America (142)
Raspunsuri - Pagina 9
Ramona J spune:
Andrada, teoretic ar putea fi infectie cu Streptococul de grupa B de exemplu. Doar ca imi imaginez ca Miere a fost testata si in caz de rezultat pozitiv a primit antibiotic.
Miere, imi pare tare rau ca treceti prin atitea emotii si sper ca Aidan sa se faca bine cit mai repede. Arata extraordinar de bine in poze, se lupta el cu infectia asta. Tinem pumnii!
CamiM spune:
Miere multa sanatate lui bb Aidan si de la noi,trimitem ganduri bune si speram sa vii curand cu vesti excelente. Cum spuneau si celelalte fete Aidan arata superb in poze, mai da-i cateva zile sa pape bine si sa isi revina dupa nastere si sa vezi ce joaca trageti. Curaj!
Ramona, Ruxi, Acsor cum mai sunt copilasii vostri? sper ca bine Multa sanatate in continuare.
OanaC cum mai este Eva?
Josefine foarte dragut standul.
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008
josefine spune:
Multumim pentru aprecieri. Ramona, e nasol ca a crescut dolarul
Miere, inca o data, multa sanatate. De cand am citit numai la asta ma gandesc. Fii tare!
AcsorAburit spune:
Miericel sanatate multa lui bb Aidan!
Tu ai dreptul pana la 3 ani sa fii internata cu el. Nu-ti da nimeni pat, dar trebuie sa ai un fel de scaun pat. In NY e obligatoriu...
Partea proasta e ca nici tu nu esti prea zdravana.
Pune-l pe Luc sa vada daca la unitatea de copii nu au zona a parintilor. Teoretic aceea contine un loc de incalzit mancare, un dus etc. sau poate fi mai luxoasa.
Eu sunt purtatoare de beta-streptococ care n-o plecat indiferent de antibioticele primite, copii au primit amandoi antibiotice la nastere. Si baietul mi l-au reinternat la 7 zile in spital cu antibiotice. Cu punctie lombara.
O singura chestie este ffff. importanta. Indiferent cum se simte bb nu acceptati sa-l mutati de la nou nascuti la copii cum se face dupa sase zile.
Sper sa fiti deja iesiti, dar daca nu diferenta de personal e enorma. Adica antibioticele la prunci asa mici nu se fac injectabile in muschi, ci direct prin cateter. Sa gsesti o vena pe cap sau mana e un chin, se sparg repede si chinul e enorm. Si lui Marc i-au facut praf jumatate de vene pana l-am remutat la NICU. Pur si simplu am zis ca refuz tratamentul si-l iau din spital... mi-au pus garda la usa si m-o vizitat directorul cum ca declanseaza procedura judiciara de preluare a copilului... etc. Dar intre stresul lui si al meu l-au remutat.
Cere-le sa-ti spuna sio de ce a avut scor 6. E dreptul tau sa stii. Intre 7 si 10 e ok. Intre 4 si 6 e depinde. Poate sa nu fie nimic important, sau trebuie sa faci ceva. E cel mai probabil ca dupa un travaliu asa lung sa fi necesitat aspiratia nasului peste medie. Ceea ce nu-i deloc problematic. Dar pune-i sa-ti explice. Intreaba-i unde a pierdut puncte.
Uite aici cum e calculat: http://www.i-am-pregnant.com/encyclopedia/A/Apgar-Score/
Deasemenea din ce stiu de la fetita. Daca scoru-i sub 9 il mai repeta o data la cinci minunte. Intreaba-i si de al doilea scor.
Si sa fiti sanatosi si norocosi!
Fetelor multam mult de urari. Baietul cred ca a scapat, dar cu mandra nu-i cert... in fine e pe Tylenol, ceaiuri calde... om vedea.
Ciuf si al meu face otite de la muci. Asa ca am luat din .ro Otis-t picaturi pentru urechi... si am scapat. In schimb mandra de la muci...produsi in cantitati de bb elefantel... imi face numai D-zeu stie ce... pana la pneumonie de infiltratie.
Ruxij ufff sa-i fie bine... bine ca e wkd lung ca poti sta si tu. Legat de medic iti ofer o cura de Europa... e invazie de necivilizati romani (romi, au ba). Oricum toape avem si pe aici. Romani. Azi am fost in somnul de amiaza la gimnastica-mi medicala pentru spate. Si-n trening tzop si la magazin sa-mi iau costum de lux, da redus ca am prezentare de cersit fonduri pentru departament. In fata doua doamne la vreo 60 de ani romance mi-au forfecat tinuta si cumparaturile ... ca nu m-am abtinut sa le zic buna-ziua si ca-s incantata ca nu suntem cunostinte.
Amami bine ai venit
Liris hehe fata e a tatei si da baietul e al meu... Pana si la fire... Deh cum zic soacrele... fata a facut din mine o femeie cinsitita Sa dau cu phone-ul dupa tine?
La condus io-ti urez noroc..
Ramona eu sunt omul care pana n-a facut bb2 doua luni nu a condus! In US... suna a banc, dar am reusit. Tatal si bunicii au murit cu totii fara vina in accidente si in masina sunt ca pasarea in colivie..Am un stres si acum, dar cu doi nu am mai reusit sa scap fara condus. Ma doare gatul de cat de incordata sunt, dar daca-i musai cu placere.
Pumba sanatate fetitei.
Oana pup-o pe Eva.
Adriuta eu cred ca ce ingrasa este lipsa de miscare zilnica gen mers pe jos, mancatul pe fuga sau ciupitul cand n-ai timp au energie sa gatesti. Eu acus is plinuta, dar am fost bolnava...insa dupa bb doi eram mai slaba decat inainte de bebei. Iar ei... s-au nascut una sub grafic si altul peste medie si sunt normali. Inainte auzeam teorii despre ro versus US, acus auzind preconcepti cu si despre franco-americani... is lecuita.
miereamara spune:
Eu am avut strep-B negativ, test facut la 36 de sapt. E posibil sa se fi pozitivizat intre timp? Toate testele mele prenatale au fost perfecte si le-am facut de doua ori, o data in romania si o data aici. Lichidul a fost clar, nu a avut meconiu.
Bebe primeste antibiotic pe cateter in manuta. Toata lumea aici este super atenta, il ingrijesc f bine, oricum voi veni in fiecare zi sa stau cu el si dc e posibil si noaptea. El e foarte vioi, mananca bine, culoare frumoasa, alert, nu are temperatura.
O sa stiu maine mai multe sper.
Multumesc Acsor pt informatii, o sa intreb toate lucrurile sugerate de tine
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Aidan
Ramona J spune:
Acsor, nici eu n-am condus deloc pina acum doi ani si un pic, cind ne-am mutat in TX. Nici nu credeam c-o sa reusec vreodata! Ma trec si acum transpiratiile la volan si circul cit mai putin posibil. Nici macar n-am motive serioase, dar asta sint!
Copiii mei se prezinta decent, e loc de un pic mai bine. Sper ca pina marti sint apti de scoala. Sanatate tuturor bolnaviorilor.
Josefine, asa e cu dolarul. Cistigi la volum!
Ramona J spune:
Miere, acum am vazut mesajul. Ma bucur ca Aidan e OK. Vei afla in curind despre ce e vorba, cind primesti rezultatul de la teste.
Nu uita sa ai grija si de tine, incearca sa te odihnesti cit poti.
AcsorAburit spune:
Miere e posibil, desi putin probabil. Streptococul beta-hemolitic colonizeaza.. adica poate aparea si disparea. Insa un travaliu atat de lung te expune la microbi anyway.
E super ca puiul nu are febra. Punctia lombara era rutina la sub o luna pentru orice infectie, pentru ca puii mici nu pot localiza o infectie. Dar care e motivul pentru care a fost suspectat de infectie? Cand v-au cerut acordul pentru punctie cum au justificat meningita? Urina, sange, febra?
Inseamna ca ai un pui linistit daca pana acum a ramas cu acelasi cateter. Al meu l-a pierdut la un moment dat si-n incercarea de a-l repune in sectia copii l-au facut vanat. In fine a trecut.
Eu va tin pumnii sa scapati fara nici o alta incurcatura si cat mai repede.
Ramona dar erai in NYC, nu? Io-s la tara si tot supravietuii... trag si eu spuza pe turta mea.
Pupa puii si pune-i pe roate.
VioletaH spune:
Miere, sunt si eu in asteptare de vesti bune despre bebe Aidan. Sa dea Domnul sa treaca toate relele si sa mergeti toti acasa cat mai repede, sa va bucurati de copilasul frumos care tocmai a venit pe lume.
blackpanterro spune:
Miere, sper din tot sufletul ca e ok Aidan...cum poate sa fie suspect de meningita la nastere?Multa sanatate!!!
Amami, multumesc de sfat!!! Salzburg e superb chiar si asa in frigul iernii :)).Am fost ieri la fortareata si am ramas surpinsa de tot exibitul de razboi din middle ages, de cel de la primul razboi mondial dar am ramas socata de turnul torturii si de instrumentele de tortura, yikes!!
Azi mergem pe munte cu cable car-ul la 1853 m altitudine.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."