Mamici de nov-dec 2003, partea a 7-a
Raspunsuri - Pagina 12
Alisa spune:
Buna fetele,
Am zis ca scriu cand vin de la control dar...stiti si voi cum este cu lenea...
Bebelusa (fara nume deocamdata) este bine, deja maricica - 2.400 kg si asezata in pozitie dar din pacate cu cordonul in jurul gatului ceea ce va duce la controale din 2 in 2 saptamani. Doctorita era multumita de evolutia sarcini si eu sunt tare multumita.
drept care de multumita ce eram mi-a fost a doua zi de am zis ca mor, probabil ca am facut o mare indigestie...de mi-am varsat toata fierea.
Asa ca a urmat o zi de concediu fara plata si azi la munca dar cu nivelul zero la capitolul chef.
Cam astea sunt vestile mele, astept sa intru in prenatal care teoretic poate incepe la sfarsitul lui septembrie dar as vrea sa mai rezist pama pe la 15 octombrie si apoi sa ma apuca sa fac si eu una alta pt. bebe ca nu am facut si nu am cumparat absolut nimic.
Va pup si sanatate la toate!
Carmena spune:
GARMASTAN? O sa intreb si eu pe la mine pe la magazinele naturiste si va dau de veste.
Carmen, eu intru in prenatal pe 01 noiembrie-ma batea gandul ca as putea merge pana pe 15 noiembrie, dar am auzit ca se va strica vremea la inceputul lui noiembrie si eu stau in Dr, Taberei si trebuie sa ajung la servici in Colentina-cu alte cuvinte conduc 30 km pe zi si nu stiu daca voi mai putea pe polei, ploaie...asa ca stau cumintica acasica-oricum intetionez, daca nu vor da legea aia idioata cu 42 zile obligatoriu de postnatal, sa intru imediat ce nasc in ingrijire copil, asa ca postnatalul nu imi va folosi. Daca nui, voi vedea eu... Si apoi chiar ca as vrea sa mai stau si eu fara grija ceasului ce suna la 6,30. Si o alta problema hainele care nu le mai am si imbracatul si incaltatul, deja ma streseaza!
Daca sunteti de acord cu listuta, o sa ma gandesc si eu astazi la variante si le afisam, OK?
Va pupicim.
Carmena si bb
P.S. Ma tot tin sa scriu si uit - BINE AI VENIT LIVIA SI MOLIPSIRE PLACUTA! Ca asa a fost si cu noi....
Zeeva spune:
Draga Umflatzel,
Iti voi scrie maine dupa ce fac vaccinul pentru Rh- care este procedura pentru prima sarcina. Cred ca este aceeasi ca si la celellate. Nu trebuie sa-ti faci griji fiindca chiar daca nu faci acum vaccinul vei face sigur dozare de anticorpi. Adica vei merge sa verifici periodic la Hematologie daca sangele tau emite anticorpi pentru bebe. Procesul acesta te va tine sub atentie.
Pentru problema arsurilor eu am gasit o solutie care e foarte buna:
mananc portii mici de mancare la doar cate doua trei ore, neaparat fructe intre ele, beau apa multa, lapte cald la orice semn de aciditate si nu mananc seara dupa 7 seara nimic. La mine rezultatele sunt excelente. Va tin pumnii.
Z
28s. si 4z.
georgy75 spune:
Buna fetelor, azi am profitat de vremea frumoasa si m-am plimbat toata dimineata.
Alisia si bebelusa mea , Andreea, la ultimul control era exact ca si la tine - 2,400Kg si cordonul in jurul gatului - m-am impacientat la inceput dar acum sunt mai calma. Sa-mi spui si mie ce-ti mai zice tie doctorul, eu inca nu am ajuns la el, de abia pe 23.
Eu nu am arsuri la stomac dar beau la lichide de ma plictisesc, cred ca era mai simplu daca faceam perfuzie cu lichide .. :)))
Si dimineata mi se umfla foarte tare mainile de nici nu pot sa-mi misc degetele, cu picioarele n-am nici un fel de probleme. MAi pateste cineva asa?
Dizyca --> 30 sapt si 0 zile -->Andreea
Mitzi spune:
Pentru Umflatel,
I-o iau inainte Zeevei si-ti spun ce stiu despre asta. Si eu am Rh negativ si am facut in tara vaccinul dupa ce am avut primul copil. Aici, la 28 de saptamani iti fac oricum vaccinul, just in case! Deci si inainte de primul copil. Acum, la al doilea, eu am mai "primit" unul cand am sangerat, in a 13 saptamana. In principiu, dupa fiecare sangerare importanta ar trebui sa faci...
Te las, sunt la servici si am un sef in coaste care incearca sa citeasca ce scriu eu romaneste...
julia23 spune:
buna fetelor
buna idee carmen cu listuta.o sa incep eu sa scriu cam ce m am gindit ca este necesar pt inceput iar voi puteti sa completati cu restul,mai ales mamicile care mai au copii ca ele stiu mai bine.deci:cadita,pudra talc,rivanol,spirt,ser fiziologic,pansamente sterile,sampon,sapun,ulei,pompita pt nas,supozitoare,termometru,ceai colici,pampers,crema pt fundulet,servetele umede,biberon,suzeta.lucrusoare:body,bluzite si pantalonasi bumbac,scutece bumbac,prosoape,paturica,pled,sosete,caciulite(mai subtiri si mai groase),set(pantaloni,bluzita,caciula,minusi,barbita),costumase mai groase,salopeta de fis.cam asa arata listuta mea care o sa o cumpere sotul meu dupa ce nasc,eu o sa mai primesc multe de la nepotica de 2 ani si nepotelul de 3.sa mai scrieti si voi ce mai trebuie ca sa mai completez si eu la listuta mea.
azi iar m au inebunit arsurile si am mincat doar niste iaurt si fructe,sper sa scap cit de curind de ele,am auzit ca prin sapt 35 se mai amelioreaza dar cineva imi spunea ca i creste parul la bb si de aia le am,dar cine stie?...
va pupic
julia 33 sapt
Umflatzel spune:
Multumesc dragelor Mitzi si Zeeva,
asa banuiam si eu ca stau lucrurile, ca se face oricum preventiv. Eu doar ce-am fost la hematologie si stau bine la capitolul anticorpi adica sunt absenti iar singerari nu am avut de nici un fel. Deci in mare inseamna ca e bine, banuiesc, o sa mai ma duc la 8 luni juma'. Cu arsurile azi vad ca ma simt mai bine, in schimb nu mai pot sta de nici o culoare pe scaun la birou, simt ca mi se storceste burta de picioare, voi fetelor care mai lucrati cum faceti fata cu burtoiul asta mare pe scaun?
Am vazut ca va fi iar o noua intalnire DC pe 12 oct, voi mergeti?
Va pupic, mai vorbim si maine!
Mitzi spune:
Mai Umflatel,
Desfa si tu picioarele si lasa burta sa cada intre! Nu e cea mai decenta si gingasa pozitie dar...cred ca toata lumea intelege.
Lavv spune:
Buna harnicutzelor !
- caci sunteti mai inaintate cu sarcina ca mine..in sapt 23-a .
Am indraznit sa sar un pic la "Mamicile de nov-dec " :-)
Si eu am Rh negativ si e prima sarcina (dupa 2 avorturi), am vaccinul Rhgama facut la ultimul avort, iar pana acum doctoritza nu mi-a zis sa merg la dozare. Voi prin ce saptamani ati fost?
Ieri am fost la eco si mi-a zis de bebitza care se pare ca e baietel ca e ok, era agitat nevoie mare - l-am si auzit.
M-a nelinistit un pic cu "COL USOR INTREDESCHIS" E indicat sa facem cezariana..ce stiti?
Majoritatea au asa colul?
Va multumesc de raspunsuri.
Lavvsapt 23-a
Coryydo spune:
Fetelor, si eu sunt numai in sapt 20, dar as vrea sa imi raspundeti si voi: eu am observat ieri ca imi curge din sani un lichid transparent (daca strang putin sanul)! Voi aveti asa ceva? Este colostrul? Sunt la prima sarcina si nu stiu!!!!!!
Va multumesc!
Corina, 20 sapt