Mamici de nov-dec 2003, partea a 7-a

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Buna!!!
Bine ai venit Livia!!!
Ce mai faceti???
Eu m-am trezit pe la 6.30 astazi, am hoinarit prin csa pana la vreo 8, dupa care mi s-a facut somn, si am dormit pana acum.
Cum m-am trezit, cum s-a trezit si scumpul meu fiu. Asa de bine suna!!!!!
La noi in casa e frig, sau m-am facut eu sensibila. Stau imbracata in pantaloni si intr-un pulover.
Mi-am facut doua liste cu ce trebuie sa cumpar, una a mea si una a lui bebe. Si simt ca parca nu mai am timp, si ca trebuie sa fug repede la cumparaturi. Si e chiar e tare neplacuta senzatia.

Pupici!!!! Ne mai auzim!!!!!

alina-31 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

Salutare burticutoaselor!
azi am fost la doctor, sunt linistita ca nu mai trebuie sa fac vaccinul pt rh - (cel putin asa mi-a zis doctorul, eu nu sunt prea convinsa pt ca am tot citit pe net si cica preventiv se face
) ca si-asa costa o gramada de bani, nu trebuie decat la nastere daca bb-ul meu are rh-ul lui taic-su, adica +; oricum sansele sunt fifti/fifti sa iasa ca al meu...in fine nu mai va plictisesc cu asta;
concluzia este ca ala mic cica deja este ft dezvoltat pt varsta lui adica 30 saptamani si 2 zile si s-a intors deja in pozitia de start, mancal-ar mama de baiat cuminte, sa speram ca asa o sa stea pana la nastere! Doctorul Strejan care i-a tinut loc dr-ului meu de la Elias e un scumpic si el, asa mi s-a parut!
In rest totul e aproximativ ok, ma rau cu arsurile astea fir-ar sa fie si eu ma lupt cu ele si nu stiu ce sa mai fac dar asta e, ces la vie! Ce nu induram noi pt comorile noastre din burtici, asa-i fetelor?
Va pupic pe nasuc si mai vorbim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Arsurile ma chinuie si pe mine... of,of! Am incercat sa-mi dau seama de la ce dar nu reusesc. Singurul lucru care ajuta e sa mananc cate putin si des, adica toata ziua. Drept urmare si Andra s-a invatat si ma urmareste ce mai rontai si imediat imi cere. Ciocolata o mananc pe furis sau cand doarme ea, in rest tb sa impartim tot. Ei, asta e, mai facem noi disciplina dupa ce-oi naste. Bine ca mananca binisor totusi cand e la masa. Acuma se uita la Alba-ca-Zapada si piticii, e innebunita dupa pitici!
Dar sa revenim la subiectul nostru: bb din burtica. Crestem si noi, dam din picioruse, de cand e vremea asta ploioasa parca s-a mai linistit si el, nu m-a mai lovit asa tare, e mai "bland". Sper sa-l mai tina ca uneori mi se taie rasuflarea dupa un sut zdravan.
Acuma avem o problema: nu stim ce nume sa-i punem!!! hihi, parca vezi ca ne prinde decembrie si noi habar n-avem:)))
Gata, pupici la burtici si bebici si sarcina usoara, fetele!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Salutare burtici saltarete,

Haideti, curaj, ca mai avem putin. Chiar daca acum e perioada cea mai grea cu toate problemele ei mai mari sau mai mici.
Si eu voi face vaccinul pentru Rh negativ peste cateva zile. E mai bine asa. L-am facut si dupa nasterea primului copil. Si dupa pierderea unei sarcini. Toate acestea sunt masuri de precautie ca sa fie totul cat mai bine pentru bebe. Nuam facut insa vaccinul inainte de a naste primul copil fiindca medicii din Romania mi-au spus ca la prima sarcina de obicei totul e o.k. Dar oricum am mers la Institutul de Hematologie in ultimele doua luni ca sa mi se faca analiza sangelui. Cum nu mi s-au detectat anticorpi nu a fost nevoie de vaccin.
Ganduri bune tuturor,
Z
28s si 3 z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

Draga Zeeva,
zici ca la primul copil nu ti-a facut acest vaccin in Romania! Dar acolo in Canada care e mentalitatea in aceasta privinta, se face sau nu si inainte de primul copil, ce stii? Eu sunt putin ingrijorata chiar daca analizele mi-au iesit bine in privinta anticorpilor! Am tot insistat dar degeaba! Sper sa fie totul in regula!
Multam de raspuns anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

salutare la burtici
bine ai venit livia printre noi,vad ca ai accelasi termen ca al meu a pe mine m au disperat arsurile,azi noapte nu am putut adormi pina la 6 dim din cauza lor,asa groaznice erau si azi m au chinuit toata ziua.
laura ai dreptate,de cite ori zic ca sint bine si nu mai am contractii trebuie sa fac cite ceva si iar incep,dar e groaznic sa stai numai in pat,bine ca mai avem putin si scapam.
carmen lasa ca mi povestiti voi ce este pe la baby expo,oricum daca mergeam nu puteam cumpara nimik si mai mult imi faceam singe rau,las ca ce este acolo o sa gasim in magazine dupa.zilele astea vreau sa fac si eu o listuta cu lucrurile prioritare pt bb ca dupa ce nasc sa stie sotul meu ce sa cumpere,cite putine din fiecare ca bb creste imediat si dupa o sapt cred ca o sa pot si eu merge pe la magazine.
voi mai luati vitamine?eu mai iau prenatal o data la citeva zile ca mai am vreo 10 si nu vreau sa mai cumpar altele.
bb meu e f vioi,misca tot timpu si ma loveste f rau,parca joaca fotbal acolo.
va pupic
julia 33 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Buna dimineata!!
Eu sunt bine, in afara ca ma doare un pic din cauza ca e intinde bebe, dar el e cu siguranta face bine!!!
Si eu am Rh-, peste o saptamana merg sa vad daca am ceva anticorpi sau nu. Dar cu siguranta nu voi avea, asta cred eu. Vaccinul am sa-l fac la nastere, asa a zis doctorul.
M-au chinuit si pe mine arsurile, dar ce cauza le-a provocat nici nu stiu,o data stiu ca le-am avut ca am mancat ceva prajit bine, si alta data ma apuc ca am mancat iaurt. Atunci cand apar imi vine s urc pe peretii, dar dupa ce trec nici nu mai tin minte cum a fost.
Chiar ca mai avem putin si ne vom vedea cu bebelusii nostri!!!

pupici!!!!

alina-31 sapt si 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna burticutze!
Scurt si la obiect azi ca am o zi cam agitata-v-am visat azi-noapte ca ati nascut toate baietei, numai eu nu nascusem inca-si eram asa suparata ca vroiam si eu! Oricum toti erau frumusei si sanatosi-oare ce o fi insemnand? Sper din tot sufletul ca toti bb-ii sa fie sanatosi si frumosi indiferent de sexul lor si sa deschidem si noi subiectul cu mamici de nov-dec.
Am o propunere-hai sa deschidem listutele cu cele necesare pt noi si pt bb pe forum-eu inca nu am pus pe hartie, ma gandesc la niste lucruri, apoi zic sa nu fie inutile...Asa le deschidem si le completam pe masura ce ne vin idei. Ce spuneti? Unde sunt mai multe creiere..ehehe...
Va pupicim pe toate si pe bb-i!
Carmena si zgaibutul din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

'neata burtici!
Iaca mi-am dus si eu printesa la gradinita si inainte de a ma apuca de lucru (mi-am luat tema pentru acasa) ma grabesc sa va scriu.
Ca veni vorba de visat, eu sint foarte fericita ca azi noapte am visat-o, in sfirsit, pe Anastasia mea din burtica. Eram oarecum ingrijorata de acum, ca pe IUlia am visat-o inainte de a o naste si am visat-o exact asa cum era cind am scos-o din maternitate, foarte clar, si ma gindeam de ce oare nu o visez si pe asta mica? Sint cam nebuna, nu? Dar s-a intimplat azi noapte, si i-am vazut fatzuca roz si frumoasa si m-am trezit asa de bucuroasa...
Julia, si voi, fetelor cu arsuri, pe mine ma ajuta la arsurile de noapte daca iau un dicarbocalm inainte de culcare. Si, bineinteles, sa nu maninc prea tirziu seara. Poate ati incercat si voi, daca nu, vedeti, poate.. poate.
Buna idee asta cu listele, la prima nastere am avut noroc de o prietena, mi-a facut o super lista (trebuie s-o caut, cred ca am pastrat-o). Acuma insa sint asa de dezorientata, ca parca n-as mai fi crescut un copil, parca habar n-am ce sa-i cumpar.
Cit despre bagajul pentru maternitate, aici, in Brasov, e foarte simplu: n-ai voie cu nimic de acasa in afara de halat, papuci, cosmetice si tampoane. Pentru bebe: pampers si atit si in rest asigura spitalul tot. Am stat de vorba cu o mamica recenta - de vreo luna jumate - si mi-a spus ca disciplina e foarte stricta aici. Nu-ti vezi copilul decit la alaptat si alte din astea.
Pe Iulia am nascut-o in Iasi si acolo am avut-o linga mine de indata ce am iesit din reanimare (am nascut cu cezariana), si a fost foarte bine, pentru ca am alaptat-o mai greu (mameloane insuficient formate) si statem o gramada cu ea la sin.
haideti ca v-am zapacit - se vede ca-s in prenatal si nu prea am cu cine sa stau de vorba toata ziua, nu?
Curaj tuturor, mai ales tie, Julia, inteleg ca ai o sarcina mai dificila si cred ca ti-e greu, dar o sa vezi cum trece timpul...
Pupici si ne mai auzim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendraghici spune:

Salutare tuturor!
Eu si buburuza mea ne bucuram ca este din nou vreme frumoasa, ea manifestandu-si bucuria lovind-o pe mami de zor. Abia astept s-o tin in brate!! a este foarte buna ideea ta cu listuta. Eu am mai tras cu ochiul pe celelalte forumuri si mi-am facut o idee, dar ar fi foarte bine daca am avea si noi listuta noastra. Sa va vand si voua un pont. Cumnata mea a folosit in timpul alaptatului, pt ranile de pe sani, un unguent foarte bun, GARMASTAN, care i-a redus simtitor durerile. Este nemtesc, pe baza de plante, dar am inteles ca nu multi medici stiu de el si ca nu se prea gaseste. Eu as vrea sa-mi intreb medicul la urmatoarea consultatie si daca imi da unda verde intentionez sa-l caut si sa-l cumpar. Daca este vreuna din voi interesata si il gaseste pe undeva, o rog sa dea de stire.
a, tu ai termenul foarte aproape de al meu, te-ai gandit cand vei intra in concediu de maternitate?
Va pupam pe toate si va dorim o zi buna!!!
si bebelusa 25 sapt.

Mergi la inceput