concediu de odihna afectat de maternitate?
Daca am luat cele 123 de zile de concediu de maternitate integral si apoi m-am intors la serviciu, asta inseamna ca nu mai am dreptul la cele 21 de zile de concediu de odihna in acel an?
Ma gandesc ca nu e totusi ca un concediu medical standard, pentru ca de exemplu, avem voie un nr maxim de aprox 80 de zile de concediu de boala intr-un an, nu? ori daca ma imbolnavesc ulterior si am nevoie de concediu, nu se numara cele 123 zile, ca altfel ar fi depasire clara.
Raspunsuri
marius spune:
Concediul de odihna asa cum ii spune numele este perioada de timp care se acorda legal in corespondenta cu timpul de munca efectiv lucrat. In concedii nu se lucreaza.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
misha71 spune:
Deci sa inteleg ca daca ai lucrat, sa zicem 4 luni dupa care intri in concediu, prenatal, postnatal, CIC sau ce-o fi, iti poti lua concediu de odihna doar corespunzator celor 4 luni lucrate efectiv? Si daca in cele 4 luni ti-ai luat tot concediul din anul respectiv? Platesti zilele luate in plus?
***********************************************************************************
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi / Cu terapie MIHAITA POATE FI UN COPIL NORMAL-AJUTATI-L!!!
www.dropshots.com/popescu71#albums/verde/2008-12-14/05:27:48" target="_blank">Curiosilor
marius spune:
Da se imputa banii necuveniti.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
misha71 spune:
Marius saru'mina de raspuns.
***********************************************************************************
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi / Cu terapie MIHAITA POATE FI UN COPIL NORMAL-AJUTATI-L!!!
www.dropshots.com/popescu71#albums/verde/2008-12-14/05:27:48" target="_blank">Curiosilor
dpop spune:
multumesc de raspuns.
deci la numararea zilelor de concediu medical cuvenit, nu se mai numara cele 126 de zile, da?
pentru ca daca fac o enterocolita sau ceva, si am nevoie de concediu medical, imi trebuie adeverinta cu zilele de concediu medical din ultimele 12 luni. practic in anul dupa nastere am voie 126 + 90 de zile medicale.
Adrriana spune:
Buna...Sunt insarcinata in 32 saptamani si am unele nelamuriri...Trebuie sa nasc in aprilie....Se poate sa imi iau toate zilele de concediu pe 2009 si apoi sa bag prenatal?...Sau trebuie sa imi iau doar zilele de concediu aferente perioadei in care am lucrat(adik ianuarie si februarie si putin din martie? De la servici mi s-a spus ca pot sa mi le iau pe toate,dar in anul in care ma voi intoarce la servici nu voi mai avea dreptul la concediu...Daca imi iau toata zilele de concediu pe 2009(concediu platit 100%) afecteaza cu ceva dosarul ptr indemnizatie?...La servici m-au sfatuit sa iau toate zilele de concediu pe 2009,apoi sa bag prenatal,eventual postnatal daca nasc in timpul concediului de odihna...Si in anul in care ma voi intoarce nu voi mai avea nici o zi de concediu de odihna...Lucrez la aceasta firma de un an si jumatate...Eu nu as vrea sa-mi para rau mai tarziu si sa nu pot lua indemnizatia pentru bebe...sa fie probleme cu dosarul...
marius spune:
La absolut toate intrebarile puse s-a raspuns si nu o singura data. Ar fi bine daca ai consulta topicul de profil si chiar aceasta sectiune.
Pagina legislativa
sirimie spune:
Adrriana ai dreptul la zile de concediu de odihna numai corespunzator timpului lucrat efectiv. Daca iti iei 21 de zile cit pentru tot anul 2009 dar lucrezi numai 6 luni, firma iti va cere inapoi bani pentru 10.5 zile de concediu in plus la care nu aveai dreptul pentru ca ai lucrat numai 6 luni.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13