Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (105)
Raspunsuri - Pagina 20
pisikuta spune:
lilidana: dar, dar voi aveti distractie 10 luni pe an, zapada!. sanatate davidutzului
bianca: ti a dat balauroaica verde la poozee?! foarte frumoase. v ati incuscrit? ca se potrivesc. banuiesc ca alea cu multe jucarii sint la ea, nu?
carmenefr: mama, dar ce a insemnat o...i a facut loc de pupat.
ah, merge atat de greu ca abandonez, va mai scriu in vremuri mai bune
mama de papusha si cateodata balaur, Nana
Asa creste o fetita
Varsta mea
Everyday is the right day
absoluta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rein Pentru fetele care sunt inca in CIC: stiati ca se face recalcularea indemnizatiei pt a primi si diferenta pana la 85% din media venitului net pe fiecare luna? Elyanne tu stii ceva de asta mai precis? Mie mi-a cerut contabilul niste copii dupa declaratii si OP-uri in pentru a depune dosarul de recuperare din 2007 si 2008 a diferentei. Va pun si voua pozele la ce trebuie depus: http://www.flickr.com/photos/33881321@N03/?saved=1 Daca stiati, scuze. Daca aveti informatii in plus mai spuneti. rein |
Spune-mi si mie ca sa inteleg. Vrei sa zici ca luam diferenta pana la 85% de cand am nascut?!
roxanici spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui absoluta
Spune-mi si mie ca sa inteleg. Vrei sa zici ca luam diferenta pana la 85% de cand am nascut?! |
NU, NU, NU; daca ceri recalcularea vei primi diferenta doar pe lunile ian-martie 2009
Eseea spune:
Kitty, da, am fetita albinutza, dar suntem pe lista la mai - iunie. Nu sunt prea activa nici acolo insa. Baietelul va fi de martie.
Elyana, uite aici :
ART. 8 din HG 1025/2006 -pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda o singura indemnizatie.
si
art 7 din HG 1682/2008 ( normele astea noi adica): la art 8, alin 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins :
2) in cazul in care situatia prevazuta la alin 1) se produce dupa data de 1 ianuarie 2009 ,se acorda o singura indemnizatie, la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil.
deci, mai pe scurt : cine naste in timpul CIC 1, va lua pt bb
2 aceeasi indemnizatie pe care o lua inainte de a naste bb2 ( deci daca ai cerut recalculare, vei lua tot aceeasi suma ca la bb 1 ( recalculata adica). Nu stiu tu cand ai nascut, inainte de a face fetita ta 2 ani? Erai in CIC? ( sa nu te fi intors la munca adica)
Mami de fetita si de baietel 31+
elyanne spune:
Eseea nu mai eram in cic... fii'mea avea 2 an isi 4 luni cand s-au nascut baietii. Eu de situatia asta vrobeam... nu cand treci dintr-un cic in altul, adica ai terminat primul cic te intorci la servciu, lucrezi 3,7,10 luni si nasti... am inteles ca daca nu sunt 12 luni intre terminarea celuilalt cic si pana la nasterea urmatorului copil, atunci nu ti se calculeaza cei 85% din media veniturilor din ultimul an, ci iei 600 ron.
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
tzuna spune:
Buna!
Gata am predat lucrarea si e ok. Acum mai am pana pe 5,6 febr sa ma pregatesc, sa-mi fac prezentarea in Power point etc.
CARMENfr- dar a muscat-o rau pe Teodora.Cred ca a plans micuta.... Unii copii chiar asa sunt ca aveam si eu pe la gradi. Era unul cum imediat ce intorceam capul musca pe cineva. Era groaznic. Nici nu mai stiam ce sa fac cu el. Din fericire pentru mine m-am dus si le-am spus parintilor ca vreau sa-l retraga si asa au si facut. Eu una nu las deloc copiii singuri dar astia pusi pe muscat sau batut numai asta incearca sa faca iar tu se pp ca faci si altceva (te intorci sa stergi un copil la nas, imbraci pe altul, il linistesti pe altul care se umfla de plans dupa mami..)decat sa-l pazesti numai pe ala. Sa-si educe si parintii cat de cat copiii. Adica macar sa nu muste si sa nu bata alti copii.
Vreau sa felicit si eu noile gravidute de pe grup. Sa fie intr-un ceas bun si sa nasteti usor copii sanatosi, frumosi, voiosi si mancaciosi.
Am vazut pozele cu Rares si Amalia- sunt super draguti si cred ca s-au jucat f frumos impreuna cel putin dupa poze.
LILIDANA- si eu cred ca pe termen lung e mai sanatos sistemul de la voi. Creste imunitatea copilului daca ii lasi organismul sa lupte putin. ca la noi toti sar cu antibioticul. Sunt cazuri cand chiar e necesar dar si cazuri cand sigur ar trece fara. daca analizez de cate ori i-am dat Mariei sigur am exagerat dar stii cum e daca prescrie medicul parca nu te poti opune... sa nu faci tu mai rau.
Legat de astm... am avut cand eram mica si mi-a trecut de tot. era pe teren alergic dar cica nu se faceau teste la copii sub 6 ani in fine. M-au dus ai mei peste tot: la salina, la acupunctura, am luat tot felul de chestii naturiste si pe la 12 ani nu mai aveam nimic. Apoi cand am dat bac-ul cred ca pe fondul stresului boala a revenit si m-am internat la Iasi am facut tot felul de teste sa vad la ce sunt alergica apoi am facut un vaccin de desensibilizare si gata chiar nu mai am nimic. Nici macar daca ma expun alergenilor iesiti pozitiv la test: praf, mucegai si pene. Multa sanatate si sper sa nu fie vb de asa ceva la voi.
Acum noi: pai de scutece am scapat destul de usor. poate scapam mai repede dc o lasam mai de mult sa vada cum e sa se ude. Deci i-am scos scutecul in casa si cand facea pe ea ii spuneam ca tb sa faca la oala ca altfel se uda. Nu o lasam deloc uda, o schimbam imediat dar vedea si ea ce se intampla. Kk facea de multisor la oala deci nu era nici un pericol. Si pt pipi o puneam de cate ori se trezea din somn ca ei cam atunci fac si atat o laudam si ne prosteam cand era pe oala ca i-a placut. Si i-am luat si colac de wc sa faca asa ca mami si e si mai incantata. Exista si dezavantaje: la inceput se trezea dimineata la 6 sa faca pp si nu se mai culca inapoi, dc mergem in magazin ii pun scutec dar plange ca nu vrea sa faca in el dc e nevoie. Afara am rezolvat situatia ca stam cam o ora in per asta si face pipi cand iesim si gata. Noaptea acum dc nu face pipi inainte sa se culce ii pun scutec pt ca am patit-o miercuri noaptea: a facut pipi pe ea si a dormit asa si e totusi rece deci pana se incalzeste dc nu face pipi inainte de culcare ii pun scutec. asa o data la 4-5 zile se mai intampla sa se scape putin sau chiar de tot si-mi spune, nu o cert dar ii spun ca tb s afaca numai la oala.. re si un bebelus care face numai la oala o data cu ea.
BONA- stabiliti totul, dar totul dinainte mai ales libere, daca le platiti sau nu... La mine nu e cazul. Intelegerea a fost ca vine cand am eu nevoie dar in principiu 3-4 dimineti pe saptamana, nu face absolut nimic in casa si se ocupa numai de Maria si de cealalta fetita cu care vine. Nici nu cred ca ar putea face ceva. In vacante cand eu nu lucrez nu lucreaza nici ea si nu o platesc, am hotarat cu mancare aca las eu tot ce tb pt ambele fete. Ii las si ei cafea si ceai dar nu prea bea (cred ca o solicita la maxim fetele) si cam atat. a, sunt zile cand o rog sa o ia pe Maria la ea ca sa i-o pot lasa si sa doarma acolo (ei au 2 patuturi ca mai au un baietel de 3 ani care e la gradi).
sa stabiliti ce sa manance copilul... la mine e usor ca cei 2 copilasi ai lor mananca f sanatos asa ca nu-mi fac griji ca i-ar da maioneza cum i-a dat soacra-mea desi stie ce cred eu. pt cazurile urgente ii las tot timpul 200 lei in casa... nu stiu poate cadea rau una dintre fete sau mai stiu eu ce... medicamentele la fel ii las scris pe cutie cat sa-i dea cand e cazul....pana acum sunt super multumita. respecta tot ce am hotarat impreuna, fetele se joaca frumos...
Am vazut si filmuletul de la bazin.... vrem si noi.....
Am f multa treaba de facut ca m-am ocupat numai de lucrare dar promit sa revin cu poze.