Fulguleti de nov-dec 2006 (207)
Raspunsuri - Pagina 4
leyla spune:
Dia, mersic de intrebare, sunt aici pe baricade, adica munca, munca…mai reusesc sa mai citesc de la birou dar asa pe bucati cate un pic si inchid, iar deschid citesc un pic si tot asa dar nu pot sa stau f mult cu pagina deschisa si sa ma apuc si de scris, lucrez in open space si toata lumea se holbeaza in pc-ul meu…. Seara de acasa nu prea mai reusesc sa intru, daca e calc deschis, fie vrea Kaan sa se uite la ceva sau mai stam pe mess cu bunicii, fie suntem in vizite, fie avem musafiri…
Ramasesem datoare cu povesti despre vacanta noastra de sarbatori la bunici, care a fost minunata dar ne-am intors, obositi, varza de obositi, copilul a fost extenuat de atatea vizite, plimbari, shoppinguiala, s-a jucat frumos cu toti copiii prietenilor nostri, s-a atasat de toti prietenii nostri, parca-i cunostea dintotdeauna, a fost rasfatat de bunici, a venit cu un vocabular impresionant de cuvinte in turca, am constat cu uimire cand am ajuns acolo ca intelegea absolut tot ce i se spunea in turca, a dormit si mancat cand si pe unde a apucat, a facut o pasiune pentru pilaf cu carne, cred ca n-a fost zi sa nu manance pilaf (si nu s-a constipat deloc), a dat de gustul ciorbitei de linte, doamne ce i-a mai placut, da si ce mai partaia dupa ea, in avion a stat de data asta pe locul lui, legat cu centura si manca sandwichul si isi bea suculetul ca un copil mare. A stat bine mersi cu bunica acasa, au facut impreuna nani la pranz si noaptea in timp ce mami si tati erau ba la shopping, ba la petreceri, ba la cinema…ce mai, a fost o vacanta reusita. Circumcizie nu am mai facut, pentru ca noi ne gandeam ca daca se face anestezie locala o sa fie greu sa-l stapanim, sa nu se miste/agite…cand colo ne-au linistit spunandu-ne ca ei nu fac locala ci numai totala, ca atare noi n-am mai vrut, o lasam pe mai incolo…basca dupa ce i-au facut analize de sange i-a iesit virus gripal, asa ca oricum nu se putea face nimica cel putin o saptamana, deci, pana la urma asa a vrut dd.
De cand ne-am intors, am marcat deja doua petreceri de pitici. De iesit afara nu prea vrea, nu-i place frigul, doar cand ii spun ca mergem la cumparaturi, la mall, in vizita la cineva sau cu masina, atunci e ok, in rest ne rugam de el. Vorba unei prietene, dupa ce a fost prin tari calde si a stat cu funduletul pe nisip cald nu prea mai vrea sa si-l raceasca.
Multumim mult pentru gandurile bune pentru prietenii nostri, bb e mai bine, si-a revenit din soc tocmai dupa o saptamana de la accident…dar bine ca si-a revenit si ca e ok, nu are nimic pe creier sau pe la coloana, chiar zilele astea vor sa-l aduca acasa…mami lui e mai nasol cu fractura de bazin… va trebui sa stea imobilizata destul de multisor…si cum vrea si sa fie si ea acasa cand o sa mearga bb, acuma cauta un pat/fotoliu care sa ii asigure confortul de care are nevoie…
Saptamana viitoare cred ca o sa mergem si noi vreo doua-trei zile la ski, eu astept cu nerabdare.
Adeju, bine-ai revenit, mi-a prins tare bine sa citesc mesajul tau, am dat copy paste in word ca sa-mi tihneasca lectura
Yagmur, toate gandurile bune
Felicitari noilor posesoare de burtica cu bb2.
Sanatate multa la toti fulguletii bolnaviori…la parinti (Donia, cum te mai simti), la bunici (Danita, cum mai e mama? dar tata? dar tu?)
Am scris mesajul asta din doi in doi, sper sa fie cat de cat coerent… revin...
kikineata spune:
Ank, dandusa io gatesc super simplu si Dbunny am uitat gatesc la 2 zile cand nu e cu ou/peste/ficat. Deci Garga cam papa aceeasi mancare si doar la pranz 2 zile la rand. Rar de tot gatesc pt. noi. No way 2 feluri ca nu papa si dupa pranz noi avem masa de iaurturi sau cel mult paste.
Sa lamurim :)). Io mancare zic la cele care includ ca baza ceapa, ardei, morcov, radacini albe adik telina, pastarnac, patrunjel. Dc e mai light mancarea e un piure si e mai simplu ori nu pun nik la cartof, dovlecel, broccoli ori cel mult o juma d eceapa si sos de rosii sau eventual smantana care n-o fierb niciodata ci doar adaug. Sosul de smantana stiu ca la fiert se face cu faina si io evit mult pt. ea paine, faina, biscuiti, paste. Date moderat spre deloc unele.
Pui cu orez si spanac.
Pun la fiert carne si in general pt. garga cand vreau sa fie gustoasa pun combinatie de piept cu pulpa sup sau inf, sa aiba os are alt gust. Pt 2 portii. Daca spanaacul e verde il pun odata cu celelate legume la 20 min dupa ce a fiert carnea. Daca e congelat il pun odata cu carnea. (de la mama mea stiu ca dc pui ceva rece in mancarea deja pe foc carnea se va intari si pirde fragezimea). Tot odata cu carnea pun 2 rosii care le scot dupa 15 min le las la racit si le decojesc, dau semintele jos. Si le repun odata cu 1 morcov, 1 ceapa si jumatate de ardei. las 3 min sa dea din nou in clocot totul si pun fix o lingura de orez. Scot ardeiul acot pielita si-l pasez cu furculita si-l repun cu celelate. Sting focul cam la 20 min dupa ce am pus orezul. Dureaza cam 45 min-1h. Smantana o adaug doar cand va manca ca altfel se acreste mancarea.
Pui cu ciuperci e f simplu. Fierb carne pui iar combinat ca are alt gust, o ceapa, ciuperci. Scade totul, inchid foc, pun patrunjel sau marar. mamaliga o amestec cu smantana si mancarea. La aproape toate mancarurile adaug dupa ce inchid focul ulei de masline si praf de sare. Unii zic ca sarea dc n-o pui la-nceput nu patrunde bine in mancare, altii dc pui la inceput ca se-ntareste carnea.
Prin urmare adaptati la modul vostru de a gati.
gata nu mai scriu nik azi. nu ma provocati:)
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
Dia1609 spune:
dbunny, reteta era de fasole boabe, nu? inca n-am incercat sa-i dau, tb sa incerc... dar am senzatia ca nici n-o sa guste, cand vede boabele ... asa nu mananca nici mazarea, desi dc i-o fac pireu e ok ;)
dianarus, asa a fost si la noi, eu zic ca gradinita a adus o schimbare in bine in chestia cu mancatul... chiar dc primele 2 luni n-a mancat la gradi decat supe/ciorbe ... bine, si acum are zile in care nu mananca la pranz decat supa/ciorba si nici nu pune gura pe felul 2, dar macar in 4 zile din 5 mananca si felul 2 (nu tot, partial de regula). ce-mi place mie e ca nu-mi zice educatoarea sau ingrijitoarea ca a mancat dc nu a mancat. imi spune clar ca a mancat supa si 2 linguri din felul 2 pe care le-a scuipat ... sau ca a mancat jumate de bol de felul 2. macar asa stiu cum stam. si e afisat saptamanal meniul , asa ca de regula stiu de dimineata dc mananca si felul 2 sau nu . supe/ciorbe in schimb mananca intotdeauna la gradi, indiferent de care ... chiar nu stiu de unde i se trage pasiunea asta pt supe/ciorbe, ca n-o avem nici unul in familie
si dc tot vorbim de mancare, ma duc sa fac o manacre de mazare -pt mine, ca oana o sa o sara... oricum e cu pofta de mancare in cui in perioada asta ... nici nu ma mir de altfel, dupa antibiotic ... cand o intreb ce vrea de mancare imi spune ca lapte, sau cerale cu lapte sau cremvusti ... o tot mint cu cremvustii, ii zic ca n-am gasit la magazin (de fapt nici nu stiu de ce nu mai gasesc cremvusti bio la biomarket, si din aia facuti din slanini, pielite si zgarciuri nu-mi prea vine sa-i dau,... adica ii dau, dar max o data pe sapt... ori ea vrea cremvusti si dimineata si lapranz si seara )
chiar fetele cu experienta, un sfat: vreau sa-i fac un examen copro, ce sa cer? cate zile la rand tb facut, ca am auzit diveres, ba ca 3 zile, ba ca 7 zile? pofta de lapte din ultima vreme poate indica prezenta lambliilor/oxiurilor/viermisorilor, sau e doar un babism???
kikineata spune:
Mey fetili m-ati spart. Pe bune nu e nik minunat is numai fierturi. Al meu zice ca-s tare bune si gustoase. Gusta din alei ei cand ii zic sa vada ce bune sunt:) I le combin dar nicodata sa iasa terci adika hai bag de toate. Le fac din condei cu carnea cu os si cu verdeturi dar in rest fiertura pura dar cat pot o mai pacalesc asa ca io am crescut cu chiftelute cu sos, carnati si rochitura, sarmale, racituri adik piftie, parjoale, totul s efacea in untura sau ulei, groaznic...si acu dc vad o bucata de sunca (a se citi slanina) imi tremura genunchii de emotie.
Dia1609 spune:
dianav, multumesc de complimente. chiar vreau sa scot niste poze zilele astea
kikineato, hai ca te provocam ... mie una nu-mi strica experienta ta de bucatareasa desavarsita :)... hai mai zi ca eu dau cu copy/paste intr-un fisier de pe desktop care se numeste papa Oana .. ei, te-am induplecat sa mai dai din casa niste retete?
leyla, niste poze nu ne arati? of, bine ca ati sarit circumcizia momentan, ca aveam eu emotii pt kaan... nu de durerea din momentul ala, dar cica e dureros rau multe zile dupa. mi-era si frica sa intreb :)
stiti cu cine mai vreau sa vad poze? cu super-mama dandusa . pun pariu pe ce vreti voi ca e slaba deja ... si cu flore, dar pe ea o sa o verific personal sapt viitoare ;). am vb zilele trecute cu ea si sapt viitoare se muta in casuta lor, care e aproape gata acum... le tin pumnii sa fie usoara mutarea
leyla spune:
Kiki, iete ca nici lui Kaan nu-i place piureul de cartofi, da deloc, credeam ca e singurul copil caruia nu-i place…m-am linistit#61514; Si daca tot se vorbeste de mancare, nici Kaan nu e mare mancacios….a avut vreo doua luni de zile cand nu avea decat o singura masa mai consistenta, cea de la pranz cand papa fie ciorbita fie carnita cu orez/legume…pe seara nu mai vroia mancarica gatita ci doar sa rontaie diverse sau sa ciuguleasca cate putin din farfuriile noastre….l-am lasat in pace, vad ca zilele astea a revenit la sentimente mai bune si mananca masa de seara impreuna cu noi. Ii plac foarte mult ciorbitele/supele de toate felurile, de pui, de vacuta, de legume, cu perisoare, cu orez, cu fidea, acre sau supe dulci, creme…e ciorbar, ce mai... In rest, pilaf cu carne, tocanita de legume cu pui/peste/ficatel, paste. Nici lui nu-i plac budincile, in schimb mananca fructe multe, si ii mai plac mult de tot migdalele si miezul de nuca.
E indragostit de numele lui, ii face o mare placere sa-l intrebi cum il cheama sau cine a stricat masinuta, raspunde asa de mandru: Kaan#61514; Noi ii vorbim acasa fiecare pe limba lui si a inceput sa faca diferenta…daca-l intreaba tati ceva in turca, raspunde in turca, daca-l intreb eu ceva in romana, raspunde in romana…
Dia, eu stiu ca si blocoli tot fier are… Sper sa ma mobilizez zilele astea sa pun pe Picasa pozele din vacanta, si nu numai…ca si bunicii tot intreba de ele. Asa e, dupa circumcizie sunt vreo 2-3 zile mai critice si cum el mai e si cu pampers, deci implicit mult mai greu si acuma fiind si frig nu puteam sa-l tin prea mult la popoul gol… Psihologii recomanda sa fie facuta fie pana in 2 ani, fie dupa 6 ani, din motive, evident, psihologice…
ank999 spune:
Kikineata multam pt retete. Sa ne mai dai si noua. Ma apuc si io sa fac papa bun.
Leyla da atre frumos ati petrecut!
Dia pt coproparazitologic eu am cerut cutiute din alea de la medicul de familie si am facut 3 zile. Asa mi-au zis si dr de familie si pediatru'.
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600504728447/" target="_blank">1,
kikineata spune:
Ank, mi-am amintit c-ai intrebat. la farmacie gasesti punguta pediatrica. E o punga cu o gaura care pe margine are banda dublu adeziv. Speli fetita bine la pasa, cu ceva sapun de bb, si o stergi doar cu pansament steril. Unii, la spital dau apoi cu betadina dar nu te sfatuiesc. Dezlipesti banda si lipesti marginile, dupa bunul simt asezi punguta astfel incat cand pui pampers sa nu cada pishu cand o s afaca. Sau in funduletul gol dai imediat suc/ apa si face imediat. Punguta ori o pui cu totul dar mai bine cu o seringa iei continutul si pui in recipient.
Dia, io stiu asa coprocultura s educe doar 1 sg data. Coproparazitologic se duce 3 zile la rand. Io pt. paraziti as face stii...antigen Giardia separat. Cutitele sunt cele care au spatul atasata la capac, recoltezi din 3 locuri diferite la fiecare proba. Dc face in pampers e Ok, dc ela oala speli bine si dezinfectezi cu spirt ianinte.
Gataaaaaaaaa
aka spune:
ziua buna dragelor.
sa zic doua vorbe despre noi. e bine acum, saptamana trecuta a tusit, fara alte simptome. cu mancarea suntem bine cat timp sta cu bunica. mananca, doarme, se joaca, e relaxata. totul se schimba cand vine bunicul, refuza aproape orice fel de mancare, nu doarme, efectiv sare pe mine cand ajung acasa, nu se dezlipeste de mine. daca o razbeste foamea, ceea ce se intampla miercurea mananca 2 castroane de mancare odata. in schimb seara cand ajung eu mananca odata cu mine. a inceput sa mai spuna cuvinte noi, ne intelegem super bine cand suntem singuri. ieri a incercat sa-mi explice cum a dat sa manance la pisicile de afara. o mai intrebam eu, mai zicea ea...orice intrus in casa ii creeaza discomfort.
mananca orice, de la ciorbe, fructe, mancare gatita, paste.
felicitari mamicilor cu bb2.
multa sanatate bolnaviorilor.
va pup pe toate.
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina
ank999 spune:
Kikineata multumesc mult. Muream proasta ca nu-mi imaginam cum se face.
Aka ma ucur ca sunteti bine.
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600504728447/" target="_blank">1,