America (142)
Raspunsuri - Pagina 10
Sabina spune:
am intrat doar sa vad ce-i cu doamna Aburescu ,
dar am dat de povestea Irinei.
Miere, mult curaj, o sa fie bine. un sfat si de la mine, ar fi f f util pt el sa primeasca laptic de mami, se poate alapta chiar si dupa cateva zile, copilasii tinuti pe antibiotic au mare, mare nevoie de laptic de mama.
si cum a zis si Andrada, cu gura pe ei, ca e bebe al tau.
va tin pumnii, Aidan este absolut superb, numa ai mei au mai fost aproape la fel de frumosi
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
vroiam sa zic ca am impresia ca poti cere consultant de lactatie, sper sa nu ma insel :)
miereamara spune:
Acsor, la nastere a avut febra si apoi au facut niste teste la care i-au iesit niste valori ce indica infectie in organism mai mari (PCR??-nu sunt sigura). I-au dat antibiotic si dupa doua zile au repetat testele si in loc sa ii scada valoarea respectiva a crescut. Azi vorbesc mai multe cu pediatrul.
In ceea ce priveste scorul APGAR am intrebat si a fost 6 la nastere din cauza culorii ( a luat 0),respiratie (1) si puls(1). La cinci minute scorul a fost 8.
Sabina multumesc, incerc sa il pun la san. Numai ca eu am fost sedata in prima noapte si a doua zi dupa nastere, eram plina de tuburi si nu puteam sa il tin nici macar in brate....asa m-am ofticat, stateam ca o mamaie in varful patului si Luc il schimba si vorbea cu el, eram asa de geloasa. Ieri si azi am inceput sa il pun la san, au iesit cateva picaturi de colostru si a supt dintr-un san, din celalalt nu prea poate din cauza branulei din manutza, il deranjeaza la pozitie.
Vreau sa ma mulg si sa-i aduc laptic la spital in fiecare zi si sa continuu sa il pun la san.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Aidan
Sabina spune:
mi-am inchipuit ca a fost aiurea rau imediat dupa...dar daca a curs colostrul ala e super, o sa alaptezi, vorba ceea, sunt mama adoptive care alapteaza
ma rog pentru voi sa se termine odata si sa va vedeti doar de iubit si dragalit
sinzi_ana spune:
Irina, venim si noi azi sa va vedem!!!!
Plec cu Radu intr-o ora, 2...
Si apoi ne intoarcem in Port Manatee unde trebuie sa ajunga el...
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze,
CRISMIR spune:
IRINA,ma bucur ca a papat Aidan,puiul scump,e un luptator...ai grija de tine si astept vesti la intoarcere ,de la Sinzi...totusi,am si eu o intrebare,nu ai reusit sa stai acolo la spital cu el?...nu exista nici o posibilitate?...sau iti este greu si tie dupa taieturi,of...sanatate si recuperare rapida!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
miereamara spune:
Exista o posibilitate, inca nu mi-au dat drumul din spital, "oficial" o sa fiu externata, dar dc sunt camere libere o sa ma lase sa stau "neoficial" cu bebe intr-una din ele. O sa aflu mai multe mai tarziu.
Sanzi te sun.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Aidan
AcsorAburit spune:
Miere e super ok ca a avut puls si ca respira si ca Apgarul a urcat repede apoi. Asta-i grozav.
PCR-ul este polymerase chain reaction test. Teste de sange spun 100% ce-i cu puiul dar rezultatele lor vin in 48-72 de ore si cum nu poti lasa copilul asa se fac teste rapide care cauta prezenta de DNA de bacterii in esantioanele de sange, amplificand o regiune DNA caracteristica bacteriilor. Se adauga un polymeras TAQ si se pun intr-un thermal cycler ca sa se separe si apoi cu iluminare UV se separa. Numaratoarea este bineinteles statistica. Nu e un test de crestere a bacteriilor deci e mai putin sigur. E un test de diagnosticare rapida. Scoate multe alarme false(falsi pozitivi), aproape dublu fata de testele de sange, dar e foarte rapid. Deci e motiv de alrama, dar nu de panica
Ca sa stii cum stai intreaba-i cum sunt celelate teste de depistare. E obligatoriu sa faca TLC: total leucocyte count (TLC), si un CRP C-reactive protein . Si trebuie sa aiba niste rezultate partiale de sange deja. Si cere-le sa va informeze cu testele imediat ce vin. Sunt obligati sa vi le dea la cerere, dar e mai comod sa nu.
Cum o zis si Sabinelul... e foarte foarte important ca sa primeasca colostrum pentru ca-i plin de anticorpi de la tine.
Curaj mult.... Eu mai mult de atat nu stiu. Al meu a fost putin diferit adica late onset sepsis, dupa sapte zile. Iti doresc numai sa se termine ca la mine... cu o alergie la spitale si un copil si mamica sanatosi.
Sabinel tzuc si cei doi prunci... nu te-ntreb ce faci cu neuronul ca pare in forma
adriuta spune:
Miere imi pare asa de rau de ce vi se intampla, of of of. Numai bine lui bebe Aidan sa vina acasa cat mai repede. Tu cum mai esti??
Despre alaptat eu zic sa iti inchiriezi o pompa de la spital, la mine au avut centru de unde am inchiriat pompa. Intr-o luna vezi cat e de papacios,cat lapte ai si poti sa mai prelungesti o luna...si tot asa.
Sfatul meu este sa te mulgi cat mai des. Eu o faceam la 2 ore. Cam intre 1-3 saptamani o sa vina laptele mult. Pana atunci sa ai grija sa treci cu bine de febra laptelui. Poate fii oribil, te dor sanii...etc. Solutia este sa pui sanul in apa calda(musai calda) sa ajute la dilatarea vaselor, tii acolo cat poti si te mulgi.
Vezi sa nu fie Aidan lactozo intolerant. Poate ca a contactat dupa nastere vre-un virus. Poate ca a stat prea mult inauntru dupa ce s-a rupt apa. Eu cred ca greutatea lui o sa il ajute sa treaca peste hopul acesta.
Sa va faceti bine si sa veniti acasa cat mai repede. Ai grija de tine
Despre nasteri ce sa zic ca am avut o nastere relativ usoara, cu epidurala care a prins BETON. Asa de bine ca am dormit ca valiza de la 4 -7 si m-am dilatat de la 2-10 in timpul asta. Contractiile le simteam perfect, ca o strangere de elastic si am putut sa imping. Medicii au fost extraordinari, am avut asistenta personala adica eu am fost singura ei pacienta pe tot shift-ul. Doctorul meu A INSISTAT SA NASC NATURAL si eu am vrut sa imi faca pitocinul pentru ca "simteam" in ultimile zile cum vrea sa iasa afara, cum se zbatea si aveam contractii si nu putea, si eram de o saptamana la 2 cm. Cu o zi inainte se facuse burta ALBASTRA de 2 ori. Am vrut sa PLAY SAFE.
Despre nasterile in US, eu ma refeream la urmatorul scenariu, de care mi-a fost frica si am incercat sa il evit pe cat posibil observand de la alte fete ca se practica tot mai mult pe aici.
40saptamani mergi la control...totul e GREATE mommy, fine...perfect(recunoasteti cuvintele??) 40sapt1/2 mommy your baby knows better when it's time.... te duci acasa...41 saptamani... relax ...soon mommy,your baby loves you too much, today...tomorrow... 42sapt zilele astea te programez la o inducere.... urmeaza ori o nastere grea, ori cezariana. Rezultatul ...un BEBELOIIII.....
Si poate ca gravidele astazi suntem prea ....well feeded.
Despre hormoni...sunt mereu pareri pro si contra, daca mai adaugam si ingineria genetica... Auzisem acum ceva vreme ca apa de la robinet in unele locuri este apa decantata tot de noi si refiltarata. Si se pare ca procedeele lor de filtrare nu pot inlatura hormonii si alte minuni pe care tot noi le ingeram.
Si noi mancam cat mai mult...gatit in casa si incercam sa evitam MSG-urile si alte minuni dar recunosc ca eu personal mai cumpar carne si alte produse care in mod sigur au ceva "impuritati" prin ele. Am cumparat si carne organica de multe ori. Nu poti sa mananci bio 100%. Si daca ne gandim asa nici noi n-am crescut BIO, ca baga Ceausescu la azotati...si concentrate la porci si vaci. Dar in zilele noastre se merge tot mai departe si mai departe cu incercarea asta de a face vaca, porcul, rosia, cartoful...etc CAT MAI EFICIENTI.
Despre Roamani...gipsy... este porcaria aceea de denumire RROM si de aici ne-o tragem. Plus ca daca sunt 3 mil la 22 mil, este totusi ceva...si ne reprezintademografic cel putin. Si eu am avut colega de faculta si de camera la camin jumatate tziganca si m-am inteles supe bine si cu ea si cu fratele ei care era si el student si venea pe la ea mai ales la mancare. Parintii lor erau oameni deosebiti si de fiecare data cand veneau se purtau super bine si se vedea ca aveau o educatie buna. dar din 3 mil cati or fi asa????
Intr-o zi ma intreaba un nene de unde esti? Romania. aaaa gipsy face el?? nuuu, zic eu ROAMAN. adica...gipsy repeta tipul.
LISTEN TO ME fac eu ofticata. Sunt mexicani in US ?? il intreb. OOO daaa ff multi raspunde. SI la noi sunt tzigani in RO . Tu esti mexican ... O... nuuuuu raspunde el. Nici io nu-s gipsy. cum mexicanii sunt minoritate majoritara aici asa si gopsy sunt in Ro dar asta nu inseamna ca pot sa fac gafa pe care ai facut-o tu. ARE YOU CLEAR NOW???? A ramas ala tablou
Si alta faza urata s-a difuzat mai demult un reportaj pe CNN(parca) despre cum isi vand romanii copiii. A mers un englez si bineinteles ca era comunitate de gypsy si aia zicea in ro parca ceva de genul: Ia-o pe asta ca-i mai frumoasa... si toti ma intrebau la lucru daca este adevarat si ma puneau sa le traduc ce zice aia. le-am explicat eu ca asa ceva este posibil oriunde in lume si ...de tzigani care "cred" ca asa copiii lor au o viata mai buna, incercam si eu sa dreg busuiocul... dar eram noua p-aici si ne pregatita psihic pentru asa ceva. M-am dus in WC si am plansss.
Hai ca m-am intins ca o placinta. sa aveti in We fain
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!
Ramona J spune:
Miere, multa sanatate lui Aidan. Tot intru sa vad ce mai zici. Inteleg ca fizic esti bine, dupa cum il descrii pe Aidan e si el OK. Sper ca si rezultatul testelor sa confirme in curind treaba asta.
Sanatate multa, sper ca veti putea pleca in curind cu totii acasa.