Fulguleti de nov-dec 2006 (207)
Raspunsuri - Pagina 14
Raluca_u spune:
ACS multa sanatate mamicii tale si multa bafta sa aveti zapada pe care o doriti la munte.
Danutz imi pare rau de minivacanta nereusita. vorba ta - bine ca s-a terminat.
pupici de la noi
Raluca 6+ si www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
desiree spune:
nu ma dati disparuta, mai citesc cand apuc dar cand e vorba de scris nu stiu de ce nu am timp :)..unde e timpul, ce ati facut cu el?
ora de culcare a lui octavian a ramas pana in ziua de azi ora 12.30 noaptea, ziua trage de el sa nu se culce,nu-l pot obliga sa se culce daca el nu doreste.... sta cu pumnii in gura de la maseaua de pe drum, agitatia lui o suspectez si putin din cauza calculatorului, a multiplelor minute pe care le petrece cu desene si cantecele, aceleasi mereu ..si altele noi care devin vechi foarte repede si deja ma straduiesc sa-l cooptez mai mult catre alte activitati, mai ales seara cand e foarte obosit...avem si alte activitati dar nu mereu are chef de ele, lipit, colaje sau diverse nazdravanii din hartie colorata, montat masinute si altele, asa ca tre sa-i gasesc mereu altceva sa-l mai iau de langa calc...grea sarcina! oricum nu stiu cand trece ziua, avem o anumita rutina amandoi, ca sunt cu el acasa si seara dupa ce pica el, la scurt timp picam si restul gastii
i-a luat tati un joc..creionul fermecat, cu 16 planse cu diverse activitati si info, din 3 variante alegi pe cea corecta, apesi creionul si canta (numai varianta buna)..numai ca pana ajungem la varianta corecta tre sa povestim, e fain, ii place, mai ales cand tragem concluziile si apsam creionul, e in culmea fericirii si un mod bun de a-i stimula logica si comparatia!
o sa incerc sa mai viu, sa mai pun si poze ca nu am pus de mult timp
am vazut si eu emisiunea cu diana, la ora 8 ma plimbam cu cupilu agatzat de tzatza dintr-o camera in alta, nu stia saracu ce i se intampla! oricum, felicitari pentru initiativa, nu ca nu ti-am spus-o deja!
apropo de intiativa, ma gandeam sa ma bag in februarie la o specializare montessori, dureaza un an,are loc intr-o gradi, dar cica tre sa ai curs de pedagogie, deci tre sa-l fac intai pe ala....deci inca nu-s decisa ce si cum....
laura, imi pare rau de arsura, sper sa fie bine!
felicitari noilor gravidute ramsan si raluca..mi-a scapat cineva? daca da, sorry!
pe dia nu pra am mai citit-o
si nici pe dani de dbunny nu l-am mai vazut de multisor!
ruxandra, da, si la mine functioneaza sa las mancarea pe masutza si daca ma refuza cand il intreb daca vrea sa pape ( de regula ma refuza doar daca nu-l ustura burta de foame), ma fac ca mananc sau fac altceva si vine si imi smulge bucata din mana sa pape el sau se serveste "in trecere" pe langa masutza!buna afacere masutza aia pt noi, noi astia marii mancam cam inghesuit acolo, dar pt el e bine ca are acces direct la tot ce e acolo :)
nu v-am povestit mai nou ce copil harnic am..e de o harnicie iesita din comun...nu se poate sa spal rufe,sa le intind pe sarma, sa strang masa, sa o sterg cu buretele, sa matur, sa strang jucarii, sa duc gunoiul..fara sa ma ajute..uneori face el tot ( de ex, stransul jucariilor sau stransul mesei sau sterge masa cu burete) dar numai cand are chef..cand nu are, nu are, il rog sa faca ceva, daca face bine, daca nu, nu insist....dar sunt lucruri pe care le fac ca o rutina si au devenit rutina si pt el, dragul de el,,,numa rutina spalatului pe dinti nu e rutina inca...de fapt nu e deloc, nu-i place, chiar daca ma vede pe mine every day.... si basta!mai astept
in rest ce sa va zic, toate bune, ne mai auzim curand!
va pup
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
lizzy spune:
Deci, asiza a zis ieri pe mess ca denis e bine, nu a fost grav si revine ea cu detalii, era cam busy...
Acs, imi pare rau ca aveti motive de griji, multa sanatate mamei tale!
Danita, sti tu... si voua sanatate!
Ingeras, banuiesc ca aveti un plan cu ginecologul. Medicatie, hormoni, etc, nu stiu ce se face in cazurile cand nu poti ramane. Ai luat in calcul sa o iei de la zero intr-o clinica privata in ungaria, unde sa-ti faci toate analizele si sa recurgi la fiv? Nu am informatii, nu sunt in masura sa sustin ca stiu ce spun, dar cred ca este o optiune. Indiferent cat de lung si complicat este procesul asta, TREBUIE sa poti, butoiul nu e o solutie, decat, eventual, una temporara, de descarcare a frustrarilor. Si daca asta te ajuta, plangi, varsa-ti naduful cum poti. Elibereaza-te si ia-o de la capat. Intr-o buna zi se va intampla, intr-un fel sau altul. Spunea cineva ca gandirea pozitiva atrage intamplari pozitive – vezi The Secret...
As vrea sa te putem ajuta cu mai mult decat doar vorbe...
Lacramioara, ochii-n 4 la pampi sper s-o elimine cat de repede...
Desiree, f fain creionul fermecat. Ianis l-a primit la 3 ani si se joaca si acum cu el. Din aceeasi categorie sunt carti de la teora, cartonate, cu un soricel in colt. Noi avem “prima mea carte de linba engleza” si tot asa tre sa aleaga varianta buna ca sa piuie. Repet, astea sunt ale lui ianis. Marc mai are mult pana acolo...
De azi imi fac un plan de bataie pe care nu mi-l doresc deloc-deloc, l-as mai fi amanat dar nu mai pot. Imi sta pe creier. :(
Intai il programez la o evaluare psihomotorie la un kinetoterapeut. Care imi spune daca dezvoltarea psihica e cat de cat ok. :((
Apoi vad care o fi next step... offffffffff
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
Marc 2 si Ianis 4 - Poze cu muschetari
kikineata spune:
Fata mea, Diana, pot sa-ti spun ceva? De ce tii neaparat sa fii mototolici? Nush ce idei nastrusnice salasuiesc in mintea ta si te si te ingandureaza, dar ... dc vrei pentru linistea ta du-l unde-ti tuna creierashu...iti spun ca tu ar tb sa stii cel mai bine ca nu e cazul din moment ce io deduc doar din poze, din expresia fetei, sclipirea din ochii lui (Marc), miscarile bratelor cum impodobeste bradul si cum se bucura, cum rade ca e un copil normal si inteligent.
Dintre copiii care ii stiu io f putini au un vocabular impresionant, cunosc si care nu spun nici un cuvant. Varul meu avorbit la 3 ani s-un pic si la 5 ani stia alfabetul si scria/citea. Deasemenea f putini au abilitati motorii/fizice/sportive f bune fara sa se trozneasca cu o anumita regularitate. Unii sunt precauti si prefera sa nu "riste", unii s-arunca precum kamikaze si-si sparg/rup una alta, unora chiar le reuseste ori au o stapanire de sine buna ori norocul....vorbesc ca idioata si de fapt nu inteleg ce te-a determinat sa te gandesti la sapaturi?
Laura13 spune:
salutari mamici!
ramsan te felicit si aici, sa iti dea DD sarcina usoara si bb sanatos sau sanatosi .
ingeras ma doare sufletul pt voi. dar asa cum spunea si diana ... butoiul nu e solutie, cumva trebuie sa fii tare, pt maya sa nu simta, pt tine si sotul tau. si sa va ajute DD sa vi se indeplineasca visul cat mai repede.
danutz imi pare rau ca nu a fost ok in mini-concediu.
iulia-stefy offf ... si eu stiu ca se poate elimina ... Doamne ajuta sa fie asa si la voi. si eu stau cu inima micuta, dani e innebunit dupa bile ... nu baga in gura acum, dar nu poti sa stii daca nu i se va parea amuzant intr-o zi. sper ca NU!
desiree si noi avem creionul, f fain ... da' numai vreo 3-4 zile, ca acum le-a invata pe de rost, le face o data sa se dea mare (jur ca parca face numai sa imi spuna: "stiu ... ce vrei de la mine") si dupa aceea gata ... s-a plictisit. nasol cu calculatorul ...
acs multa sanatate si putere mamei tale!
dianocica
ruxandra nu contest ce ai citat tu. dar ... (ca nu ma pot abtine ) eu am patit-o ... m-am ars f urat cu ulei, dar f urat. am pus apa rece (si acum tin minte ce bine era cu mana sub apa, nu ma durea aproape deloc). am facut o besica cat jumatate de mana ... horror, sincer. apoi, dupa vreo 2-3 ani alta arsura, fara apa, cu cartof, abia s-a umflat un pic. asta e experienta mea.
frumos mai povestesti de g ...
dianarus de ce? simti ceva in neregula???? nu plange ... sunt sigura ca totul e ok.
vreau sa zic ca va invidiez ... pe mamicile cu doi bb. va invidiez pentru curajul vostru. am ajuns intr-un moment in care imi doresc, dar mi-e atat de frica ... sa nu ma descurc, sa nu ne descurcam noi trei cu inca un bb ... sa nu, sa nu, sa nu ... si ma analizam asa ... si ma gandeam cat de pesimista sunt uneori, cat de multe vad in negru si cat de neOK (nu gasesc alt termen) e viata mea si a familiei mele din cauza mea. si incerc sa ma schimb ... si imi vine atat de greu ... poate candva.
va pup
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
kikineata spune:
Inca una si ma duc...pana nu-mi pui pumnu-n gura ca esti o iscusita a vorbelor...Te-ai gandit cat de mult l-ai protejat/ajutat/indrumat astfel incat el tot timpul are o baza, de cate ori ai spus "nu" probabil niciodata si tot timpul ai fost alaturi. probabil si starile dese de imbolnavire au contribuit la ajutorul sustinut. Aici e valabil mare parte si la mine. Pe vremuri copiii trebuiau s amai si manance singuri, sa se joaca singuri, sa-si ia singuri lucrurile de care au nevoie pentru ca nu era un copil, doi ci muultt mai multi. Mama era un fel de Napoleon...Plus socializarea e un punct forte in dezvoltarea rapida a lor, pe cand la voi asta a fost si e restrictionata.
Dbunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dianarus78 De azi imi fac un plan de bataie pe care nu mi-l doresc deloc-deloc, l-as mai fi amanat dar nu mai pot. Imi sta pe creier. :( Intai il programez la o evaluare psihomotorie la un kinetoterapeut. Care imi spune daca dezvoltarea psihica e cat de cat ok. :(( Apoi vad care o fi next step... offffffffff |
duamnaaaaaa ce-am pierdut? ce-ti sta pe creier? mai da niste detalii caci neuronu' meu nu ma duce...nu precepe...ce te face sa-l programezi pe Marc la kineto?
iulia stefy...arshhh biluta, mare grija, eu stiam ca daca e rotunda iese mai repede, mai rau e cu monezile mai mari ca pot ramane agatzate si obstructiona intestinul...
desire baga un link cu creionu cela...ca m-ati facut curioasa
ingeras chiar asa, la o clinica straina v-ati gandit? tratamente naturiste? ...si mai spunene te rog si de Maya cea isteata..
Danutz eu plecam fara sa platesc sa uplateam mai putin, avand in vedere ca nici ei n-au intrunit conditiile
acs multa sanatate mamei
Laura la fel simt si eu, as mai vrea un bebe...dar mi-e ca nu fac fata...
Dani a sarit peste masa de pranz...a venit somnoros de la cresa...a ramas buni sa-l culce...ma bate gandul otitei...
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
lizzy spune:
pai sa arunc matza moarta in ograda altuia, da?
cum sa va spun? e mama si o iubesc de mor. si ma ajuta si este alaturi de noi cat de des poate... asa cum poate ea, ca nu e perfecta dar se straduieste... si trebuie sa o accept cum e, CA NU POT ALTFEL, asta e!
si ma innebuneste (!!!) de luni de zile ca "nu vorbeste copilu' " si "de ce nu vorbeste copilu'..." "oare nu trebe facut ceva?!" ma aduce la disperare aceeasi placa in fiecare zi, over and over again... si nah, om sunt si eu, si si-au facut cuib piticii ei si-n mintea mea, ca doar repetitia e mama invataturii, nu?? ... ufffff...
nu-mi place deloc dar asta am decis si am de gand s-o fac. asa ca va rog io, putina sustinere, dah??
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
Marc 2 si Ianis 4 - Poze cu muschetari
ingeras26a spune:
Fetelor, va multumesc pentru sustinere. Nu va speriati, ca nu renunt nici in ruptul capului.
Investigatii? da: analize, stimulari, monitorizari, urmeaza histeroscopie in martie, doctori tutunaru si marinescu, deci...am cam luat-o de la capat! La Marinescu am ajuns tocmai in ideea de fiv si recomandarea cam asta a fost. Ungaria este una dintre optiuni, dar sufletul imi spune sa-mi fac la Giulesti. Nu stiu de ce, asa simt. Cum simt ca in Tutunaru am incredere 100%, dar nu consider ca este inca pregatit de FIV. Parerea mea.
Cat despre Maya, nu stiu daca am apucat sa va insir din prostiutele spuse de ea de la 1 an, cand a inceput sa vorbeasca, dar iata mai jos (o sa ma cam lungesc cred, dar o sa va distrati :))
Maya, 11 luni
A inceput sa ma intrebe “tze e, tze e?” (ce e, in traducere...) si imi arata cu degetelul orice vedea si i se parea ei interesant.
Si de-atunci a inceput distractia...
Maya, 1 an si 4 luni
Eu: unde te duci, mami?
Maya: la gagici.
Eu: si ce sa iti faca mami?
Maya: masaj!
Eu: si mai ce, mami?
Maya: Pupe mana (si intinde manutza).
Si de atunci asa a ramas, repeta destul de des ca se duce fie la gagici, fie la baieti sa-i faca masaj si sa-i pupe mana.
Cand mai sta cu Cata acasa si o intreb « unde ati fost », ea zice “gagici”!
Maya, 1 an si 5 luni
Eu, Cata, soacra mea si Maya in masina catre munte. Eu imi aduc aminte ca fusesem la un moment dat cu serviciul, cu Bogdan, in Targiviste (un Bogdan oarecare, coleg, Cata stia #61514;).
Maya, dupa o juma’ de ora: Bogdan in sus, Bogdan in jos.
Soacra-mea: Ce face, mamaie, Bogdan?
Maya: Pupa!
Soacra-mea: Pe cine pupa, mamaie, Bogdan?
Maya: Pe mami!
Maya, 1 an si 6 luni
1.
e vremea somnicului, dupa baitza si laptic (baut la noi in pat)
pentru ca era si o prietena la noi (cata era plecat), maya a stat mai mult cu noi sa se mai alinte si apoi am dus-o in patutz; ea este obisnuita seara sa o pun in patutz si adoarme imediat, singurica, asa am facut de cand era micutza de tot, am beneficiat de faptul ca a putut avea camera ei.
Ei bine, in seara asta...o pun eu in patutz si incepe sa urle...(ea, care nu plange niciodata...) si ne striga si pe mine si pe ana; mergem la ea, ii spunem ca tb sa faca nani; nimic, se pune pe plans si pe urlat (era deja 12.00 noaptea, in conditiile in care ea la 22.00 max se culca, deci pp ca era si pe fond de oboseala); imi zic: trebuie sa rezist 5 min sa o las sa planga, ca nu pateste nimic;
Maya: “mamiiiiii!”, eu nimic, ea “mamiiii!”, eu tot nimic si intre “strigaturi” se punea pe plans; a plans 2-3 minute si dupa aia zice: “GATAAA, bebe nani (bebe cu care doarme), Maya nani” si s-a culcat. #61514;
Ne-a pufnit rasul pe infundate, imi venea sa ma duc sa o iau in brate si sa o pup, dar nu m-am dus decat dupa ce a adormit si am pupat-o. A fost atat de dulce!
2.
In gradina la bunici Maya are mure si mananca direct de acolo, le ia singurica cu manutza. Nu prea poate inca sa il pronunte pe “r”.
Eu si Maya in magazin, sa facem cumparaturi. Vede mure intr-o casoleta, de vanzare. Magazinul plin, stateam la coada. Si zice Maya mea:
- “Mami, ia o pauza!” (foarte entuziasmata)
Imi venea sa intru in pamant si nu stiam pe unde sa ies mai repede, insa m-a pufnit rasul si am ramas la coada...explicandu-i copilului ca se numesc “mure” #61514;
Maya, 1 an si 8 luni
1.
maya: tati, murdar!
tati: de ce, tati, sunt murdar?
maya: tati transpirat, dush! :)
(seara, dupa ce ii dau lapticul, soacra mea imi spune: "hai, mami, du-te si tu si spala-te, ca esti transpirata si murdara, uite, maya e curata" - ca sa nu planga cand plec eu si sa se culce singurica:))
2.
In fata bisericii, ieri: Maya duce o manutza la frunte si spune: "Doamne, fa-ma mare si sanatoasa" (am pupat-o), dupa care vede o vaca langa biserica si zice: "Doamne, fa si vaca sanatoasa!"
3.
Maya: mami, gorila! (la TV)
Eu: da mami, gorila este!
Maya: Aoleo, ce urata e!
4.
M-a pus sa ma intind pe spate, sa-mi faca masaj. M-am intins, s-a suit peste mine, mi-a spus “Maya musca”, m-a muscat de spate, dupa care: “Lume, lume, sariti, ajutooooor!”
5.
Maya in sufra, mama lui Cata in bucatarie, Maya o striga “mamaieee, mamaieeee”, mamaie ii raspunde, dupa care Maya se duce la ea si zice, din usa:
“Mamaie, nu m-auzi?
N-ai terminat?”
6.
Eu o intreb pe maya in masina: Mami, ce masina are tati?
Maya: Honditza.
Eu (nu am inteles / auzit): Ce masina?
Maya: Honditza, n-auzi?
7.
In masina, doar eu cu ea.
Maya: Mami, pisica.
Eu: Ce face, mami, pisica?
Maya: Se duce.
Eu: Unde?
Maya: In gradina.
Eu: Si ce face, mami, in gradina?
Maya: Mananca dovleci.
Maya: Mami, emefantul.
Eu: Ce face, mami, elefantul?
Maya: Se plimba.
Maya, 1 an si 9 luni
1.
Mama lui Cata ii povestea ceva. Povesteste, povesteste...face o scurta pauza, in care Maya intreaba: “Ce mai urmeaza?”
2.
In loc de “capra cu 3 iezi”, Maya spune “lupul cu cei 7 iezi”.
3.
Maya era cu mama lui Cata, manca un bis. S-a ridicat brusc si i-a dat cu capul in gura mamei lui Cata. Mamaie s-a facut ca plange si Maya, la “misto”: “saraca de tineee....”.
4.
Seara, dupa laptic, noi plecam acasa si Maya stie ca ne ducem la serviciu.
Maya: mami ... la servici; tati ... la servici; maya ... la servici
Mamaie: ce faci, mamaie, la serviciu?
Maya: banutzi
Mamaie: ce faci cu banutii?
Maya: Ii dau lui mami
5.
Maya, la biserica, la botezul Karinei (noi suntem nasi), l-a auzit pe preot ca a inceput sa cante (bisericesti, normal…) si ce s-a gandit fata mea, sa destinda un pic atmosfera...si a inceput sa cante:
si-altadata, si-altadata ...
6.
Maya si mamaie:
Maya: Mamaie, mamaie, cocosul a calcat gaina!
Mamaie: De ce, mamaie?
Maya: Sa faca oua.
7.
Eu, Cata si Maya in masina:
Maya: Saracaaaa gaina!
Eu: De ce mami, ce a patit?
Maya: A facut buba.
Eu: Unde, mami?
Maya: La picior, a calcat-o cocosul!
8.
Mananca o maslina si dintr-o data se opreste si exclama:
“Mmmmm, ce gustos!”
9.
Maya, mama lui Cata si o fata din sat.
Mama lui Cata: nu te joci mamaie cu fata?
Maya : Cu domnisoara!
10.
Maya: Maya «enerfeasa»
Mama lui Cata: De ce, mamaie, esti nervoasa? Cine te-a enervat?
Maya: Baietii
11.
Un gugustiuc statea pe sarma.
Maya: Uite, mamaie, gugustiucul. Nu sta in picioare, sta in fund.
12.
Seara, m-am dus la Maya si imi spune:
Mami, Maya a rupt revista. Maya citeste.
13.
In baie, eu cu Maya (ma spala pe cap).
Mami, tati seamana cu Maya.
Si mami?
Si mami seamana cu Maya.
Maya, 1 an si 10 luni
1.
Maya, in mijlocul patului, sta pe fotoliul ei de plus (zice ca e Regina Maria, ca asa a invatat-o mamaie).
Tataie ii potcoveste piciorul (ca la calutzi, bate cuie).
Maya: Bate cuie, tataie! ... Da, fata, piciorul.
2.
Solfegiul: Do Re Mi Fa so li ca
3.
Maya, cu mamaie se duc la primarie.
O suna mama pe mama lui Cata.
Unde ai fost, Maya?
La pri-ma-VARA!
4.
Maya, ia telecomanda de la TV si se intinde pe canapea cu fata in sus:
“Maya, lungita pe canapea.”
5.
Maya cu tati.
Maya: Hai sa cumparam baloane.
Tati: Pai cu ce bani, ai?
Maya: Nu. Mergem la serviciu.
6.
A fost botezul lui Matei, al nasilor. Ne-a dat nasu’ o barza cu “it’s a boy” pt Maya si i-am dus-o duminica la ai lui Cata, dupa botez. A fost atat de fericita si entuziasmata, ca s-a dus la gaini si a spus:
- Ia uite, gainaaa, ce barza frumoasa am!
Si apoi la porumbei:
- Ia uitati, porumbeilor, va place?
7.
Alin, punea acoperis la porumbei si era suit pe “cotet”. Maya:
- Ce faci, maimutza Alin?
8.
Am fost cu maya la restaurant, ne-am intalnit cu fosta mea echipa.
In masina, maya in scaunel, Dana si Monica langa ea, in spate. Era obosita, i-am dat suzi. Una dintre fete o intreaba:
- Ce faci, Maya?
Maya raspunde: Stau cu suzeta in gura.
9.
Maya cu mama, la casuta. Maya ii spune mamei:
- Ursula a incalecat pe Pamela (¿? Asa era, dar nu a invatat-o nimeni...)
- Ursula s-a luptat cu Pamela si cu Cili si cu Negru; si Maya s-a luptat!
10.
Eu si Maya, in masina, moment de intimitate intre noi doua. Eu ii spun: Mami, ce frumoasa esti...
Maya imi raspunde (dupa ce a “cugetat”): Ca tati!
11.
Maya vorbeste numai la persoana a doua:
- Maya, nu pune mana pe gargarite!
- Vrei sa mananci!?
12.
Maya ia telefonul si se joaca, butoneaza. Il pune la ureche (fara sa sune, evident):
- Alo, mami? Nu raspunde...
- Tati, tati? Nu raspunde...
- Papito, ce faci, esti la casutza? #61514;
13.
Maya ii spune mamei lui Cata:
- Mamaie, Maya fericita!
- De ce, mamaie?
- Maya iubeste mamaie.
14.
Maya canta :
« tandafiiiii de la moldova, te-as ubi, vorba »
15.
Mama lui Cata cosea husa de la un fotoliu. Se uita Maya la ea si zice :
- Mamaie e harnica.
16.
Mama lui Cata, dupa ce a venit tatal lui, zice ca se duce pe la mamaia batrana ca nu a mai fost de cateva ore. Maya:
- Hai, mamaie puturoasa, du-te!
Si cand se intoarce, o intreaba :
- Cum e mamaie?
- Harnica!
Maya, 1 an si 11 luni
1.
Maya si Sori, un weekend acasa la noi:
Fetele alergau. Se opresc amandoua langa calorifer.
Maya: Mai fugim?
Sori: Da, hai!
Maya o striga pe Sori din hol:
- Sori, hai sa ne incaltam! Hai Sori, vii?
Au mai fost multe, multe faze, dar din pacate le-am uitat deja...
2.
- Maya papa ficatei cu cartof.
- Maya are nevoie de Reli...
3.
Maya: mamaie, vreau suc.
Mama lui cata: Ma duc sa ti-l fac, mamaie.
Maya: Mamaie, esti fenomenala!
4.
Ce faci, mamaie?
Bine!
Mamaie, fii serioasa, fa lapticul mai repede!
5.
Mama lui Cata ii spune:
- Mi-ai mancat sufletul!
Dupa un timp, ies afara si iese din casa si mamaia lui cata.
Maya:
- Ce faci, batranico?
- Bine!
- Batranico, mi-ai mancat sufletul!
6.
Ce faci, Maya?
- Nebunii!
7.
De mos Niculae a primit o masuta cu set complet de ceai.
Evident, masutza a devenit mijloc de locomotie (are rotite), o intoarce pe toate partile si ne pune sa o plimbam cu ea.
Maya, calare pe masutza.
Mama lui Cata: Vezi sa nu cazi, Maya!
Maya: Nu cad, ma concentrez!
8.
Maya la mama.
Se uita la Cartea Junglei si incepe sa strige:
- Am cerut si eu ajutoooor!
- De ce, Maya?
- M-am rapit maimuteleeee!
Maya, 2 ani
1.
La munte, la Comarnic, ne-a innebunit pe toti cu:
“Zi mami “nu se poate asa ceva!””
Mami era inlocuit pe rand de: irina, gaby, ana, tati, nasu, nasa #61514;
2.
A cazut la munte pe scara si s-a invinetit la un ochi si pe obraz si spunea la toata lumea ca s-a luptat cu tigrul si ca a castigat tigrul.
3.
Mami, hai sa mergem la magazin.
Ce sa facem, mami, la magazin?
Sa cumparam bani !
4.
Maya sta la parintii lui Cata iar noi mergem aproape in fiecare zi dupa serv, in afara buc, la ea, pana adoarme; stie ca plecam la serv si ne intoarcem a doua zi si nu plange; aseara am incercat sa ajung, insa nu aveam cauciucuri de iarna si am iesit din buc, am alunecat foarte tare (azi mi-am pus cauciucuri) si m-am intors, nu am mai fost ieri; mi-a spus mama lui Cata ca nu prea a dormit bine Maya toata noaptea (ea, care doarme de la 21-22 la 9-10 dimi, fara pauze), iar la 6.30 s-a ridicat in funduletz si i-a spus: "a plecat mami si n-a mai venit".
... m-a apucat plansul cand mi-a povestit...
iar cand am vb cu ea azi la tel mi-a spus sa ma duc azi sa o iau la bucuresti
5.
Mai nou este pasionata de cartea junglei....ca urmare, ii atribuie toate lucrurile bune pe care le-a invatat lui baloo..
- Baloo m-a invatat sa dansez
- Baloo m-a invatat sa fac kk la toaleta
Si alta:
- Baloo s-a dus sa fumeze o tigara si vine imediat inapoi #61514;
6.
Mama lui Cata motaia pe canapea.
Maya a vazut-o, in timp ce ea se juca si i-a zis:
- Culca-te, mamaie!
- Pai si tu ce faci, stai singurica?
- Odihneste-te mamaie, odihneste-te! #61514;
Maya, 2 ani si 1 luna
1.
Maya se joaca in pat, cade si se loveste. Zice:
- Vai de capul meu, ce m-am mai lovit!”
2.
- Au fost Ana si Gaby in vizita la noi!
- Si ce ati facut, mamaie?
- Ne-am distrat!
3.
S-a dus tataie sa-mi aduca de jos minola.
- Stii mami ce e minola?
- Nu, mami.
- Un soi de mandarina putin mai acrisoara!
Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!
Dbunny spune:
dianarus sa intelegem ca mama ta e noua bona? ca si firul ala l-am pierdut..in fine...ti-am spus ca un nepot d'a lu' paco n-a vorbit pan' la 4 ani? si l-au carau parintii si la psiholog adica la 3 ani zicea mama, tata si agua, dar nu zilnic...ci odata pe saptamana...
La 4 ani a inceput sa vorbeasca dintr-odata fraze...
acu' ce spune Maya Dani o sa spuna pe la 7 ani, si lucru manual cu cartoane o sa faca pe la 15!
lasa-te de idei d'astea fii tu buna! (vrei sa-l cari prin clinici si spitale sa-ti mai aduca ceva acasa? sa-l zapacesti de cap cu atata halat alb si medic in jur? jap-jap[omuletz care te incuie in casa si inghite cheia]
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...