Fulguleti de nov-dec 2006 (207)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Pentru Dianarus si alte mamici ingrijorate ca ai lor copii nu scot decat vreo trei vorbe va spun doar atat: rabdare.
Chiar nasha mea de cununie, psiholog pediatru celebru in Iasi, a trecut printr-o experienta similara. Baiatul ei nu a vorbit deloc pana la varsta de 3 ani, iar faptul ca nu vorbea a fost tabu in familia lor la acel moment nu a scos un cuvant ci doar onomatopee de tot felul(pur si simplu nimeni nu vorbea despre asta... ca de ce nu vorbeste copilul, ca e mare etc.) Din experienta ei stia ca baiatul este perfect normal, intelegea tot ce i se comunica, dar nu dorea sa comunice in cuvinte la randul lui.
In urma unei sperieturi grozave, copilul i-a spus mamei sale intr-o dimineata cand serveau micul dejun "Nu mai pune sare." Nasha mea a ramas inmarmurita.
Am spus asta ca pe un exemplu de viata si sper sa va fie de folos.
Nu mergeti din start pe ideea ca ar avea vreo problema (de genul autism) copilul vostru. Copiii mereu veseli, care vor sa interactioneze, mereu schimbatori, acestia sunt copii normali chiar daca nu rostesc inca cuvinte.

Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

asa cum am promis, am pus poze recente si un filmuletz cu un nou partener de dans!

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Eu am avut siamin jur multi copii care nu vorbesc mai deloc pana la 3 ani,si toti sunt absolutnormal,in plus nimeni nu si-a facut probleme.
un copil,daca ar avea probleme,nu ar colabora,nus.ar juca la fel cu ceilali copii..daca sunteti atente laei cand se joaca,si stati departe fara sa ii intelegeti ce vorbesc,o sa vedeti ca toti se joaca la fel,si nu stiti care din ei a vorbit si care nu. ei se inteleg intre ei si se joaca LA FEL desi unii vorbesc pe limba lor.

si ca sa va fac o paralela,e ca atunci cand copilul nu stie o limba straina care se vorbeste in jurul lui. nu are el oproblema,doar ca nu stie limba . asa e Sofia lalocurile de joaca,daca te apropii,auzi ca ea indruga romaneste ,dar daca te indepartezi,ii vezi cum toti se joaca LA FEL fara nici o diferenta .
asa si cei care nu vorbesc,care nu stiu inca limba (nuconteaza ca nu stiu alta limba ),ei vorbesc in gand sau "in limba lor" .

cand avetiimpresia ca e vreo problema,ducevi copilul la un loc de joaca cu copii multi,si va indepartati cat sa nu auziti care ce vorbeste,inchipuiti-va ca si copilul vostru vorbeste,si priviti de departe. nu stati langa copil,nu il intimidati. de departe sa-mi spuneti cum se vede scena .e vreo diferenta intre copilul vostru si ceilalti copii?? vreo diferenta de comportament?

Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

dbunny, bona e o tanti din vecini care e foarte calda si dragutza cu el, ii vorbeste, ii canta, are multa rabdare cu el... dar mama il vede zilnic, pt ca stam in aceeasi curte. si e foarte implicata in viata noastra, ne ajuta in toate si Dumnezeu s-o tina sanatoasa... asta ca lamurire

danutz, da, asta vreau, sa-mi zica cineva ca el e ok si noi suntem dusi. asta si sper.

ramsan, multumesc de poveste. “Din experienta ei stia ca baiatul este perfect normal”.Eu nu sunt psiholog, deci nu vorbesc din experienta. Caut sa ma lamuresc la altii. Nu ma gandesc deloc la autism sau alte probleme serioase. Presupun, cel mult, o eventuala intarziere datorata istoricului lui. Atat...

Nu stiu ce demersuri voi face in final, o luam pas cu pas.
Am o prietena care lucreaza la o fundatie ca psiholog, acolo il duc pt o evaluare. Cum se face asta... il provoaca la niste exercitii de joaca, ii noteaza reactiile si ii evalueaza nivelul de dezvoltare psihica corespunzator varstei. De asta nu ma tem, am trecut de mai multe ori prin asa ceva cu ambii copii, ei fiind prematuri mi s-a recomandat sa fac asta regulat pana la 3 ani. ianis, de ex, avut probleme de apucare si indemanare, la aproape 1 an el nu se putea concentra sa apuce obiecte mici, am invatat sa fac diverse exercitii care sa il ajute. Sunt probleme rezonabile, minore chiar, comparativ cu ce sufera alti copilasi, dar eu LE SIMT, mereu le-am simtit, si daca pot face ceva in privinta asta, DIN VREME, de ce sa n-o fac?? poate se rezolva oricum, dar ma simt impacata daca ajut sa se rezolve mai repede...
Daca raspunsul dupa evaluare va fi ca e ok din acest punct de vedere, probabil vom merge pe linia orl. El are in istoric mai multe otite pe stanga, din care una tocmai e in desfasurare... iar problemele de auz pot duce la intarzieri de vorbire. Si mai departe nu mai stiu, am sa vad pe parcurs.

marc are totusi un istoric medical, e prematur, a fost oxigenat ore bune dupa nastere, anesteziat general la 7 sapt, sensibil si bolnavicios dintotdeauna... va rog intelegeti ca am cateva motive in plus de ingrijorare... Sunt lucruri cu care am invatat sa am o anume doza de rabdare, dar... uneori trebuie sa ma asigur ca nu sunt si altele la mijloc, ca intradevar e doar o chestiune de timp...

je va pupa si ne-om mai vedea

O minune de bazar - Sonia si Andrei /
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Dandusa, nu-ti spun ce m-ai pus pe ganduri cu prima fraza a ta. Chiar mi-a revenit ieri si azi in minte de cateva ori...nu mai sta pe ganduri..fa-o ...dar sunt cateva componente care nu se potrivesc...inca.Of mereu am fost muult prea rationala. Cand eram tanara si desteapta (a s eciti tocilara) era ma olimpiada de fizica si profa zicea cand imi dadea o problema mai simpla ce se rezolva usor si io cautam s-i iau pe la Saucesti...ma Cristina,, tu de atata desteptaciune dai in prostie...

Dianocica, chiar meriti un Bravo apasat si nu doar pt. aparitie (care pe mine m-a impresionat ca pt. prima data te-am vazut calda, emotionata si nu incisiva si mai rece/retinuta asa) ci pt. proiect si munca in sine.Sa-ti dea Domnu' bafta si spor de treaba. D e frumos-frumos si are un parrrrr.

M-am apucat de gatit si pt. noi. Nasol. Mananc! Ieri mamaliga cu ciulama d epui si ciuperci, azi supa pui cu taietei si salata beuf, ma dor toate alea...calca, spala,, maine curatenie....

Dianocica unde gasesc harta nu glob? Sau dandusa care avea pe perete? La librarie. Acs tu cred ca stii.

Garga: Mama lu' Ovidiu sta la Piatra Neamt(unul din nasii ei)
io am marsat dc am vazut ca "poate"
Io: Si bunicu Mitica
Garga:la Bacau, plecat cu tasi si cu trenu
Io: Si nanu gabi si nana Raluca?
Garga:La Poieci si verisolu Danutz tot acolo sta
Io: si noi, mami si tati si Sara?
Garga: aici acasa la Buculeci In tzala Lomania
Io dai inainte sa vad ce scoate
Si Birte si Hannah in ce tara au fost
Garga : la ele acasa in Gelmania
Io: Si Noha care canta tu cafe de unde e?
Ea nimik
Io insit: d eund emami?
Ea mirata si intrebatoare
Io o ajut: e din SPA, hai mami din SPA (Spania)
ea raspunde: din SPA-TE

Mergi la inceput

Hai fatooo, Diana, pai nu ti-am zis io destul de clar ca esti dusa....sau ce io sunt nimeni?...si io-s cinevaMai zic o data io cu tine doo duse doo toante

Mergi la inceput

Numa ca io conduc detasat deci am toata increderea si baza-n tine. Am priceput, zau asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui kikineata

Hai fatooo, Diana, pai nu ti-am zis io destul de clar ca esti dusa....sau ce io sunt nimeni?...si io-s cinevaMai zic o data io cu tine doo duse doo toante

O minune de bazar - Sonia si Andrei /
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

Ruxandra, multumesc din suflet pentru sustinere si informatii. Dupa doua zile de stres, si controlat ...kk... a iesit si "oul de aur"....
Deja stiam de dimineata ca e in colon... dupa eco si radiografie, dar nu pentru asta am ajuns noi azi la spital si am sta pe acolo vreo 5 ore... Ci pentru o laringita urata, combinata cu angina eritematoasa....si febra...40 evident. S-a trezit dimineata la 1 si aproape se sufoca. Am pazit-o toata noaptea si la prima ora ne-am infiintat la medicul din spital, pediatra ei fiind dupa amiaza. Dupa ce ies si analizele la sange.... maine, vedem ce e de facut. Deoacamdata doar antitermice si aerosoli.

Raluca, acs, Dbunny, multumim.

ramsan, multumesc.

Laura, multumesc. Nici Stefy nu a bagat pana acum, dar se pare ca a sosit momentul.

Diana, multumesc. Capul sus. Eu sunt convinsa ca e ok. Ai sa vezi....Dar daca vrei sa scapi de pitic, fa-o, ca altfel... te duci in lume, cedezi nervos. Va urez multa bafta si cate un pentru amandoi.

vacanta la mare
Poze din august-septembrie
Poze din Copou
Lacramioara (08.12.1975) mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

scurt scurt
multumim muuuuuuuuult
pupam fulguletii
noi suntem bine

opriti tiiiiiiimpul :)

Mergi la inceput