Fulguleti de nov-dec 2006 (207)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

ank, si eu am vrut sa-ti raspund si am tot uitat. vezi ca pungutele alea de recoltat pisi le gasesti la orice laborator. eu asa fac, merg la laborator si cer pungute sau cutiutele alea cu spatula pt recoltat kk, le umplu si apoi le duc la analiza :)). pungutele alea se lipesc destul de bine, dar sfatul meu e sa lasi si pampersul deasupra sa nu ai surprize. si dupa ce e punguta plina, iei cu seringa o parte si pui in in recipientul steril. zilele astea eu vreau sa incerc sa-i iau oanei o proba de streptocci din gat cu betisorul ala invelit in vata... sunt curioasa dc reusesc, ca n-am chef s-o duc la pediatra pt asta ca se lasa cu plans ... sper ca nu are vreun streptococ si asta sa fie cauza imbolnavirilor repetate din ultima luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

dia, faza cu pofta de lapte cred ca e babism. ianis nu are paraziti (acum) desi bea lapte de sparge de vreo 2 luni. coprocultura se ia pt eventuale infectii, nu are legatura cu parazitii. la coproparazitologic, pt marc, am luat 3 probe, in 3 zile, fiecare proba dintr-un singur loc. saptamana trecuta am facut analiza. ce mi s-a spus este sa recoltez cand e luna plina , no asa am facut, a fost acum vreo 10 zile, cred. si a iesit giardia si ascaris. si stiam dinainte ca are pt ca se scarpina in anumite zone fara ca deja sa se vada pete sau bubite. e a 2-a oara cand se intampla, desi recunosc simptomele.

cine zicea de broccoli... CONTINE FIER, NU CALCIU.

combinatia fier - calciu e interzisa, nu se absoarbe fierul daca e dat de ex la o masa care contine lapte, branza sau alta forma de calciu. fierul se da in prezenta vitaminei C, este asimilat mai bine.

de la pediatru de spital citire: orice supliment de genul fierului sau calciului se da pe baza unor analize!
chestia cu "mi se pare palid" "nu mananca bine" fara analize aferente este egala cu zero!

mai e vreun bb recomandat pt operatie de polipi si amigdale? ce stiti de astea doua?

gata, nu mai stiu mai multe...

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13

Marc 2 si Ianis 4 - Poze cu muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

stiu ca operatia pt amigdale/polipi se face doar dupa 3 ani. despre marc e vorba? daca vrei mai multe info pe tema asta, eu am o prietna care e medic orl, te pot pune in legatura cu ea

Mergi la inceput

ah, leyla, apropos de open space (n-am apucat sa citesc tot mesajul tau, ca-s la birou, asta insa mi-a picat in ochi...). la fel e si la mine si totusi tin destul de mult explorerul pe forum, si printre picaturi mai citesc... si mor de rusine cand se uita colegul meu din dreapta si vede ratele astea galbene de pe DC

am uitat s-o salut pe daphna acum vreo 1-2 zile, cand a scris

roxanica, spune-ne cum sunteti, cum te descruci job vs casa salariata vs mami?

CUI II MAI VINE SA-SI DEA DEMISIA SI SA CREASCA COPII???
deci, eu as face chestia asta dar imi trebuie o idee sa fac ceva bani de acasa, altfel n-am cum, noua chiar ne trebuie 2 salarii. deci, idei??

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dia1609

stiu ca operatia pt amigdale/polipi se face doar dupa 3 ani. despre marc e vorba? daca vrei mai multe info pe tema asta, eu am o prietna care e medic orl, te pot pune in legatura cu ea

Dia de Oana 29.11.06

"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez

daaaa, evident ca despre marc e vorba! ca doar tre sa le bifam pe rand pe toate. no, nu ma stresez asa tare, macar sunt chestii "uzuale" sa zicem... dar nah, ma interesez si io din timp. asa mi-a zis pediatrul lui de spital (nu ala de familie, ci ala care ne interneaza la crize...). a zis ca dupa 3 ani ar cam trebui operat de amigdale si polipi. ca s-ar mira sa scape fara, ca are o adenoidita cronica mana in mana cu polipii mariti, de la care de altfel fornaie si respira greu si sacadat in mod curent, zi si noapte, plus una pereche de amigdale imense si rosii chiar si atunci cand sunt in repaos (=sanatoase si fara infectii...). so...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Scriu scurt ca s-a trez Garga si e pe Tu cafe:)) Tocmai ce-a sarit bine in pat s-a facut "ginatica" si a zis ca "mami nu poate sa sara-n pat ca-i mare si rupe patu-n doua" iaca na deja mi-o iau in freza:)

Diana, i-ai luat vreodata din nas cu betigase vreo analiza. Nepotul meu a racit si tusit toata viata lui. De pe la 3 ani mai rar. Racea, bagau antibiotic si tot asa, febra in disperare, tuse continua zilnic. Pana un dr le-a zis ca degeaba trateaza in gat ca el ale nush ce streptococ in nas, se inlameaza polipii. coboara-n gat, nush sa explic dar asa retin ca eram "mica" si io, cert e cand l-au operat de polipi s-a imbunatatit treaba semnificativ.

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Minunatele, eu nu-s prea in forma, asa ca simt nevoia sa ma dau la fund putin. Va pup si... mai apar eu cand mai prind puteri

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

DONIA

ALESSIA si EMMA
REVELION 09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianarus78

combinatia fier - calciu e interzisa, nu se absoarbe fierul daca e dat de ex la o masa care contine lapte, branza sau alta forma de calciu. fierul se da in prezenta vitaminei C, este asimilat mai bine.

stiam de incompatibilitatea fierului si calciului dar chiar interzis cred ca e mult spus...adica ce ma fac? ca noi spanacul doar cu lapte il mancam...

ah(aviz kiki) fasolea si lintea contin si calciu si fier, dar fier in mai mare proportie...

In Spania nu se fac atatea analize copiilor, adica veci nu i-am tras sange lui dani sa vedem cum sta cu fierul sau calciul. Daca copilul arata bine si este intr-un percentil cat de cat adecvat nimeni nu-ti da trimitere la nimic...si sincer...ma bucur ca nu l-am intepat absolut niciodata. Nici macar cand a facut febra 3 zile la rand si n-au ghicit de la ce..i-au facut doar analiza de urina..

mai multe despre leguminoasefasole, linte, naut

Contin un 20% de proteíne.
Cea mai mare parte a compozitiei (60-65%) este almidon (un hidrat de carbon), continen fibra, vitaminele B1, B2 y B3, calciu si fier. Fierul leguminoaselor se absoarbe mai bine decat fierul din carnuri. Continutul in grasimi este minim(2-5%). Fiecare 100 gr de leguminoase(cam o portie) au cam 300 calorii. Fibra din coaja leguminoaselor este vinovata meteorismului (gaze) dar este fundamentala in prevenirea constipatiei si a cancerului de colon.

Leguminoasa este una din cele mai sanatoase si intelepte optiuni in alimentatia actual atat dpdv nutritional cat si gastronomic sa nu mai vb si de partea financiara

Sunt o sursa excelenta de proteina vegetala

pop

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

Eu pot sa scriu, dar nu si sa vorbesc.... am un gaaaaat...

Anca, multumim. Cred ca ti-am mai scris legat de Vigantol... dupa 14 zile se inactiveaza vitamina D. Ori schimbi sticluta la 10-14 zile, ori treci pe vitamina D de la alta firma... Noi ne-am oprit la D3 de Biofarm.

dianav, si eu i-am dat Fe Stefaniei o perioada, dar la recomandarea medicului, in urma unor analize.

Dia, in ceea ce priveste Calciu, sunt de acord cu tine. Stefy a primit calciu, dar tot in urma unor analize. La noi e o problema, pentru ca nu-l fixeaza, problema pe care o mosteneste de la mine cred, ca nici eu nu fixez... Am tot schimbat diverse tipuri de vitamina D, ca si noua tot asa ne-a zis, ca desi i-a calciu nu are, deci problema nu e calciul ci D-ul. Si administrarea aiurea de calciu, acolo duce.... se depune aiurea si unde nu trebuie...

shoshika, multa sanatate la amandoi. Bine ca nu plange dupa tine. Asa mi-au zis si mie la cresa, cand am ramas... botoasa, ca Stefy a intrat la copii in grupa si nici nu s-a uitat inapoi. Vine vremea cand vor fi independenti. Si asta trebuie inceput de pe acum. Eu nu-mi doresc un copil dependent de mine. Am un exemplu in familie care nu facea nimic fara sa o intrebe pe mama... si imi ajunge....

Diana, multumim. La fel sa fie si la muschetari. Ce mai face Marc? Ca de Ianis ai scris ceva. In legatura cu operatiile, fina mea e programata pentru cea de polipi, dar medicul a zis ca trebiue sa aiba peste 3 ani.Si la amigdale am inteles ca tot asta ar fi limita de varsta. Interventia va fi mai prin vara, ca medicul a zis ca asteapta sa se mai termine cu virusii, ca e plin spitalul si sa nu mai agate si altceva cat sta acolo dupa operatie. Daca o sa mai ai nevoie, la vremea aceea, dupa operatie am sa-ti scriu cum a fost.
Ce v-a spus voua pentru Marc, la fel a spus si ORl-ist-ul la care a mers cu fina mea.

Kiki, si eu stiu la fel, dai 10 zile Calciu, 10 zile Fer, dar niciodata impreuna. Asa mi-a zis pediatra.

Donia,

Flore, ce fete frumoase are mama....

vacanta la mare
Poze din august-septembrie
Poze din Copou
Lacramioara (08.12.1975) mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput