Fulguleti de nov-dec 2006 (207)
Raspunsuri - Pagina 15
danutz spune:
Mesajul asta este pentru Diana!!!
draga mea, exact piticul 'de ce nu vorbeste copilul?' l-am avut si eu pana de curand. Cand m-am intalnit la o petrecere cu o psiholoaga de copii. Care mi-a zis ca eu sunt aia care ar trebui sa mearga la 'control' ci nu copilul.
Si care mi-a mai zis ca daca copilul intelege chestiile elementare e perfect normal sa nu vorbeasca pana pe la 4 ani. Ei nu vorbesc din multe motive: nu vor, nu au chef, nu considera ca ar trebui sa se oboseasca, sunt pur si simplu mult mai atrasi de explorare decat de exprimarea ei, sau se exprima pur si simplu altfel decat prin cuvinte.
Varul meu a vorbit la 4 ani si jumatate, by the way...
Asta despre dezvoltarea psiho...cat despre aia motorie, aici yo nu am dubii fiindca fii-mio e argint viu...
Daca vrei sa-l duci sa-l controlezi, du-l, dar asta mai mult ca sa te calmezi tu si sa calmezi hoarda de 'pitici' care bantuie pe la voi!
Si sa vii si sa ne zici ce si cum...
Laura13 spune:
diana eu am zis, dar acum mai zic. daca tu asa simti ca trebuie, atunci du-te ca sa te linistesti ca eu oricum raman la parerea mea ca totul e ok. dar, stiu ca si eu sunt asa ... cand mi se pune piticul ... nu mai scap de el pana nu caut tot. si sa pleci la dc cu convingerea ca totul e ok.
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Dbunny spune:
De anateo si seba nu mai stie nimeni nimic?
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
dandusa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura13 vreau sa zic ca va invidiez ... pe mamicile cu doi bb. va invidiez pentru curajul vostru. am ajuns intr-un moment in care imi doresc, dar mi-e atat de frica ... sa nu ma descurc, sa nu ne descurcam noi trei cu inca un bb ... sa nu, sa nu, sa nu ... si ma analizam asa ... si ma gandeam cat de pesimista sunt uneori, cat de multe vad in negru si cat de neOK (nu gasesc alt termen) e viata mea si a familiei mele din cauza mea. si incerc sa ma schimb ... si imi vine atat de greu ... poate candva |
nu te gandi prea mult...doar fa-o!cu cat intorci/sucesti problema studiezi/aprofundezi...cu atat gasesti lucruri care te vor face s arenunti pt moment si cand crezi ca va fi momentul se iveste altceva si tot asa...simtiti ca va doriti,o faceti!cel mai important lucru dupa parerea mea santeti voi ,daca va iubiti si va doriti amandoi...,restul se fac...
dupa ce am punctat la sigur,am zis "daca nu raman acum,vom amana o perioada,sa ne mutam la C-ta sa se angajeze Claudiu,sa facem aia,sa facem ailalta"...la o saptamana am facut testul,eram gravidutasi-mi parea rau ca m-am gandit sa amanam...apoi ne-am mutat si la C-ta...,s-a angajat si Claudiu...am facut si restul...
..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami
dandusa spune:
Dianarus,
fa ce simti,noi iti santem alaturi
Ingeras,
haioasa foc Maya,m-am distrat copios cu vorbareata voastra mica,abia o astept si pe Crinuta la interval,sa-mi iau si eu notite
think pink,dar din sufletul tauuu,tin pumnii sa se intample cat mai repede minunea
Donia,
azi trimit doua imbratisari,in curand o sa te sugrum
..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami
madaluta spune:
diana: mi se pare normal sa te ingrijorezi pentru copilul tau si de aceea eu cred e bine sa mergi la medic. Sunt convinsa k nu e o problema reala dar pentru linistea ta sufleteasca va insemna enorm. Tin minte k pe la 5 luni ale lui darius parca innebunisem si credeam k are displazie de sold...nu-ti spun cate framantari, cate nopti nedormite, cat am citit pe net, cati imi spuneau k sunt "nebuna"..Nu m-am linistit pana nu am consultat un ortoped si un chirurg pediatru care mi-au infirmat presupozitia. m-am linistit instantaneu, bineinteles.
si k sa repet ce au povestit si alte fete, darius are prieten bun care pana la 3 ani nu scotea niciun cuvant dupa care a inceput direct cu propozitii...
Citat: |
citat din mesajul lui Laura13 vreau sa zic ca va invidiez ... pe mamicile cu doi bb. va invidiez pentru curajul vostru. am ajuns intr-un moment in care imi doresc, dar mi-e atat de frica ... sa nu ma descurc, sa nu ne descurcam noi trei cu inca un bb ... sa nu, sa nu, sa nu ... si ma analizam asa ... si ma gandeam cat de pesimista sunt uneori, cat de multe vad in negru si cat de neOK (nu gasesc alt termen) e viata mea si a familiei mele din cauza mea. si incerc sa ma schimb ... si imi vine atat de greu ... poate candva |
mie cand imi spuneau toti k am fost curajoasa, eu le raspundeam zambind k asta nu e curaj, ci inconstienta....Acum cand briana are 8 luni incerc sa-mi dau seama cum am gandit pe cand darius avea varsta asta si tot nu inteleg...Dar am fost atat de fericita k eram din nou insarcinata, cum nu-ti imaginezi..chiar cred k nu am constientizat ce ma asteapta....
Acum cand are darius 2 ani mi s-ar parea floare la ureche sa fiu din nou insarcinata...dar astept sa faca si briana cel putin 2-3 pentru urmatorul
Ingerash: tu esti o luptatoare, te stiu de mult...ma bucur sa ne confirmi asta din cand in cand. Intr-o zi DD iti va rasplati perseverenta, k si la Maya.
Si apropo de maya...e o dulce si o inteligenta...am murit de ras la majoritatea replicilor... e un mic moromete....
si eu ma chinui sa notez din perlele lui darius, dar daca nu o fac pe moment, uit...
Tot vreau sa-mi fac si un blog sa aiba de ce se amuza cand vor fi mari si vor avea si ei copii....dar n-am timp...
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
Bran 2009
asiza spune:
Salutare, salutare...nu vazut, nu auzit, nu citit nik din urma...dar am primit mesaje pe mess si va multumesc pentru grija...Denis e bine...manuta se vindeca usor, a facut scoarta pe rana si de jur imprejurul bubitzei e rosie tare pielea aia arsa...sa va zic rapid, pe scurt cum am patit, ca sa nu vi se intample si voua: eu intampinam un oasepete, Denis a ramas singur in camera...si a bagat singur fierul de calcat in priza, dupa care a pus manuta si evident s-a ars rau...arsura e pe partea exteioara a manutei,in prelungirea degetului mare. Ne-a cam luat prin surprindere caci pana acum n-a avut treaba la prize, dar clar e vina noastra...bun, asta e...culmea e ca a doua zi dupa patanie a incercat aceeasi miscare, identic......poate apuc azi sa citesc ceva din urma...de la pag. 7 nu v-am mai citit...va pup
dianav spune:
Diana Foarte adevarat ce au spus fetele. Intaresc cu un caz din familie, nepotica care pana la 3 ani jumate nu a zis nimic. Insa se vedea ca intelege tot, executa ceea ce ii cereai, colabora frumos la joaca. Acum are 6 ani. NU ii mai tace gurita stie o multime de poezii si la scoala e foarte ok.
Uita-te la poze si ai sa vezi ce sclipire au ochii lui.Asta spune tooot. E un copil absolut normal.
desiree spune:
neatza,
scuze, asiza..eram sigura ca laura e cea cu arsura..am citit pe diagonala diagonalei..ma bucur ca denisu e bine
vin si io cu poze azi
dianarus, si eu ziceam nu ai de ce sa iti faci griji, ca odata va exploda marc in evolutie...dar e mai bine sa iti rezolvi temerea aceasta sa fii linistita!poate vei primi si ceva sfaturi sa-l stimulezi..va fi bine
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
ramsan spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dandusa
nu te gandi prea mult...doar fa-o!cu cat intorci/sucesti problema studiezi/aprofundezi...cu atat gasesti lucruri care te vor face s arenunti pt moment si cand crezi ca va fi momentul se iveste altceva si tot asa...simtiti ca va doriti,o faceti!cel mai important lucru dupa parerea mea santeti voi ,daca va iubiti si va doriti amandoi...,restul se fac... dupa ce am punctat la sigur,am zis "daca nu raman acum,vom amana o perioada,sa ne mutam la C-ta sa se angajeze Claudiu,sa facem aia,sa facem ailalta"...la o saptamana am facut testul,eram gravidutasi-mi parea rau ca m-am gandit sa amanam...apoi ne-am mutat si la C-ta...,s-a angajat si Claudiu...am facut si restul... .................................................. Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006) poarta-ma mami |
Salutare mami minunata si stralucitoare!
Uite asa am facut si eu... a durat vreo 6 luni sa rationez ca parca mai trebuie un copil sa aiba si Rares un ajutor cand noi vom fi prea batrani, prea depasiti de situatie, prea absenti... Tot ratiunea imi spunea ca nu acum, ca nu suntem destul de pregatiti, ca ne mai trebuie niste bani, niste amenajaru de facut.... multe multe alte motive care erau contra. Pana la urma am zis fie ce-o fi, noi il facem. La Rares am invatat cum este sa fii parinte, la bb2 vom sti totul ca pe apa si va veni de la sine.
Am uitat sa spun ca te admir foarte mult pentru optimismul tau si pentru starea de bine pe care ti-o dau toate mesajele tale?!
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)