt cele mai grele nu le credeam... Noaptea ma trezesc iar ca in primele 3 luni, din 2 in 2 ore, amortesc, nu pot sa respir bine... Off... nu mai e asa de mult.
Ieri am fost la doctorita si mi-a dat de facut cred ca ultimele analize inainte de nastere. Secretie si cultura col, analizele de sange uzuale (cele cu fier, calciu, glicemie), analiza pentru trombocitopenia mea... si un control la oftalmolog sa vedem cat a crescut miopia.
In rest, sunt cat de bine se poate in conditia noastra. Mult mai bine decat alte fete care intr-adevar au probleme si pentru care ma rog sa le fie bine. Mi-e din ce in ce mai dor sa il vad pe bebe si sa il tin in brate. Am depasit teama -momentan cel putin - de nastere chiar daca va fi cezariana. Stiu ca orice durere as avea dorinta de bebe va fi mai mare...
PLICI cu mine te vei vedea sigur in Herastrau pentru ca locuiesc in Baneasa, la 5 minute de parc. Speram sa ne facem o gasca de Herastrau acolo si sa ne amintim de perioada asta frumoasa dar foarte scurta.
Va pup fetelor si sper sa ne auzim mai des acum ca voi sta acasa urmatoarele saptamani.
Gina 33+ mami de CALIN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Ciresica, pentru info re. salteluta!

Cat despre discutia cu lactatele, intr-adevar si eu consum doar pasteurizate, dar ma gandesc la fetele de la tara care beau lapte nefiert si mananca branza facuta in casa... si nasc copii sanatosi si veseli! Si se joaca si ele cu pisici, si nu isi fac atatea analize si ecografii cate ne facem noi, si la nastere nu sunt asistate de cei mai buni doctori care folosesc cea mai buna aparatura... Eu cred ca este bine sa fim informate, dar ... sa nu cadem in extrema cealalta, sa ne facem griji din orice

Citeam intr-o revista ca pe perioada sarcinii este bine ca fructele sa le consumam fara coaja, ei bine eu le spal bine-bine (recunosc ca pun si putin detergent lichid, ca ... si eu sunt "putin" cazuta in extrema de care spuneam sa ne ferim ) si atat. Si va mai pot da multe exemple de sfaturi care mai mult ne zapacesc si nu ne lasa sa ne bucuram de sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

fetelor am o problema...in descifrarea analizel de sange..acum o luna mi-a zis dr ca am o mica anemie de fier..dar nu mi-a zis si eu am uitat sa intreb la ce s-a uitat cand a zis treaba asta..la ce valori..ce indica aceasta anemie..acum le-am repetat..azi au venit si ma uite pe rezultate si le compar..acum am:
numaratoare eritrocite:3.69.....normal este 4.1-5.1
PDW: 18.20..........10-18
WBC: 14.40..........3.5-10
LYM: 14.80..........17-48
NEU: 11.30..........1.5-7.5
NEU%:78.30..........35-75
astea sa zic ca am mai citi despre ele si le mai inteleg, dar
Fibrinogen am 463.3.....normal intre 180-350....este diferenta fosrte mare...luna trecuta am avut 387.8...deci a mai crescut..ce este acest Fibrinogen? stiti despre el? voi cat il aveti?

alte valori care nu se incadreaza mai sunt:
VSH: 40.............sub 30..(aici a zis dr k nu e problema k la gravidute e mai mare oricum)
colesterol seric total: 223.....normal sub 200 (eu ma incadrez la usor crescut)
proteine serice totale: 6.4...........6.6-8.3

in rest totul bne..pt glicemie zice ca trebuie sa le repet..

daca cineva se pricepe..va rog sa-mi scrieti ceva..mai ales in legatura cu Fibrinogen..

multumesc!

Cristina cu bebe mic 31+

nasterea in apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

legat de acest subiect cu lactatele si calciul..dimineata cand am deschis tv-ul la stirile de pe pro tv..era emisiunea oanei cuzino cu ce se intampla doctore si zicea de femeile insarcinate care iau prea mult calciu si se chinuie sa bea laptic si toate alea..cik oricum nu este bine pt ca provoaca contractii in cantitati mari..oricum..a zis la sfarsit ceva foarte interesant despre femeile din nu stiu ce triburi prin africa, care nu iau nici medicamente si nici nu cauta sa isi asigure minimul de cantitate de calciu (au dat ei un procent ceva) si ca tot nasc bebei sanatosi pe care ii alapteaza pana la nu stiu ce varsta..(Deci tot au laptic)..
deasta nu e bine sa ne agitam prea mult, dar nici sa inchidem ochii cand putem avea totul conform statisticilor cele mai bune!

asa ca beti si papati tot ce va place si considerati ca va face bine..plus o pastiluta pe zi cu alte elemente pe care poate nu le gasim asa des in mancare uzuala..si totul e ok!

Cristina cu bebe mic 31+

nasterea in apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MITITICA82 spune:

Ciresica5 da iubita stiu ca avem acelasi DPN, acum eu stiu ce sa zic?cand o vrea sa vina la lumina bebeii nostrii...vina cand or vrea numai sanatosi sa fie ca asta e cel mai important
Merci mult de raspuns fetelor, atunci luni dau fuguta la medicul de fam sa imi dea prenatal ca nu se mai poate, desi sunt gravida sefa ma freaca mai ceva decat inainte, e o rea, las ca ii fac eu surpriza luni
parca vad cat de happy va fi si ce barfe imi trage dar nu mai pot eu, asa ii trebuie daca nu se poarta frumos

Claudia 31+ Cristian Andrei

http://bd.lilypie.com/MNeep3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

eu si la sarcina trecuta, si acum am mancat branza si cas din piata. ca mie imi place mult branza de oaie.
mai mananc si cate o bucata de slanina cu ceapa.

noi bem numai lapte cumparat de la tarani, pe care il fierbem bine, ca sa-i dam si lui andrei.

28+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

poftim fetelor sa va minunatzi si voihttp://fun.itbox.ro/clipuri/funny/mica-si-desteapta.html

31+
poze

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

fetelor nu stiu daca africa e termen de comparatie, eu una m-am ingrozit ce am vazut acolo. femei cu copii de nici 4 kg pe care ii spalau la marginea drumului in praf printre gunoie cu o sticla de apa si ii stergeau cu frunze la fund, ca sa nu mai zic cum arata un "orash" la ei....brrrr... faptul ca acolo se nasc copii si supravietuiesc nu inseamna nimic. au spus la televizor si cati mor la nashtere sau imediat dupa, cati mor de malarie sau tetanus...
traim intr-o lume civilizata si avem obligatia sa pastram igiena si un regim alimentar cat mai sanatos.

nu sunt adepta vitaminelor si suplimentelor dar nici cu ideea ca se nasc copii sanatoshi si in conditzii mult mai grele si atunci nu mai conteaza ce facem noi, nu sunt de acord. trebuie sa gasim o cale de mijloc

31+
poze

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Ca tot suntem la capitolul mancare, tin sa va spun ca eu in ultima vreme manac de parca as fi bebelus si tocmai am intrat in perioada de diversificare . Adica supe crema, piure de fructe cu cereale - pana acum robotul de bucatariea a stat doar pe post de decoratiune - legume la abur....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Leeloo21

fetelor am o problema...in descifrarea analizel de sange..acum o luna mi-a zis dr ca am o mica anemie de fier..dar nu mi-a zis si eu am uitat sa intreb la ce s-a uitat cand a zis treaba asta..la ce valori..ce indica aceasta anemie..acum le-am repetat..azi au venit si ma uite pe rezultate si le compar..acum am:
numaratoare eritrocite:3.69.....normal este 4.1-5.1
PDW: 18.20..........10-18
WBC: 14.40..........3.5-10
LYM: 14.80..........17-48
NEU: 11.30..........1.5-7.5
NEU%:78.30..........35-75
astea sa zic ca am mai citi despre ele si le mai inteleg, dar
Fibrinogen am 463.3.....normal intre 180-350....este diferenta fosrte mare...luna trecuta am avut 387.8...deci a mai crescut..ce este acest Fibrinogen? stiti despre el? voi cat il aveti?

alte valori care nu se incadreaza mai sunt:
VSH: 40.............sub 30..(aici a zis dr k nu e problema k la gravidute e mai mare oricum)
colesterol seric total: 223.....normal sub 200 (eu ma incadrez la usor crescut)
proteine serice totale: 6.4...........6.6-8.3

in rest totul bne..pt glicemie zice ca trebuie sa le repet..

daca cineva se pricepe..va rog sa-mi scrieti ceva..mai ales in legatura cu Fibrinogen..

Din analizele pe care le-ai scris tu, nu se poate spune ca ai o anemie feripriva. (ar arata cam asa: Hb, MCV, MCH sub limita inferioara, eventual si Fe scazut). La limfocite presupun ca ai scris procentul... Oricum leucocitoza usoara cu neutrofilie, fibrinogen si VSH usor crescut sunt normale in contextul nostru... fiziologic. Despre colesterol s-a tot discutat, are prostul obicei sa se modifice usor... atentie la mancarurile prea grase. Si proteine mai multe, papa cineva din ele.

Denisa-Madalina 27+ cu Adela

Mergi la inceput