Pateu de casa
Buna gospodinelor
Vreau sa ii fac fiicei mele pateu de casa. Ma puteti ajuta cu o reteta delicioasa?
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Sa-l ajutam pe Gabriel urgent
Raspunsuri
adi_edi spune:
Eu fac din cind in cind, dar nu stiu modul de preparare si ingredientele cit sunt de bune pentru puiul tau (poate adaptezi tu reteta).
Pui la prajit bacon sau slanina (aprox. 100 g), cind s-a rumenit adaugi un morcov taiat cubulete si telina (eu pun cozi 1-2 - cred ca merge si cu radacina). Dupa ce s-au muiat, le scoti din tigaie si in grasimea ramasa prajesti si ficatul (500 g), daca mai trebuie grasime mai poti adauga.
Apoi dai totul prin masina si apoi amesteci cu unt (200 g), sare si o lingura de coniac.
kid spune:
Eu juniorului i l-am facut simplu: am pus la fiert ficatei de pui cu legume(morcov, ceapa). Apoi ficateii fierti i-am pisat bine si i-am amestecat cu putin unt.
Uite si aici un topic cu mai multe idei.
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
puisorul spune:
Multumesc fetelor .
Acum mai trebuie sa ma hotarasc care reteta sa o fac
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Sa-l ajutam pe Gabriel urgent
Aldebaran spune:
Si eu tot din ficatei de pui fierti cu o ceapa il fac. Apoi ii pun in blender cu putin unt, o conserva de ciuperci, o lingura de mustar plus sare, piper si cimbru.
Corina
mina spune:
Ficatelul de pui, fiert impreuna cu legume (cartof,morcov, ceapa, dovlecel,eventual si telina) se blenderuieste bine bine cu un cub de unt si un galbenus de ou, sare piper dupa gust.
Sau, pentru mai mult gust, in loc de fiert pui ficatul cu legumele intr-un vas jena cu capac, adaugi un strop de ulei, sare, si apa fierbinte cat sa le acopere, si lasi la cuptor, la foc mic, sa se coaca pe indelete. Cand sunt facute, le blenderuiesti cu untul si galbenusul fiert.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
puisorul spune:
Cat timp se poate tine pateul de casa? Adica, cred ca rezulta totusi o cantitate marisoara dintr-o tavita de ficat. Stiti vreo metoda de conservare? Pe scurt timp macar.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Sa-l ajutam pe Gabriel urgent
adi1971 spune:
Eu folosesc urmatoarele ingrediente:30%ficat de pui,20%carne de pui,10% sunculita sau kaizer,40%(ceapa,ardei rosu,morcov,rosii).
Le pun pe toate in tigaia de teflon si le las sa se fiarba la aburi,adica pun un capac cu un orificiu mic prin care ies aburii cand se creeaza presiune.Le las pana se vaporizeaza apa din legume si ficat.Apoi pun compozitia in blender.Deasemeni adaug sare si verdeata dupa gust.
iriss27 spune:
Si acumm vin si eu cu alta reteta. Eu fierb ficatul in jumatate apa jumatate lapte (oala trebuie sa fie mai mare sa nu dea in foc). Apoi ficateii ii pun la blender cu smantana, unt, sare, piper. Data vitoare o sa pun si un morcov si o ceapa fierte, cred ca ii da gust bun.
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)
Aventurile strengaritei Yvonne
Carolina23 spune:
suna foarte bine toate retetele. eu fac simplu doar cu ficat (prajit in ulei) tocat si cu unt. dar mirodenii nu pune nimeni?