Nazdravani de oct-noi-dec 2003 (cap88)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Valeria, inca mai is la scarbici , ca na, inca mai avem cheltuieli pe aici ... nu ca nu mi-ar place sa fiu acasa ... dar is doar cu fizicul pe aici, mintea deja imi umbla prin alte parti .

De impachetat am mai impachetat cate una-alta, dar nu stau grozav la capitolul asta, oricum, partea buna e ca greul va cadea pe umerii lui Florin (ce wife cool is, nu? ) pentru ca el mai ramane aici o luna dupa noi si o sa expedieze grosul de pachete .. eu va trebui sa fac valizele cu ce iau eu pt copii si mine si cadourile cand plec, plus ca va trebui sa mai fac o selectie cu ce tin si ce nu ... din haine si jucarii ma refer.

Despre gradinita, as vrea sa il dau la una care va fi relativ aproape de unde vom sta noi si apartine de o biserica catolica si e condusa de maicutze, am un prieten ce are copiii la ei si e super multumit, a schimbat pana la ei 2 gradinite. Sper ca ii va place, nu vad de ce nu i-ar place.

Ileana, noi pedalam prima data pe ideea sa aducem o franciza in Ro, dar suntem in negocieri inca si daca nu iese, asta e, o sa imi caut de lucru pe ce fac si acuma, adica logistica. Florin e sys admin si are si el destule sanse in Timisoara unde sunt Alcatel, Siemmens, Solectron ... om vedea noi, eu sper sa iasa cu franciza ca mi-ar place sincera sa fiu, macar am trage amandoi la acelasi car...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

! sa rezistati si zilei asteia si sa inceapa weekendu'!!!!! Nush de ce astept io weekendu asta asa, ca o sa innebunesc in casa cu copiii. Luk e inca in carantina, pe Ilinca n-am cum s-o duc la plimbare ptr ca sotul lucreaza si n-am cu cine il lasa pe Luk. Dar sa inceapa weekendu!!!

Laura, am sters blogul ptr ca nu prea mai vreau ca viata mea privata sa fie pe forum.
Tare scumpe imi par bonele in afara... De fapt si in Ro sunt scumpe, dar sunt necesare. Eu personal nu regret nici macar o secunda ca am bona, in continuare o consider o binecuvantare ptr noi si o sa plang cu lacrimi de crocodil dupa ea, pentru ca daca Ilinca merge la gradinita cu program lung din toamna n-o sa o mai tin pe bona...

Ciuf, in Ro asta e program lung la scoala, de la 8 la 4 dupa amiaza. La scoala traditionala ca sa-i zic asa programul e de la 8 la 12, la astia mai mici.
Si eu am niste emotii maaaaari ptr momentul cand o sa mearga Luk la scoala. Ma uit la el si realizez cat a crescut si parca imi pare si bine si rau. Imi pare bine ca s-a facut mare si imi pare rau pentru ca indata n-o sa mai fie baiatul mamii
Cat mai sta Luca al tau in Ro? Asa ma bucur ca-i merge tare bine, o sa-si aminteasca mereu cu placere de vacantele de la bunici. Nu vreau sa pun paie pe foc dar nu pricep cum poti sa rezisti atata fara el. Iarta-ma dc rasucesc cutitul in rana. Stiu ca e greu, dar cred ca daca pui in balanta motivele, ajungi tot la concluzia ca lui ii e bine acum acolo. Cum rezista Eva fara el? Ca Ilinca a stat o sapt fara Luk si mai aveam nitzel si turbam amandoua...

Ven, are dreptate Ciuf, fa cumva si pleaca undeva 2 zile cu sotul tau. Noi am reusit, dupa cel putin 3 ani jumate in care n-am iesit nicaieri, noi adica eu si Alexandru, deci am reusit sa plecam un weekend, acum vreo 2 saptamani. De regula, in putinele dati cand mai ieseam undeva fara copiii, adica maxim 2-3 ore fara ei, aveam un sentiment de vinovatie ca i-am lasat acasa. Dar ATAT de bine mi-a prins weekendul asta, ca m-am bucurat de fiecare minut de el. Asa am avut un sentiment ca-l merit pe deplin incat nici nu mi-a venit sa sun acasa sa vad ce fac copiii . Am venit acasa asa cu o energie si cu un chef de viata incat am realizat ca pentru scapat de oboseala un weekend din asta face minuni. Si ne-am promis solemn unul altuia ca mai iesit macar o data pana la sfarsitul verii. Am plecat cu prieteni buni si dragi si ne-am odihnit si ne-am simtit minunat. Asa ca, Ven, iti recomand din inima sa faceti si voi asta.

Carmen, ai exact aceeasi atitudine de sotie ca si mie, tocmai de aceea te plac eu asa de tare . Sa lasam barbatii sa faca chestiile mai complicate. Eu oricum sunt o persoana foarte comoda

Gata, am scris la mesajul asta vreo ora, m-am intrerupt de un milion de ori, nu stiu cat de coerenta am fost, dar ma intelegeti voi...
PS: scuzati eventualeler greseli de tipar, nu mai am vreme sa recitesc.
Pup si weekend placut!!!

Mergi la inceput

Hehe, Ileana, am impresia ca tocmai noi femeile facem lucrurile mai complicate ... barbatii ... poate complica lucrurile . Eu parca vad ca al meu o sa arunce jumate din haine numai ca sa scape de impachetat , deja m-a amenintat "subtil" ca cica .. ei, da la ce iti trebuie atatea haine? ... lasa ca mai triem din ele. Sa mor pe mine! I-am zis ca daca nu imi gasesc hainele in Ro, il trimit inapoi in Canada sa le caute .

Pup fetele si copiii si ne auzim saptamana viitoare, in weekend nu stiu daca mai intru, ca as mai impacheta un pic , nu de alta, dar chiar imi plac hainele mele .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Azi fusei sa il inscriu pe Luca la K. Cica cand se intoarce din Ro trebuie sa ii fie evaluata limba, ca atunci cand am completat inregistrarea online erau intrebari despre care ii e limba materna, in ce limba vorbeste mai mult, care este procentul.
Acum incep sa imi fac griji ca daca copilul nu se va descurca (mi-e ca uita engleza cat sta in Ro ) si astia mi-l refuza la scoala .
Am zis sa ii fac programare pentru testul asta candva la inceputul lui august ca sa ii dau ceva timp de adaptare, sa reinceapa mersul la gradinita (eventual sa vorbesc si cu educatoarele sa vorbeasca mai mult cu el) si sa se mai joace cu copiii din cartier.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Valeria, nu te superi ca rad, da? Cum sa nu-l primeasca pe Luca la gradi? Tu cred ca ai uitat de Alex al meu, nu? Io-ti garantez ca cupilu' in 3 luni iti vorbeste 75% acasa engleza, nu romana. Nu prea inteleg rostul cu testul, ca doar nu e scoala inca, dar ma rog cate bordeie atatea obiceie. Nu vreau sa te descurajez, dar daca nu nimeresti o duamna mai cu suflet la grupa unde e el, slabe sanse sa se ocupe in procentaj mai mare de Luca. E America mama, nu Romania in cartierul unde cunosti pe mai toti. Trust me! Am trecut prin povesti din astea de doua ori, adica acum a doua oara. Unde il dai la K la private sau public?

Io va doresc uichend placut, ca ma duc sa fac a doua tura de covrigi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

neatza! si-o !
Am avut un weekend tare plictisitor si a culminat cu starea de rau pe care am avut-o ieri dupa amiaza, ca atare am zacut de aseara de la 6 pana azi dimineata cand de-abia m-am dat jos sa ma tarasc la birou Sambata l-am scos pe Luk din carantina si am iesit afara ca altfel ne scoteam ochii si ne bateam in casa... Nu l-am dus intre copiii, dar l-am lasat sa alerge pe strazi. Era asa de fericit mititelul!
Va pup si o saptamana calma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Buna seara duamnelor, asa depinde pe ce continent sunteti, ca la mine e inca dupa masa.

Ileana, bine ca ati scapat. Dar ia spune, Luca nu a fost vaccinat pt asta? Si daca da, a facut o forma usoara?

Carmen tu pe unde esti? Uichendul asta venim in tara ta, dar la Toronto. Am vazut ca e cu 10F mai frig decat la noi. Brrr, imi iau bunda.

Io declar ca am cupil cu "personalitate". A reusit sa le innebuneasca pe educatoare si ajutoarele lor. Trei zile la rand am primit biletele si plangeri . Azi ajutoarea care sta cu ei la nap time l-a tras pe sotul meu deoparte si i-a spus sa discute cu Alex despre comportamentul lui . Cica rade de ea cand ii spune sa fie cuminte si sa nu faca galagie. Daca e sa-l ascult pe Alex faptele pe care le comite, nu le comite singur ci cu complici. Sunt sigura ca si parintii complicilor au primit biletele ca si noi. Ei, va trece si asta si mai creste, si sa speram va intelege viata mai bine .

Mergi la inceput

Laura, pe aici, pe aici . Pai na, tu crezi ca degeaba ma plang eu de clima de aici? . Uite acuma ploua .. dimineata o nins , si maxima azi e 4 grade celsius. Na ce primavara .. si suntem in Aprilie deja. Pacat ca nu ajungeti prin Montreal, mi-ar fi placut tare sa ne vedem.

Cat despre Alex, pls., nu imi adu aminte, ca am avut si noi o perioada din asta cu Matei in care primeam tot felul de reclamatii ca nu doarme, ca ii deranjeaza si pe copiii care vroiau sa doarma, ca ii gadila, ca nu stiu ce nu facea . Asa ca am luat frumos un creion in mana si i-am scris hitleristei care imi scria reclamatiile in caietul lui de gradinita ca nu ar trebui sa aiba asa high expectations de la un 5 year old (ca exemplu, aveau nush ce circle time in care ii puneau pe mocheta sa stea 20 de minute fara sa faca nimic, cica sa se obisnuiasca pentru scoala), si al meu flacau evident ca nu statea, il mai gadila pe unul, se mai stramba la altul ... na, copil! Ei, si reclamatiile cat China. Si i-am scris educatoarei ca daca al meu copil face ceea ce face, e din cauza ca nu stiu sa ii implice in activitati care sa ii tina ocupati, si ca orice situatie care apare la gradinita, ei trebuie sa o gereze acolo, nu sa mi-o trimita mie acasa ... (aveau pretentia cica sa ii dau time out acasa ) ... i-am zis ca no way, mi se pare stupid sa pedepsesc copilul acasa pentru ceva ce s-a intamplat la gradinita in urma cu nu stiu cate ore si de care probabil Matei nici nu isi mai aducea aminte. In concluzie, i-am scris politicos ca e jobul lor ca educatoare sa gereze copiii si situatiile care apar, si sa mai scada din pretentii ca au numai 5 ani . Si dupa aia nu am mai primit nici o reclamatie ... miraculos!

No ca acu m-am intins cat o placinta!

Pup doamnele si copilasii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Carmen, de 5 minute ma gandesc din ce limba ai combinat tu verbul asta 'sa gereze", engleza sau franceza? Si zau ca nu am reusit sa imi dau seama.
Eu Mateiul frumos si bine le-ai scris acelor doamne....

LauraT, imi place ce zen esti tu in privinta copiilor, si pe buna dreptate. Ah, daca as putea si eu sa fiu mai relaxata si sa nu mai pun atata tot la suflet......
Eu parca ma vad de pe acum cum voi stresa copilul, ca deh, suntem in Romanica, si copilul - fiu de profesor e la dublu criticat si toti sunt cu ochii pe el....Sper din suflet sa reusesc sa imi pastrez obiectivitatea.....oricum nu-l dau la mine la scoala, asta stiu de pe acum

Ileana, chiar, vaccinat sau nu Luca? Pe Markus l-am vaccinat anul acum 2 ani. Dar la el in gradi au facut varicela si copii vaccinati, forme mai usoare.....
Mai vroiam sa-ti zic de step-by-step. Sper ca nu te superi pe mine, eu tin minte ca aici, la subiectul nostru nu se supara nimeni pt. niste pareri, asa cum se intampla dincolo, unde .... grrrrr....ma abtin.
Deci - din experienta mea de prof si din parerile tuturor profilor-colegi care predau la foste clase de step.....lasa de dorit sistemul.....Insa poate ai noroc de 2 invatatoare bune, care se inteleg (mai rar!) si care merg amandoua in aceeasi directie, intelegi ce vreau sa zic. Si mai ales care stiu sa ii pregateasca pe copii pt clasa a 5-a, unde ei intra bietii total debusolati si cu pb de adaptare.....
DAR daca se pune pb de timp, adica nu se poate ocupa nimeni de copil acasa intre 12 si 16-17, e o solutie.
Insa stiu ca in multe locuri mai exista alternativa: invatamant traditional, la 12 copiii merg cu invatatoarea undeva la masa (platesc parintii), apoi tot invatatoarea sta cu ei la scoala pana la ora 16 si isi fac temele. Poate este si la Buzau asa ceva.

Dar repet, e doar parerea mea, stiu ca nu mi-ai cerut-o, insa nu ma rabda inima sa nu-ti zic ce cred....

Cat despre noi, ce sa zic.....binisor. Adica Markus a scapat de o raguseala si tuse cu aerosoli, cred ca urmeaza Mathias, as usual
Markus de vreo 2 sapt clipeste ff des, zice ca ii " e frig in ochi" Asa ca l-am dus la oftalmolg, care ne-a dat sa-i punem 4 zile la rand atropina in ochi.....in fine, long story short: nu are pb de vedere, poate fi de la apa de la bazin (slutia: spalat ochii cu sol. de acid boric dupa inot) sau de la giardia, maine mergem sa facem o determinare din scaun.

Dar vroiam sa va intreb: ati dat copiii la inot, la lectii? Markus a mers deja cca 24 de ore (asta din noiembrie pana acum), dar tare greu isi da drumul.......stiu ca e antitalent la sport ca muma-sa, dar sunt curioasa, cam cat de repede ar trebui sa invete sa inoate un copil de 5 ani. Ca mai aud pe unii ca dupa 4-5 ore ar trebui sa inoate . Asa o fi? Chiar n-am habar, pt ca eu nu stiu sa inot.....

Nah, gata placinta!
Ma duc sa bag tigara inainte sa pun po****tia la nani.
Va pup cu mare-mare drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Nah, dupa ce ca scriu rar, scriu si obscen!

Mergi la inceput