Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (53)
Raspunsuri - Pagina 11
PetraTudor spune:
Maya, Mababei, si eu imi voi lua kit-ul de la Cord Blood Center. Ma uit sa vad ce atimai scris si revin.
Nici eu nu am cumparat nimic pentru bebe, nici patut, nici cadita, nici suport, nici bouncer, scoica, carucior...nimic in afara de cateva hainute
Dar ne mobilizam si noi, numai sa nu se grabeasca bebe, doctorul ieri mi-a spus ca ne vedem pe 18 februarie, daca nu cumva vine bebe mai devreme
Intrebare pentru fetele care au cumparat salteluta din fibre de bambus: imi spuneti va rog si mie unde se gaseste si cat v-s costat?
Multumesc tare mult!
32+ (35+ dupa eco)
MITITICA82 spune:
neata fetele, eu servesc 3 in 1 strong, deci ma alatur si eu voua
am facut si eu vaccinul antitetanos si m-a durt mana 2 zile, am pus comprese cu gheata si a trecut apoi.
pupici multi
http://s372.photobucket.com/albums/oo167/MITITICA82/bebe%2031%20saptamani/
31 + cu Cristian Andrei
http://bd.lilypie.com/MNeep3.png
inapreda spune:
Danonique, multumesc ca ma vezi frumoasa!
Beau cam 4, 5 cesti de cafea decafeinizata pe zi.
In ceea ce priveste capitolul "NUME", acesta a cam devenit un subiect tabu: nu-mi plac de nici o culoare numele propuse de sotul meu si nu intentionez sa..."las de la mine" iar el se enerveaza numai cind aude propunerile mele. Parca am fi 2 prostovani. Adulti si prostovani
La voi? Acelasi lucru? Sau nu vi se pare nici unul suficient de "titi" ca sa fie demn de bebe 3?
Ceilalti 2 sint minunati si sint convinsa ca va fericesc viata!
Gina 29+
Va rog dati-mi sugestii de nume titi pt. bebe mic
Poze
AMR
MITITICA82 spune:
salteluta pe care am luat-o eu pt patut are dimensiunile de 120/60, 8 cm grosime si a costat 150 ron, de la firma doucer.si e din nuca de cocos
http://bd.lilypie.com/MNeep3.png
ADA1974 spune:
Alina, trebuie sa te feresti de branzeturile nepasteurizate, eu am mancat numai branza de vaci, dar la pachetele sigilate, pe care scrie ca e din lapte pasteurizat. Din branzeturile nepasteurizate poti lua un virus, si faci lysteria (eu stiu ca la sarcina trecuta am fost infestata cu asa ceva - am descoperit pe la 12 sapt, si a trebuit sa fac tratament cu antibiotic 1 luna da una nu, cu repetarea analizelor 1 luna da, una nu, si lui Gabi i-au facut preventiv antibiotic la nastere, pana i-am facut si ei analiza - dar nu a avut infectia. La sarcina aceasta m-am ferit de branza de tara, cea cumparata la vrac).
ada 30+ Maria - Sophia si ana-gabriela 3ani + 11 luni
dyana27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Maya25 Nikoleta20, citesc aici ca ai placenta fundica. Pai asta e extraordinar de bine. Felicitari! In legatura cu pisica, era intr-adevar bine sa-ti faci analiza de toxoplasma imediat ce ai ramas gravida si sa eviti cat mai mult contactul cu ea, eu cel putin asa as fi facut. Dar daca nimeni nu ti-a spus, sigur ca nu aveai de unde sa stii. Iar cu toxoplasma la pisica, e adevarat ca se gaseste in fecalele pisicii dar, desi e dezgustator, sa nu uitam ca pisica se linge pe toate partile corpului, inclusiv in zona "X" dupa care se linge pe blana asa ca teoretic isi intinde microbii pe tot corpul. Iar noi cand ii mangaiem blana... nu mai vreau sa ma gandesc. Nu mi-o luati in nume de rau, imi plac animalele, inclusiv pisicile, dar cand vine vorba de bebe, nimeni si nimic nu e mai presus de el si cateodata mai trebuie sa facem si sacrificii de dragul copiilor nostri, pentru ca lor sa le fie bine. Oricum, daca ai trait multi ani in compania pisicilor, cu siguranta ca ai contractat infectia mai demult si acum ai anticorpi. Si eu eram innebunita dupa pisici cand eram copil si rezultatul se vede: am avut toxoplasmoza candva (cine stie cand o fi fost) si acum am anticorpi. Maya 31+ http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png |
maya, nikoleta, nu va faceti prea multe prbleme legate de pisicutii de casa- ei sunt foarte rar purtatori de toxoplasma. si in general, toxoplasma nu se ia de la pisici, ci de pe fructe si legume nespalate (intra in contact intr-adevar cu pisici nevaccinate. e adevarat, pisica este o gazda intermediara si muklta vreme a fost considerata responsabila de transmitere, dar chiar nu e asa. eu sunt mare "devoratoare" de pisoi, am o pisicuta de 8 ani si o zgatie de 3 ani pe care am pescuit-o (la propriu vorbind) din Dambovita, la podul Izvor (niste animale de oameni au aruncat-o sa o innece- si ghici unde a ajuns) (PS- puteti sa le vedeti la pozele mele, "pescuita" este cea complet alba); si cu toate astea, eu nu am IgG pozitiv la toxo, chiar le-am facut si analiza de sange la pisici (saracutele) si nu au avut nici ele niciodata; iar in rest, nu trece pisica pe langa mine sa nu o zmotocesc, indiferent cat de murdarica sau uratica este. daca sunt vaccinate si deparazitate la timp, pisicutele nu sunt purtatoare
diana 28+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic
cris_tinaus spune:
neataa
si salteaua mea a fost tot 100 de lei si un pic...am gasit-o pe un site dar pana la urma ne-am dus pana acolo si am luat-o (am gasit si patut si carucior si scoica acolo si vroiam sa le vedem inainte...- oricum nu era asa departe...)
Cristina 31+ si Ana
dyana27 spune:
pisigri ce ne-am potrivit la explicatiile cu pisicute. se vede ca suntem mari iubitoare de animale (eu sunt biolog si am mancat bacteriologie si parazitologie pe paine, pana am trecut pe specializarea mea de suflet- genetica si biologie moleculara). eu ador pisicutele tocmai pentru independenta lor pe care altii nu o suporta. si sunt maaaaaaaaari hotomane, stiu cum sa-ti intre pe sub piele si sa nu mai iasa (tot parazitism e si asta, nu???)
diana 28+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic
Maya25 spune:
Alina.n, branzeturile nepasteurizate sunt foarte periculoase, dupa cum zicea si Ada1974. Eu stiu ca pe langa listeria se poate lua si toxoplasmoza din laptele nefiert/nepasteurizat. Nu stiu casul cum se face, daca se fierbe sau nu laptele dar am vazut la TV cine il face si in ce conditii de igiena (ma refer la producatorii particulari din piata). Ufff...
Eu la ambele sarcini nu am mancat lactate decat din magazin si a fost musai sa scrie pe ele ca sunt pasteurizate. Si bineinteles trebuiau sa fie in pachete sigilate, nu sa puna toata lumea mana pe ele. Poate sunt eu exagerata un pic cu igiena dar o consider f importanta. Stiu ca exista multi, f multi oameni care nici nu se prea spala pe maini, nici macar inainte de a manca dar consider ca ei nu sunt un model de urmat.
Maya 32+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
alina.n spune:
Eu nu iau lactatele din piata de la tarani ... ci de la supermarket/sau magazine.Consider ca sunt ok din mom ce sunt anterior verificate.
Pt Toxoplasma am deja imunitate formata.
27+ cu Maria
Vine barza!