Fulguleti de nov-dec 2006 (207)
Raspunsuri - Pagina 17
ruxandra_sb spune:
Repede, repede ca m-asteapta muntii.. de hartzoage, si apoi si cei adevarati..
Dianarus, eu te sustin . Si da ai dreptate.. unele chestii luate din fasa se rezolva instant.. pe cand daca le lasi sa taraganeze e mai greu apoi. Dar noi discutam in terorie, da? Asa ca pt linistea ta fa ceea ce simti ca tre sa faci . Despre posbilul auz mai slab al lui Marc cu o ureche vroiam sa zic ca exista teste cu niste aparate speciale care se fac si la bb mici, mici .. le-a facut si M inainte sa-l operam de polipi. Da mai bine te sun.
Lacramioara ma bucur ca s-a rezolvat . Am o mica intrebare, sper sa nu te superi.. Stefy le-a cam cules in ultima vreme.. N-ar exista posibilitatea sa stea o perioada in afara colectivitatii?
azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma
de M (7) si G (2)
ruxandra_sb spune:
TESTE. La Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" se face testarea auzului la 108 de ore de la nastere cu aparate de ultima generatie. Cel care face testele de audiometrie este medicul Adrian Tudor, care ne explica: "Masurarea prin otoemisiuni acustice a raspunsului cohlear se face nou-nascutilor cu factor de risc la nastere, adica icter prelungit, prematuritate, diferenta de Rh etc. Daca nou-nascutul nu trece acest examen, se face un alt test, numit AccuBera. Daca nu trece nici acest test, el este externat si revine pana la varsta de 1 an si 7 luni pentru teste Berra clinice. In functie de acestea se ia decizia de protezare auditiva sau de implant cohlear". Un astfel de implant costa 19.000 de euro, iar in Romania se fac 7-8 pe an.
SIMPTOME. Parintii trebuie sa-si faca griji in privinta auzului copilului atunci cand nu raspunde daca este strigat si doarme sau este cu spatele. De asemenea, daca nu intoarce capul cand se da drumul la televizor sau la radio, daca nu se sperie de zgomote intense, acestea pot fi semne ca nu aude. Copilul care nu reuseste sa spuna mama, tata, cuvinte scurte pana la un an si jumatate, doi ani poate avea probleme de auz. In toate aceste situatii este obligatorie prezentarea la un medic ORL.
articolul
Noi la acel cabinet am fost cu M. La o cautare or sa mai apara clinici unde se face testul.
off-topic: pustiul nu seamana cu Ianis sau is ??
azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma
de M (7) si G (2)
Raluca_u spune:
Buna
am asa niste emotii... azi avem intalnire cu bb mic. sper sa ii putem auzi si inimioara. am facut analizele de baza si au iesit toate ok, vedem astazi ce ne mai da d-na dr. de facut.
Si imi e asa de dor de Adina, of e tare greu fara ea. vorbim mult la telefon dar degeaba. ieri a fost cu mama la cumparaturi si la un moment dat a vazut o jucarie care i-a placut mult in magazin - stiti ce i-a spus lui mama, vine mami cupara cadou a Adina. si mama a vrut sa ii cumpere ea jucaria dar adina a insistat nu cupara mami cadou .
Azi nu a prea vrut sa vb cu mine doar vreun minut doua si gata. ma simt asa goala...
va pup
Raluca 6+ si www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
acs spune:
Dianocica, felicitari! Din pacate n-am putut urmari emisiunea, cu toate ca am accesat link-ul gasit aici pe forum. Mi-ar fi placut sa-l vad pe d! Succes si mai departe in tot ceea ce ti-ai propus!
Kikineata, mai ce Garga isteata ai! Felicitari!
Nu stiu de unde poti lua o harta, caci noi nu avem inca (nu prea e loc pe pereti de diversi maimutoi; sa vedem cum ii putem da jos). Insa, primul loc unde as cauta ar fi o librarie.
Si apropo de librarie: stegulete din acelea de hartie nu ar trebui sa gasesc tot acolo? Caci n-am gasit.
Diana, te inteleg si mi se pare normal sa-l duci pe Marc la diverse evaluari, chiar daca eu personal cred ca nu are nicio problema. E insa mult mai bine sa rezolvi din pripa. In privinta copiilor, prefer sa suflu si-n iaurt. Tin pumnii sa scapi repede de stres!
Desiree, e minunat Octavian! Ai un baiatel frumos si harnic!
Ruxandra, distractie placuta la munte! Poate aduci si in Bucuresti putina zapada (sa testeze Matei patinele :) ).
Ingerasa, isteata foc Maya! Super perlele pe care le-ai impartasit cu noi!
Noi din lac in put: Mama e mai bine (multumesc de urari); cu toate ca i-am spus sa mai stea o zi sa se odihneasca, s-a infiintat la noi la usa in zori. Acum recunosc ca-mi prinde foarte bine, caci Victor a facut febra si diaree :(. Cred ca e o indigestie (i-am dat ciuperci cu porumb; deh mama tampita), asa ca deocamdata nu-l duc la doctor. Sper sa-si revina repede.
Ioana si-a rupt un brat de la ochelari saptamana trecuta (nici nu mai zic cat au costat). A reusit tata sa gaseasca un atelier unde i-a reparat. Macar acum sta cu ei pe nas mai tot timpul, caci i-am explicat (mai insistent, ca altfel n-a vrut sa priceapa) ca-i rupe daca ii tot scoate si pune la loc.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
Laura13 spune:
salutari mamici!
trebuie musai sa va povestesc de dani ...
azi dimineata eu spalam vasele. el vine la mine: "mami, sunt cu ochii pe tine (cu gestul aferent, la ochii lui si apoi spre mine). te mananc!!!". pe mine ma unfla rasul, dar imi vad de vase. si simt ceva pe fund ... era dani care ma "manca"(apreciez ca nu m-a muscat, numai ma prindea cu buzele). cand termina zice mandru tare: "mami, te-am mancat"
speram ca apare soarele si pe strada noastra (desi in iasi e o vreme ... de facut copii) si se va angaja florin, e in negocieri, pe ultima suta de metrii ... Doamne ajuta sa fie bine!
in alta ordine de idei a fost florin la o gradi, de stat, unde as vrea sa il duc pe dani. ni s-a zis no way pentru ca nu va avea 3 ani in sept, sa-l dam la cresa ce-o fi in capul directoarei?????? ma rog ... incercam cu interventii (pt gradi ... ce ciudat mi se pare ca suna) si mai vedem.
acs sanatate multa si sa treaca repede.
raluca mai e mult pana vine acasa? hai ca trece repede si dupa aceea o iubesti si dragalesti dublu!
iulia-stefy bine ca a iesit bila! chiar ca le tot culege ... offf, multa sanatate si voua!
dandusa eu inteleg ce zici. zau. dar florin nu vrea acum, spune ca mai tarziu (dar nici el nu stie cand), iar eu vrea, dar ... cred ca mare parte din dorinta mea e nostalgia dupa sarcina, dupa bb mic care sta la iubit si pupacit, dorinta de a avea dani un partener ... pe viata ... dar, concluzia e ca mai stam.
dia?
adeju?
donia?
pupici
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
iulia-stefy spune:
Salutare!
Ruxandra, multumesc. N-am pentru ce sa ma supar. Si eu m-am gandit la asta. Nu siu cum am sa fac. Pentru saptamana viitoare si-a luat mama mea concediu si vine sa stea cu ea. Pe urma mai vedem.
asc, multa sanatate lui Victor.
vacanta la mare
Poze din august-septembrie
Poze din Copou
Lacramioara (08.12.1975) mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
madaluta spune:
sa va povestesc ce ni s-a intamplat aseara...
In primul rand sa va spun k m-am speriat groaznic si mi s-a facut rau pe loc, de nici nu mai stiam ce sa fac...
Dupa baita, dar imediat ce a iesit din cada, darius a inceput sa cada in timp ce mergea. prima data am zis k a alunecat, apoi k se prosteste, dar cand m-am uitat la el, parca nu-l mai tinea piciorul de la genunchi in jos. Cand il punea in pamant parca i se indoia si i se inmuia..si iar cadea... Nu zicea k-l doare, nu era trist, nimic...L-am pus sa mai mearga , dar ii era frica sa-l mai puna in pamant cum trebuie si schipata( intr-un hal fara hal)... I-am luat la cercetat centimetru cu centimentru, apasand intentionat mai tare sa vad unde-l doare.... Culmea..nu-l durea nicaieri. L-am pus sa miste degetelele , le misca foarte bine. L-am pus sa faca bicicleta in pat...o fecea perfect...cand il dadeam jos, schiopata...Nu va pot spune cate mi-au trecut prin minte in momentele respective: de la reactii postvaccinare la pareza si chiar la boli de ne am curajul nici macar sa le scriu....
L-am masat mult timp, iar il puneam sa mai mearga si incet incet a inceput sa se amelioreze situatia... De dimineata nu mai avea nimic....
Nu stiu ce a fost, caci daca era entorsa sau intindere ar fi trebuit sa-l doara, nu? Voi ce parere aveti?
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
Bran 2009
acs spune:
Madaluta, nu cumva i-o fi amortit piciorul? Poate l-a tinut sub el in baie? Te intreb pentru ca mai patesc si eu asa.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
Raluca_u spune:
weekendul viitor o aducem pe Adina acasa...
mai inainte am vb cu ea la telefon si mi-a spus asa tanguit, mami haide acata la Adina. asa mi-a rupt sufletul... si era asa tristuta ca nici nu mi-a cantat nimic nu a prea vorbit...
Raluca 6+ si www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
dandusa spune:
Kiki,
noi aveam de ceva timp harta.la diverta am vazut o groaza de modele si marimi da' scumpute,cca 150 ron cea mai ieftina.bine ce nu-i scump la diverta?!incearca mai bine la o librarie.la noi harta este cea mai tare 'jucarie'.niciodata nu se plictiseste de ea.are o carte preferata de la mama pisica,plina cu animale si-i arat un animal din carte,apoi ii arat o tara unde traieste acel animal.asa a invatat f repede si animale si tari
Iulya,
iarrrr?bai nene...,mai poti?offf imi pare rau ca-i bolnavioara printesa...mai bine cu buni acasa decat la gradi...
cand citesc cat de des se imbolnavesc piticii de la gradi,imi intaresc convingerea ca,Crinuta nu va merge prea curand la gradi.
Acs,
sanatate lui Victorila,sa treaca burtica repede.ce draguta bunica
ps:mi-ai facut pofta de ciuperci
Ramsan,
..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami