Nazdravani de oct-noi-dec 2003 (cap88)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Hai Ven ca m-ai facut sa rad bine la munca . Deci fetelor, fara sa par nesimtita sau cu fitze, eu imi pierd limba romana ... de multe ori nu imi mai vin cuvintele si mi-e mai usor sa explic in engleza sau franceza. Sa gereze - asta e adaptarea de la gerer in franceza - cred ca gestioneaza era corect in romana - . Sa nu va povestesc asta vara in Romania cum o luam frumusel cu excuse me in magazine daca ma loveam de cineva?? ... mi-a luat vreo saptamana sa ma obisnuiesc ... da na, nu imi fac prea mari probleme, ca ma adaptez eu repede. La Matei iar am vazut un soc cand am fost in Ro, nu intelegea de ce toata lumea vorbeste romaneste . Imi si facea remarci pe strada: mami, uite, tanti vorbeste romaneste , de mi-era jena .. cred ca lumea zicea ca suntem dusi .

Eu l-am dat pe Matei 6 luni aici la innot, si cand ajung in Ro peste o luna vrea sa il dau la bazinul de innot la scoala unde lucra mama mea si sa continuam la vara la Timisoara. Sa stii ca innotul e ff sanatos pt copii si le intareste sistemul imunitar, asa ca eu zic sa continuati/

Si nu mai scrie asa por .. cos pe forum .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Ven, in privinta mea, nu-ti fa pb, n-am inteles obscenitatea. America e de vina ca nu am invatat pe toate inainte de-a pleca si ce-am stiut am uitat de atata vreme. Io ma gandesc sa-l dau pe cupil la innot pana ma tot gandesc se termina inscrierile) ca el isi da drumul asa din inconstienta. Nu stiu ce sistem aveti acolo, ce-i stepu' asta, io va zic ca aici gradi sunt de doua feluri: ori ii lasa de capul lor si cu cateva " fircaleli" zise "project", ori ii tine in frau ca la asta unde e Alex si chiar invata ceva. Asta e structurata ca orele de la scoala " de chiar". Ce zici tu ca-s io senina? Incerc sa nu ma enervez, dar io cre' ca firele albe care mi-au iesit in ultima vreme "vorbeste" volume intregi despre nebunici.

Carmen (si Ven), 100% de acord cu voi. Copilul meu nu-i din ala unde-i pui acolo sta. Ii trebuie activitate. E un perpetuum mobile. Nu sta o secunda, si cum astea ii tin mai mult inauntru cu lectiile lor, iar cand ii duc afara ii duc in plimbari in loc de zbenguiala, al meu e plin de energie si pus pe nazbatii e de felul lui . Si eu am zis la fel: e vina lor ca nu stiu sa-i "handaluiasca" (Ven, asta vine din engleza, ca sa nu ai dubii cumva). Ca io si tac'su i-am tinut prelegerea si pana la gradi a si uitat. Tre' sa rectific, cand am scris eram la serviciu: asta dupa masa a mai facut o isprava, adica doua: 1) l-a impins pe un copil, din din intamplare erau langa cuiere, a trecut cuierul (sau capul copilului) razant pe langa el de a scapat- ca stiti cum e zicala: betivii si copiii au D-zeu lor si ii pazeste. 2) la nap time (din nou, what's new?) a stat el cuminte in patut, dar a incercat un nou trick cu picioarele, le punea piedica la cei care treceau pe langa el, sa vada is pe faza sau nu .

So cam astea-s new la noi. Carmen, zici ca musai sa scot bunda, am vazut io ceva ninsoare pe acolo, dar si soare. Da, ce bine era daca ne puteam intalni! Nu-i bai ca ne intalnim si in Ro vreodata. Ven, punem de-o intalneala la vara cand vin dupa copii? Asa noi doua si pruncii?

Mergi la inceput

m-am autocitat in loc de editat si a trebuit sa sterg mesajul, scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

'neatza! si-o !

Luk nu a fost vaccinat impotriva varicelei, eu am ales sa nu le fac la niciunul vaccinuri in plus fata de schema obligatorie. Stiu ca si copiii vaccinati fac boala, doar ca fac forme mai usoare si sunt oarecum feriti de complicatii. Luk, chiar daca nu a fost vaccinat, a facut o forma usoara. Ilinca nu s-a umplut de bube nici pana acum, au trecut aproape 3 saptamani. Ce sistem imunitar o avea dumneaei?

LauraT, hai ca-i tare fi-tu, e pus pe shotii vad. Tu nu te-ai albit toata dupa ce ai primit beletele? Noi n-am primit reclamatii d-astea de la Luk de la gradi, nici nu stiu daca sa ma bucur ca-i suminte sau sa plang ca-i prea cuminte ... Mama nebuna, niciodata nu-i multumita.
Carmen, bine i-ai zis la cucoana aia de la gradi. Ce vreme de kko, ca sa ma exprim plastic, e pe la voi. Bine ca scapati de ea! Cum stai cu impachetatul?
Ven, esti binevenitra anytime cu sfaturi. Chiar zilele trecute ma gandeam sa te prind pe mess si sa-ti cer parerea referitor la scoala lui Luk. Am mai vorbit cu doua profe despre asta. Una mi-a zis ca nu o sa fie cazul de adaptare grea la clasa a cincea, pentru ca invatatorul-invatatoarea la care o sa fie Luk formeaza o echipa extraordinara. Cealalta mi-a zis ca s-ar putea sa ii fie putin greu, dar ca adaptarea dureaza cam un trimestru si apoi e ok. Din cercetarile mele facute se pare ca invatatorii la care o sa fie el formeaza o echipa excelenta. Acuma ce sa zic, sper sa fie asa si sa avem bafta.
N-am auzit sa existe in Buzau sistemul asta cu statul la scoala pana dupa amiaza, mai ales ca nu sunt clase libere. Aici se invata in continuare in doua schimburi, deci clasele cunt ocupate full time. Nu mai stiu daca am mai zis, dar am invatat sa ma bazez mult pe instinctele proprii si feelingul meu este ca lui Luk o sa-i fie bine la varianta asta step-by-step. Nu pot sa exprim in cuvinte coerente de ce, dar asa simt eu.
Oricum, feel free anytime sa iti exprimi parerea, nu o sa ma supar niciodata.
Si eu intentionez sa-l duc pe Luk la inot. De patinaj s-a lasat, cand a dat de greu nu i-a mai placut . La fel de antitalent ca si mine la sport, ca atare n-am vrut sa-l fortez. Il mai las sa copilareasca. Lui ii place sa se balaceasca foarte mult, asa ca o sa ma dun in scrut timp sa-l inscriu la inot. Habar n-am cat de repede ar trebui sa invete, important e, zic eu, ca face miscare si se simte bine copilul.
Ven, inca o intrebare: cand ne lasam de fumat?

Nu ne intalnim la vara toate pe tene neutru? Ca pana ajungem noi la Bistrita... Poate vreun munte, vreun Predeal, Sinaia, ceva. Vai ce bucurie ar fi sa ne vedem... Va dati seama?

Adevarul e ca si eu sunt destul de calma cu copiii, senina asa, nu prea ma enervez la prostioare, decat cand sunt mari. By the way, ptr chestii cu care au sarit calul, ce pedepse mai aplicati? Eu l-am "ars" la buzunar pe Luk sapt trecuta si nu i-a convenit deloc. Intr-o zi n-a avut chef de somn si in loc sa zica asta, a stat cuminte la mine in dormitor si mi-a varsat o sticla de lotiune tonica si un tub intreg de crema de maini, cu care cred ca s-a crem.u.i.t (ca sa nu bage cu stelutze) si-n fund, scuzati expresia. First of all, n-a vrut sa isi recunoasca greseala, mi l-a spun bona, dupa ce el zicea ca nu-si mai aminteste ce-a facut. Si apoi el stie clar si precis ca nu are voie sa umble cu cosmeticele mele, doar cu ale lor daca au chef, treaba lor. Si i-am explicat ca a gresit, a recunoscut cu varf si indesat greseala, i-am explicat ca nu sunt suparata pe el, dar ca ii iau banii din pusculitza si imi cumpar alte cosmetice. Intai a zis ca am dreptate, merita pedeapsa, dar cand s-a prins el ca de fapt asta inseamna ca nu poate sa-si mai cumpere nu-stiu-ce carte cu banii aia, s-a pus nene pe un plans, de ti se rupea inima. Pana la urma m-a induplecat sa il rasplatesc cu cate un banutz pe care sa-l munceasca, in sensul sa ma ajute cu treburi ceva mai dificile in casa, pe care nu vrea sa le faca in mod obisnuit. Si am cedat si am facut pactul asta cu el. Acuma stau eu si ma intreb: oare am gresit??? I-am explicat ca il platesc pana pe la Paste asa, pana cand strange banii care-i trebuie ptr carte, dar dupa aia trebuie sa ma ajute cu aceleasi treburi, fara sa-i mai dau bani. Pare ca a inteles. Sa vedem. Voi cum ati fi procedat?

Gata. Am reusit sa termin mesajul. Am scris la el cu intreruperi multe timp de 2 ore. Azi pare o zi mai calma. Poate mai revin.

Mergi la inceput

Eu sunt 100% pro intalnire . Haideti sa vedem cine mai ridica doo deshte .

La noi ninge linistit .. yuhuu ... azi dimineata am avut surpriza sa ies din casa si sa am 2 deshte de zapada pe masina ... I wasn't mentally prepared for this one ... dar mi-am adus aminte ca iarna trecuta o fost si mai rau, asa ca am deschis portbagajul, am scos peria de iarna si am curatat masina, cu un ranjet in coltul gurii cand ma gandeam ca mai am o luna si salut kakatul alb din mers .

Mergi la inceput

Carmen, sigur ai curatat cu prea mult entuziasm zapada ca la lunch cand m-am dus afara fulguia. Cand am iesit din magazin, ploua. Si acusica ma duc sa "cecuiesc" vremea in Toronto pe uichendu' asta.

Ileana, am si eu un cupil (Calin) care-i model la scoala si a fost la gradi. De aia, vorba lui Carmen, I wasn't mentally prepared pentru nazbatiile in lantz ale lui praslea. Tocmai am vb cu sotul la telefon, mey, io nu stiu daca sa ma duc sa-l iau de la gradi azi .

Mergi la inceput

Doamnelor, mai stie cineva ceva de Alexandra si Isabel? Nu au mai scris de mult tare, nici poze nu am mai primit ... sper ca sunt bine! .. poate doar ocupate cu pregatirile pentru noua bebelina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Buna dimineata! Poftiti la !

Ridic si eu doo deshte pt. intalnire. Numai sa nu fie in peroada 4-13 iulie, atunci suntem la bulgari. In principiu vorbim de vara, nu?
Carmen, voi pe ce data sunteti TOTI in Ro?

Ileana, daca tu ai feelingu' ca step-ul e potrivit pt Luca, then go ahead! Si la mine functioneaza in 99% din cazuri intuitia de mama :)

Ma duc sa trezesc copilul pt. ultima zi de gradi, de maine VACANTA de Paste! Yupiiiiiii!
Bye - bye!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

sar'na de cafea, doamna Ven!
In 99% din cazuri functioneaza intuitia. Ieri am fost in categoria aia de 1% in care nu a functionat. Eram precisa ca nu mai face Ilinca varsat de vant, dar uite ca azi e si ea cu niscai bubitze. Si clar sunt de varsat de vant... Deci Pastele ne prinde in carantina, of, of, of...
Ven, Luk e in "vacantza" de 3 saptamani. Asa de fericit e acasa... Nu are niciun gand ca vrea la gradi.
Desi e vineri azi avem o zi turbata la birou, asa ca va pup si va urez weekend placut!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Buna ziua!

Apelez la voi cu o intrebare....poate imi dati un sfat....

Am un nepotel nascut in dec. 2003, caruia am dori sa-i luam o bicicleta. El nu a mai avut vreodata bicicl. si nici nu stie sa mearga pe bicla.

Ce fel de bicicleta m-ati sfatui sa-i luam? Ce marime? Cu roti ajutatoare sau poate invata direct sa mearga pe 2 roti?

Castile alea de protectie sunt si ele pe marimi? Daca da, ce marime se potriveste unui copilas de 5 ani?

M-ar ajuta mult niste pareri!

Merci!

Alina

Mergi la inceput